Beste lezers,

Kunt u mij vertellen of in Bangkok bankbiljetten van 200 en 500 euro geaccepteerd worden bij wisselen tegen Thaise baht?

Vriendelijke groet,

Jack

28 reacties op “Lezersvraag: Worden alle eurobiljetten geaccepteerd bij geld wisselen in Thailand?”

 1. peter zegt op

  Jack no problem! Alleen zou ik uitkijken met briefjes van 500 uitvoeren, als je op Schiphol gecontroleerd word en je hebt een paar briefjes van 500 bij zou ik je het advies willen geven dat je een verklaring hebt hoe je aan die briefjes van 500 komt. Met briefjes van 500 ben je meteen verdacht,dus een reçuutje van de bank meenemen.

  • martin zegt op

   Niet verkeerd met dat recu. Maar je mag totaal aan kontanten 10.000 uitvoeren, zonder kommentaar. Daar boven moet je AANMELDEN. Dus niet wachten dat de poen ontdekt wordt bij jouw. Anders ga de fout in, en behoorlijk. Dat is weer een nadeel van een direktvlucht. Iedereen weet meteen waar je naar toe gaat-dus wordt daar anders gekontroleerd.

 2. Harrie Leusden zegt op

  Hallo Jack,

  De 200 euro biljetten weet ik zeker, die neem ik ook altijd mee, 500 weet ik niet,
  je krijgt zelfs voor de 200 euro biljetten een betere koers dan voor 100 en 50 euro biljetten,

  Tip wissel niet bij de banken, wissel bij een wisselkantoor,

  In het centrum heb je De Baiyoke Tower II het hoogste hotel (met mast) van Zuidoost-Azië tegenover de ingang heb je een wisselkantoor met in maart 2013 de beste wisselkoersen.

  • martin zegt op

   Dat is weer iets nieuws. Bayoke Tower II ??. Wat + waar is dat ?. Of bedoel het Bayoke Suite Hotel of bedoel het Bayoke Sky Hotel ?. En waar is dan dat wisselkantoor. Ik wissel altijd bij Superrich in het zentrum Bangkok. Adressen kun je vinden via http://www.superrich.co.th. of gewoon googlen op superrich + Thailand. Die geven buitendien live alle wisselkursen op het Internet. Als je wilt weten hoe de Euro net staat tegen over de Dollar kijk je op http://www.goyax.de. De Baht is nl. aan de U.S.A. Dollar gekoppeld. Hier niet het tijdverschil vergeten tussen Europa en Thailand (dit voor de werktijden) en dat de banken (dus ook deze info) op zaterdag en zondag nicht werkt-banken zijn dan dicht. Veel plezier. Heb je wel eens geprobeerd 500 Euro biljetten bij de ABN-AMRO te krijgen ?. TIP. Beging er ca. 3 weken van de voren mee, want de ABN-AMRO heeft daar een probleem mee. ABNAMRO Banken hebben GEEN 500 Euro biljetten in kas. Dus opletten.

 3. Fred CNX zegt op

  Ja Jack, geen enkel probleem om briefjes van 500 hier bij de bank te wisselen, voordeel van 500Euro biljetten is dat je wat minder zwaar is dan kleinere coupures;) Scheelt een hoop sjouw werk!

 4. Gert zegt op

  Ik neem al jaren een paar duizend euro in briefjes van 500 en 200 mee. Nooit problemen gehad bij de banken en wisselkantoren

 5. b zegt op

  Wissel niet op suvarnabumi airport of een klein beetje … om te beginnen , de koers is echt niet goed daar tov andere plaatsen .

 6. pascal zegt op

  @Peter . 500€ verdacht, het hangt er maar net van hoe je het bekijkt. Onder de 10K euro normaal geen probleem al zijn dat 20 briefjes van 500€. Mij lijkt het nog verdachter als je met 2000 briefjes van 5€ even komt aanwandelen. Nuja het zal natuurlijk ook afhangen van de persoon en eventueel de extra accomodaties die iemand boekt. Een deftige ring met wat grote diamant is veelvouden van die 10K euro dusja. Als je echter als 19 jarige daar even met een rasta kapsel de grote jan uithangt met je 500€ tjes te showen kan er natuurlijk altijd wel vragen gesteld worden. Verder heb ik nog nooit mijn biljetten moeten (laten) tellen…

  Verder zou ik ze wisselen bij SuperRich of in een kantoor van een bank of China of Citibank maar dat is persoonlijke voorkeur.

  • peter zegt op

   Hoi Pascal. ik heb het zelf meegemaakt, briefjes van 500 gelden als betalings- middel in het drug milieu. Ik kon gelukkig overleggen waar het geld vandaan kwam, maar je zou maar een paar knaken zwart hebben, dan heb je heel wat uit te leggen. Trouwens die 10000 euro die je mee mag nemen, ga der aub niet met 1 euro over heen want je hangt. Op sommige duitse vliegvelden word er gepatrouilleerd met honden die afgericht zijn op geld vinden, dus al verstop je het nog zo goed die hondjes vinden het!!!

 7. Toon zegt op

  kreeg foutmelding; voor de zekerheid nogmaals mijn reactie:

  Men mag max. 10.000 EUR vrij uitvoeren.
  Grote coupures zijn geen probleem, soms zelfs betere koers.
  Zie bijvoorbeeld deze site: http://yjpattayaexchange.com.

  Grote coupures moeten vaak bij de bank in NL apart besteld worden; kan dagen duren.
  Let op: beschadigde biljetten (scheurtje, hoekje eraf, beschreven) worden in Thailand regelmatig geweigerd; dus neem 30% meer op dan gepland, check ze stuk voor stuk, stort de foute exemplaren direct terug.

  Tip: als het om een groter bedrag gaat, dat mogelijk later weer terugkomt naar NL, dan toch beter per bank overmaken. Niet alleen veiliger, maar de overmaking valt namelijk jaren later nog te traceren en te bewijzen.
  Dit voorkomt, dat er later (bij terugzenden geld naar NL) vermoeden ontstaat van in Thailand verkregen zwart geld. Thaise bank en Thaise overheid kunnen dan moeilijk doen en o.a. overmaking naar NL weigeren.

  • martin zegt op

   Ik heb jouw link http://yjpattayaexchange.com. net gekontroleerd – 17:28. vandaag 24.07. Jouw koers bij boven genoemde link was-is 40.65. Op hetzelfde moment gaf superrich maar liefst 40.85. Dat maakt een geweldig verschil bij het wisselen van 10.000 Euries waar hierover gesproken wordt van maar liefst 20.000 Baht in jouw nadeel ?. Is dus de moeitre waard met de goedkope Pattaya-Bangkok bus effe een dagje naar Bangkok te gaan ?.

   • LOUISE zegt op

    Hi Martin,

    Net even gekeken bij Pattayaexchange = yenjit in soi 5-(immigration) – 40.56 voor 1 euro.
    Linda exchange in Bangkok 40.90.
    Als je met een aardig bedrag komt is er altijd te handelen.
    Zowel bij Yenjit als bij Linda exchange.
    Adres moet je even kijken via internet.
    Zij heeft altijd de beste koersen.
    Wij zijn er zelf nog nooit geweest, maar houd de koersen wel altijd in de gaten.

    Dus Jack, bij aankomst in Bangkok maar even naar Linda exchange gaan met een taxi-meter..
    Scheelt echt de wereld.
    Wij gaan niet naar Bangkok, alleen voor het wisselen, want dat is voor ons nog steeds een gekmakend doolhof.
    Hele fijne vakantie.
    Louise

 8. Toon zegt op

  Beste Martin,
  kun jij dan svp mijn geld meenemen, als je daar geld gaat wisselen?
  Jij krijgt namelijk veel meer dan ik. Het verschil delen we dan wel.
  Mijn rekensom komt op een verschil van 10.000 x 0,2 THB= 2.000 THB (geen 20.000).
  Maar wie het kleine niet eert,…………… Trouwens, even naar de baas vragen bij een groter bedrag resulteert bij YJ soms in een nog iets betere koers.
  In ieder geval ook dank voor de tip Superrich.

  • martin zegt op

   Geen probleem Toon. Ik neem best geld voor je mee, of nog beter we gaan samen. Maar ik ben niet in Pattaya maar in de provincie Sa Kaeo. Ik had mij verekend-klopt. Sorry. Wel opletten bij Superrich. Ze hebben ook verschillende Filialen in de stad Bangkok. Alleen het hoofdkantoor Radjadamri 2, geeft de beste koers. Dus zit er ook nog verschil tussen hun filialen.

 9. ZAMAN zegt op

  Ik wissel al 5 jaar 500 Euro biljetten … bij verschillende banken … in verschillende steden , o.a. Bangkok … heb nog nooit een probleem gehad.

 10. abbink jacobus zegt op

  Euro biljetten van 500 en 200 worden wel degelijk gewisseld,is ook eenvoudiger,omdat op veel banken de biljetten worden gecopieerd en dan op een formulier worden afgedrukt dat
  de persoon die het inwisselt moet tekenen,ook wordt een copie van het paspoort erbij gedrukt,dus het is eenvoudiger om een brief van 500 te wisselen als 50 van 10.

 11. Bram Kieft zegt op

  Alle euro biljetten worden geaccepteerd maar als er een scheurtje inzit of beide helften zijn met plakband aan elkaar gezet worden deze niet gewisseld
  Dus het is zaak om nette bankbiljetten in te leveren bij de bank

 12. janbeute zegt op

  Ik vraag mij hierbij af , in deze moderne tijden , wie neemt er nog Euro biljetten mee op vakantie naar Thailand .
  Een ATM card , moet wel geld op staan uiteraard en eventueel een credit card voor nood gevallen is voldoende in deze tijden .
  Ik woon al lang in Thailand en al mijn financieel verkeer over en weer gaat via internet banking .

  Mvg Jantje .

  • martin zegt op

   Dat is geheel eenvoudig te verklaren voor die mensen die het nog niet bemerkt hebben. Als je in Thailand Euro wisseld krijg je altijd Meer, als dat je in Nederland bv. bij de GWK Thaise Baht koopt. Heb je wel een geprobeerd 10.000 over te boeken van Nederland (Europa) naar Thailand ?. In denk het niet, anders zou ze weten dat dit een probleem gaat worden. Gaan we er van uit, dat jouw betaal voorwaarden van njouw bank überhaupt zo een groot transfer bedrag toe laat, Maar helemaal afgezien van de kosten voor deze transaktie. En ten aller laatste ben je nog gebonden aan de wisselkoers van de Thaise bank. Want er wordt in Bhat uitbetaald en NIET in Euro. Ik ben zeker, dat de bank jouw opdracht wisseld als de koers het laagst is die dag. Maar jij mag mij ook graag een bank noemen die echt in jouw voordeel werkt. Sinds de banken krisis weten we allemaal wat die met ons gels (dus ook jouw geld) een zooitje er van maken. Iedereen mag het doen zoals hij7zij het graag doen. Ik doe het liever met cash=is duidelijk beter met zeer zeker minder kosten en verlies van valutawaarde.

   • Sean zegt op

    Ik maak zonder problemen een groot bedrag(bijna 10.000 euro) over naar mijn thaise euro-rekening. Wanneer de koers gunstig is, wissel ik euro’s naar bath. Alles via internet.

   • KhunRudolf zegt op

    In de afgelopen jaren t/m 2013 regelmatig heb ik via ING soms meer dan 10K euro overgeschreven naar mijn rekening bij Bangkokbank. Geen enkel probleem ervaren. Vaak meegemaakt dat wat ik als tegenkoers per euro ontving zelfs wat hoger was dan de koers op de dag dat ik het bedrag overschreef. Er is geen enkel probleem om van welke Nederlandse bank dan ook per dag, zo je wilt, tot veel grotere bedragen dan 10K over te maken. Er worden absoluut geen belemmeringen/obstakels opgeworpen, en de kosten zijn allemaal inzichtelijk. Ga daarvoor naar de betreffende website van de bank in Nederland, resp. naar de site van de DNB als toezichthouder. Tevens met grote regelmaat, vóórdat ik geld per internet overmaakte, voorheen bij de RABO 10K besteld en netjes in envelop afgeleverd gekregen in coupures van 500 euro.

    • martin zegt op

     Gewoon even lezen wat ik schrijf, nl. heb ik woord gezegd over geld overmaken, dus een buitenlandse transaktie doen. Ik praat over geld mee nehmen en in Thailand wisselen. Het mag best zijn dat de kosten overzichterlijk zijn, maar dat zegd niet hoe hoog de werkelijkse kosten geweest zijn. Bij een buitenlandse transaktie zijn er 2 die betalen, de ontvanger en de verzender. Kun je bij de bank navragen of in het I-Net bekijken. Ik praat over een kosten gunstige manier Euries naar Thailand te krijgen. Dat je op de dag dat jouw geld in Thailand gewisseld wird meer hebt gekregen als de waarde op de dag dat je verstuurde heeft enkel alleen met de wisselkoers te maken. Die had dus ook veel lager kunnen zijn ?. En wanneer gewisseld wordt ligt Buiten jouw macht. Dat is anders met kontant geld dat je bij je hebt. Als de koers je te laat schijnt, wacht je gewoon enn paar dagen. Bij een bank transaktie kann dat niet. En omdat ik weet wanneer en waarom en in welke hoogte ik hoeveel Baht nodig heb, weet ik wanneer het geld te beschikking mag-moet staan. Ik praat ook niet over het feit dat de ABN-AMRO moleilijk doet. Ook deze bank geeft mij keurig een Enveloppe met het gevraagde bedrag. Ik praat er over dat je minimaal een week er op mag wachten. Dat is bij de RABO ook niet anders. Bijna geen Nederlander heeft een 500 of 200 Euro biljet bij zich om de reden dat je die bijna nergens kunt wisselen. Wist je ook dat geen geld automaat in Nederland bij GEEN ENKELE bank jouw 200 of 500 biljetten uit betaald ?. Honderd Euro is het maximum en dat alleen bij Automaten die binnen in de bank staan opgesteld. Deze Automaten met die Valuta he200+500 bben de banken niet in gebruik.. De Automaten Buiten in de muur hebben als hoogte waarde alleen 50 Euro. Leuk als je daar 10.000 wilt pinnen.

     • KhunRudolf zegt op

      @martin Alle grote banken in Nederland hebben in hun grotere filialen binnen een automaat met grotere cupures dan buiten, t.w. 100 en 200 euro. Bij de ING en AbnAmro kun je tot 10 K opnemen, bij Rabo tot 5 K. Coupures á 500 euro even netjes aanvragen, niets mis mee. (Nergens voor nodig om buiten voor 10 K te pinnen.)

      Op de vraag van Jack kan in ieder geval bevestigend worden geantwoord.

      Verder: de vraag die je stelde, was: (citeer) Heb je wel een geprobeerd 10.000 over te boeken van Nederland (Europa) naar Thailand ?. In denk het niet, anders zou ze weten dat dit een probleem gaat worden. (Einde citaat)
      Je hebt het dus over een buitenlandse transactie.
      Zie ook wat je verder beweert, zoals: ‘Gewoon even lezen wat je schrijft.”

      • martin zegt op

       Hallo KhunRudolf. We zijn aan het chatten en dat is eigelijk niet veroorloofd. Je kunt ALLEEN boven de 1000 Euro opnemen als de bank geopend is. Dan wordt de PIN automaat in de bank vrij geschakeld tot het bedrag wat gewenst wordt voor een eenmaloige uitbetaling van het door jouw gewenste bedrag-max. 10.000 per dag of zoveel als je account toe laat. De ABNAMRO is dan schijnbaar een kleine bank, naar jouw mening, want die hebben GEEN enkele filiaal waar je biljetten van 200 Euro kunt pinnen. Het max. is een biljet van 100 Euro in de automaat die BINNEN staat. Alles andere moet aangevraagd worden (hoofdkantoor) en duurd max. 1 week.
       Bij 10.000 Euro ben je met 100 Biljetten van honderd op zak en bij 50 Euro met 500 Biljetten in je portemonaie. Niet erg handig, en daarom zijn 20 Biljetten van 500 Euros beter, lichte en minder opvallend. Behalve het hoofdkantoor (misschien) heeft GEEN ABN-AMRO biljetten van 200 en 500 in kas ook niet in een van hun automaten. Deze gegevens zijn recent van april 2013 en worden op aanvraag (I-Net) E-Mail door de ABN-AMRO ter beschikking gesteld, cq. kloppen met mijn ervaringen in 2013 bij verschillende filialen van de ABN-AMRO.

       • Toon zegt op

        Inderdaad, de ABNAMRO bankmedewerker kan op verzoek de opnamelimiet in de bank tijdelijk verhogen en daarna terugzetten. Aanvulling: bij ABNAMRO internetbankieren kan men ook zelf de opnamelimiet (wel 24 uur vooraf aan opname) wijzigen.

       • KhunRudolf zegt op

        @martin, hou nou maar op hoor je hebt helemaal gelijk, sowieso als jij voor 10K 500 biljetten van 50 euro ontvangt. Goed gedaan. Met dank, Rudolf

  • KhunRudolf zegt op

   Een toerist die euro’s meenneemt in grotere coupures krijgt hiervoor aanmerkelijk meer ThB, en wordt niet geconfronteerd resp betaald dus niet in Thailand de ATM opnamekosten en niet in Nederland de wisselkoersopslagkosten. Over het reilen en zeilen van geldopnames zowel bij de banken in Nederland als in Thailand is onlangs op dit blog nog uitgebreid een discussie geweest.

 13. Jacob Abbink zegt op

  Wat betreft de 500 euro biljetten,het volgende,aanvragen bij bank,in mijn geval ING,de bon
  meenemen ingeval van controle,eenmaal in Thailand wissel ik ze in bij de Bangkok bank
  in ons geval in Ban Phaeng(Isan).
  nog geen probleem ondervonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website