Lezersvraag: Mag ik etenswaren meenemen van België naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 december 2017

Beste lezers,

Stel… ik ga naar Thailand en ik neem mee in mijn reistas: koekjes, Belgische pralines (bonbons), nog meer koekjes, nog meer chocolade… 🙂 voorgepakte olijven.

Mijn vraag, mag je zulke ‘dingen’ meenemen naar Thailand?

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Jurgen (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Mag ik etenswaren meenemen van België naar Thailand?”

 1. André Deschuyten zegt op

  Beste Jurgen,

  Ik ben momenteel in Thailand en had in m’n koffers Leonidas pralines (5 kg), Cote d’Or chocolade (3 kg)en koekjes (3kg), alsook zalf en dergelijke meer.
  Ze hebben mij gecontroleerd aan de douane, alles was normaal. Soms is het goed een doosje pralines van 250 gr aan de douanier te geven, die regelt dan alles voor jou zonder enige andere kost. Belgische pralines zijn zeer gegeerd in Thailand.
  Goeie vakantie Jurgen
  André

 2. Adje zegt op

  Ja, dat mag. Ik neem altijd veel chocolade, stroopwafels en soeveniertjes mee.

 3. tom zegt op

  olijven weet ik niet maar koekjes en chocolade zonder problemen

 4. Bob zegt op

  Ja hoor, wel goed verpakken. Het best als ruim bagage.

 5. Eric zegt op

  Natuurlijk is dat mogelijk, want ik neem al 15 jaar lang elk jaar massa’s koekjes en ander snoepgoed mee voor de familie in Thailand en we hebben zelfs al inspecties gekregen zonder enige problemen. Gewoon meenemen, als je dat nodig vind.

 6. doekle zegt op

  Waarom zou je, het is hier allemaal te koop en waarschijnlijk goedkoper

  • Bang Saray NL zegt op

   doekle,
   Doe je geen boodschappen hier in Thailand, waarschijnlijk goedkoper, klinkt als dat je geen prijs bewust iemand ben, en dat mag.
   Ik stel voor dat je een keer boodschappen gaat doen en als je de prijzen kunt herinneren begrijp je waarom mensen deze goederen mee nemen .

  • Nicky zegt op

   Waar ga je hier leonidas kopen, en stroopwafels en gevulde koek, enz….. En dan ook nog goedkoper???
   Volgens mij bent u nog nooit boodschappen gaan doen hier. Ook wij nemen ieder jaar weer een halve koffer mee aan lekkere westerse spullen. Alleen het beste wel in de grote koffer. Alleen speculaas wil nog wel eens gebroken aankomen. Zelfs flessen drank nemen we mee. Nog nooit problemen gehad.

  • Paul schiphol zegt op

   Mijn schoonfamilie is verzot op likeur bonbons, we nemen deze dan ook elk jaar in een flinke hoeveelheid mee. Zou niet weten waar deze in de Isaan of zelfs Bangkok te koop zouden zijn, en dan nog goedkoper ook. Onzin……

 7. jan zegt op

  jurgen .

  waarom zou je het meenemen, alles is daar ook te koop bij de Tesco, chocola , als je uit het vliegtuig stapt heb je chocomelk , olijven gewoon te koop bij Tesco , waarom zo moeilijk doen lekker thuis laten.

  groetje jan

 8. peter zegt op

  ja

 9. Jan zegt op

  Hello Jan,
  Wat je vernoemt is maar een greep(je) uit wat ik telkenmale meeneem naar Thailand. Ik neem ook mee: enkele kilo’s kaas, puddingpoeder, vanillesuiker, koffie, jam, etc… Nog nooit een probleem mee gehad! Pralines neem ik niet mee omdat ik vrees dat er, wegens de hoge temperatuur hier, er geen sprake meer zal zijn van pralines 🙂

  • LOUISE zegt op

   Hi Jan,

   Alle chocolade produkten en wat kan smelten, thuis in de freezer stoppen.
   Voordat je naar het vliegveld gaat je koffers sluiten etc., de boel in een vrieszak doen en in je koffer.

   De bagageruimte in een vliegtuig is een pietsie kouder hoor en je spullen komen meestal nog bevroren aan.

   LOUISE

   • rori zegt op

    Eh slecht advies. Melk chocolade en ook pure chocolade verdragen geen invriezen. Slaat wit uit.

 10. marino zegt op

  waarom zou dat niet mogen?Ik kom reeds 23 jaar naar thailand en woon definitief sinds 2008.wanneer ik terug kom van mijn jaarlijks bezoek aan Belgie zit mijn valies vol met chocolade en koekjes,wijn ,en belgische en hollandse kazen.

  beste groeten.

  • David .H. zegt op

   @Marino …let wel op de wijn , dat mag maar 1 liter maximaal zijn , want dat wordt niet getolereerd als het meer is , idem voor sigaretten ,ook gelimiteerd .En als je heel zeker wilt zijn kan je de verpakking aanduiden met viltstift “not for selling “

   • marino zegt op

    gelukkig rook ik niet.het is meestal porto dat ik mee breng.2 flessen van elk .hier kost een fles tussen de 1000 en 1300 bath.ik koop er goeie in de colruyt voor amper 6 euro.

    beste groeten.

 11. Harrybr zegt op

  Er gaapt een heel erg groot gat tussen: wettelijk niet toegestaan en getolereerd resp wel wettelijk toegestaan.
  Daarnaast nog de ijver van de douanier.
  Als derde: de waarde van de meegebrachte hoeveelheid.
  Als 4e: in welke staat ? Gesteriliseerd, of vers (oftewel: in staat besmettelijke ziekten, virussen, schimmels, parasieten) over te brengen.

 12. peter zegt op

  ja in principe kun je alle etenswaar meenemen. Maar als je uit Belgie komt is frietes verboden.

 13. rori zegt op

  Als wij naar Thailand gaan neemt mijn vrouw altijd zaken mee waarvan ik denk jonge jonge.
  Maar ja het komt UIT NEDERLAND.
  Wij hebben gemiddeld met zijn tweeen ongeveer 60 tot 80 kg ruimbagage (alles niet nodig) twee rolkoffers me onze eigen spullen (ook l vaakniet nodig) en een rugzak met NOOD kleding.

  Wat neemt mijn schat allemaal mee: Appels, Sinaasappels, Peren, Avocado’s, Chocolade, Annanas in blik (van Dole). Chocolade pasta en hagelslag), Pindakaas, Kaas, Smeerkaas, Champoo, Bodylotion, Snoep, Tandpasta, Olijfolie, Chocolade melk van je weet wel. Seizoensartikelen.
  Veel cadeautjes.

  Oh in September twee vouwfietsen meegenomen naar Thailand.

  Nooit gecontroleerd en geen problemen. Ik loop altijd keurig achter mijn schat aan en gebruik de paspoort controle bij thai citizens Eh ik gebruik zelf of krukken of heb de rollator bij me.
  Scheelt veel met inchecken.

  • Pieter zegt op

   Rori, dat is toch wel een giller, die ananas uit blik van Dole, die fabriek staat in het binnenland, halverwege Cha-am en Hua-hin….en u neemt het mee uit Nederland?? Hoe verzin je het.
   Overigens, bij de Makro hier in Thailand, zijn die blikken dus ook te koop en voordeliger.

 14. Rob Tha Mai zegt op

  Wees voorzichtig met: kan je hier toch ook kopen. Chocola in Thailand, zelfs van de duurste merken is anders in samenstelling en worden gemaakt in Maleisie en Indonesie. Er zit meer vet in, anders smelt de chocola nog voordat je de winkel verlaten hebt.

  • marino zegt op

   cote d’or is niet te koop in ThailaND.VIND ik de beste chocolade.

 15. brabantman zegt op

  Ik ken Belgen die zelfs patatten in hun koffer meenemen!

 16. Khun Yan zegt op

  Zolang je maar geen vleeswaren meeneemt…

  • Nicky zegt op

   Wij nemen altijd vleeswaren mee. Bacon, leverpastei vacuum verpakt, salami, enz. altijd in de koffer en nog nooit problemen gehad. Thailand is geen Australie hoor

 17. stevenia zegt op

  Ga al jaren naar mijn zoon toe die woont in Chiang Mai prachtige stad en mooie omgeving.
  Wat neem ik mee voor hem kaas smeer worstjes unox worst paracetemol hondenbrokken.
  En wil wel even zeggen dat bepaalde medicijnen niet voldoet aan de Thaise medicijnen en ik neem ook nog een lekkere fles cognac mee om lekker in zijn tuin te genieten nooit problemen gehad.

 18. Francois Nang Lae zegt op

  De reacties hier zijn allemaal eigen ervaringen, maar geen antwoord op de vraag. Levensmiddelen meenemen naar Thailand mag namelijk niet, tenzij je er vergunning voor hebt gekregen. Dat de praktijk anders is, is prima om te melden, maar het juiste antwoord moet wel gegeven worden. Hier staat een handig overzicht: https://www.anwb.nl/vakantie/thailand/informatie/douane

 19. Sandra zegt op

  Bij aankomst in suvarnabhum(nu 10 dagen geleden)i staat er nu een groot bord dat je geen fruit mag meebrengen, koekjes enz geen probleem


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website