Lezersvraag: Ervaringen met Pattaya International Hospital

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2014

Beste lezers,

Wie kan ons iets vertellen over het Pattaya International Hospital?

We hebben dankzij dit blog reeds veel kunnen vernemen betreffende ervaringen met Bungrumrad en vele andere klinieken in Bangkok, Bangkok Pattaya Hospital, hospitaal in Chiang Mai, staatsziekenhuizen en zelfs een universitair ziekenhuis in Khon Kaen. Doch waar wij bij ons weten nog nooit wat over vernomen hebben is het Pattaya International Hospital.

Merkwaardig, gezien er aardig wat geschreven wordt op dit blog vanuit Jomtien, Pattaya, Naklua. Misschien er over gekeken in deze drukke tijden? Dan graag onze excuses.

Vriendelijke groet,

Roger


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen met Pattaya International Hospital”

  1. Davis zegt op

    Misschien heb je hier iets aan, Roger.
    Heb daar eens een tiental dagen gelegen, en verscheen in dagboek hier op het blog:
    http://www.thailandblog.nl/dagboek/zicht-op-zee/.
    Let wel, dit was een persoonlijke ervaring.

    Het lijkt mij een zeer adequaat en betrouwbaar hospitaal.
    Echter niet voor complexe behandelingen of ingrepen.
    Op voorhand aangeven welke verzekering je conditie dekt, is aangewezen.
    Dat wordt allereerst gecheckt.

    Verder niets dan positiefs. Correcte medische opvolging, goed dossierbeheer, en transparante communicatie met je verzekeraar. Wat mij bij bleef, je licht daar niet in een kazerne of burcht. Het is eerder een klein hospitaal, en dat heeft zo zijn voordelen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Roger zegt op

      Beste Davis,

      Hartelijk dank. Daar kunnen we even mee op pad.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Rob zegt op

    Roger,

    Goed ziekenhuis. Vlotte en goede afhandeling, Tevens makkelijk in Pattaya te bereiken. [soi 4]

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. piet zegt op

    Net als alle ziekenhuizen; blijf er weg 😉 maar dat hebben we helaas niet voor het zeggen.
    Scheelt natuurlijk per geval; gebroken arm/been zal wel goedgaan doch complekse ingrepen zou zelf ander ziekenhuis aanbevelen.
    Paar maal bezoekje gebracht en klein doch goed ziekenhuis verder; wegwezen voor het beste ,gewoon Bumrungrad in Bangkok dit jaar weer hoog op Aziatische lijst !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. peter zegt op

    Ben gevallen en kreeg een spontane hernia.
    ben gegaan naar pattaya internationaal ziekenhuis.
    röntgenfoto’s maken ging nog maar een mri scan kon niet geen apparatuur.
    daar voor naar Pattaya Bankok hospitaal.
    daarna terug naar Pattaya intern.
    operatie zou € 10000,- kosten en minmaal 10 dagen blijven en dan revalidatie en nazorg met onbekende kosten.
    verzekering heeft me naar Nederland gehaald businessclass KLM terug ziekenauto naar huis
    dag erna naar ziekenhuis in Nederland 3 dagen later geopereerd 1 dag ziekenhuis.
    kosten inclusief reis en de rest € 5000,- dus u mag zelf invullen hoe ik over Pattaya Internationaal Denk.

    groet

    peter Hernia vrij

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  5. Vorssel zegt op

    Ik moest een keer in Pattaya Hospital zijn voor een nieuwe kruk. Ik was er namelijk met een gebroken been. Ze hadden er gelukkig 1, maar ik moest toch een uur op wachten en dan hadden ze mijn gegevens nog nodig en na dat uur wachten kost ik uiteindelijk de kruk kopen en was ik weer vertrokken voor een avondje stappen.
    Vond het straf dat zo lang duurde voor een simpele aankoop. Maar dat is Thailand zeker. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Paul zegt op

      Als je dan naar de apotheker gegaan was op pattaya klang , kruising met soi bukhaouw had je er direct gehad en zeker niet duur . 600 bath voor 2 krukken

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Fernand zegt op

    eender welk hospitaal in een toeristische plaats,Bangkok,Pattaya,Hua Hin,Chiang Mai,Phuket,Samui en andere wordt er voor buitenlanders sowiso een vork gebruikt om de rekening te maken,maar als je het nodig hebt en je bentt goed verzekerd,so what?

    In 1998 lag ik eens 3 nachten in Pattaya internationaal,met denkey fever,niks ergs,was juist getrouwd,mijn vrouw mocht op d ekamer blijven slapen en de lunch en dinner waren a la carte van het aanpalende PIC restaurant,verbleef precies in een 4* hotel.

    Verleden jaar moest ik een hart ablatie ondergaan in Bangkok Pattaya hospitaal,prijskaartje 500.000 bath en mocht aan geen kanten een vliegtuig op.Verzekering gekontakteerd,die stonden borg voor 750.000 bath.Toen ik in het hospitaal aankwam om d e opname te regelen was d e prijs plots 750.000 bath,daar er een team van Bangkok moest komen.In kontakt gekomen met een proffesor in Belgie,medisch dossier doorgemaild en die zei,dat er geen gevaar wa s om te vliegen.Ik de vlieger op ,een week later de ablatie ondergaan in AZ St Jan te Brugge,kostprijs 6000euro of ongeveer 270.000bath,heb DKV verzekering,moest 100 euro opleggen das alles.
    Zo zie je maar hoe graag ze een vork gebruiken hier om d e rekening te maken en me verbod gaven te vliegen,ja ne grote vis mag je niet laten ontsnappen he!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. bob zegt op

    De dermatoloog kon (wilde) mij geen bevestiging geven van wat duidelijk was: folliculitis (haarzakjesontsteking) moest noodzakelijk via super kleine ingreep in mijn hals een monster voor het lab genomen worden. Uitslag kwam per email. Inderdaad folliculitis. Of ik maar een nieuwe afspraak maken wilde om wat crèmes op te halen. Zo wordt je op kosten gejaagd. Geheel onnnodig. Had in één keer gekunt.

    Een andere ervaring die ik wil delen (ervaring in BPH zal wellicht voor allen gelden). Bij een operatie wordt een offerte gemaakt en deze dient door uzelf of de verzekering voor akkoord gegeven te worden. Dit betreft alleen de operatie(dag). Alle keren dat men voor controle, voor nieuw verband of een extra foto terug komt wordt opnieuw in rekening gebracht en moet men cash afrekenen. Ik heb problemen met mijn verzekering gehad omdat men dacht dat het geoffreerde bedrag inclusief nazorg betrof. Coulance heeft mij gered na een interventie van de klachtenraad in Nederland.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. eduard zegt op

    hoor er niet van op van deze verhalen.Helaas heb ik veel ervaringen met ziekenhuizen in Thailand en hebben tegen mij al zoveel keer gezegd dat ik niet mocht vliegen wilden me hier een hartoperatie geven maar heb ik geweigerd mocht uiteraard niet vliegen en de boot was een te zware belasting voor me dus m.a.w. je MOET hier blijven lekker teruggevlogen en maar kijken en kan wel even doorgaan zo maar pih is een redelijk ziekenhuis voor kleinere ingrepen maar stuk voordeliger dan bangkok en bph

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Henk Hauer zegt op

    Ik ga naar dit hospitaal 1x in 4 maanden voor check up. I.vm diabeet 2 en dat ik een by-pass operatie heb gehad in Nedrland in 2005. Nog wat medicijnen nodig. Na controle bloed worden soms de medicijnen aangepast. Prijzen zijn redelijk.

    Heb voor dit hospitaal gelozen omdat de vertrouwen in de doktoren heb. Mijn echtenote is hier behandeld in
    2007. Na verschillende onderzoeken in Nederland zonder resultaat kwam men er hier achter dat ze nierfalen had. ( binnen 2 uur) Daar men toen nog geen dialiese kon uitvoeren gebeurde dit in Chon Buri. Mijn vrouw heeft toen dit geregeld was vrij normaal ( berkingen dialiese inbegrepen) de vakantie kunnen door zetten.
    Later is ze verder behandeld en getransplanteerd in Pakistan. Helaas is ze 3 jaar later overleden aan een hersen bloeding.

    Voor grote operaties zou in Bangkok Hospitaal namen. In patient kosten vergoed door verzekering. Voor normale kleine to middel grote zaken is IHP goed en als out patient redelijk geprijst

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. hansvanmourik zegt op

    Vraagje aan de vorige reacties zijn dit personen die niet uitgeschreven zijn uit Nederland dat ze terug moesten vliegen en behandeld worden in Nederland.
    Zelf ken ik hier in changmai nederlander die hier zijn chemo mag onder gaan in het ram hospital.
    kosten ziekenhuis en chemo werd betaald door verzekering verblijft hotel eigenkosten is hier elk jaar 7 maanden en doet hij al 2 jaar om de 3 weken chemo
    Ben zelf uitgeschreven en heb hier 2 operatie ondergaan prostaat en darm kanker en de chemo en scans gehad en de controles heb wel een verzekering in Nederland met als woonland Thailand.
    niets voor betaald maar de verzekering gaf bankgarantie

    Hans

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. NicoB zegt op

    Hans, ik ben altijd weer verrast als het om gezondheidszorg gaat en iemand zegt in Nederland uitgeschreven te zijn en toch een zorgpolis in Nederland zegt te hebben met als woonland Thailand. Hoe doe jij dat? Niet ingeschreven in Nederland betekent toch geen zorgpolis meer in Nederland?
    Hoor het graag, dank alvast.
    NicoB

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. pim . zegt op

    In Hua hin heb ik zeker veel ervaring met vrijwel ieder ziekenhuis .
    Behalve het nieuwe Bangkok hospitaal heb ik ze allemaal wel gehad .
    In de top staat Thanarak hospitaal van orgine een legerziekenhuis ,dit staat ook op militair terrein in Pranburi .
    4 operaties en op de afdeling 1e klas was net zo duur voor 10 dagen als 2 dagen in coma bij het Sao Paulo particuliere hospitaal in het centrum van Hua hin .
    Daar stonden ze op het punt mijn been te amputeren tot iemand het er niet mee eens was en mij naar het Thanarak liet vervoeren .
    Daar is mijn been gered .
    Later is de chirurg naar het Hua hin hospitaal verhuisd waar ik hem naartoe ben gevolgd .
    Deze is iets duurder en meer uitgebreid .
    Deze komt bij mij in Hua hin op de 1e plaats.
    Bij elk ziekenhuis moet er iemand dag en nacht bij je zijn ,dus denk niet dat dit service is .
    Als je niemand hebt zorgt het ziekenhuis ervoor ,dat komt dan wel op je rekening .
    Je hoeft het ziekenhuis eten niet te nemen ,daar betaal je wel voor ,persoonlijk vindt ik het niet lekker .
    Ik laat altijd wat halen .
    Om lang wachten voor een farang te voorkomen is er bij het Hua hin Hospitaal een apart kantoortje .
    Tegen betaling van 200.- Thb krijg je voorrang en bent zo weer buiten via een achterdeurtje .
    Als advies !
    Ga nooit naar het Sao Paulo als je leven en geld je lief is .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website