Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met het behalen van een Thais autorijbewijs in Nongbualamphu? Ik weet dat de regels in Thailand nogal kunnen verschillen per regio. Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald in Phuket en de verrassing was dat ik een praktische test moest doen, alleen mijn probleem was dat ik nog geen brommer had. Dus nu zou ik graag ook eerst mijn rijbewijs halen voor ik een auto koop, maar als ik ook weer een praktische test moet doen heb ik een probleem omdat ik geen auto ter beschikking heb.

Ook het verkrijgen van de tabien baan (gele huishoudboekje) blijkt hier een probleem te zijn omdat men hier mij verteld dat ik als samenwonende in het huis van mijn Thaise vriendin eerst met haar moet huwen, wat weer een verschil is met Phuket want daar hoef je niet gehuwd te zijn.

Bedankt bij voorbaat

Rudi


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met het behalen van een Thais autorijbewijs in Nongbualamphu?”

 1. Khun Yan zegt op

  He, Rudi, voor de test mbt het rijbewijs zou ik dan een auto lenen/huren; jouw vriendin kan je daarbij zeker helpen.

  • boonmasomchan zegt op

   Auto huren bij avis rent a car en rijden maar
   Met je Europese rijbewijs ATM card stijl kan je ook legaal in Thailand rondrijden

   • stevenl zegt op

    Het lijkt erop dat de Topic Starter hier woont, en in dat geval is een Thais rijbewijs vereist en rondrijden met Europees rijbewijs ATM card stijl illegaal.

 2. Ger zegt op

  Gele tabien baan heb je nergens voor nodig. Een Certificate of Residence heb je evenveel aan , is bij Immigration aan te vragen, en dit dokument kun je gebruiken voor aanvraag rijbewijs auto/motor en ook aankoop van auto/motor.
  Hoef je niet voor gehuwd te zijn om dit te kunnen verkrijgen.

 3. timker zegt op

  Je kan bij een rijschool in Thailand een paar lessen in combinatie met een afrij auto verkrijgen voor een redelijke prijs…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website