Lezersvraag: Euro’s wisselen in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 oktober 2015

Beste lezers,

Binnenkort vertrekken we alweer naar Thailand ter overwintering. Uit ervaring neem ik meestal cash Euro’s mee en wissel deze in een wisselkantoor in Paseo Shopping Mall langs Lad Krabang Road.

Ik dacht dat er hogere wisselkoersen werden betaald voor grotere coupures. Daarom overweeg ik om coupures van 500 euro mee te nemen. Heeft er iemand ervaring hiermee of weten jullie of die grootste coupures aanvaard worden?

Alvast bedankt.

Nonkelwin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Euro’s wisselen in Bangkok”

 1. Cornelis zegt op

  Voor grotere coupures wordt inderdaad (zij het fractioneel) méér betaald – zie bij voorbeeld hier: http://superrichthai.com/exchange
  De wisselkantoren die dergelijke verschillen hanteren hebben uiteraard ook geen probleem met een biljet van 500 euro.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Er zijn slechts een paar banken die voor coupures van € 100 – 500 een fractie meer geven dan voor kleinere coupures. Het verschil is bovendien minimaal. Het speelt meer bij dollars.
  Overigens zijn de wisselkantoortjes die niet aan een bank zijn verbonden vaak goedkoper.
  Het heeft natuurlijk ook weinig zin om half Bangkok door te reizen om een halve Baht meer voor een euro te krijgen, tenzij je astronomische bedragen wisselt. Zelf nooit last gehad met biljetten van € 500, al is het in Nederland wel lastig om er aan te komen. Bij de meeste banken moet je dat bestellen en dan duurt het een aantal werkdagen. Bespottelijk natuurlijk. Bij filialen die nog een kasfunctie hebben kun je vaak wel biljetten van € 100 krijgen, en die leveren net zo veel op per euro.
  .
  Een overzicht van de banken, even EUR to THB kiezen.
  .
  http://daytodaydata.net
  .

 3. Michel zegt op

  Ik wissel meeatal bij superrich, en daar krijg je idd meer voor grote coupures.
  Zie hun website: http://www.superrichthailand.com
  Ook de €500,- biljetten nemen ze graag aan, maar al voor de €100,- biljetten krijg Je de hogere koers, wat overigens niet heel veel uimaakt.

 4. Conimex zegt op

  Bij super rich krijg je de beste koers, er zit er een op het vliegveld, wanneer je naar de mrt gaat, dan zit er een aan de linkerkant, achter de ticket verkoop.

  • Conimex zegt op

   Coupures van 100 of 500 geeft dezelfde koers, elke super rich geeft dezelfde koers en is veruit het beste.

   • Jack G. zegt op

    Dus ook de Super Rich op Suv op de Airportlinketage geeft dezelfde koers als in de stad?

   • Rob V. zegt op

    Dat “Super Rich” dezelfde koers geeft kan ik me niet voorstellen. Er zijn namelijk al drie verschillende bedrijven met die naam in het centrum van BKK (nabij Siam paragorn), enkele straten van elkaar verwijderd: een oranje, een blauw en een groene, elk met een net iets andere naam. Superrich, Grand Superrich, Super Rich 1965. Of kantoortjes van dezelfde Super Rich eigenaar wel overal dezelfde koers geven zou best kunnen. Even rond kijken bij diverse kantoortjes voordat je je eurootjes inwisselt kan zeker geen kwaad!

    Andere bekende kantoortjes zijn o.a. Linda Exchange, SIA Exchange etc.
    Zoek een kantoortje in jouw buurt op via bijvoorbeeld:
    http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur
    http://daytodaydata.net/
    https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z1bhamjNiHQs.klLed4_ZPr6w&gl=us&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0

    • Jack G. zegt op

     De ene is de andere Super Rich dus niet. Ik zag al kleurverschillen. Op Suv nabij de airportlink is de kleur weer rood en staat niet genoemd op de site. We moeten dus naar het echte adres die op de website staat van de echte. Ik kom zelf bij Vasu omdat ik vaak in die buurt zit maar Vasu is op zondag weer gesloten en heeft op de andere dagen beperktere openingstijden. Aan de andere kant is flink reizen ook weer een kostenpost qua vakantietijd bij kleine wisselbedragen. Wat is dan de uiteindelijke opbrengst? Maar goed, we willen allemaal scherp wisselen. Want dat geeft een kick en nog lekkerder vakantiegevoel.

     • Conimex zegt op

      De super rich op het vliegveld is vrij nieuw, het zou kunnen dat de website niet up to date is, ik heb er onlangs nog geld gewisseld, deed het voorheen bij de kasikorn boot , bij de entrance van de AirPort raillink, deze geven ook een goede koers, maar, super rich welke daar niet ver van af zit had een betere koers.

 5. Klaas zegt op

  Ik ga altijd naar Vasu Exchange, betere koers dan banken, en grote coupures is geen probleem:
  http://www.vasuexchange.com/

 6. robert48 zegt op

  Ja het beste hier wisselen coupures van 500 euro.

  http://www.superrichthailand.com/

 7. Gerardus Hartman zegt op

  500E biljet is geen courant betaalmiddel ter omwisseling. Veel kantoren houden het bij 50 en 100 euro biljetten. Mogelijk kan 500E biljet wisselen op airport daar geven ze niet de middel- maar laagste koers wat 2 THB per euro kan schelen. Omdat geldsmokkelaars voorkeur hebben voor 500E biljetten kan het verdacht overkomen.

  • Soi zegt op

   Biljetten van 500 euro zijn zeer courant ter omwisseling. Voorheen bestelde mijn vrouw en ik er altijd 20 stuks van. Omwisselen bij oa Superrich of UOB. Lastig is evenwel dat je dit aantal een weekje voor vertrek moet bestellen bij de bank. Nu we in TH wonen adviseer ik bezoekende familie en vrienden altijd 500 eurobiljetten mee te nemen en die in TH om te wisselen.

 8. ed zegt op

  geen enkel probleem , doe dit al jaren .maar zorg wel dat ze onbeschadigd zijn .anders accepteren ze het niet .

 9. Peter zegt op

  Biljetten van 500 Euro worden bij banken en wisselkantoren zonder problemen aangenomen.

  Het is, (was?) zo dat sommige wisselkantoren een beters koers geven indien je hogere coupures aanbied maar na het dalen van de koers is deze interesse een stuk minder geworden. Wisselkantoren geven in ieder geval een betere koers dan banken en het loont zeker de moeite om bij het wisselen van hogere bedragen te proberen om betere koers af te dingen.

  Gr Peter.

 10. William zegt op

  Hallo ‘Nonkelwin’ ,

  Ik neem ook altijd coupures van € 500 mee.
  Loop je niet met ‘pakken’ coupures van 50 en/of 100,
  plus dat je, over het algemeen, een betere koers krijgt.

  Goede reis.

 11. Peter@ zegt op

  Ik heb dat nooit ervaren en ik denk dat het een broodje Aap verhaal is.

 12. rene23 zegt op

  Ik betaal mijn bungalow altijd met € 500tjes, zijn ze gek op !
  Ik dacht dat je beter op de airport kan wisselen, daar zijn veel kantoortjes.
  Goede reis !

 13. Ceesdesnor zegt op

  In welke Soi in Hua Hin zit een wisselkantoor?
  Nummer is genoeg, ik ben bekend in Hua Hin.

 14. Erik zegt op

  Hallo Win ,
  Raar maar waar ,maar voor coupures van 500 € wordt een betere koers betaald dan voor kleinere biljetten . Terwijl je hier amper van je briefjes van 500 € afgeraakt , worden ze in Thailand met open armen ontvangen . Wat de reden hiervoor is , is mij compleet onduidelijk maar het is effectief zo .
  Groetjes en goede reis .

 15. Gerit Tienkamp zegt op

  Zelf loop ik altijd ff over de 2e en 4e floor in MBK in Bangkok, daar heb je alle banken op 1 vloer.
  Je loopt er langs er ziet welke de hoogste rate geeft,
  En je bespaard tijd.

 16. Tom zegt op

  Ja grotere coupures worden geaccepteerd. Ik heb zelf 20K in briefjes van 500 meegenomen.
  Let wel op dat ze onbeschreven en niet gescheurd zijn anders worden ze niet geaccepteerd.

 17. Koen zegt op

  Als je bij Centralworld in de buurt bent kan je altijd stoppen bij de GROENE superrich. Volgens mij hebben die de beste wisselkoersen en inderdaad bij grote briefjes krijg je een betere wisselkoers. Hier is een link naar hun website:

  http://superrichthai.com/

 18. LOUISE zegt op

  Hallo Nonkelwin,

  In Bangkok gaan wisselen bij Super Rich.
  Op internet hebben zij al reeds de hoogste koers en ik denk als je persoonlijk daar bent en met grote coupures, dat je een nog betere koers kan bedingen.
  Uiteraard niet die op het vliegveld.
  Even kijken bij diverse vestigingen, want die schelen ook onderling in koers.

  Ook Linda heeft goede koersen in Bangkok, maar ik ben er achter gekomen als de koers is verbeterd, zij zeer laks zijn dit op internet te zetten en zij je de vorige koers berekenen.

  Succes.
  LOUISE

 19. William zegt op

  Ook voor mijn overwintering neem ik cash mee. In de meeste wisselkantoren geeft een biljet van 100 Euro of groter een betere wisselkoers. Er is echter geen verschil of je 100 of een 500 biljet wil wisselen.
  Het voordeligst kan je wisselen bij een wisselkantoor. In grote steden vind je die overal. Elders wordt het lastiger. Ikzelf wissel altijd bij het wisselkantoor achter het Bangkok Art and Culture Center (BACC), BTS National Stadium, aan de Phayathai Road. Goede koers en service, wel erg druk, efficiente afhandeling. Passport is verplicht sinds de junta aan de macht is.
  Even verderop is de Authority Anti-Moneylaundry, maar daar moet je maar niet zijn!
  In kleinere plaatsen kan je natuurlijk ook wisselen bij de reguliere banken. Maar daar loont het ook om even te shoppen wie de beste koers heeft. In alle gevallen overigens: no fee, no commission.
  Voor mij is het ook een beetje de sport: waar krijg ik de beste koers? Maar het blijven natuurlijk marginale verschillen. Op 100 Euro praat je over een verschil van 2 of 3 Euro. Maar ten opzichte van het gebruik van de ATM kan het verschil wel oplopen tot meer dan 6 Euro. Anyway: take care. Succes.

 20. rori zegt op

  Als je het geld meeneemt en onverhoopt mocht verliezen ben je het kwijt.
  Waarom geen geld uit de ATM.
  Ik vind cash meenemen op vakantie een slechte zaak

 21. Marc zegt op

  Als je briefjes van 500€ wil wisselen bij superrich bvb, wees er dan ook zeker van dat ze 100% gaaf zijn.
  Ik heb meegemaakt dat een briefje met een heel klein foutje (hoekje inkeping, fabricagefout) werd geweigerd. Na twee weigeringen heb ik toch een wisselkantoor gevonden dat het biljet aanvaardde (of de fout niet opmerkte).

 22. rik zegt op

  vasu op de hoek van sikkhumvith soi 9 ro coffeeshop geeft een heel goede koers, hoe groter de biljetten, hoe beter de koers

 23. dirkphan zegt op

  Vorig jaar heb ik biljetten van 500 euro laten wisselen door een vriend van mijn vrouw in China Town te BKK bij een piepklein wisselkantoor in een achterbuurt.
  Ik voelde me zelfs niet “gerust” om daar met een bepaalde som rond te lopen.
  Het verschil met de beste koers die ik zelf probeerde te krijgen, bij diverse banken en wisselkantoortjes.
  Het verschil tussen mijn beste en het uiteindelijke kantoor bedroeg + 0,75 bht per euro.
  Ik noem dit significant. Als je natuurlijk slechts 500 euro wisselt is dit peanuts.

 24. Guy zegt op

  Voor diegenen die er passeren …. Het wisselkantoor van de Krungsri bank op Khon Kaen Apt geeft meestal ( dus niet altijd…) een wisselkiers die net een paar satangs beter is dan Superrich/Khonkaen. Indien niet beter, loont het alleszins niet de moeitee om een eventuele speciale wissell-stop in te lassen.

 25. Geert zegt op

  Ik ga hier altijd naar toe om te wisselen. Alle dagen geopend.

  http://www.jagmoneyexchange.com/

 26. WillemBronsveld zegt op

  Ik heb de laatste keer 100k euro meegenomen in briefjes van 500. Geen probleem om dat in Pattaya bij TT exchange om te wisselen. Kreeg zelfs een betere koers dan waarmee ze adverteren. Moest trouwens vanwege de grootte vh bedrag wel naar twee zaken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website