Beste lezers,

Over een paar weekjes trek ik weer samen met de familie naar Thailand, om een bezoekje aan de schoonfamilie te brengen. Mijn Thaise vrouw heeft meerdere rekeningen bij Thaise banken en dus nemen wij altijd contant geld mee, storten het op de rekening in Bath en klaar.

Nu hebben we al een aantal keren gehad, dat een biljet van 50 euro werd geweigerd. De reden die men gaf, was dat het biljet licht beschadigd was of zelfs omdat er een ‘ezelsoortje’ aan zat.

Ik heb zojuist al een bedrag wezen pinnen, maar gezien voorgaande ben ik bang dat de biljetten weer worden geweigerd en dat we dus straks zonder cash geld in Thailand staan. Nu kan ik deze biljetten weer terug gaan storten, maar dat kan alleen tijdens kantooruren en dan ben ik aan het werk. Mijn vrouw heeft haar rijbewijs nog niet en lokaal hebben we alleen nog een pinautomaat. Daarnaast is het maar de vraag of de nieuw gepinde biljetten wel ‘kreukvrij’ zijn.

Wat is jullie ervaring in deze en hoe hebben jullie het opgelost?

Ronald V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Eurobiljetten geweigerd bij Thaise banken, hoe op te lossen?”

 1. Ilse zegt op

  eurobiljetten van 50. 100 200 worden gewoon aangenomen
  Maakt niet uit of er een krukje inzit alleen zorg dat ze heel zijn

  • tanges zegt op

   Zit nu in thailand en had hetzelfde probleem.
   Heb gewisseld bij een wisselkantoortje dat ging wel goed.

 2. David H. zegt op

  Mogelijk heb je op Schiphol (of andere plaats vertrek) wel bankfillialen of stortautomaat (indien van je Eigen bank aanwezig ) om betere exemplaren te pinnen .
  Zelf heb ik nooit problemen inzake gehad , maar veiligheidshalve steeds op bank zelf gepint in Belgie om zeker te zijn dat er geen verdacht exemplaar tussen zou zitten , daar men in Thailand niet zo makkelijk is dan in eigen land indien een vals exemplaat opduikt , in Belgie zal de bank enkel biljet innemen en kan je wel een copie met stempel krijgen met vermelding . In Thailand ben je plots een verdachte , en kan je een bezoek aan je verblijf ondergaan …., vandaar dat ik steeds gepinde exemplaren meenam .
  Evenwel nooit problemen gehad , en nu enkel transfer euros en in Baht pinnende wegens in Thailand wonende.

 3. Theo Tromp zegt op

  In bijna alle landen worst bij de banken ök beschreven bankbiljetten geweigerd. Dit heb ik zowel in Thailand als in Engeland meegemaakt. Dus daar moet je ook opletten.

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Ze moeten wel in deftige staat zijn natuurlijk maar normaal geen probleem. Wel eens een enkele keer meegemaak. Was niet bij de bank waar ik een rekening heb. Het biljet was teveel geplooid geweest naar haar zin. Naar mijn eigen bank geweest en die hebben het wel aanvaard. Gewoon een overijverige bankbediende waarschijnlijk. Kan gebeuren.

 5. Fransamsterdam zegt op

  In al die jaren toch wel heel vaak gewisseld en nog nooit meegemaakt dat ze een Eurobiljet niet moesten. Wel af en toe één met een scheurtje, maar dat plakken ze gewoon netjes aan elkaar. En als er niks ontbreekt is het goed.

 6. lung addie zegt op

  Nog nooit meegemaakt dat Eurobiljetten in Thailand geweigerd werden . Wel in Cambodia waar aan een dollar biljet ook maar niets mag ontbreken om geweigerd te worden….. maar in Thailand, weigeren van Eurobiljetten: nog nooit meegemaakt. De biljetten gaan hier bij mij in de bank ( SCB ) gewoon de telmachiene in, worden dan nog eens manueel herteld en klaar is het. Vraag me wel af waarom schrijver moet pinnen als zijn echtgenote over verschillende Thaise rekeningen beschikt … staat er misschien geen geld op ?

  lung addie

 7. Lunghan zegt op

  Ik heb in voorgaande jaren veelvuldig geld gewisseld op de Bangkokbank, 2 keer hetzelfde probleem met €50,-. Kreukje of vouwtje, geweigerd, alle twee de keren aangegeven, dan geef alles maar terug, ga ik ergens anders heen, draaien wel bij dan.

 8. Michel zegt op

  Ik neem ook al jaren enkel contant geld mee, en wissel dat terplekke, maar neem enkel onbeschadigde biljetten mee.
  Wat beschadigd is wissel ik eerst in Europa bij een bank.

 9. peet zegt op

  Wij hadden hetzelfde bij een kasikorn bank in rangsit.
  maar kwamen erachter dat de wisselkantoortjes bij platinum
  ze wel aannemen.
  en waarschijnlijk bij superrich ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website