Een Thaise rashond aanschaffen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 mei 2022

Beste lezers,

Ik woon in Udonthani binnenkort en zou er graag een Thaise hond willen hebben. Nu zijn er twee bekende rashonden uit Thailand, Thai Bangkaew dog en de Thai Ridgeback dog. Waar zijn deze honden in de buurt van Udonthani te koop, of welke Nederlander heeft er jonge hondjes te koop (of weet ze te koop)?
En wat zijn de richtprijzen voor deze ras honden?

Is er iemand met ervaring met deze hondenrassen, zijn er bekende kwalen bekend of andere eigenschappen? Het gaat om plezier en bewaking rond het huis met de honden.

Ik ben benieuwd welke antwoorden ik ga ontvangen, ik wacht het geduldig af.

Alvast bedankt voor de moeite,

Arnold

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.67/5. From 3 votes.
Please wait...

13 reacties op “Een Thaise rashond aanschaffen”

 1. Huub van Ham zegt op

  Ik heb deze honden in Nederland het zijn mooie honden maar je moet wel ervaring met honden hebben ze zijn erg beschermend en kunnen niet altijd met andere honden opschieten ik weet wel verschillende goede fokker van deze honden

 2. Henk zegt op

  Arnold :: wij hebben 13 jaar ervaring met een Thai Bangkaew dog .Wij zijn in 2008 naar Thailand geemigreerd en hebben een hond en kat vanuit Nederland meegenomen ,ze waren beide op leeftijd maar als je zelf gaat verhuizen dan gaan de dieren MEEverhuizen ,De hond is een keer in een enorme onweersbui weggelopen en hebben we helaas nooit meer terug gevonden ,De kat heeft nog enkele jaren bij ons verbleven maar is gestorven door haar hoge leeftijd .Aangezien we beide dierenvrienden zijn hebben we in 2009 op de Chatuchak markt in Bangkok een Bangkaew gekocht .Een puppie van 6 weken .1500 Thb
  Het werd ons verteld dat de hond maar 1 baasje heeft en dat is ons in de loop dar jaren duidelijk geworden .
  Voor ons een geweldige hond ,.maar zorg dat de andere mensen uit de buurt blijven en hem zeer zeker niet aaien .Hij komt naar je toe om aangehaald te worden en vind het geweldig om aandacht te krijgen .ECHTER de 2e keer komt hij weer naar je toe en als je je hand uitsteekt om hem te aaien zal hij je flink bijten .We hebben hem natuurlijk gehouden en lief voor hem geweest totdat hij vorig jaar overleden is .
  Misschien hebben andere mensen andere ervaringen maar ik deel je nu gewoon mijn mening en die is :: NOOIT geen bangkaew meer in mijn huis . Wij hebben rond 2011 nog een straathond erbij gekregen en die is 10 keer zo lief en aanhankelijk .Na de dood van de Bangkaew hebben we weer 2 jonge puppies erbij genomen en die komen van een opvang uit een tempel in Pattaya ..Ook weer geweldig lieve honden Succes met de keuze en aanschaf van je hond .

  • khun moo zegt op

   Na in mijn jeugd opgegroeid te zijn met honden, waaronder diverse rashonden,als mede politie honden ben ik momenteel van mening dat een soi dog, een zwerfhond , een aanloop hond of een asielhond de beste keus is.
   Zo wie zo voor de hond.
   Die zal je altijd dankbaar blijven , dat je zijn miserabel leven verbeterd hebt.

   Veel rashonden hebben erfelijke gebreken en zijn doorgefokt voor uiterlijke kenmerken of gewilde eigenschappen.
   Ik ben dan ook van mening dat een echte dierenliefhebber , zijn keus laat vallen op een dier dat hulp kan gebruiken en niet als commercieel middel verhandelt wordt vanwege specifieke kenmerken of uiterlijk.

   Bovendien bespaar je veel geld op de aanschafprijs.
   Geld wat prima aan een asiel geschonken zou kunnen worden, plaatselijke school of aan hulp behoevende mensen in het dorp.

   • Bacchus zegt op

    Helemaal mee eens, Khun Moo! Ik snap werkelijk niet dat er mensen zijn die ‘ras’-honden willen kopen in een land dat is overspoeld van het dierenleed en specifiek honden- en kattenleed! Kennelijk doet een ‘ras’-hond iets met je ego! Ik zet ‘ras’ tussen aanhalingstekens omdat het hier in Thailand sterft van de puppymills die het niet zo nauw nemen met de zorg voor het dier. Daarnaast moet je ook maar afwachten of het werkelijk een ‘ras’ is of iets dat er erg op lijkt.

    Even ingaand op de vraag van deze mijnheer: Een Thai Bankeaw of Ridgeback is geen hond voor beginners. Het zijn ook niet de makkelijkste honden om te trainen. Ze hebben een echte BAAS nodig! Ze kunnen erg beschermend zijn, dus altijd oppassen als er vreemden op je terrein komen.

    Mijn advies: Als je nu echt een hondenliefhebber bent, neem dan een (jonge) hond van de straat. Het barst overal van de puppy’s waarvan de meesten niet ouder worden dan een paar weken! Voor de puppy’s die wel overleven is het leven een grote kwelling. Overal worden ze als paria behandeld; geslagen, geschopt en mishandeld. Ieder dag moeten ze weer op zoek naar voedsel. Vaak eten ze de plastic zakjes op waar iets te eten in heeft gezeten, puur van de honger. Het duurt niet lang voordat ze ziektes oplopen en vol zitten met vlooien en teken. Ze zijn iedere dag weer overgeleverd aan het verkeer en de gemiddelde Thai stopt niet voor een ‘soi dog’, maar rijdt hem, als hij geluk heeft, dood of anders invalide. Gemiddelde straathond in Thailand wordt niet veel ouder dan 3 a 4 ellendige jaren.

    Dus, beste Arnold, neem een hond van de straat! Die zijn net zo leuk en lief als een ‘ras’-hond. Sterker, ze zijn vaak veel aanhankelijker! En als je wilt kiezen, kijk eens op de site van Soi Dog (https://www.soidog.org/). Deze organisatie haalt dagelijks honden en katten van de straat die onder de meest miserabele omstandigheden en al dan niet gewond moesten leven. Momenteel hebben ze zo’n 1.500 honden in de opvang en een groot aantal is beschikbaar voor adoptie. Daar zitten hele mooie honden tussen. Soms zelfs look-a-likes van Bankeaw en Ridgebacks.

    Beste Arnold, ik spreek uit ervaring! Wij hebben momenteel nog 10 honden. Ze komen allemaal van de straat en waren zonder uitzondering allemaal meer dood dan levend. Het zijn allemaal lieve en aanhankelijke honden en ja, ook waakzaam. Dat laatste zit er bij iedere straathond wel in, anders zouden ze niet overleven.

    Laat je hart spreken! Don’t buy, while other dogs die!

   • Hans Pronk zegt op

    Je hebt natuurlijk helemaal gelijk khun moo, wij hebben ook nog nooit iets betaald voor een hond of kat en toch hebben we momenteel 6 honden en 30 katten al hebben we wel de bedoeling dat aantal terug te brengen naar een redelijk niveau. Overigens zijn er ook genoeg mensen in Thailand die zich om dieren bekommeren:
    1. Zo zijn er in de stad Ubon diverse dierenartsen die een goed lopende praktijk hebben en ook goed opgeleid zijn. Eén van die artsen had zelfs regelmatig contact met de Universiteit Utrecht faculteit Diergeneeskunde.
    2. Even buiten Ubon loopt een grote groep verwilderde honden. Er zijn mensen die elke dag eten brengen voor die honden. En toen de rivier de Mun buiten zijn oevers trad werden niet alleen de mensen gered maar ook die honden.
    3. Toen we een keer in de MAKRO 20 kg verpakkingen hondenvoer kochten was er een Thaise man die ook die grootverpakkingen kocht en die vertelde dat hij de zorg voor 8 honden op zich genomen had. Ook dat gebeurt in Thailand.
    4. Het is in de wijde omtrek bekend dat mijn vrouw goed voor haar dieren zorgt en jonge katjes zijn daarom wel eens in onze buurt vrijgelaten in de hoop dat ze een goede toekomst bij mijn vrouw zouden krijgen. Zo is er ook eens een puppy bij ons over het hek gezet.
    Alle zes honden die we nu hebben zijn uiterst lief en hebben nog nooit iemand gebeten. De twee Thai Bangkaew die we hebben gaan echter wel grommen als ze denken dat hun eten afgepakt wordt. De andere honden waaronder een ridgeback doen zelfs dat niet.

    • khun moo zegt op

     Hans,

     De laatste jaren , is er inderdaad een verschuiving in de behandeling van honden te zien.
     Hoewel er nog genoeg misstanden zijn .
     In het stadje van mijn vrouw , loopt een hond, volledig kaal , onder de zweren, al wankelend naar iets eetbaars te zoeken.

     Ik kan begrijpen dat mensen een rashond willen.

     Aan de andere kant is het natuurlijk van de gekke, om een dure ras hond te kopen,waarvan je weet dat er veel malafide praktijken bij hondefokkers zijn. terwijl de asiels propvol zitten met prima honden , die wachten op een baasje , die hun uit de ellendige situatie haalt. Ik geef jouw de keus wie de echte hondeliefhebber is.

     Als toegift: Een rashond puppy die niet geheel aan de kenmerken voldoet wordt gewoon verzopen in een emmer met water. Ook in nederland.

     • Han zegt op

      Ik denk dat het maar weinig voorkomt dat fokkers “slechte” pups verzuipen in nederland.
      De broodfokkers willen zoveel mogelijk geld verdienen dus die verzuipen geen hondjes die niet aan de standaard voldoen en de “liefhebber” fokkers hebben te veel hart voor hun dieren dus verzuipen ook geen puppies.
      Mijn eerste Rottweiler gekocht via de rasvereniging was afgekeurd omdat hij een overbeet had. De fokker mochten die niet aan mensen verkopen die via de rasvereniging waren gestuurd maar omdat ik deze perse wilde hebben heb ik hem toch gekregen. Meestal gaan ze dan ook wat goedkoper weg.
      Het zal wel eens voorkomen maar dat sijn uitzonderingen.

  • Henk zegt op

   Sorry ,hierboven schrijf ik dat we 1500 Thb voor de hond hebben betaald ,Dit moet 15000 Thb zijn

 3. JomtienTammy zegt op

  Dit zijn 2 rassen die de nodige kennis en ervaring vereisen!!
  Ze hebben beiden en zéér sterk karakter, zijn heel onafhankelijk, intelligent en zijn enorm eenkennig.
  Opgelet ook voor de aangeboren Dermoid Sinus, hetgeen toch vrij vaak voorkomt (INFORMEER U hoe dit te herkennen)!!
  Voor een goede, kwalitatieve pup zal je in Thailand toch gauw tussen minimum 5000 en (+) 20000 Bath zitten.
  Ik kan enkel aanraden zéér goed na te denken en een zéér betrouwbare fokker te zoeken indien je het toch besluit te doen!
  Er zijn nl al verlaten en op straat levende sukkelaars genoeg…

  • Bacchus zegt op

   DS komt vooral voor bij Ridgebacks. Inderdaad altijd opletten.

 4. klaas zegt op

  Wij hebben nu 2 jaar 2 beangkeo honden met papieren. Gekocht van een fokker bij Saraburi voor 5000 baht per stuk. Lang getwijfeld vanwege de verhalen rond dit ras. Praktijk, geweldige honden, ,lief voor de hele familie en als je ze op de juiste manier kennis laat maken met anderen is er geen enkel probleem. Blijven de hele nacht buiten en zorgen voor veligheid en ruimen allerlei ongedierte op. Als je er 2 neemt houden ze elkaar bezig met spelen en schijngevechten. Nooit ziek en schitterend om te zien als je de goede verzorging geeft. Elke dag borstelen, klitten eruit etc. Enige “nadeel” ze houden ervan je schoenen te vernielen, maar welke hond doet dat niet! Bij belangstelling kan ik het tel nummer geven, spreken alleen Thai.

 5. peter zegt op

  ff googeln, maar je zal wat moet afreizen, denk ik.
  https://www.youtube.com/watch?v=NOU9vpfgNCo
  Voor de Bangkaew

  https://www.youtube.com/watch?v=CWakFLL5i-M
  Verschillen tussen de rassen.

  Heb ooit eens mogen lezen dat in Hua Hin een professionele fokker zat voor de Ridgeback.
  Zoals met elke hond geldt, jij moet de leader of the pack zijn, anders kan het raar lopen.
  En met genoemde honden zeker.

  Op straat kan je een hond tegen komen, welke echt goed is. Kost je niets, het zijn alleen geen ras honden.
  Bij mijn Thaise vrouw kwamen zelfs puppies aan lopen. De eerste was geen succes, heeft ze eigenlijk de opvoeding gelaten. Hoewel ik haar erop had gewezen, dat ze dat moest doen. Helaas geen succes.
  Is op miraculeuze wijze dood gegaan, was eigenlijk wel het beste, daar het uit de spui gaten liep. Was een mannetje, te veel testosteron met verkeerd opvoeden? Ik heb hem even mogen me maken en dat was niet echt goed.
  Iets later na de dood kwam een andere pup aan hoppen.
  Ze besloot weer opnieuw te beginnen, was een vrouwtje en ze lijkt op een whippet. Hoog op de poten, zeer rank lichaam en zeer kort haar, heeft echter puntigere oren dan de whippet. Kruising van een whippet met ridgeback? Geen flauw idee, maar dat is echt zo’n lief en goed beest, kan je alles mee uitspoken. Maar waakzaam ! Ze houdt alles in de gaten.

  Haar broer kocht een hond, raar maar waar, want je kan honden zo vinden.
  Is ook een vrouwtje en zou een kruising tussen een ridgeback en een herder kunnen zijn, lijkt op een herder maar heeft de lijning van een ridgeback over haar rug. Ook een geweldig beest geworden. De 2 kunnen geweldig met elkaar opschieten. Maar tevens waakzaam.
  Prachtig om te zien hoe de 2 ‘s avonds de “tuin” in de gaten houden. Recht op staande oren en luisteren.
  Bij het minste geringste checken of dan aan slaan. Geweldig. Slaan ze aan, dan is er zeker iets vreemds.

  Ja, beide zijn vrouwtjes, dus heb haar verteld , dat ze wel geholpen moesten worden. Is dus gebeurd.
  Overdags wanneer ze er niet is lopen ze bij haar moeder de boel te inspecteren en ander honden komen gedag zeggen. Ze lopen altijd vrij rond het huis.

  Mocht het het je niet echt uit maken qua ras, hoewel ik dat betwijfel, kijk dan eens in de andere hoek van kruisingen, straat honden. Maar wees wel de leader of the pack, voedt goed op.

 6. Han zegt op

  Beide rassen zijn qua karakter moeilijker dan de gemiddelde hond, met name naar vreemden of andere honden.
  Maar buiten dat zijn er zoveel zwerfhonden in thailand dat ik het eerlijk gezegd waanzin vind om een hond bij een fokker te kopen. In nederland heb ik Rottweilers gefokt maar hier heb ik drie pups uit de opvang gehaald en geen seconde spijt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website