Lezersvraag: Erfrecht na huwelijk in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 mei 2015

Beste lezers,

Ik ben getrouwd in Thailand (niet voor de wet) en in Nederland voor de wet getrouwd. Twee maanden geleden in NL onze zoon geboren. Mijn vrouw heeft Thaise nationaliteit.

Hoe zit het met erfrecht van mijn vrouw in Thailand wat betreft grond of huis, ons huwelijk is nog niet bekend in Thailand? Heeft mijn vrouw volgens Thaise wetgeving nog recht op haar onroerend goed als ze ons huwelijk aangeeft bij Thaise autoriteiten?

Hoe zit het met erfrecht van onze zoon? Dient hij ook Thaise nationaliteit aan te vragen om volgens erfrecht recht te hebben op grond/huis van zijn moeder?

Ik heb begrepen dat je als buitenlandse man, ook al ben je getrouwd met Thaise partner, geen recht hebt op grond/huis van je partner na overlijden, is dit juist?

Met vriendelijke groet,

Richie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Erfrecht na huwelijk in Thailand?”

 1. Peter zegt op

  Richie.
  Graag wat meer info . Je bent dus niet getrouwd in thailand . Voor de wet . Dus niet getrouwd . Wat bedoel je ontroerend goed . Nederland ?
  Zoon heeft nederlandse nationaliteit . Ook al bekend in thailand .?
  Denk dat als je wat meer info geeft er ook wat deskundige op dit gebied er op kunnen reageren .
  Gr peter

  • Frans Nico zegt op

   Hallo Peter,

   Voor alle duidelijkheid, grond kan heel ontroerend zijn, maar een zaak kan roerend (niet vast aan een plaats) of onroerend (niet-roerend) zijn (dus wel vast aan een bepaalde plaats. Een perceel grond kan je niet even verplaatsen (alleen afgraven), dus is het onroerend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website