Beste lezers,

Graag zou ik willen weten of er lezers zijn die ervaringen hebben met het boeken van vliegtickets naar Thailand via Gate1? Zij bieden zeer goedkope vliegtickets aan die je zelfs bij de vliegmaatschappij of ergens anders nog niet kan boeken.

Ze zijn niet aangesloten bij de ANVR of de SGR. Het blijft dus een gok, denk ik.

Het is een tussenpersoon die je krijgt als je de Momondo-site bezoekt, dat is een vergelijkingssite.

Met vriendelijke groet,

Ria

28 reacties op “Lezersvraag: Heeft iemand ervaring met het boeken van Thailand vliegtickets via Gate1?”

 1. Dennis zegt op

  Geen ervaring mee, maar ik zou zeer voorzichtig (terughoudend) zijn met het kopen bij reisbureaus die geen ANVR of SGR zijn. Voor vliegtickets is SGR trouwens nutteloos, want SGR vergoedt geen losse vliegtickets (alleen “pakketreizen”, maar een vlucht + 1 nacht hotel geboekt op hetzelfde moment bij hetzelfde reisbureau is een “pakketreis”).

  Onlinereisbureaus als Tripair zou ik mijden als de pest; Gevestigd in Griekenland (!) en enkel een Nederlandstalige website. Probeer dan maar je gelijk te halen als er iets mis gaat. En zo zijn er nog wel een paar internetreisbureaus te vinden met een bedenkelijk vestigingsadres (Cyprus en Malta..). Klik op hun site maar eens op “contact” en vindt hun adres.

  Aan de andere kant: Ebookers, 333travel, BMair zijn bijvoorbeeld wel betrouwbaar, maar net zo duur als rechtstreeks te boeken bij de airline. Boek bij voorkeur bij de airline zelf! Dan schakel je tussenliggende risico’s uit. Nadeel is dat als je complexe reizen maakt of hulp nodig hebt, je op jezelf aangewezen bent en geen gebruik kunt maken van de expertise van een reisbureau. Maar bij enkel een ticket moet dat geen probleem zijn lijkt me.

 2. ruud zegt op

  Geen ANVR en SGR niet aan beginnen.

 3. Jeroen zegt op

  ANVR en SGR bieden zekerheden voor pakketreizen van touroperators, helaas niet voor losse vliegtickets. Gezien deze regelgeving, is Gate1.nl niet aangesloten bij deze organisaties.

  Wel is TIX aangesloten bij IATA, The International Air Transport Association. Deze organisatie is de overkoepelende organsatie in de luchtvaart, goed voor de vertegenwoording van 240 luchtvaartmaatschappijen, wat neerkomt op 84% van het totale luchtverkeer. Als vliegticketaanbieder dien je aangesloten te zijn bij IATA, om vliegtickets te mogen uitgeven voor reizigers. Hiermee, zorgen wij als vliegticketaanbieder voor de zekerheid van uitgifte van geldige vliegtickets.
  http://gate1.nl/customer_support/Vragen_over_voorwaarden/brancheorganisatie

  Voortaan de website beter lezen?

  • patrick zegt op

   gelijk dat je voor jezelf opkomt. Als ticketaanbieder hoef je echter niet noodzakelijk aangesloten te zijn bij IATA. Je kunt ook als niet-aangeslotene tickets aanbieden via brookers die meestal de zelfde prijs aanbieden als de luchtvaartmaatschappij zelf of goedkoper. Wijlen mijn echtgenote heeft 27 jaar een niet-IATA reisburo gehad en op deze wijze vliegtickets verkocht. Zij was wel aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en de Geschillencommissie Reizen, zelfs toen dat nog niet verplicht was in België.

 4. Rik zegt op

  Hoi Ria,
  Gate 1 is een onderdeel van Tix.nl. Wij hebben hier nu al meerdere tickets bij geboekt en nooit geen problemen mee gehad. Als je hier ook een ticket boekt gaat de betaling via Tix.nl Ze vallen in de zelfde categorie als bv cheaptickets, vliegwinkel.nl etc. etc. Ik zeg geen probleem als je een leuk en betaalbaar ticket ziet zou ik hem boeken.

 5. fransamsterdam zegt op

  Gate1.nl is geen partij bij de overeenkomst die u afsluit, dus dat ze niet bij SGR en dergelijke zijn aangesloten is niet relevant.
  Gate1.nl is een handelsnaam of nevenvestiging van Tix.nl met hetzelfde inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel, 55721095.
  Welke tickets bieden zij trouwens aan die ik nergens anders kan boeken? Hebt u een concreet voorbeeld?

  • Richard zegt op

   Gate1 heb ik vorige week ook ontdekt via skyscanner.
   Ze bieden EVA tickets aan voor slechts 519 euro voor de tweede helft van 2015 en ook voor 2016.
   Als je uitsluitend vliegtickets koopt lijkt mij het risico niet zo erg groot.
   Bovendien vallen ze zoals vermeld onder Tix.nl.

 6. ed zegt op

  geen problemen gehad bij mijn boeking is via Tix.nl.

 7. Marinella zegt op

  Geen probleem met Gate1 wel een goedkoop ticket, dus ik zeg gewoon boeken!

 8. Rino zegt op

  Gisteren juist 2 tickets geboekt bij Gate1 ,reis nu op 29 december 2015 met een retour ticket voor € 534 per persoon naar Bangkok . 2 jaar geleden ook geboekt bij Gate1 geen enkel probleem.
  Niet bang zijn Ria gewoon boeken.

  Groeten Ria

  • Rino zegt op

   We vliegen met Eva air.

 9. Peter Wuijster zegt op

  Wel iemand geprobeerd via ticketspy?
  Via een “open jaw”kun je erg goedkoop vliegen

  • Björn zegt op

   2 keer Etihad open jaw geboekt. heen vanaf Ams ,terug op Dusseldorf. Prima en destijds lekker goedkoop.

 10. Hen zegt op

  enkele jaren geleden mee geboekt alles prima verlopen. Ik meen dat het via Australië ging de boeking. Groetjes

 11. Beppie zegt op

  snelle en correcte en vertrouwde site .2 maal via Gate1 geboekt , ook dit jaar weer.

 12. Rino zegt op

  Deze e-mail net ontvangen van Gate1 er is dus totaal geen probleem om hier een ticket te boeken.

  Bedankt voor uw email.
  Gate1.nl is inderdaad onderdeel van Tix.nl, met één kantoor.
  We kunnen u ervan verzekeren dat uw reis in goede handen is.
  Mocht u nog verdere vragen hebben over uw boeking, dan horen wij het graag.

  Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet – Kind regards,

 13. Barry zegt op

  Boek regelmatig via Gate 1 mijn tickets naar thailand voor superscherp tarief (Skyscanner)
  met de grote carriers zoals Emirates -Evva geen enkel probleem met boeken en betalen.

 14. Ria zegt op

  Hartelijk dank voor alle reacties en suggesties, mede hierdoor hebben wij zonet 2 tickets geboekt voor vertrek eind dit jaar en terug eind februari. En dat voor de prijs van 536 euro per stuk met EVA Air.
  Wij waren van plan om de prijzenslag van de vliegtickets af te wachten maar denken dat we toch echt niet goedkoper weg komen voor een 2-maand ticket.
  Het blijft spannend, we hebben weliswaar de bevestiging maar nergens anders ( ook niet op de site van de vliegmaatschappijen) kun je boeken met een retourdatum eind februari.
  Nogmaals dank voor alle tips.

 15. ria zegt op

  Had vorig oktober via ticketspy 2 open jaw tickets geboekt van Schiphol naar Bangkok en terug op Dusseldorf. 4 weken. Zijn net terug super

  • richard zegt op

   Ik ben tweemaal met Etihad gevlogen middels een “open jaw”, doe ik nooit weer. De meerprijs is momenteel slechts 100 euro ten opzichte van een directe EVA vlucht. Bovendien is de beenruimte
   met de open jaw vluchten aanzienlijk minder en duurt de vlucht een stuk langer. Een goede timing
   geeft een prima vlucht met EVA.

   • Björn zegt op

    Heb ook tweemaal met Etihad de Dusseldorf route gedaan. Vervolgens afgelopen november weer met Eva. Verschil in service is dik in het voordeel van Etihad. Eva is tegenwoordig steeds vertraagd en om kerosine te sparen duurt de terugvlucht 1 tot 1,5 uur langer dan de KLM vlucht die er een half uur voor vertrekt. Dat je er langer over doet is logisch daar je via Abu Dhabi gaat.

    Ook niet onbelangrijk als je vaker naar Thailand vliegt: je spaart bij Etihad gewoon miles en tiers ,ook al heb je maar 400 euro betaald. Bij EVA kun je dat vergeten. De goedkoopste klasse geen tiers.
    Ik vlieg overigens nu in April weer ,dit keer met Emirates. Een keer de A380 meemaken he… En het was de goedkopere voor 459,-.

    • Rino zegt op

     Je vergeet Bjorn dat met Etihad en met Emirats wel een tussenstop hebt van een paar uur en met Eva vlieg je direct. Vlieg nu rechtstreeks naar Bangkok in december (hoog seizoen) voor
     € 534 retour rechtstreeks.

 16. wibart zegt op

  pas nog ticket gekocht voor a.s 21 mei voor 3 weken premium economy class via gate1 bij Eva air. prima afgehandeld.

 17. ingrid zegt op

  niks mee aan de hand al vaker geboekt prima medewerkers je word goed geholpen alleen als je boekt moet je kijken na de eigen voorwaarden van de lucht vaartmaatschappij dat verschilt heel erg in ieder ivm met veranderen van datum of wat dan ook bij de een gaat dat makkelijker dan bij de ander of soms helemaal niet even een tip
  gr ingrid

 18. Bert zegt op

  2 jaar geleden voor 3 personen verschillende tickets met verschillende vertrek- en retourdata gereserveerd, alles zonder problemen.

 19. Daniel zegt op

  hey Ria
  ja twee jaar geleden online geboekt met Gate1. Geen problemen gehad, gewoon tickets afgeprint en klaar is kees. Wel goedkoper dan bij een andere maatschappij.

 20. Pascal zegt op

  Als je de betrouwbaarheid wil kennen van een maatschappij of dergelijke website voor allerlei verkoop dan kan je dit voor 100 % laten checken via … ” http://www.scamadviser.com ” deze site heeft alle info weer. Gewoon het webadres kopieren en plakken bij scamadviser. Gebruik het vele malen om de betrouwbaarheid van een website te controleren.

 21. Ronald zegt op

  Afgelopen december nog tickets gekocht via Gate1.
  Geen probleem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website