Lezersvraag: Wie heeft ervaring met Waze navigatie in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 september 2015

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met de gratis GPS navigatie app van Google, Waze? Ik gebruik het veel in Europa, en ga binnenkort weer naar Thailand. Ik zou het daar ook graag gebruiken. Zeker nu ik heel gemengde reacties hier op het forum lees over TomTom.

En mijn eerdere ervaringen met chinese GPS toestellen daar – gebruikt van familie -, zijn ook niet top. Zodra ik toekom neem ik toch een prepaid SIM met data voor mijn smartphone.

Groeten,

Khun Tom


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met Waze navigatie in Thailand?”

 1. Soi zegt op

  In Thailand kun je prima met Google Maps terecht. Echter niet offline te gebruiken. Download in dat geval via Google Play de app ‘Here’. Deze was voorheen van Nokia. Na het downloaden via ‘settings’ de kaart van Thailand ‘ophalen’, en deze offline instellen. Werkt allemaal voortreffelijk, gratis en voor niets. Succes.

 2. Robert zegt op

  Heb Google Maps en “here drive” op mijn windows phone. Kaart van Thailand gedownload en werkt goed. Tevens gezien op Ipad van een kennis, Google Maps met goede richting aanwijzing.

  Er waren wat kortere routes buiten de offiele route maar ook deze werden snel herkend.

  Deze ervaringen opgedaan in Krabi.

 3. Peter van Bragt zegt op

  Rond de afgelopen jaarwisseling 4 weken lang Waze gebruikt (gebied : Bangkok, Trang, Koh Lanta, Krabi). Werkte uitstekend. http://Www.waze.com is een gratis navigatie app voor smartphone. En, weet ik uit persoonlijke ervaring, Waze heeft de afgelopen tijd haar kaart van Thailand fors verbeterd.
  Ik heb op Khao San Road een lokale sim gekocht (voor zo weinig geld dat ik niet de moeite heb genomen om het bedrag te onthouden). Met deze Sim kon ik de hele maand uit de voeten (incl. Hot spot gebruik voor onze groep van 5 op plaatsen zonder goede WiFi dekking)
  Wil je meer weten : Ik ben Wazer Dutchdirt, bereikbaar via het Waze forum.

 4. naam zegt op

  Ik heb 2 jaar geleden voor onze GPS de (dure) kaart van Tom Tom voor Thailand gekocht.
  Deze was ronduit levensgevaarlijk. Stuurde ons naar niet bestaande wegen of door wegen die veranderden in een karrenspoor en dan in een voetpad…
  Ik heb een klachtenbrief gezonden naar Tom Tom maar enkel een nietszeggend antwoord gekregen.

  De kaarten van Google Maps zijn zeker beter. Mijn vrouw had die altijd open op de ipad om de richtingaanwijzingen van onze GPS te checken…

 5. Arjen zegt op

  Ik gebruik al heel lang Waze hier.

  Vooral in gebieden waar veel andere gebruikers werkt het heel goed. Ook de meldingen van files en controles zijn erg handig. In wat drukkere gebieden is ook de kaart goed. In minder bezochte gebieden laat de kaart wel vaak te wensen over, en weet Waze de weg niet.

  Nadeel is, ook voor Waze moet je on-line zijn.

  Succes!

  Arjen.

  • Peter van Bragt zegt op

   On-line is beter bij Waze (file’s en meldingen komen dan door) maar hoeft niet. Voor off-line gebruik gewoon vooraf via WiFi je route laden.

 6. Patrick DC zegt op

  Hier in de provincie Bueng Kan werkt Waze nauwelijks, ons dorp staat er zelfs helemaal niet op … laat staan de wegen. Dit in tegenstelling tot “Here” welke perfect werkt en zelfs ons zandwegje kent.

  • Peter van Bragt zegt op

   Hoi Patrick,
   Waze kaarten worden continu bijgewerkt. Onder meer door lokale editors, want die kennen de situatie het beste. Ik kan je op weg helpen om editor te worden. Of je verstrekt mij de informatie waar geen copyright op zit dan kan ik het voor je doen. Stuur me een PM, aub.

   • Patrick DC zegt op

    Hoi Peter
    Mijn emailadres : expat324@gmail.com

 7. Peter zegt op

  Zelf gebruik ik de app MAPS.ME. Geen internet nodig!

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro&hl=en

  Alleen GPS op je telefoon of tablet is voldoende..
  Je kunt per land de plattegrond in de app downloaden.
  Heb hem in 3 landen gebruikt.
  Geweldige app.
  Je kunt zien waar je bent.
  Instellen waar je naar toe wilt, en dan de route berekenen ( en laten zien).
  In een taxi kun je dan zien waar je bent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website