Beste lezers,

Ik las net met enige voorop gestelde verwachting dat EVA Air de prijzen gaat verhogen voor Amsterdam – Bangkok.

Natuurlijk doen ze dat zou je denken, ondanks de verlaging van de brandstofprijzen is er met het weg vallen van de rechtstreekse vlucht van China Airlines een concurrent minder en zullen ze wellicht net onder de prijs blijven van KLM.

Maar helaas worden wij de reizigers er weer de dupe van…. Of zie ik dat verkeerd?

Groet,

Jan

22 reacties op “Lezersvraag: Worden wij de dupe van duurdere vliegtickets bij EVA Air?”

 1. Pieter zegt op

  Natuurlijk heb je gelijk, dat was mijn gedachte reeds toen ik vernam dat China Airlines niet meer rechtstreeks op Bangkok gaat vliegen.
  Er zijn nog maar weinig maatschappijen die rechtstreeks op BKK vliegen, alleen via Brussel met Thai denk ik en wellicht via Dusseldorp maar dat is voor veel mensen net te ver, inclusief mijzelf.

 2. Khun Peter zegt op

  Nee, dat denk ik niet. Een luchtvaartmaatschappij kan natuurlijk zelf zijn prijzen bepalen. Als EVA Air te duur is t.o.v. de concurrentie dan moet je niet meer met ze vliegen. Als de vliegtuigen van EVA half vol zitten, komen ze vanzelf wel weer met aanbiedingen. Maar als iedereen een prijsverhoging braaf pikt dan lachen zij zich een gat in de sokken.

 3. herbert zegt op

  Vlieg zelf regelmatig naar BKK en zoek de aanbiedingen en heb zelf geen probleem met een korte overstap.
  Mijn vriendin laatst over laten komen met JET AIR(€530) via MUMBAI 2 uur tussenstop naar AMS en 1 uur op terug vlucht heb zelf al met SWISS AIR voor ( €415) et korte tussenstop en die bespaarring in mijn portemonee vind ik dan wel acceptabel. Het is gewoon een spelletje wat die maatschappijen spelen want als ik zie dat China Air en KLM toch goed vol zitten zijn er altijd genoeg mensen die de prijs voor lief nemen.

 4. gonny zegt op

  De informatie kwam volgens mij van Greenwood travel.
  Er zijn meerde aanbieders van vliegtickets Eva Air.
  Bij de aanbieder waar wij onze tickets altijd bestellen was van een verhoging niets bekent.
  Wij betalen voor onze reis in januari 2017 ongeveer 600 euro, bij greenwood staan de tickets voor januari 2017 nu op dik 800 euro.

 5. Wien zegt op

  Eurowings vliegt vanaf Keulen rechtstreeks budget-vluchten naar Bangkok vanaf 400 euro retour alleen handbagage, 11.5 uur met airbus 300-300

  • ruud zegt op

   Je kunt van veel steden rechtstreeks naar Bangkok vliegen.
   Alleen wonen de meeste Nederlanders niet in de buurt van – in dit geval Keulen.
   Dan moet je dus overstappen, of naar Keulen reizen (met de trein?), wat ook een soort overstappen is.

   Maar als de overstaptijd niet te lang is, is een indirecte vlucht ook geen ramp.
   Zoveel scheelt dat niet op de reistijd en als dat de lange etappe van de reis korter maakt, is dat mooi meegenomen, want voor mij tellen die laatste uren op die lange etappe altijd dubbel

 6. Jack G. zegt op

  Het prijssysteem van vliegtickets is een heel gebeuren. Het veranderd met de minuut. Hierover zijn al een aantal artikelen op Thailandblog verschenen. Richting het einde van jaar lijken ze altijd wel automatisch duurder te worden. Maar ik baalde geregeld van dat prijzencircus. Wanneer doe je het nu goed? Nu neem ik me voor; ik boek en ik kijk niet verder meer en hopelijk houden mijn vliegburen hun mond over de prijs die zij betaald hebben. Het kan ook een reclamehandigheidje zijn van bv een reisagent of de airliner zelf om mensen aan het boeken te krijgen in een bepaalde periode. Voor mijn gevoel vond ik Eva op de Amsterdam-Bangkokroute eigenlijk opvallend lager in prijs dan de jaren ervoor. Ik hoor trouwens weinig meer over afschaffing van de brandstoftoeslag bij een aantal maatschappijen.

 7. RoyalblogNL zegt op

  Hoezo is iemand de dupe als de prijs van een ticket wordt verhoogd?
  Niemand is toch verplicht met die maatschappij te vliegen?
  Er zijn voldoende alternatieven en thuisblijven kan ook.

  U wilt het liefst gratis van A naar B worden gevlogen.
  Een vliegmaatschappij wil het liefst zoveel mogelijk verdienen aan elke vlucht cq passagier.
  Ergens tussen die twee uitersten ligt de prijs die wordt berekend.
  Rechstreeks vliegen is comfortabel, daar hangt een ander prijskaartje aan dan vliegen met overstap.
  Het is dus een kwestie van vraag en aanbod en wat de markt verdraagt.

  Op deze site staan regelmatig tips over gunstige vliegtarieven. Maar dat betekent toch niet dat degene die een andere prijs betaalt ‘de dupe’ is? Zo gedacht is de vliegmaatschappij de dupe wanneer ze een actietarief hanteren 😉

 8. Rob zegt op

  Zelf een paar dagen geleden rechtstreeks bij EVA AIR geboekt 4-10 heen en 8- 12 terug voor € 608,=.
  KLM was € 760.
  Als je via tour operaters boekt lijkt de prijs vaak lager maar dan komen er reserveringskosten bij extra kosten voor creditcard betalingen en vaak ook nog als je een bepaalde stoel wil reserveren ( bij KLM ook trouwens).
  waardoor het vaak net zo duur of zelfs duurder is dan rechtstreeks boeken bij EVA, en ik weet dan zeker dat ik goed zit al meerdere keren gedaan en altijd een goede vlucht.
  Groet Rob

 9. Cornelis zegt op

  Op de EVA website staat niets over een (structurele) prijsverhoging. Overigens schommelen de prijzen doorlopend, maar ik heb – mijn reis voor dit najaar plannend – wèl de indruk dat in het algemeen de ticketprijzen hoger kiggen dan in dezelfde periode vorig jaar.

 10. Ingrid zegt op

  Je bent en blijft vrij in de keuze van je luchtvaartmaatschappij dus heb je ook keuze in de prijs van een ticket. Een paar avondjes googelen kan je leuke aanbiedingen opleveren.

  Meestal nemen wij een rechtstreekse vlucht maar wanneer we een aanbieding via een andere Europese luchthaven met een aanvaardbare overstap tijd is dat ook geen probleem.
  In november gaan we vliegen met Emirates met een overstap in Dubai. Kijken of het bevalt om halverwege de vlucht even de benen te strekken.

  KLM is een prima luchtvaartmaatschappij met de laatste tijd regelmatig scherpe aanbiedingen. Maar wanneer je dan je stoel wilt reserveren mag je €20 betalen. Jammer dat ze op die manier nog wat extra omzet willen creëeren. Wanneer mijn ticket €20 duurder is dan een andere maatschappij vind ik geen probleem maar extra kosten achteraf vind ik persoonlijk zeer klant onvriendelijk.

  • Christina zegt op

   De stoelreservering bij KLM is 20 euro en 20 euro terug. Boekingskosten 10,00 euro en de credit kaart kosten zijn pas verhoogd was 10,00 euro nu 13,00 maar door omstandigheden boekte is telefonisch en betaalde geen boekingskosten. Zelf vliegen we graag met Cathay Pacific en nemen op de terugweg een stopover in Hongkong een bruisende stad om te shoppen. We houden de aanbiedingen in de gaten maar dan moet je ook goed opletten Ik heb de tijd dus het is voor ons een sport zo goed en goedkoop weg.
   Hetzelfde geld voor hotels pas nog rechtstreeks geboekt scheelde ons 700,00 kreeg senioren korting maar dat moet je weten.

 11. Mister.BP zegt op

  Na jaren met Eva air gevlogen te hebben was het nu (juli 21) gunstiger om met KLM te vliegen. Ik heb totaal geen mindere service ervaren!! Als je in juli vliegt betaal je altijd de hoofdprijs maakt niet uit met welke maatschappig. Ik praat wel over rechtstreekse vluchten.

  • Cor Verkerk zegt op

   Ook ik ben na diverse malen met Eva en China Air gevlogen te hebben weer overgestapt naar KLM.
   Ben zeer tevreden met de service van KLM en vind deze minimaal beter dan E en CA.
   Nadeeltje is echter de stoelruimte, maar helaas kleeft er aan elk voordeel ook weer een nadeel.

 12. Ben geurts zegt op

  Wat is duur of goedkoop?
  Ik hen vorig jaar bij china soutern een ticket geboekt via gate1(tix) voor 400€ reisperiode 13 nov tot half feb.
  Korte wachttijd.
  Nu heb een ticket van china eastern ook bij gate1 geboekt op 8 juni voor 404€. Blijf 4 maanden in Azië
  Nadeel lage wachttijd 5 uur in Shanghai en aankomst in Bangkok om 22.30.
  Dus een tussenstop geboekt in Shanghai voor 3 nachten en ga met de middag vluchtnaar Bangkok aankomst 16.00u.
  Kan in Shanghai verblijven zonder visum Max 144uur.
  Ik koop in Shanghai een metrokaart voor 72 uur ca. 7,5uur.
  Ik kan met de metro van het vliegveld ( pudong) naar het hotel Max 2 maal overstappen
  Heb een hotel 30 m van het metrostation
  Wil als ik daar ook met maglevtrein ( 400kmh) rijden naar het vliegveld
  Ik dacht dat dit toch wel goedkoop was.
  De stop kost 70€
  Hotel ca110€
  Ben

 13. Frank zegt op

  Ik vlieg al vele jaren met EVA, maar ook China gevlogen. Non stop vind ik plezieriger dus nu alleen nog met EVA. Ben niet zo’n KLM-mannetje. Over het feit dat de prijs bij EVA omhoog gaat voor rechtstreekse vlucht, heeft natuurlijk wel degelijk te maken met de afnemende concurrentie op rechtstreekse vlucht. Dat is voor ons als consument jammer, maar daar doe je niets tegen als je toch rechtstreeks wilt. Het enige wat zou kunnen gebeuren is dat als velen EVA inruilen voor een maatschappij met overstap, ze toch weer de prijs naar beneden gaan bijstellen.

 14. max zegt op

  Heb deze vraag ook gelezen ,met de nodige tips,en je bent uiteraard zelf baas waar je mee vliegt.
  wij mogen ook graag reizen,en gaan in november naar Hua Hin,en via dit blog ook mooie tips gekregen wat we zeker doen.
  wij hebben de tickets echter via Flight Network,een Canadese prijsvechter,en is misschien wel de moeite waard om deze eens te bezoeken,en de prijzen liggen ook onder de 500 euro.(retour)
  nu gaan we met China air,maar deze vliegen dus niet meer rechtstreeeks na November.

 15. Jan. zegt op

  Vandaag geboekt bij EVA air, retour Amsterdam-Bangkok. Verblijf 28 dagen. Totaal met adm.. kosten €628,00. Bij KLM €637,00 en dan nog €60,00 voor stoel reservering. Sorry gewoon belachelijk. Periode okt/nov.

  Retour KLM-Phuket in okt./nov €1041 plus stoel reservering €1101,00 Verblijf 28 dagen.

  EVA air totaal €739,00 plus €10,00 adm., kosten.
  Ik bedoel maar.

  Prijs bij EVA air gaat met €35,00 per 1-8-2016 omhoog.

  • Jan. zegt op

   En €25,00 voor telefonische afwikkeling.

   • Jan. zegt op

    Bij KLM

 16. Jan. zegt op

  Ook Fin Air is aan te raden, zeer goed. 2,5 uur langer onderweg. So what….toch.

 17. Cees zegt op

  Ukraine Airways ook goedkoop en korte overstaptijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website