Beste lezers,

Wij willen binnenkort emigreren naar Udonthani.

We twijfelen nu of wij een gedeelte van de inboedel via containervervoer zullen laten overbrengen, of dat we hier alles verkopen en dan de uitgespaarde kosten voor containervervoer in Thailand alles opnieuw gaan aanschaffen.

Onze vraag is of er mensen zijn die ons kunnen informeren over de kosten en al hetgeen er meer bij komt kijken bij containervervoer.

En tevens of het besparen van containervervoer enigszins opweegt tegen het opnieuw aanschaffen in Thailand.

Alvast bedankt voor uw advies.

Vriendelijke groet,

Henk

47 reacties op “Lezersvraag: Emigreren naar Thailand, meubels verschepen of niet?”

 1. Bernard Vandenberghe zegt op

  Ik heb zelf ook alles verkocht. Wij hadden wel besloten om te huren, en dat doen we nog steeds, en meestal is dat volledig bemeubeld. Je moet weten dat de kwaliteit van de meubelen hier in Thailand beneden alle peil is en ook redelijk beperkt. Voor zover ik weet moet je ook nog eens invoertaksen gaan betalen dus wordt het echt een afwegen van pro en contra. Er is bij mijn weten een IKEA vestiging in Bangkok, maar dat is dan weer een persoonlijke keuze. Veel geluk.

 2. paul zegt op

  Ik ga ook emigreren naar Thailand(augustus)
  ik heb een container geregeld via windmill forwarding goede service.
  ik heb er eerst ook aan zitten denken om alles hier te laten of te verkopen,maar kon het niet over me hals krijgen me boeken maar vooral me muziek(3500c.d,s)
  dus neem ik alles mee.
  3.kub voor 2500 euro.
  het duurt 6 weken voor dat het in me nieuwe huis staat in thailand khorat.

  • Rob zegt op

   Heb je wel geïnformeerd naar de import tax?
   ken iemand die er een behoorlijk stukje armer van geworden is.

   • LOUISE zegt op

    Beste Rob,

    De eerste container die in Thailand aankomt, daar behoeft men geen import tax te betalen.
    De tweede container wel en dat valt best wel mee.
    Groetjes,
    Louise

  • Nico zegt op

   Beste Paul,

   Invoerrechten bedragen 60%, men kan er onderuit door hausehold goods op te geven.
   Maar dan moet de dienstdoende inspecteur dit wel goedkeuren.
   Als je twee dezelfde goederen in èèn container heb zitten “kan” de inspecteur het als import goods kwalificeren en betaal je 60% import heffing.
   Dit is voor IKEA het lange onderhandel punt geweest.

   gr. Nico

  • luc zegt op

   2500 eur.voor wat inboedel te verschepen lijkt me veel geld .
   ik heb zelf een 20 ft container gekocht voor 200 eur, en die kan je verschepen voor 1050eur,
   dit kan je doen bij europ cargo in antwerpen . die hebben trouwens een agent op het bureau in thailand zitten die alles verder voor je regelt . wel moet je zien dat alles wat je laad ook op de vrachtbrief staat +gewicht en de waarde . eens aangekomen in thailand ( na 40 dagen ong.) word je gebeld om samen met de duane je container te controleren . ik had 4960 kg geladen en betaal nog eens 7000 bath om thuis af te leveren ,dus ik denk niet echt te veel .

 3. ferry zegt op

  Je betaald veel invoerrechten. Bij het inklaren lijst inleveren en vergeet niets, als je je controleren dan hang je. Wat de kwaliteit betreft. Er zijn wel degelijk hele goede meubel zaken. Veel geluk en plezier in Thailand

 4. Hans-ajax zegt op

  Beste Henk, een goede raad niet doen dat verschepen, ik ben al zes jaar geleden naar Thailand geemigreerd, voor de kosten die je maakt als je verscheept, steek je je hier helemaal in de nieuwe meubeltjes, zo heb ik b.v. een pracht van een hoekbankstel staan voor zo’n 30000 baht omgerekend +- 700 euro (afhankelijk van de koers, berekend naar de koers van dit ogenblik +- 38 baht voor een euro), kom daar eens in Nederland om, gaat niet lukken hoor, mijn advies is aan jou marktplaats en niet meenemen die handel.
  Veel succes man,
  Hans-ajax

 5. Tine zegt op

  Gouden raad….. ( en ik spreek uit ervaring ) Niets verkopen …. alles ergens stockeren ( bij familie , vrienden , opslag , etc …. ) en in Thailand alles nieuw kopen. Voor minder dan de prijs van het transport heb je hier alles nieuw. Trouwens ….. je zou wel eens sneller terug kunnen gaan dan je ooit zou durven denken …..

  • jeffrey zegt op

   Goede raad Tine.

   kijk het eens een jaartje aan.
   Of liever 2 jaar.
   ik heb kenissen in thailand , die zichzelf als een gevangenen in Thailand beschouwen.
   Udon Thani is bovendien nou niet het meest prettige oord om te zitten.
   ik kom al al sinds 1982 en ben weer blij als ik er weer weg ben.
   Om maar niet te spreken van een dorpje ergens in de buurt van Udon.

   jeffrey

 6. Jan zegt op

  Ik heb 2 keer gebruik gemaakt van verhuisbedrijven naar en van Thailand. Ik ben wel bereid daar mijn mening over te geven. Kijk uit. De goedkoopsten maken niet waar wat ze beloven. Dan wordt goedkoop duurkoop en dan kun je het maar beter laten en je meubels achterlaten.

 7. Fred Holtmans zegt op

  Heb zelf alles meegenomen om er vervolgens achter te komen dat de Nederlandse spullen, voor mij althans, hier niet voldoen; vocht, stof en andere levensstijl. Ik vind de invoerrechten hoog en heb zelf ongeveer 2000 euro betaald (weet geen percentage meer).

  Mijn advies zou zijn: neem je persoonlijke zaken mee en koop hier wat je nodig hebt. Neem de tijd voor je aankopen omdat je hier anders gaat leven en je behoeften aangepast worden. Dit advies heb ik wel eens meer gegeven aan mensen die vervolgens ALLES meenamen om na ongeveer een jaar te kunnen melden dat erg veel onnodig was geweest.

  Veel succes!

 8. haren piet zegt op

  Als je gaat emigreren naar Thailand en je moet kiezen tussen versturen van je huisraad
  of nieuw kopen wist ik het wel want voor het geld voor het versturen van de container
  koop je in Chang Mai een geheel nieuw en goed huisraad.en het wordt nog voor een
  heel vriendelijk prijsje bij je thuis bezorgd.
  vr.gr. en veel succes met je emigratie.

 9. RGB zegt op

  Ik ga binnenkort ook verhuizen, heb van windmill een offerte voor 4 m3 (40 dozen) voor € 1250.
  Daarin zit geen huisraad (dan wordt het veel duurder), maar veel persoonlijke spullen, boeken, cd’s, gereedschap, kleding, wat schilderijen, etc.
  Lijkt me redelijk en de waarde van de goederen is het 10-voudige.
  RGB

 10. BA zegt op

  Container om meubels te vervoeren lijkt me ook niet echt handig, het meeste kan je hier inderdaad goedkoop nieuw kopen.

  Alleen in sommige gevallen weet ik niet of het scheelt.

  Bijvoorbeeld als je veel high end computer of hi-fi hardware hebt. Dat vind ik hier in Thailand ontzettend duur bijvoorbeeld. Ik stond vorige week bij een computersysteem te kijken in Tukcom, kostte ca 60.000 baht, dat is 10.000 baht meer als wat ik anderhalf jaar geleden voor mijn systeem in Nederland betaalde en dan zijn de specificaties van mijn systeem ook nog een stuk beter. Verder die dag ook een 50″ TV gekocht, voor een prijs die ik 5 jaar geleden voor een zelfde soort TV neertelde in Nederland. Heb je veel van dat soort spul dan kan je dus sneller break even maken als je denkt.

  De crux is alleen dat ik niet weet of en hoeveel invoerrechten je er over betaald.

 11. Rene Geeraerts zegt op

  Importtak?. Er is namelijk geen importtaks op de normale goederen die bestemd zijn voor eigen gebruik en die eerder al gebruikt werden. Wel als je auto mee moet. Van ieder goed mag 1 stuk mee, op het 2e stuk betaal je dan wel taks. Vb. 2 TV’s: dan is er 1 vrijgesteld, Daar staat tegenover dat je in Europa mits speciale documenten van alle nieuwe aankopen van 1 o2 maanden voor de afreis, de BTW kunt recupereren.
  Als je van zaken 2 stuks hebt dan stuur je het 2e per box op als niet vergezelde bagage. Ook die zijn dan vrijgesteld van invoerrechten.

 12. Oscar zegt op

  Ik ben het helemaal met Tine eens, sla eerst alles bij familie op en bekijk of je wel in Thailand wilt wonen.
  Zelf ben ik met KHZ verhuisd, een zgn. gerecommandeerd bedrijf maar achteraf bijzonder slechte ervaringen meegedaan.
  Een hoop geld betaald ( € 8000.-) , verzekerden dat alles tot in de puntjes geregeld zou worden, nu niet dus
  Hier kwamen wij stevig op de “thee” en konden dus behoorlijk teamoney betalen.

  Raad:……. Bezint eer je begint is hier dus van harte aanbevolen!

 13. Jan zegt op

  Toen ik naar Thailand vertrok kwam er een hele aardig man. Ik weet niet of ik de naam van het bedrijf mag noemen. Hun aanbod was ± 3500,- door to door all in. Op de dag van de verhuizing waren er volgens hun ineens meer m3. € 2000, meer daar er ineens 15 m3 meer was. Betalen of laten staan. Had ik keus? Vervolgens hebben ze de boel gedumpt in Bangkok en moest ik zelf de invoerbelasting regelen. Ik moest ineens € 1000,- bijbetalen. Al met al € 3000,- meer. Wat kun je doen wanneer je in Bangkok zit. Je wordt gewoon opgelicht. Dit zal niet voor iedere vervoerder gelden, maar deze spande de troon. dus in totaal was ik meer dan € 6000,- kwijt voor mijn huisraad.
  Wat ik bedoel. Kijk uit en vraag eerst naar informatie over vervoerders voor je in de mooie praatjes trapt. Dan wordt het wel heel erg duur. Kun je beter de boel opnieuw aanschaffen.

  • Jan zegt op

   Ik zie dat er wel hier en daar namen van vervoerders genoemd worden. Wij hadden de slechte ervaring met WIndmill Forwarding uit Den Haag.

  • LOUISE zegt op

   Ik zou de naam van dit verhuisbedrijf met grote hoofdletters op dit blog vermelden, zodat er een hoop ellende voorkomen kan worden.

   Groet,
   Louise

 14. chris zegt op

  Indien je besluit een container te huren en al je spullen mee te nemen naar Thailand (zoals ik 7 jaar geleden gedaan heb) raad ik aan een vervoerder te nemen die belooft de spullen van deur tot deur te brengen. Geen gedoe met de douane of invoerrechten. Die zaten in de prijs inbegrepen. (inclusief handgeld waarschijnlijk). Heb de haven dan ook zelf nooit gezien.
  Toen de container in de haven van Bangkok aankwam (kon ik via een inlognummer volgen via internet) had ik mijn spulletjes in 2 dagen in huis.
  chris

 15. Caro zegt op

  Ik ben zelf vier jaar geleden verhuisd. Heb alleen speciale spullen, zoals piano, twee grote tvs, plus videos, een mooie kast, kinderfietsen , een eiken eettafel met stoelen en een kano meegenomen. Kosten van huis naar huis ongeveer 3000euro. Alleen voor de duidelijk tweede hands fietsen moest ik totaal 900 bht invoerrechten betalen. Graag gedaan. Meubels , slaapkamer en keukens kan je hier in elke prijsklasse krijgen, inclusief ikea, ook op maat.
  Dus laat die staan. Succes

 16. Jan zegt op

  Ik besloot naar 2 jaar de helft van mijn huisraad terug te sturen naar Nederland. een vervoerder (weet niet of ik de naam mag noemen) die een voorschot vroeg en bij de juiste aantal m3 het teveel zou terug betalen. Er werd minder ingeladen dan geschat en verwachte dus € 175,- terug. De ander vervoerder gaf als reden dan de transportkosten in een week tijd verhoogd waren en dat zij het teveel betaalde bedrag niet terug wilden betalen. Pure diefstal, maar wat doe je er tegen. Kijk dus uit voor vervoerders. Ze flikken dit wanneer je met de rug tegen de muur staat en dat weten ze. Weeg dus af of je niet beter opnieuw de boel wilt aanschaffen of kijk anders goed en informeer je goed over de betrouwbaarheid van de vervoerders.

  • Jan zegt op

   Dit betrof het transportbedrijf Kuipers. Ze weigerden het teveel betaalde bedrag terugbetalen.

   • Henk zegt op

    Hallo Jan,

    Was het Kuiper (zonder ‘S’) uit Weesp ?
    Heb daar een offerte van gekregen.

    • Jan zegt op

     Dat klopt. dit bedrijf heeft mijn huisraad van Thailand naar Nederland vervoerd.

 17. arie albrecht zegt op

  Wij zijn ook enkele jaren geleden geemigreerd naar Thailand en hebben ook ale spillen meegenomen.
  Je moet zelf de afweging maken of het wel rendabel is Voor ons was dat wel het geval.
  Je hoeft als alles goed is geen invoerbelasting te betalen als je alles op naam van jeouw vrouw doet. Want dan is er sprake van remigratie. De vervoersmaatschappij moet daar wel wat meer in formatie over hebben

 18. maria berg zegt op

  Mijn meubels, boeken en schilderijen zijn niet te vervangen door iets anders.
  Heb ook via Windmill forwarding alles laten regelen. Alles word ingepakt, prima service en in Thailand, bij je thuis weer uitgepakt. En voor dat geld had ik de zelfde spullen niet kunnen aanschaffen.

 19. In 2008 hebben we een container van Nederland naar Thailand laten verschepen door een bedrijf in Nederland en in Thailand overgenomen door de firma Schenker. Alles zeeeeeer goed geregeld, ook de invoertax. Was zeer reeel. Zie onze site http://www.trottermoggy.com Wij zijn in 2006-2007 met onze Mercedes UNIMOG van Nederland naar Thailand gereden en zijn hier blijven hangen. Op onze site kun je eventueel in ons gastenboek een bericht achterlaten en/of evt. een afspraak maken om te skype. Met vriendelijke groet. Kees en Els

 20. Chander zegt op

  Acht maanden geleden ben ik ook verhuisd naar Thailand.
  Mijn ervaringen zou ik heel graag met jullie willen delen.
  Het transport heb ik door Windmill Forwarding laten doen. Voordeel van dit bedrijf is dat ze de invoerrechten voor je ook regelen. Alles zit in de prijs inbegrepen.
  In eerste instantie dacht ik ook zoveel mogelijk mee te nemen, maar toen ik besefte dat mijn budget behoorlijk overschreden zou worden, ben ik van af gezien.
  Dus probeerde ik via marktplaats zoveel mogelijk te verkopen. Dat bleek een illusie, want mijn landgenoten wilden heel graag GRATIS de spullen thuis ophalen.
  Zodoende heb ik veel spullen weg moeten geven. Achteraf gezien is dat goed geweest, omdat je onnodig te veel vracht moest betalen.
  Toch heb ik een en ander meegenomen, waarvan ik wel spijt heb gehad. Dat komt door de onvoorziene kosten, die per kubieke meter extra betaald moest worden. Voor elk extra kub was dat 350 Euro (exclusief verzekering).
  Mijn advies is:
  Neem geen grote spullen (bed, koelkast, wasmachine, bankstel, wandmeubel, bureaustoelen, en nog meer van zulke..) mee. Gewicht maakt niet zoveel uit. Volume daarentegen wel.
  Neem UITSLUITEND mee wat je echt nimmer kan en wilt missen.
  Koop de rest in Thailand en je zult heus geen spijt van krijgen. Wel letten op de kwaliteit van de spullen in Thailand. Eenmaal in Thailand, laat je dan heel goed adviseren door landgenoten. Zij hebben heel veel ervaring in.
  Goede reis!

  Chander

  • Rob zegt op

   Helaas moet ik je toch tegenspreken wat betreft de invoerrechten die Windmill Forwarding voor je regelde. Misschien is dit bij jouw goed gegaan, maar bij ons hebben ze dat zeker niet. Ondanks het contract waarin stond dat ze dit zouden doen hebben ze niets geregeld bij aankomst in Thailand. Wij moesten alsnog € 1400,- importbelasting betalen en de zaak zelf regelen. Dus misschien was het goedkoper gewoon alles nieuw te kopen.

   • Chander zegt op

    Als dat zo is, dan heb je wel heel veel pech gehad. Bij mij is het gelukkig goed gegaan.
    Dus is het toch beter (zoals je al zegt) alles in Thailand nieuw te kopen.

    Je ziet het, transportbedrijven kan je niet vertrouwen (ondanks een contract).

    Heel veel wijsheid voor de toekomst.

    Chander

 21. Henk Hauer zegt op

  Het is beter om alles te verkopen. Want buiten de container kosten. Krijgt u ook nog havenkosten. Die kan men van te voren niet opgeven. .Ook zal u invoerrechten moeten betalen. Dit kan ook berhoorlijk tegenvallen.
  Veel succes
  Henk

 22. Cor van Kampen zegt op

  Als je mooie spullen bezit is 2000 euro toch de moeite waard. Gaat over schilderijen.
  Delfs blauwe borden. Meubels van notenhout of eikenhout. Gereedschap van kwaliteit.
  Een slaapkamer meubilair met dekbedden. Als je serviesgoed en ga zo maar door.
  Een vlaamse vriend van mij heeft dat heeft dat jaren geleden gedaan.
  Als je bij hem binnenkomt lijkt het wel een paleis.
  Als hij dezelfde kwaliteit spullen in Thailand had moeten kopen (voor zover ze te krijgen zijn) was hij waarschijnlijk de zelfde prijs kwijt geweest als wat hij voor zijn huis heeft betaald. Het enige wat ik nog wil vermelden zijn elektrische apparatuur.
  Ik praat nu als leek. Het aanbod van de Thaise stroom kan in aanbod en kracht nogal eens verschillen. Dus elektrische spullen uit Europa zijn daar niet op berekent.
  Wat je in Thailand koopt is dat wel.
  Prettige verhuizing.
  Cor van Kampen.

 23. Robbie zegt op

  Als je in Thailand een huis gaat kopen, is dat meestal leeg. Dus moet je je meubels uit NL meebrengen, of hier in thailand kopen. Aan jou de keus.
  Maar mocht je gaan huren dan is je huis vaak geheel gemeubileerd! Dan hoef je dus geen spullen meer mee te brengen of hier te kopen.

 24. Robbie zegt op

  Even een aanvullende opmerking:
  Je schrijft dat “we” gaan emigreren. Ik neem aan dat je met je vrouw emigreert. In dat geval heb je niet vaak de gelegenheid een huis te kopen, want land (de grond) blijft in Thaise handen. Tenzij je van plan bent een condo te kopen, dan heb je inderdaad meubels nodig. Maar bij het huren van condo’s of huizen heb je meestal of vaak een gemeubileerde woning die je huurt. Wat doe je dan met je Nederlandse meubels?
  Ik zou zeggen, neem geen risico, laat je spullen lekker in NL, zoek hier eerst een woning en dan zie je wel of die leeg is of niet. Stel je voor dat je eerst alles in NL verscheept naar Thailand, en dat je hier geen LEGE huurwoning vindt…. Wat doe je dan?

 25. theobkk zegt op

  Ook ik heb een slechte ervaring met Windmill. Prijs was weliswaar redelijk ca 2000 euro voor 9 m3, maar de aflevering hier in Bangkok liet te wensen over. Op 11 januari j.l. is alles in Nederland opgehaald en volgens de directeur van Windmill eind februari, begin maart op mijn adres in Bangkok bezorgd worden. Ik heb mijn spullen pas afgelopen zaterdag 25 mei in ontvangst kunnen nemen. Ik moet zeggen dat de afhandeling door hun agent hier uitstekend was, ze kwamen de met mij gemaakte afspraken op correcte manier na. Gedurende de tijd dat ik op mijn spullen wachtte, ben ik door Windmill niet geïnformeerd en op mijn mails en telefoontjes met loze beloften zoet gehouden. Ik zou een eventuele 2e keer zeker geen gebruik van hun diensten maken.

 26. Roland zegt op

  Aub verkoop zoveel mogelijk in uw thuisland, laat het niet overkomen per zeecontainer.
  Het is behoorlijk duur en in veel opzichten beter hier nieuw meubilair aan te schaffen. Bovendien is vergelijkbare kwaliteit hier goedkoper.
  Vergeet ook niet dat veel zaken ernstig te lijden hebben onder de lange tocht op zee.
  De zoute lucht dringt door tot in de container en tast daar het een en ander behoorlijk aan. Bijvoorbeeld een echt lederen kwaliteits bankstel (salon) wordt ernstig aangetast door de langdurige zoute omgeving. Het leder is nog moeilijk te reinigen en wordt bros door het zout.
  Tot besluit, in véél opzichten beter je meubels “thuis” te laten…
  Breng eventueel alleen zaken naar Thailand waar je ECHT aan gehecht bent, meer niet.

 27. bucky57 zegt op

  Ook ik ben net overgekomen met mijn Thaise vrouw. De inboedel is via windmill verstuurd. Op 28mrt13 opgehaald en afgelopen zaterdag door hun handelspartner hier in Thailand voor de deur afgeleverd. Windmill heeft alles perfect geregeld en hun partner hier heeft ons konstant op de hoogte gehouden betreffende de afleverdatum. Zij hebben alles geregeld, geen problemen met de invoer. Ondanks dat we van bepaalde apparaten 2 stuks hadden. We hoefden niets in te voeren. Opmerking van douane was dat ervan elk twee items mogen zijn omdat men er meestal vanuit gaat dat elk persoon zijn eigen huisraad had voordat men ging trouwen of samenwonen. Je moet wel op je partners naam verhuizen. Zij wordt dan gezien als remigrant. Mijn kijk ook wel na hoe lang zij weg is geweest uit Thailand. De dounane is soepeler voor remigranten die langer weg zijn geweest dan personen die al na 1 jaar weer terugkomen.

  • Jan zegt op

   Windmill zou in ons geval gebruik maken van een tussenpersoon op wiens naam de spullen ingevoerd zou worden. Ter plaatse was er geen tussenpersoon meer en daarom moesten wij zelf inklaren en flinke invoerheffing betalen. dit in tegenstelling tot Windmill die ‘door to door’ beloofde en ons vertelde geen bijkomende kosten te berekenen. Uiteindelijk hebben wij Windmill € 2000,- en de tax € 1000,- extra moeten betalen anders kregen wij de goederen niet geleverd en zou alles opgeslagen worden. Nou, wat dat betekent in Thailand hoef ik niemand te vertellen en Windmill mij ook niet. Dus eieren voor mijn geld gekozen en dus betaald.
   Mijn advies luidt nog steeds. Let goed met die vervoerders. Je lijkt vogelvrij en dat weten ze ook. Koop gewoon in het land en je hebt zekerheid.

 28. riekie zegt op

  hallo henk
  Ik ben 5 jaar geleden hierheen verhuist.
  Van nederland naar koh samui
  En had een perfect verhuisbedrijf uit nederland.
  de naam is ALLIED.alles was echt tot in de puntjes verzorgt.
  Ze komen bij je thuis kijken wat je mee neemt.
  Alles word netjes ingepakt bij je thuis.
  En netjes afgelevert op de plaats van bestemming.
  En ook weer uitgepakt als je dat wilt.
  Hun regelen alles voor je hoeft verder niks te doen.
  Geen papieren van invoer of wat dan ook verzorgen hun allemaal.
  Mijn spullen waren al hier toen ik aankwam binnen 2 weken.
  mijn advies is wel zoveel mogelijk mee te nemen van nederland.
  Want de kwaliteit van spullen hier laat veel te wensen over.
  Ik heb zeer goede ervaringen met dit bedrijf.was echt toppie
  Zou het iedereen ook aanraden.
  sucses met je verhuizing

 29. cor janssen zegt op

  Hallo ben verhuist in 2005 naar Thailand heb een 40 voet container bij een bedrijf uit Rotterdam besteld op 3m2 na helle maal vol met spullen.
  Ook zal als mensen zegen spullen die niet zijn te vervangen schilderijen , kasten,bureau,witgoed appeltaarten van kwaliteit ,fietsen, veel kwaliteit gereedschap,tuinzet, barbecue, bedden,keuken spullen, bloemen en groenten zaden, wijn en andere dranken, E.N.Z.
  Veel speel goed voor de kinderen hier en kleren van vrienden mee gekregen , ook wat wit goed apenraten voor hier weg te geven.
  Ik heb voor de container van huis tot huis Buriram 3000,00 Euro betaald ,maar toen hij in Bangkok stond kreeg ik een telefoontje of ik even 50.000,00 baht wilden betalen anders gingen ze hem open maken en controleren.
  En dan zou ik Tax moeten betalen snel betaald want alles was me wel het 5x veelvoudige waard.
  Twee dagen later had ik mijn container niks weg en niks stuk dus achter af zeer te vrede mens.
  Geniet nog elke dag van mijn spulletjes.

 30. Gisteren al gereageerd maar nog even het volgende: Belangrijk is persoonlijke zaken en spullen met herinneringen, zeker mee te nemen. Heb je zelf nog goede meubelen menemen: hier is veel bras en zit niet lekker.
  Zaken als koelkast – TV – Radio en andere electronica is hier wel goed.
  Goed zittende tuinmeubelen is ook een probleem voor onze Europese maat zitten die niet lekker. Onze Hartmann stoelen zijn inmiddels versleten. Mocht iemand ruimte over hebben om een set voor ons mee te brengen (van Hartmann) heel erg graag. Uiteraard tegen betaling. Succes met je beslissing voor meer vragen kun je contact nemen via onze site http://www.trottermoggy.com
  Groetjes Kees en Els

 31. Henk zegt op

  Beste mensen,
  Met 40 reacties is het wat lastig om overal apart op te reageren. Daarom bij deze iedereen hartelijk dank voor de ervaringen en adviezen.
  ter info nog het volgende :
  Wij gaan met een gezin, man, thaise vrouw en onze 2 kleine kinderen. Zelf ben ik 52 jaar.
  Het goedbedoelde advies van Tine is voor ons wat moeilijk te realiseren. Even terugkeren na 1 of 2 jaar is nauwelijks een optie. Voor de kinderen is dat geen goede zaak en zelf zal ik waarschijnlijk zeer moeilijk werk kunnen vinden, gezien de leeftijd.

  We zijn er nog niet uit. Vandaag een eerste gesprek gehad met een vervoerder, er volgen ng een paar. Voornamelijk om zoveel mogelijk info te verzamelen, om daarna een besluit te nemen. Momenteel neigen we er wel toe om zo weinig mogelijk mee te nemen, vanwege de kosten en de mogelijk slechte ervaringen.
  Maar goed, eerst maar wat gespreken voeren en aan het eind maar afgaan op ‘voortschrijdend inzicht’ .
  Nogmaals bedankt
  Henk

  • riekie zegt op

   Beste henk
   Allied moving company kan ik je echt aanbevelen ik had 154 dozen
   alles komen ze netjes verpakken .
   en alles word ook weer netjes uitgepakt voor je
   papieren douane in bangkok word allemaal netje geregelt
   je hoeft niks te doen alleen hierheen te gaan
   en hun leveren alles netjes bij je af.
   dit bedrijf zit in vele landen waaronder ook bangkok
   je kunt in nederland een gratis offerte aanvragen
   Echt aan te bevelen sucses met jullie verhuizing.

 32. HansNL zegt op

  Zeven jaar geleden naar Thailand verhuisd.
  Via een bedrijf in Rotterdam een container gehuurd.
  Aanbod container in Gouda, 3 uur beladingstijd, transport naar Bangkok, douaneformaliteiten in Rotterdam en Bangkok, transport Bangkok-Khon Kaen, 3 uur tijd om te lossen.
  Kosten douaneagent Bangkok 3000 baht, invoerrechten 10550 baht, 2 dagen kadegeld

  Totale kosten inclusief alles: € 1327

  Zelf shipping lijsten gemaakt, elke doos genummerd met inhoud.
  Meubilair apart vermeld MET leeftijd (>10 jaar vrij).

  De container werd aangeleverd op de trailer, de originele verzegeling van belading zat er nog op……

 33. Auke Schouwstra zegt op

  Beste Henk,

  Ik lees dat je binnenkort gaat emigreren naar Thailand. Zou ik je daar even over mogen bellen? Ik werk voor het tv-programma De Vijfde Dag (EO) We maken een programma over emigranten. Telefoonnummer is 035-6474935.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website