Ervaring met Uber (Grab) Taxi vanaf Suvarnabhumi airport?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 januari 2019

Beste lezers,

Wie is bekent met reizen met Uber taxi van Suvarnabhumi airport. Wat is de ervaring daar mee?

Voor allen een gezond 2019 toegewenst.

Groet,

Jaap


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Ervaring met Uber (Grab) Taxi vanaf Suvarnabhumi airport?”

 1. Nest zegt op

  Uber is overgenomen door Grap in Thailand.Werkt hier in Chiangmai heel goed.,ook in Bangkok
  Maar ik denk niet vanuit de luchthaven

 2. JanT zegt op

  Omgekeerd weet ik dat Grab voor een rit naar het vliegveld 2.610 Baht in rekening brengt. Fors meer dan de andere taxibedrijven vragen in Hua Hin. Over de service van Grab ben ik verder wel heel tevreden.

 3. Tak zegt op

  Uber bestaat niet mee r in Thailand. Heeft de zaak verkocht aan GRAB, die in mijn ervaringen een stuk duurder is.

  TAK

 4. coene lionel zegt op

  zeer goede service,vlug en prijs op voorhand bekend.

 5. RonnyLatYa(voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Ik dacht niet dat je een GRAB taxi kan bestellen voor ritten vanaf Suvarnabhumi.
  Ze werken daar met een beurtsysteem en elke taxi krijgt een nummer wanneer hij/zij aan de beurt is.
  Lijkt me niet dat ze GRAB taxi daar zomaar tussen laten om klanten op te pikken, maar zou kunnen natuurlijk. Nooit geprobeerd.

  Naar de luchthaven geen probleem natuurlijk.

  Mijn ervaringen met GRAB zijn anders prima. In sommige kan je ook met je kaart betalen zag ik.

  • Jasper zegt op

   Je kunt vanaf het vliegveld wel degelijk met een ophaalservice dienst of prive taxi mee. Enige voorwaarde is dat de betrokken chauffeur over de speciale nummerplaten beschikt. Afspreken bij het meetingpoint, dan de lift naar boven waar je ook in prive auto’ s kunt stappen. Je kunt je immers ook door een familie lid laten ophalen….
   Ik gebruik overigens altijd ” Rush taxi” hiervoor. Hebben eigen website op internet, goed engels, nette auto’s en scherpe prijzen. Stuk goedkoper dan de taxi-meter!!

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    De vraag gaat toch niet over ophaalservice’s, of privétaxibedrijven maar over “GRAB” taxi’s.

    GRAB taxi’s zijn doodgewone taxi’s, met dat verschil dat ze op het “GRAB” systeem aangesloten zijn. En ja, voor die dienst betaal je iets meer dan een gewone taxi.
    Niettegenstaande het gewone taxi’s zijn betwijfel ik echter of ze toegang hebben tot de gewone taxivertrekplaats om reizigers op te pikken, of ze moeten natuurlijk deelnemen aan het normale volgsysteem.
    Gaan ze naar een ander punt, waar ook gewone voertuigen kunnen komen kan het misschien wel. Als ze daar als gewone taxi al kunnen/mogen komen, want zo omzeilen ze misschien de luchthaventaks die voor taxi’s geldt.. Kan misschien dan weer gevolgen voor hun hebben. Dat weet ik niet.

    Zelf hoef ik maar een klein half uurtje richting Bangkapi. Een gewone taxi aan de taxivertrekplaats is perfect en heb er geen problemen mee. Gezien het vroege aankomstuur altijd taxi’s beschikbaar.
    Trouwens, hoeveel goedkoper voor mij zou pakweg “Rush taxi” of gelijk welke andere ophaaldienst of privé taxi zijn voor mij tegenover een gewone taxi denk je.
    Verwaarloosbaar, want de rit kost me nu amper 200 Baht (plus de 50 baht luchthaventaks) tot bij ons thuis? Niet iedereen moet naar pakweg Pattaya of Hua Hin. !!!!!!

    Waar Jaap naartoe moet weet ik niet ?
    Voor kortere afstanden in o.a. Bangkok is GRAB heel geschikt en ook de gewone taxi’s op de luchthaven voldoen steeds voor mij. Op al die jaren en keren dat ik van de luchthaven naar huis reed ben ik 1 keer een taxi tegengekomen die op het einde met zijn meter knoeide. Valt best mee vind ik.
    Voor grotere afstand zijn waarschijnlijk privébedrijven goedkoper, maar ook de gewone taxi’s werken dan meestal wel met vaste bedragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website