Beste lezers,

Wij arriveren op 18 september in Hua Hin voor een jaar en overwegen een auto te huren voor die periode. Budgetcatcher is aanzienlijk minder duur dan alle andere aanbieders die ik kon vinden maar ik wou toch eerst eens nagaan of het een betrouwbare verhuurder is?

Hierbij wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken allen te bedanken die goede raad verstrekt hebben n.a.v. mijn vorige vraag over makelaarskantoor Nationwide in Hua Hin. Ter opvolging: we hebben het huis inmiddels gezien en zijn er heel blij mee en hebben dus beslist toch maar met hen in zee te gaan. Hopelijk verloopt alles nu verder vlot.

Groetjes,

arine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Heeft er iemand ervaring met Budgetcatcher rent a car (Chiang Mai)?”

 1. dirkphan zegt op

  Ipv een wagen huren voor een jaar kan je ook overwegen een 2de hands te kopen en bij vertrek terug te verkopen. Met een beetje geluk verkoop je hem voor de dezelfde prijs (2de hands wagens houden hun prijs goed in Thailand, in tegenstelling tot Europa).
  In het allerslechtste geval verkoop je hem voor aankoopprijs – huurprijs = 0 schade.
  Ter overweging.

  • Carine zegt op

   Ja, dat is zeker iets dat we overwegen. Het probleem is alleen dat wij te weinig technisch zijn aangelegd om te kunnen vaststellen of een tweedehandse wagen echt in goede staat is of enkele vakkundig verborgen gebreken heeft. Verder vragen wij ons ook af of we de auto dan ook weer vlot verkocht zouden krijgen. Als iemand daar zicht op heeft: alle tips en raad zijn welkom.

 2. patrick zegt op

  ik heb me ooit laten vangen door te huren bij een goedkope aanbieder. iemand die lokaal zelf tweedehandsautos kocht om ze te verhuren.
  ik had onderweg een lekke band, geen reservewiel en het verhuurbedrijf had geen lokaal kantoor waar ik terecht kon….
  ik huur enkel nog bij internationaal gereputeerde autoverhuurbedrijven.
  trouwens, ze doen veelal ook aan leasing en lange termijnverhuur, wat lagere prijzen in petto heeft dan de prijzen die je op het internet vindt.

  u bent spijtig genoeg al vrij laat, maar mogelijks hebben ze een leasewagen die vervroegd is teruggekomen, ik zou hen toch benaderen mits het direct op te volgen want het behandelen van dergelijk verzoek kan wel wat stof verzamelen doorheen de verschillende afdelingen vooraleer het op het bureau van een alerte verantwoordelijke valt.

 3. patrick zegt op

  als ik op mijn ipad naar budgetcatcher car rental chiang mai phuket ga, en ik selecteer de nodige input en klik op reservatie, word ik afgeleid naar allerlei bogus aanbiedingen die niets met car rental te maken hebben.
  bovendien hebben ze -als ze echt bestaan- enkel een kantoor in chiang mai en phuket. bij pech onderweg komt u in de problemen.

  kies voor een internationaal gereputeerd bedrijf met kantoren in de regios die u bezoekt zodat u steeds geholpen wordt.

  vraag per email voor een offerte lange termijn. de standaard via de websites is maximaal 6 maanden als ik me niet vergis.

 4. Carine zegt op

  Bedankt voor de goede raad. We zoeken verder.

 5. Peter V. zegt op

  Let bij het huren er ook op dat:
  – Je niet gevraagd wordt om bij schade geen contact op te nemen met de politie. De auto is dan waarschijnlijk niet verzekerd, als een ander de eigenaar deze bestuurd;
  – De verzekering geldig is voor heel Thailand en niet alleen in de provincie. (Natuurlijk alleen relevant als je de provincie verlaat.)

 6. Harry zegt op

  Koop toch auto. Een jaar huren is al minstens de eerste 200.000 baht afschrijving. Voor 300.000 baht koop je een zeer fatsoenlijke auto. Ligt aan model natuurlijk maar er is vanalles te koop. Als geld je niet uitmaakt ga dan naar een groot internationale verhuurder en die kunnen ook langetermijn deals maken. Heb je ook overwogen om gewoon met een taxi te gaan? Die zijn per dag vaak goedkoper dan een autohuren. Je gaat toch niet elke dag ver weg autorijden? Denk er nog maar eens goed over na. Als je vaste chaufeur hebt die rijd je overal de hele dag naar toe voor 500 baht en als overnight dan slaapt hij ergens gratis.

  • patrick zegt op

   ik betaalde 2000thb/dag, wel een groot verschil met uw 500thb/dag.

   • harry zegt op

    als je een deal maakt met een chaffeur voor het hele jaar betaal je echt niet meer. ik woon in chiang mai dus mischien scheelt dat een beetje maar niet echt gek veel. er zijn hier heel veel expats die een vaste regeling hebben met een tuktuk of taxi en die rijden altijd met dezelfde persoon tegen een speciaal tarief. voor de kroeg, voor boodschappen, voor siteseeing en zelfs voor vakantie. gewoon een toerist in chiang mai betaald 800 baht per dag voor een taxi van 8 of 9 in de ochtend tot 5-6 in de namiddag. heb het 100den keren meegemaakt. als de afstand wat verder is (bv 150km) dan zijn de kosten voor de hele dag 1200 baht. als je meer betaald betaal je teveel.

   • dirk smeets zegt op

    Dan heb je toch wel véél te véél betaald of de benzine moest daar al bij inbegrepen zijn.Want betaal hier ook maar 500 bath

 7. harry zegt op

  https://www.nationalcarthailand.com/long-term-rental/
  kijk eens in die website als je toch niet wil kopen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website