Beste lezers,

Mijn vrouw en ik vertrekken binnen 2 weken voor 3 weken naar Thailand om daar de bekendere steden en eilanden te bezoeken. Allemaal heel leuk en wel maar Ik zelf ben 4 maanden geleden gestopt met roken via de E-sigaret en ben daar nog altijd mee aan het “afbouwen”. Nu ik na 5x proberen stoppen toch wel heel goed bezig ben en het deze keer toch echt goed vol houd wil ik graag mijn e sigaretje meenemen naar Thailand.

Nu ik vorige week aan het opzoeken was hoe ik mijn esigaret mag vervoeren en hoeveel e-liguid ik juist mag meepakken stuitte ik op wat sites waarop stond dat de e sigaret verboden is in Thailand en zelfs tot 10 jaar celstraf op staat. Op de andere website stond weer dat iemand al 4x op verlof is geweest en er geen problemen mee had gehad ondanks hij het zelf ook niet eens wist en de man verklaarde dat hij lang niet de enige was in Thailand met een esigaretje.

Na een paar dagen onderzoek heb ik nog altijd geen antwoord op me vraag. Zelfs het reisbureau weet niet 100% zeker of het mag Dus wie o wie kan me hierbij verder helpen? Mag ik de esigaret meepakken naar Thailand? Hoeveel e-liquid en filters mag ik meenemen?

Vriendelijk bedankt!

Groet,

Rick

23 reacties op “Lezersvraag: Mag ik de E Sigaret meenemen naar Thailand?”

 1. Antoine zegt op

  Stel de vraag aan de ambassade en als die het niet weten …. Zelf heb ik een e-sigaret gekocht hier in Thailand 100% namaak want de echt originele vind ik niet in het stadje waar ik verblijf. En waarom zou je je e sigaret niet mogen meenemen als ze die hier verkopen. Maar of het in handbagage mag of niet dat is iets anders

  • Damy zegt op

   Ambassade bemoeit zich niet met binnenlandse aangelegenheden tis nu toch wel duidelijk hartstikke verbode n tis aan de persoon zelf of hij/ zij het risico wil nemen.

   • Antoine zegt op

    Aan de Thaise ambassade vragen natuurlijk die moeten dat weten. En ik heb een e-sigaret meegenomen van Belgie en niks probleem. Maar dat il niet zeggen dat het mag natuurlijk

 2. Peet zegt op

  Officeel mag het niet.
  Zou het derhalve dus ook niet doen om problemen te voorkomen

 3. Victor Kwakman zegt op

  Lees hier eens:

  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/e-sigaret-verboden-thailand/

 4. Harm zegt op

  De e sigaret is verboden en inderdaad je kan er gevangenis straf voor krijgen
  Maar de keuze is aan jou daar bijna niemand gecontroleerd wordt door de douane heb je dus een zeer grote kans dat je gewoon door kan lopen zonder gecontroleerd te zijn.
  MAAR het is en blijft je eigen risico.

 5. Jos M zegt op

  Puur wettelijk mag de e-sigaret niet geïmporteerd worden in Thailand, ook als passagier zou ik het niet meebrengen om moeilijkheden bij de douane te voorkomen.

 6. Freddy zegt op

  Ik werk bij de Tourist Police in Pattaya, wij doen daar geen controle op maar de Royal Thai van Soi 9 doet er controle op. Als ze je zien dampen met een e sigaret en gepakt wordt kan je den bak in draaien en de dag erna naar het gerechtshof met alle gevlogen !, boete 50.000 Bath en als het niet mee zit een lange gevangenis straf (Hilton Hotel) of elders ?. Ik zou je aanraden om die dingen thuis te laten !.

  • Gino zegt op

   Niet gevlogen maar gevolgen.

 7. Marijke zegt op

  Volgens mij mag je hem niet meenemen naar thailand.Ik deed het in het verleden ook maar er werd mij door een verkoper in Changmai verteld dat het verboden is.Zo wel om daar de vloeistof als de sigaret te verkopen en te gebruiken.Misschien weten andere lezers er meer over.

 8. Harold zegt op

  Het is thans geheel verboden om E-sigaretten en toebehoren naar Thailand mee te nemen Het is thans ook geheel verboden om dit in Thailand te gebruiken.

  Valt nu onder de drugswetgeving!!!! Dus pas op voor het beroemde hotel in Bangkok.

 9. Froukje zegt op

  Dag Rick,

  Zie artikel in de Bangkok Post van 4 november 2014.
  Het is verboden.
  Tussen de regels door kun je ervan uit gaan dat de tabaksindustrie hier ook een behoorlijke
  vinger in de “tabak” heeft!

  M.vr.grtn.

 10. Cees zegt op

  Hallo Rick,

  E-sigaret is inderdaad verboden in Thailand en kan, als je betrapt wordt, een fikse logeerpartij op staatskosten opleveren. Er hoeft maar 1 persoon te zijn die iets tegen je heeft en je verlinkt aan de politie. Het zal niet snel gebeuren, meeste Thai denken ook : leven en laten leven.
  Maar toch…..ik zou het risico niet nemen.
  Ben 2 keer in een Thaise gevangenis geweest waaronder ook het ‘Bangkok Hilton’ de Bang Kwang prison en daar wordt je niet vrolijk van. Ik was daar op bezoek en mocht er weer uit gelukkig.
  Denk er goed over na !

 11. ton zegt op

  Het antwoord is simpel en ook weer niet. Het is verboden om een E sigaret mee te nemen naar Thailand das 1 . op sommige plekken in Thailand is de E sigaret gewoon te koop das 2 MAAR als de politie je snapt heb je een dikke bekeuring Dus als je echt afhankelijk bent van dat ding, zou ik hem zeker niet meenemen met het risico dat je gesnapt word op het vliegveld.
  Koop er dan hier een en zorg dat je onopvallend rookt.
  Helemaal stoppen is natuurlijk nog beter, en als je hier 3 weken niet rookt is het helemaal stoppen thuis al een stuk minder erg

 12. khmer zegt op

  https://www.thaivisa.com/forum/topic/926368-e-cigarettes-light-up-and-face-years-in-jail/

  Mocht er inmiddels wel accijns worden geheven, dan zou de e-sigaret wel mogen worden ingevoerd en gerookt. Mijn advies: neem het risico niet, zeker niet in Thailand met zijn barbaarse straffen.

 13. Andre zegt op

  Het is verboden om mee te nemen maar in Thailand zelf kan je de E sigaret en de liquids gewoon kopen is niet zo duur dus en kan je na de vakantie de sigaret gewoon weggooien.

 14. boodhaa zegt op

  deze discussie hoef je niet te voeren, het is namelijk verboden om een e-sigaret te hebben op een luchthaven en in het vliegtuig. Valt onder de zelfde regels als vloeistoffen en lithium batterijen. Er zijn in het verleden teveel e-sigaretten spontaan in brand gegaan, vandaar. Voorbeeld is de Samsung note 7, die is ook verboden aan board.

 15. Rick zegt op

  Bedankt voor de vele reacties allemaal!
  Eindelijk wat antwoorden waar ik iets mee kan.
  Zal mijn esigaretje maar thuis laten om niet problemen op te zoeken.
  Zou graag na die 3 weken ook weer veilig naar huis gaan ipv ergens ik een druk hotelletje te zitten zonder ramen, bedden en eten haha.
  Had liever na de vakantie volledig gestopt om “ontspannen” de vakantie door te brengen, maja het is niet anders.
  Toch wel raar dat het verboden is. In en het vliegtuig kan ik nog begrijpen, altans als je esigaret demonteert vloeistof en batterij eruit kan er in mijn ogen ook niet veel gebeuren. Maar in thailand zelf vind ik te gek voor woorden.
  Nogmaals bedankt allemaal!
  Grtsss

 16. NicoB zegt op

  Rick, tip, als je wat extra rust wilt vinden tijdens je vakantie zonder de E-Sigaret, dan kun je per dag een paar bananen eten. Bananen zijn erg gezond en bevatten tryptofaan
  Tryptofaan is een soort eiwit dat het lichaam omzet in serotonine.
  Serotonine geeft je een tevreden gevoel, zeg maar min of meer een drug, dat kan je helpen om wat extra rust te vinden.
  Verder kun je per dag een handvol amandelen eten, daar zit magnesium in, wat het zelfde effect heeft.
  Verder, als je de 3 weken van de vakantie weet door te komen zonder roken, ben je een geweldig eind op weg om het willen roken cq. ben je er definitief van af.
  Als laatste, bezit, gebruik, handel in de E-sigaret is in Thailand ABSOLUUT verboden, neem geen risico.
  Wens je een fijne vakantie, sterkte en success.
  NicoB

 17. NicoB zegt op

  Correctie, ” ben je een geweldig eind op weg om het willen roken cq. ben je er definitief van af “.
  Daar moet uiteraard staan: ” ben je een geweldig eind op weg om het willen roken te stoppen cq. ben je er definitief van af “.
  NicoB

 18. Gerard zegt op

  Snappen doe ik het niet!!
  Ik zit vaak op de hoek bij soi lenkee daar is ook een koffie stalletje tegenover de 7eleven en de Thaise eigenaar paft er lekker op los met een E smoker , zelf zo erg dat de wolken stoom een ergernis vormen voor het verkeer , haha lol.
  Verder lopen er ook verkopers met E smokers rond en zie je veel buitenlanders stomen met een E smoker.
  Een vriend van mij had ook zijn E smoker bij zich , een vrij opvallend ding i.v.m. een grote tank voor de vloeistof en werd regelmatig aangesproken door buitenlanders met de vraag waar hij deze had gekocht.
  Verder stoomde hij er overal op los , op straat enz. zonder problemen.
  Maar goed gelukkig rook ik zelf (niet) meer maar kan ik mij voorstellen dat je er niet blij mee bent dat je zo beknopt wordt zeker als je het als alternatief tegen het roken gebruikt.
  Trouwens het valt mij op dat de laatste 2 jaar rookwaar in Thailand fors duurder is geworden.

  • Damy zegt op

   Dan hebben ze geluk want er wordt in Thailand niet echt de wet gehandhaaft maar je zal maar net die 1ne treffen .

 19. Yannick zegt op

  In de laatste 2jaar heb ik (met tussenpauzes) ongeveer een jaar in bangkok gewoont en veel aan het rondreizen geweest. In de luchthaven persoonlijk nooit problemen gehad, altijd netjes uit de handbagage gehaald en naast men laptop gelegd bij security en niemand die er wat van zegt. In de luchthaven zelf in de rokersruimte laatste keer (april) meer dampers dan rokers.

  Zelf koop ik mijn materiaal (liquid, mod, tank) via webshop, heel goeie service, 100% echt tenzij anders vermeld en op 2dagen via ems geleverd en in MBK op het 4e verdiep is er ook een winkeltje die echte liquid verkoopt en die is er toch al zeker een jaar of langer.

  Ken hier ook een hoger geplaatste agent en die wist me te vertellen dat in princiepe ze de toeristen hier niet mee lastig vallen, wel de verkopers van toestellen en locals, omdat ze daar vanuit gaan dat die effectief taxen hebben ontweken en een buitenlander heeft dit meestal in zijn thuisland gekocht.
  Ik heb al veel verhalen gehoord van horen zeggen, maar niemand die effectief is opgepakt of een boete moest betalen.
  Natuurlijk moet je wel je gezond verstand gebruiken en geen stoomboot spelen op straat en al zeker niet voor de politie hun neus, dan ben je aan het uitdagen.

  Verder wat betreft het vliegtuig, toestel zelf, batterijen in handbagage (vergeet je tank niet leeg te maken of deze lekt leeg door het drukverschil), liquids mag tot 10x 100ml in handbagage oftewel in gewone bagage.

  Maar het is en blijft wel je eigen risico, hoewel ik de kans persoonlijk klein acht dat ze er moeilijk over doen (lees opsluiten), zal misschien zoals altijd afhangen van politie tot politie en of je eventueel teamoney wil betalen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website