Hallo lezers,

Ik ben 20 jaar en eind augustus vertrek ik voor een jaar naar Thailand om vrijwilligerswerk te doen. Een van de eisen die het Thais consulaat stelt voor het non immigrant ‘o’ visum, is voor het project waar ik ga werken niet mogelijk.

Ze vragen om een certificaat van de registratie van het project, ondertekend niet langer dan 6 maanden geleden door het ministerie van commerce… Ik heb het idee dat ze er steeds wat bij verzinnen om het moeilijker te maken want stap bij stap krijg ik meer onmogelijke informatie.

Het project kan niet aan een nieuw certificaat komen (dit geeft de instantie waarbij ze zijn ingeschreven niet) terwijl dit volgens het consulaat verplicht is.

Ik heb mijn ticket al geboekt en heb dus ook al een exit datum waardoor het volgens mij niet meer mogelijk is om zonder visum Thailand binnen te komen en vervolgens in Thailand een jaarvisum aan te vragen.

Wat raden jullie mij aan om te doen? Hoe kan ik het beste een jaar verblijven?

Bedankt,

Manouk

14 reacties op “Lezersvraag: Kan niet aan eisen non immigrant ‘o’ visum voldoen”

 1. loe zegt op

  Een non immigrant visa krijg je niet in Nederland, tenzij voor studie doeleinden.
  Een jaarvisum in Thailand krijg je ook niet.
  Je enige optie is waarschijnlijk een dubbel toeristen visum.
  Je kunt de 1e 60 dagen met 30 dagen verlengen bij immigration voor 1900 baht
  Dan moet je een visa run naar de grens maken om je 2e visum te activeren.
  Ook die kun je met 30 dagen verlengen.
  Dan zul je naar een ambassade in een buurland ( of terug naar Nederland)
  moeten voor nieuwe visa,
  anders krijg je als je over land binnen komt iedere keer maar 15 dagen.
  Houd er rekening mee, dat ook voor vrijwilligerswerk een werkvergunning
  vereist is. Makkelijker kunnen we het niet maken. Moeilijker wel.

 2. phangan zegt op

  Je hebt niet alleen een non immigrant visum nodig maar officieel ook een werkvergunning.

  Je zou een triple entry tourist visa kunnen aanvragen heir mee heb je 3x 60 dgn en elke entry kun je voor 1900 baht met 30 dgn verlengen.

  Wel vreemd dat die organisatie niet aan een nieuw certificaat kan komen

 3. teun zegt op

  Manouk,

  Ik denk toch, dat je niet de eerste vrijwilliger bent voor de organisatie in kwestie. Laten zij het visum voor je regelen! Jij stelt je tijd en reisgeld (tickets) etc. ter beschikking dan kunnen zij toch wel een tegenprestatie leveren, die overigens hen geen geld kost.

  • martin zegt op

   Ik zou het zelfs heel anders doen. Ik kom en zij regelen alles-anders kom ik gewoon niet. En dat is ook de normale gang van zaken. Dus zou ik als ik jouw gewoon even met de juiste mensen daar kontakt opnemen. Als je in Thailand een School zou willen bezoeken, volgen gebeurd dat precies zo. Zij regelne het visa, plus bankrekening plus rijbewijs etc ect voor je. Je mag dan wel het een en andere betalen, bijbetlane etc, Maar zij regelen het voor je. Per definite kun je dat hier ook niet zelf doen, omdat je geen Thais kunt lezen ?. Vell sucses

 4. Kees zegt op

  Sowieso kun je Thailand wel binnenkomen zonder visum, ondanks dat je een terugreisdatum hebt die een jaar verder is. Ze zullen er niet naar vragen, maar stel toch, dan zeg je toch dat je na een maand doorreist naar Laos, Vietnam etc en 1 maand voor terugreis weer Thailand gaat binnenkomen? Maar een triple entry visum geeft je natuurlijk meer tijd.

  Maar misschien een studie-visum? Kosten visum + 20.000??? baht voor een jaar studeren aan een school. Alleen weet ik niet of je ook verplicht bent om daadwerkelijk een paar keer per week in de klas te zitten. Even googlen….

  • phangan zegt op

   Het probleem zit hem niet bij de immigration maar de vliegmaatschappij kan je al weigeren omdat je geen vliegticket hebt naar buiten tailand binnen 30 dgn

   • loe zegt op

    Het klopt inderdaad, wat phangan zegt.
    Als je niet binnen 30dagen retour gaat of een aansluitende vlucht naar buiten Thailand
    word je door de vliegmaatschappij geweigerd, tenzij je een toeristen visum hebt.
    De maatschappij is namelijk verantwoordelijk. Dat immigration niet of nauwelijks controleert, klopt wel.

 5. Khao noi zegt op

  Je hebt een serieus probleem Manouk. Thai Immigratie verzint niet iets, ze volgen gewoon de voorschriften. Dit zijn regels om te voorkomen dat iedereen maar een “project” start en vervolgens buitenlandse vrijwilligers kan binnenhalen. Ook een reguliere werkgever moet volledig met de billen bloot richting Immigration om een buitenlandse werknemer binnen te halen. Ik werk zelf bij een groot vooraanstaand Thais bedrijf en ook daar moet ieder jaar een lijst met aandeelhouders etc. etc. mee met de aanvraag, een stapel van ongeveer 8 cm opeengedrukt papier.

  Ik ben geen verdediger van de Thai Immigration, maar laat een Thai maar eens proberen Nederland binnen te komen om (vrijwilligers) werk te doen, bijna ondoenlijk.

  Wanneer het een serieus project is waarin jij een rol zou moeten gaan spelen dan weet men daar dondersgoed wat er voor nodig is om een buitenlandse vrijwilliger binnen te halen. Zwartepieten richting Immigration is niet alleen zinloos, maar in dit geval ook nog onterecht. Het project moet jou de juist gedocumenteerde uitnodiging sturen, dan is er niets aan de hand. En vergeet niet dat wanneer je al hier bent dat project ook nog een werkvergunning voor jou moet gaan aanvragen. Wanneer zij al niet in staat zijn om een juist gedocumenteerde uitnodiging te sturen dan doet dat het ergste vermoeden voor de nog vele malen uitgebreidere aanvraag werkvergunning (die zomaar eens verzonden twee maanden op zich kan laten wachten). En al die tijd mag jij hier geen vinger uitsteken. En iedereen die beweert dat dit niet zo’n vaart zal lopen is een waaghals. Een klikker is voldoende om je in de boeien te laten slaan, te deporteren en langdurig niet meer welkom in het Koninkrijk te verklaren.

  Wanneer de project eigenaar niet heel snel op de proppen komt met de juiste documentatie dan vrees ik voor jou dat je jouw ticket voor weinig anders kunt gebruiken dan een luie vakantie. Tenzij je bereid bent serieuze risico’s te nemen.

  Al met al niet een verhaal om vrolijk van te worden, dat realiseer ik mij, maar zoals ik al eerder opmerkte: je hebt vooralsnog een serieus probleem.

 6. Proppie zegt op

  Ik ben het helemaal met Khao noi eens, maar als je toch naar Thaialnd komt, is het misschien nuttig je licht bij de plaatselijke Immigratiedienst op te steken.
  Elk kantoor heeft zo zijn eigen regeltjes en de grote kantoren in Bangkok en Pattaya zijn het strikts. Bij de kleinere kantoren waar ik ook kom in Khonkaen en Korat, zijn ze vaak bereid om te luisteren en samen een oplossing te vinden, soms vragen ze daar een kleine tegenprestatie voor.

  Succes.

 7. Willem Sminia zegt op

  Mijne Heren, Ik wil even iets rechtzetten, een non immigrant visum wordt wel verstrekt in Nederland. Het is 90 dagen geldig. Single entry Ik weet niet of dit visum verlengd kan worden.Hier kom je gauw genoeg achter door een bezoek te brengen aan Immigration aan de Chaeng Wattana.Erg vriendelijk en leggen alles uit.succes. Met vriendelijke groet, Willem Sminia. Nu in Thailand met bovengenoemd visum.

  • loe zegt op

   Er is altijd wel weer iemand, die verwarring zaait.
   Waarschijnlijk is de reactie te kort 🙂

  • Hans van den Pitak zegt op

   Dan durf ik te wedden Willem dat jij geen twintig jaar oud meer bent. maar boven de vijftig. Of klopt dat niet?

 8. bebe zegt op

  Als die ngo niet het nodige papierwerk voor u wil of kan regelen dan zou ik heel goed opletten in uw plaats.
  Het gaat hem niet enkel over het visum maar ook een workpermit is nodig om als vrijwilliger te werken in Thailand en dat moet die zogenaamde ngo voor u regelen bij het Thaise ministerie voor arbeid.
  Ik vind het raar dat u deze vraag moet stellen op een Thailandblog en niet bij die ngo waar u voor gaat werken .

 9. bebe zegt op

  Heb het net eens opgezocht voor u.
  Al registerd foreign ngo’s in Thailand must report to the ministry of labour every six months.
  Als u wil kan ik hier een link plaatsen met alle lokale en buitenlandse ngo’s in Thailand en de voorwaarden om als vrijwillger te wonen en te werken Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website