Lezersvraag: Ervaringen met het verkopen van je auto in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 mei 2015

Beste lezers,

Mijn vraag is: hebben er hier mensen op het blog ervaringen met het verkopen van je auto?

Oké, ik weet dat er website’s zijn voor dit zoals, bathsold.com, thailandblog, etc., maar ik zou graag willen weten of hier mensen zijn die in het verleden hun auto cash verkocht hebben bij een “plaatselijke” handelaar in tweedehands auto’s, ging dat gemakkelijk?

Werd er meteen cash in het handje betaald of werd je afgescheept met een erg laag bedrag?

Ik stel deze vraag om als ik mijn huidige auto wil inruilen bij een officiele merkdealer er nauwelijks er een te vinden die een deal wil maken betreffende inruil.

Groet,

William

5 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen met het verkopen van je auto in Thailand”

 1. PeterPhuket zegt op

  Hallo William,
  Heb op diverse manieren mijn auto in Thailand verkocht, in het begin aan een particulier, het probleem is dat de meeste Thaien die een 2e hands auto kopen, geen contanten hebben, de betreffende particulier, die werkte bij een hotelbedrijf, en om die reden kon aantonen dat hij een geregeld inkomen had, heeft het dus weten te financieren.
  Bij een dealer maak je weinig kans, hoewel Toyota tegenwoordig een bedrijf heeft, waarvan de naam me even ontschoten is, die 2e hands in- dan wel verkoopt.
  Op Phuket heb ik wel redelijke 2e hands autobedrijven gevonden die een naar waarde geldbedrag, contant overhandigen, die zijn er dus wel.
  Verder is mijn ervaring dat bij overige particulieren het grootste probleem de contanten zijn. Ze komen wel eerst kijken, maar haken dan met een of andere smoes af.
  Mijn laatste Toyota pick-up Hilux heb ik weer aan een handelaartje voor een redelijke prijs weten te verkopen, en belt me nu regelmatig of ik de huidige al wil verkopen.
  Hij zegt dat hij graag van buitenlanders koopt omdat die een auto regelmatig het onderhoud geeft volgens het boekje. En dat ligt bij een Thai ietwat anders.
  Oja, nu weet ik het van Toyota: Toyota Sure, certified centers.

 2. Roel zegt op

  Als je nieuwe auto koopt belt de dealer een handelaar die jou een prijs bied voor je auto. Daarover kan je onderhandelen.

  Via auction worden ook veel auto,s verkocht voor goede prijzen. Je kan zelf minimale prijs doorgeven, daaronder wordt de auto niet verkocht, bij niet verkoop kost het alleen 200 bath. ( pattayabid.com ) is zeer goed.

 3. YUUNDAI zegt op

  William, misschien is het een idee om te omschrijven wat voor auto je hebt en wat specificaties zoals type, km stand, schadevrij, bouwjaar, kleur etc. Natuurlijk ook een prijsindicatie!En waar te bezichtigen, of proef te rijden!
  Wellicht zijn er hier lezers die in jouw auto geïnteresseerd zijn, succes!

 4. franco zegt op

  wat voor auto is het
  mischien wil ik hem wel kopen
  franco huahin 0860526105

 5. piet zegt op

  Rijd gewoon bij een stuk of 4-5 auto zaken langs (,neem je boekje wel mee ) en vraag wat ze geven, wel snel handelen dwz direkt afleveren tegen contant geld.
  Heb op deze manier al paar auto’s verkocht want inruilen doen ze niet ,men belt ook handelaar die hem van jou koopt; elke dealer heeft paar opkopers!
  Tevens kun je de auto laten veilen ;in Pattaya zitten er 2 veiling huizen.
  Ook via internet bv www. bahtsold .com in de verkoop.
  Nog mogelijkheid foto maken en in grote warenhuizen ophangen.
  Laatste optie; op deze pagina te koop zetten , succes!!!!!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website