Ervaringen met de “Assudis expat verzekering”?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
29 april 2019

Beste lezers,

Ik zou langs deze weg graag te weten komen wat de ervaringen zijn met de “Assudis expat verzekering”. Is er iemand die reeds gebruik gemaakt heeft van de optie “dekking tot 1.000.000 euro” door middel van de betaling van 50 euro extra?

In de voorwaarden van de dekking tot 1.000.000 euro staat dat zij deze dekking garanderen mits, ik citeer: In functie van de gekozen optie, is de waarborg geldig voor de gehele duur van het verblijf in het buitenland. Ze is beperkt tot 12.500 EUR of 1.000.000 EUR per schadegeval en per verzekerde persoon, voor zover deze persoon verzekerd is bij het DOSZ of een andere voorzorgsinstelling. Bij gebrek aan een dekking bij het DOSZ of een ander organisme van de Sociale Zekerheid, is de waarborg beperkt tot 12.500 EUR. Van de verschuldigde som zal een vrijstelling in mindering gebracht worden van 50 Euro per schadegeval.

Dus mijn concrete vragen zijn:

Zijn er mensen die uitgeschreven zijn uit België en die reeds een terugbetaling van medische kosten gehad hebben boven de 12.500 euro? Dit via de verzekering “expat Assudis”

Valt een hospitalisatie verzekering die wereldwijd dekt (wanneer uitgeschreven uit Belgie dekt zij slechts gedeeltelijk wereldwijd in mijn geval) ook onder een mechanisme van de sociale zekerheid zodat ik de dekking tot 1.000.000 euro kan genieten.

Of bedoelen zij dat zij deze dekking tot 1.000.000 euro garanderen indien u in Belgie nog medisch verzekerd bent? Want ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die voor hun pensioen het land verlaten en zo niet meer in regel zijn met de zorgverzekering en geen bijdragen meer doen in Belgie en dat zij deze uitsluiten van de dekking tot 1.000.000 euro.

Terugbetalingen onder de 12.500 euro daar heb ik al weet van maar heeft er iemand ervaring met bedragen erboven en zo ja welke vorm van sociale zekerheid hadden zij?

Ik som de voorwaarden nog even op:

  • Assudis expat 500 euro per jaar.
  • Uitgeschreven uit Belgie.
  • Terugbetaling boven de 12.500 euro.

Alvast bedankt.

Groet,

Philippe


» Laat een reactie achter


30 reacties op “Ervaringen met de “Assudis expat verzekering”?”

  1. Dree zegt op

    Kijk eerst of je recht hebt op DOSZ, ik ben verzekerd bij Assudis Expat maar gezien ik geen aanspraak kan maken op DOSZ moet ik me tevreden stellen met het gewone bedrag van 450 euro per jaar en zo zullen er hier vele zijn in Thailand indien je een weg vind om die 50 euro er bij te krijgen laat het maar weten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  2. ruud zegt op

    Ik ken Assudis niet, en DOSZ ook niet, maar het lijkt me, dat je verzekerd bent voor een bedrag van maximaal 12.500 euro voor zover dit niet wordt vergoed door DOSZ.
    Dat lijkt me best een winstgevende handel voor Assudis.

    Verder zou ik eerst eens uitzoeken, wat de definitie is van “expat” bij Assusis is.
    Daar bestaat een aantal definities van, maar vaak wordt er daarbij verondersteld, dat je ook werkt in het land waar je gaat wonen.
    Voor iemand met een pensioen heb je dan niets aan die verzekering.

    Bron Wikipedia: Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid. Meestal zijn ze daarbij uitgezonden door hun werkgever, hoewel sommigen ook zelf direct bij een buitenlandse werkgever solliciteren. Ze dienen niet te worden verward met immigranten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • David H. zegt op

      Assudis hanteert the normen herkomstland en woonland .
      Je bent voor hun een expat verzekerd in je woonland(bvb Thailand en enkel aanvaard als verzekerde als je in orde bent met verzekerd in je herkomstland (bvb BE. of NL of andere) in de nationale ziekteverzekering (nanny state’s )
      Daarom dat ze ook die repatrierings optie ingebouwd hebben , kunnen ze alzo afschuiven op je herkomstland nationale ziekteverzekering ,eens in je herkomstland is er vanwege hen geen tussenkomst meer .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. Peter zegt op

    Dit lijkt mij meer een: reis, repatriering en ongevallen verzekering.
    Waarbij de hoofdverzekering in ‘eigen land’ is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. eddy zegt op

    Kijk eerst of je recht hebt op DOSZ(moet minstens 16 jaar betaald hebben) ik krijg een pensioen maandelijks van DOSZ maar heb geen 16 jaar betaald) daarom krijg ik die regeling van 1.000.000 euro niet en moet 450 euro betalen om verzekerd te zijn voor 12.500 euro (indien ik mis ben laat het mij dan weten; info Assudis )

    Groeten,

    Eddy.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Lung addie zegt op

    Mogelijk best eerst eens uitzoeken wat het ‘DOSZ’ is.
    Betekenis: De Overzeese Sociale Zekerheid.
    Om aangesloten te kunnen zijn moet je een ‘EXPAT’ zijn…. een term die hier door velen onterecht gebruikt wordt. Je bent pas een ‘expat’ als je in een ander land dan je thuisland ‘tewerkgesteld’ bent door een firma met een maatschappelijke zetel in je thuisland of, in ons ons geval de Europese Gemeenschap. anders ben je geen expat.
    Dus om van die hoge dekking, met een meerbetaling van 50EU te kunnen genieten, moet je een EXPAT zijn en als pensionade ben je dat NIET.

    zie volgende link:
    https://www.international.socialsecurity.be/social_security_overseas/nl/home.html

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
    • willem zegt op

      De term expat of emigrant nader uitgelegd door een verzekeraar.

      Pas op: Je op een uitzondering na niet naar thailand immigreren. Bijna iedereen is slechts tijdelijk in Thailand. Vandaar de non-immigrant status die de meesten hebben. Deze status kun je daarom ook prima gebruiken om je tijdelijke verblijf te motiveren. Alhoewel deze onderstaande verzekering zelfs permanent verblijf onder expat schaart.

      https://www.expatverzekering.nl/voor-vertrek/expat-emigrant.

      Daar waar banken of verzekeraars onderscheid maken tussen mensen die in een vreemd land zijn geimmigreerd en zgn expats die ergens mogelijk tijdelijk verblijven kan ik u aanraden een beroep te doen op de status expat. Laat uw immigratie status zien. NON-IMMIGRANT.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. robert vereecke zegt op

    Zoals Ruud zegt moet je lid zijn van de DOSZ dit is de Overzeese Sociale Zekerheid onderdeel van de Rijksdienst van de Sociale Zekerheid (RSZ)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • philippe zegt op

      Dit klopt dus niet ,u mag lid zijn van DOSZ maar zij stellen duidelijk dat een andere vorm van sociale zekerheid of voorzorginstelling ook deze dekking kan bieden. echter weet ik niet dewelke en dat zou ik graag te weten komen.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. Piet zegt op

    Ik heb als Hollander dezelfde Belgische verzekering en inderdaad onder zelfde voorwaarden.
    Werelddekking ( behalve in Holland)
    Ben uitgeschreven uit Holland dus geen medische basisverzekering alleen maar 12500 euro per gebeurtenis heb ik begrepen niet op jaarbasis en dat tegen 450 euro premie per jaar
    Mocht ik dit mis hebben dan zie ik graag de reacties
    Heb gelukkig nog nooit hoeven claimen en hoop dat de rest van mijn leven ook niet te doen
    Groet
    Piet

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
    • Caspar zegt op

      Maar als ik het goed begrijp moet je als Hollander een belgische post code hebben wil je er verzekerd zijn.
      Of vergis ik me daar in???

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • erik zegt op

        Nee Caspar, de polis is niet alleen voor Hollanders maar voor alle Nederlanders en ik had de polis met een Thaise postcode want ik woonde toen in Thailand. Maar ik heb de polis niet nodig gehad.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Lung addie zegt op

        iid Casper,
        met het hebben van een Belgische postcode ben je er helemaal niet en vergis jij je. Je moet in Belgie RSZ-plichtig zijn en als Hollander, met enkel een Belgische postcode, ben je dat niet. Dat zou gemakkelijk zijn, snel even een adresje maken in Belgie en van de Sociale Zekerheid kunnen genieten, zonder er voor te betalen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Caspar zegt op

          Hoe kan het dan dat hier door nederlanders wordt gesproken, dat ze wel een verzekering daar hebben???
          Hebben die dan een belgische postcode of zoals Erik zegt een Thaise postcode ??
          Hoe is dat te verklaren dan kom er niet uit met in Belgie RSZ- plichtig zijn en adresje maken in Belgie , wil helemaal niet genieten van Jullie Sociale Zekerheid heb trouwens een zeer goede verzekering, misschien nog wel beter dan hierboven wordt beschreven!!!!

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Andre zegt op

    Ik ben bij assudis verzekerd en uitgeschreven uit Nederland.sinds 23 jaar.
    In mijn geval gaat het om een bedrag onder de 12.500 Euro.
    Ik heb dit jaar een ingreep ondergaan in het Udon Bangkok Hospitaal en dit bedrag, 90.000 baht werd na overleg tussen mij en het ziekenhuis en de verzekeraar direct aan het hospitaal over gemaakt, ik heb alleen een handtekening moeten plaatsen.
    Bij thuiskomst had ik direct een mail van assudis dat bij een volgend bezoek zij de kosten ook voor hun rekening nemen in geval ik nogmaals moet terug keren voor onderzoek of ingreep.
    Wel denk ik dat zij een overeenkomst hebben met de Bangkok hospitaals omdat die waarschijnlijk ongeveer dezelfde bedragen hanteren als in Nederland of Belgie.
    Ik ben eerst in het Ramathibodi hospitaal geweest, speciaal voor kanker, maar omdat die daar voor buitenlanders het dubbele rekenen ben ik naar het BKK hospitaal gegaan, de rekening van dat eerste hospitaal moet ik nog terug krijgen.
    Tot nu toe ben ik in ieder geval tevreden over deze verzekering.
    Ik zelf was ook altijd huiverig omdat het bedrag redelijk laag is en of dit wel goed zou komen.
    Nu zullen de andere verzekeraars wel weer zeggen dat dit maar een beetje is op de operatiekosten maar bij deze verzekering ben je wel verzekerd zonder uitsluitingen en wordt je op elke leeftijd aangenomen!!!.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
    • philippe zegt op

      Dag Andre,

      Ook ik heb al veel goeds gelezen en vernomen van deze expat verzekering van Assudis, daarom dat ik hier de vraag wou stellen of iemand al ervaring had met een bedrag boven de 12.500 euro.
      Voor de bedragen onder de 12.500 euro is deze verzekering ideaal maar voor bedragen erboven vind ik hun voorwaarden zeer onduidelijk omdat zij stellen dat u verzekerd moet zijn via DOSZ of, en nu komt het: EEN ANDER ORGANISME VAN DE SOCIALE ZEKERHEID.
      Dus stellen zij onder een ander organisme van de sociale zekerheid een, Thaise ziekteverzekering? een Belgische hospitalisatieverzekering die wereldwijd dekt(doch gedeeltelijk dus niet voor de ganse kosten) of verwijzen zij naar dat indien u in uw thuisland nog verzekerd bent dit voldoende is?

      Ik hoop hier een reactie te krijgen van iemand die al eens een terugbetaling genoten heeft boven de 12.500 euro zodat er enige duidelijk komt aan de voorwaarden die zij opleggen.

      Groeten Philippe

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Peter zegt op

      Ging dat om een “spoedingreep”?
      Je praat over kankerbehandeling maar assudis is toch alleen ongevallen en repatrieringverzekering?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Patthie zegt op

    Beste, Al’s lid van assudus maar all na een jaar verwijderdt.
    Door een operatie Kan je maar een verzekering bekomen van
    1 miljoen Al’s u nog in belgie ingeschreven bent.
    Met groet

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. marino goossens zegt op

    Ben ook sinds 2 jaar aangesloten bij assudis. er staat in het contract dat er eventueel een expatriering kan gebeuren in geval van nood naar eigen land. bij aankomst In Belgie kan men onmiddelijk genieten van de mutaliteit tussenkomst.

    Trouwens is dit bevestigd door Minister M.Deblock.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • philippe zegt op

      Ik heb al veel gelezen , gehoord en vernomen van de Assudis expatverzekering, echter blijven de voorwaarden mij zeer onduidelijk.
      Ook in de reacties van de mensen kan ik vaststellen dat vele deze verzekering hebben maar niet juist weten hoe zij nu verzekerd zijn of kunnen verzekerd zijn boven de 12.500 euro.
      ook talloze mailtjes naar Assudis hebben mij niet veel wijzer gemaakt daar zij kampioen zijn in onduidelijkheid(zoals de meeste verzekeraars)

      De samenvattende vraag is dus wat zij bedoelen met een ander organisme van de sociale zekerheid (buiten DOSZ) .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Lung addie zegt op

      Beste Marino,
      wat je schrijft klopt volledig betreffende Belgie. Je vergeet er echter bij te vermelden dat je onmiddellijk kan genieten ven de ziekenzorg (niet mutualiteit want dat is een ‘derde betaler’) indien je RSZ plichtig bent. Als gepensioneerde ben je in Belgie altijd RSZ plichtig, dus tot daar geen enkel probleem. Wil je echter beroep kunnen doen op de diensten van een ‘mutualiteit’ dan moet je ook wel degelijk lid zijn van een mutualiteit (wat NIET verplicht is). Geen twee zaken door elkaar halen: ziekenzorg en mutualiteit. Wil je kunnen beroep doen op de diensten van een mutualiteit dan moet je wel je jaarlijkse bijdrage aan een mutualiteit lidgeld betalen…. dat is ongeveer 75EU op jaarbasis.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Dree zegt op

        Ik ben uitgeschreven in België maar als ik naar België ga voor 1 of 2 maand ga ik eerst naar mijn mutualiteit om me aan te melden en betaal ik voor de tijd dat ik terug in België ben en ben ik terug met alles in orde voor dokters en ziekenhuizen, ook mijn Thaise vrouw geniet van dezelfde zorgen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • David H. zegt op

        Beetje fout Lung Adie , beetje maar …, de mutualiteit helpt je zonder betaling , maar je mist hun extra vergoedingen of ussenkomsten bvb vaccinaties en andere, maar regelen alles van de nationale zorgen .
        Ik heb dat vorig jaar gebruikt zonder betaling , ook niet gevraagd door hen , enkel vanaf wanneer en tot wanneer ik in Belgie was , werd in hun computers ingevoerd en dat was alles .

        Alleen hun extras mis je door niet bijdrage ,dus geen geboortepremies e.d. (lol)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Fieke zegt op

    Ik heb ook een Assudis expat verzekering. Ben gepensioneerd. Betaal 450 euro maar kan niet genieten van die 50 euro extra betaling voor 1.000.000 dekking.
    Ben al paar maal behandeld in ziekenhuis en steeds heeft Assudis betaald rechtstreeks aan het ziekenhuis. Zelfs voor een gebroken pols.
    Heel erg aan te raden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  12. LUCAS zegt op

    U kunt altijd chatten en alle vragen stellen online op hun website.
    zoals ik heb gedaan, u kan hen ook e mailen en dan krijg je duidelijk uitgelegd wat de voorwaarden zijn.
    info@assudis.be.
    Nog meegeven als je gepensioneerd bent en u domicillie is buiten Europa, u nog altijd in uw thuisland (Belgie)
    kunt verzekerd blijven bij de mutualiteiten, bv in geval van ernstige ziekten.
    De 12.500 euro dekking is wereldwijd behalve in uw thuisland (Belgie)
    Elk medische tussenkomst is iedere keer gedekt voor 12.500 euro. Bv vandaag gebroken heup 12.500 euro,
    volgende week 2 gebroken benen 12500 euro.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  13. Marc zegt op

    Een absolute aanrader !
    Ik werd vorig jaar behandeld in het Hua Hin Hospital voor een beroerte , en alles netjes terugbetaald ook de nazorg , en dit voor slechts 450 euro per jaar .
    Indien de ziekenkas (Belgie) tussenkomt , wat niet is voor uitgeschrevenen , betalen ze tot 1000000 euro

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  14. Andre zegt op

    @ Peter, in mijn geval ging het om de prostaat en hebben ze een biopsie gedaan om te kijken of het kanker was, PSA was 12, gelukkig niets gevonden, het is prostaat vergroting, maar moet wel zelf in de gaten houden als er zich problemen voor doen, als er na een aantal maanden geen verlaging vind of niet meer kan plassen moet ik contact met het ziekenhuis en de verzekering opnemen om te laten pellen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Peter zegt op

      Dank voor je reactie Andre maar het maakt de boel wel verwarrend voor mij.
      Ik heb deze verzekering ook maar ben in de veronderstelling dat het een ongevallen/spoedgevallen verzekering is. Dus als je van de trap mietert met een gebroken been of een hartaanval krijgt enz. Maar een prostaatonderzoek valt toch niet onder een spoedgeval!p?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  15. Sjaakie zegt op

    Ervaringen met de “Assudis expat verzekering”?
    Dit is wat ik weet van deze polis van Assudis, na nogal wat gezoek en navraag, wat ik begrijp inzake België kan discutabel zijn, Nederlander zijnde heb ik dat niet uitputtend uitgezocht, een ieder die beter weet corrigeert maar, bv. waar het over DOSZ gaat, Lungaddie?
    Assudis is een Belgische dochtermaatschappij van AXA.
    Deze polis betreft een Zorgpolis èn Reisverzekering voor mensen die niet in hun land van oorsprong wonen.
    Als je in Thailand gaat wonen vanuit Nederland is Nederland je land van oorsprong, in dat land ben je dan niet verzekerd.
    Je bent wel verzekerd in alle landen van de wereld, behalve Nederland ( of België ) dus.
    Het maximaal te verzekeren/uit te keren schadebedrag is 12.500 Euro per gebeurtenis/schadegeval per verzekerde persoon.
    De premie is 450 Euro per jaar.
    Voor 50 Euro kun je het verzekerd bedrag verhogen naar 1.000.000 Euro, maar, wat ik begrepen heb, dan moet je wel een Basis Ziektekostenverzekering/Zorgpolis hebben; die heb je niet meer in Nederland als je permanent in Thailand woont, maar zou je elders kunnen hebben, of bij DOSZ?.
    Deze voorwaarde lijkt me ook wel logisch, een verzekerd bedrag verhogen van 12.500 Euro per schadegeval naar 1.000.000 Euro voor 5 tientjes per jaar kan natuurlijk nergens.
    Beschik je bv. via DOSZ, België, over een lidmaatschap oid., bv. als je werkt voor een Belgisch bedrijf in het buitenland, dan kun je voor het 1.000.000 verzekerd bedrag opteren tegen een premie van 50 Euro per jaar. Zorgkosten worden dan eerst via DOSZ/Zorgverzekeraar betaald en voor zover nodig vult Assudis dit aan.
    De toegestane duur van je “ reis “ naar Thailand is onbeperkt, dit in tegenstelling tot een reisverzekering zoals die in Nederland doorgaans zijn.
    Een gezinspolis kost 1.150 Euro per jaar, ook als je gezin uit 2 personen bestaat.
    Samen met je Thaise partner, als die ook Nederlandse is, kun je de gezinspolis ook afsluiten; voordeel is, dat je ingeval van bv. repatriëring beiden tegelijk geholpen wordt.
    Er is geen sprake van uitsluitingen op basis van medisch historie en er wordt bij acceptatie niet gekeken naar de leeftijd van de verzekerde(n).
    Het verzekerde bedrag verhogen naar 15.000 Euro tegen een wat hogere premie is door Assudis afgewezen.
    Mijn gedachte was dat als Thailand ooit een verplichte Zorgpolis zou willen introduceren, dat deze polis dan aan de voorwaarden zou kunnen, blijven, voldoen, nl. IP-40.000 en OP-400.000; 12.500 Euro is nu, nog, bij 35,– Tbh voor 1 Euro = 437.500 Thb, zo zou je ingedekt kunnen zijn voor een lagere Euro koers.
    Ik ben zelfverzekeraar, maw. ik heb geen Zorgpolis in Nederland en niet in Thailand, veel te duur, 150 tot 200.000 Thb per jaar met oplopende premies bij ouder worden. De bespaarde premies stallen op een aparte bankrekening en dat gebruiken als Zorgkosten dekking past mij beter, maar dat is een ander verhaal.
    Deze polis van Assidis heb ik in overweging, de research is nog niet geheel gedaan, maar 12.500 Euro = 437.500 Thb gedekt tegen een premie van 450 Euro per jaar is vrij gunstig, tegen een premie van 16.000 Thb per jaar, klinkt vrij gunstig.
    Elke aanvulling is welkom, ik hoop dat er toch enige vragen beantwoord zijn, ik verwacht dat als iemand aan de voorwaarden voldoet en een dekking van 1.000.000 Euro heeft, dat Assudis/AXA in geval van schade gewoon betaald.
    Met dank aan RonnyLatYa die mij op het juiste spoor van deze verzekering zette.
    Sjaakie

    Verzekeringsinformatie:
    Vervoer, repatriëring bij ziekte of ongeval Medische kosten tot € 12.500
    Organisatie en tenlasteneming van repatriëring bij overlijden naar de plaats van begrafenis in een land binnen of buiten de Europese Unie.
    Repatriëring van de andere verzekerden.
    Repatriëring van een alleenreizende verzekerde.
    Opvang kinderen 7 dagen in verpleeginrichting.
    Vervroegde terugkeer naar het land van oorsprong bij overlijden of hospitalisatie > 10 dagen van een familielid in een land van de Europese Unie.
    Levering van onmisbare medicamenten die ter plaatse onvindbaar zijn.
    Doorgeven van dringende boodschappen.
    Voorschot voor honoraria van advocaten in het buitenland max. € 1.250
    Voorschot voor borgsom in het buitenlandmax. € 12.500

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  16. Lung addie zegt op

    Beste Sjaakie,
    Uw uitleg klopt als een bus en hopelijk verstaan nu ook de andere lezers het. Als Nederlander is het idd een andere zaak daar je, als Nederlander, eens uitgeschreven, geen eigen zorgverzekering meer hebt. Wij, Belgen hebben dat wel, indien we RSZ plichtig zijn. Die basiszorgverzekering (RIZIV) voor Belgen is de voorwaarde om te kunnen genieten van de 450EU met dekking van 12.500EU/case. Dus iemand die dat niet heeft kan in feite zich niet op deze manier laten verzekeren bij AXA.
    Nu die DOSZ: nogmaals dat is enkel voor EXPATS. Axa of Assudis ‘NOEMT’ mensen die het buitenland wonen “expats’ maar voor de wetgeving zijn zij dat NIET. Een expat is (tijdelijk) tewerkgesteld in het buitenland. Die uitleg welke ik hier kon lezen als: ‘wegens uw Non IMM O visum bent je maar ‘tijdelijk’ in Thailand’, dat houdt geen steek, dat zijn natte dromen en eigen interpretaties want je werkt hier niet voor een firma als gedetacheerde, dus er ontbreekt een voorwaarde om bij DOSZ aanvaard te worden.
    Probeer maar een DOSZ erkennig te krijgen als je niet tewerkgesteld bent. Dat zal niet lukken.
    Niettegenstaande dit, is Assudis (Axa) wel heel interessant. Een dekkingssom van 12.500EU/case is niet niets en zeker voor een jaarpremie van 450EU.
    Zeer goede uitleg Sjaakie, met kennis geschreven.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website