Beste lezers,

Ik heb onlangs een advertentie gelezen over Dutch Expat Shop en heb meteen op hun website wat meer informatie opgezocht. Het lijkt mij allemaal geweldig attractief en de prijzen liggen zeer gunstig maar ik vermoed dat er wel een paar addertjes onder her gras zijn o.m. douaneformaliteiten, invoerrechten enz.. Heeft iemand reeds wat besteld bij dit bedrijf en wat zijn de ervaringen?

Dit beweren zij:

“Dutch Expat Shop is de allergrootste online supermarkt die het mogelijk maakt om ruim 25.000 Nederlandse en Belgische producten naar u in het buitenland te sturen. Zo heeft u – waar u ook woont – uw eigen favoriete producten binnen 4 werkdagen, wereldwijd en tegen de allerlaagste verzendkosten voordelig in huis!”

Met vriendelijke groeten,

Robert

5 reacties op “Lezersvraag: De Dutch Expat Shop & Belgian Expat Shop is dat wat?”

 1. Michel zegt op

  Ik heb nog niets bij ze besteld maar wel op hun site het volgende gevonden over invoerrechten:
  “Er bestaat altijd een kans dat uw pakket bij aankomst in het land van bestemming (buiten de EU) onderworpen wordt aan BTW en/of invoerrechten. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor uw rekening. Dutch Expat Shop heeft hier helaas geen controle over, noch enige invloed op. Invoerbepalingen verschillen per land en zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Het is de verantwoordelijkheid van uzelf om eerst goed te informeren bij uw plaatselijk douane- of belastingkantoor welke producten wel en niet ingevoerd mogen worden, alvorens u een bestelling bij Dutch Expat Shop plaatst.”
  Je zult dus zelf invoerrechten enzovoort moeten betalen.
  Ze verzenden met de reguliere postbedrijven. Dat wordt dus nooit binnen een week bezorgd.

  Best een leuk idee maar meeste producten zijn in de grotere supermarkten ook gewoon te koop.

 2. Jan (Laos) zegt op

  Beste,
  Ik bestel regelmatig bij hen. IK kan niets zeggen over Thailand maar hier in laos betaal ik enkel 30.000 kip ( ongeveer 3 euro) voor het postkantoor. Ik bestel steeds ongeveer 30 kg en laat het verzenden via BP ( Belgische Post) De e’ene keer is de doos er in ruim 2 weken de andere keer duurt het wat langer. Alles is zeer goed verpakt en bij breuk doen ze niet moeilijk en vergoeden de prijs. er is een goede klantenservice ( alleen per email bereikbaar maar binnen 24 uur meestal antwoord)

  IK heb wel begrepen dat je in Thailand invoerrechten moet betalen en het is zeker de moeite waard om dat na te gaan. Anders wordt zo’n zending toch nog een dure grap. Helaas kan ik je daar niet mee helpen.

  MAAR de beste oplossing is in je omgeving te kijken naar de producten die je zoekt of vervangende producten. Iets wat ik steeds meer doe.

 3. Marco zegt op

  Ik bestel ook regelmatig bij hen. De verzendkosten zijn veel voordeliger dan ergens anders. Voor 30 kg slechts € 39,95 terwijl ik vroeger altijd ruim € 100 moest betalen voor slechts 20 kg. Tot nu toe 4 keer bestelt en de pakketten werden 4 keer binnen 2 weken geleverd. Twee keer zelfs al binnen 1 week. Ik heb nu ook 2 keer invoerrechten moeten betalen en twee keer helemaal niets. Ik denk een kwestie van geluk en daar staat tegenover dat wij BTW vrij bij Dutch Expat Shop in kunnen kopen, dat scheelt ook al. Ik ben in ieder geval erg tevreden.

 4. ruud zegt op

  Ik denk niet, dat het verstandig is etenswaren bij ze te bestellen.
  Die pakketten zullen regelmatig in de warmte staan.

  Buiten etenswaren, zou ik niet kunnen bedenken, wat ik in Nederland, of Belgie zou willen bestellen.
  In principe kun je hier alle andere dingen kopen, die je nodig hebt.
  En meestal een stuk goedkoper.

  De laatste keer dat ik iets besteld heb in Nederland, is het pakket 3 weken onderweg geweest met DHL.
  Poststukken kunnen ook een maand onderweg zijn.
  Die belofte van 4 werkdagen kunnen ze onmogelijk waarmaken, als je niet naast het douanekantoor op het vliegveld woont.

  Verder natuurlijk de vraag, of de site betrouwbaar is, of dat het betalen en nooit je spullen krijgen is.
  Wat dat betreft zijn mensen die in het buitenland wonen een makkelijk slachtoffer.

 5. Fred Janssen zegt op

  Vele malen daar tot grote tevredenheid besteld. Steeds de maximale 30 kilo laten versturen voor inderdaad slechts 39,95 euro. Mijn bestelling was steeds tussen de 250 en 325 euro. Was verbaasd hoe snel het in Thailand was. Overigens krijg je een track en trace nummer om het te volgen. Bestelde bv. ook fruit in glas
  en was eerst huiverig om dat te doen maar alles is zeer zorgvuldig verpakt!! . Eerste bestelling kon ik afhalen op het postkantoor en verwachtte dat de tweede daar ook zou arriveren. Kreeg bericht dat ik hiervoor nu naar Customs in NongKhai moest,ongeveer 60 km van mijn woonplaats. Verpakking werd daar door mijzelf geopend in aanwezigheid van 2 beamten. Beide een MilkyWay en naar huis. Bij die gelegenheid was volgens de nota de waarde 94 euro terwijl ik voor 320 euro had besteld. Daarna weer besteld en moest toen een relatief klein bedrag op het postkantoor afrekenen Volgende bestelling weer naar Customs en daar werd mij een lijst getoond dat de waarde (sinds de militaire machtswisseling) werd verhoogd met 30% en 7%, Ter plekke voldaan en weer huiswaarts. De volgende 2 bestellingen weer op het
  postkantoor opgehaald en terwijl de nota nog in de ongeopende enveloppe zat werden 1 maal 1600 Bath en de laatse keer 4000 bath in rekening gebracht. Post treft geen blaam maar moest incasseren.
  De lol was er toen af en ik prijs me gelukkig dat ik inmiddels in Udonthani zodanig ben ingevoerd dat ik mijn boodschappen daar doe. Bestelde ik in Aarle-Rixtel eerst een hele !!Old Amsterdam nu koop ik 800 gram Epicure die 36 maanden gerijpt is voor 600 baht. Wanneer die invoertax er niet zou zijn zou ik met een gerust hart daar weer bestellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website