Lezersvraag: Waar in Duitsland kan mijn Thaise vrouw protesteren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 december 2013

Beste lezers,

Mijn vrouw is voor 3 weken in Nederland, maar ze zou graag a.s. zondag 22 december willen demonstreren tegen de regering van Thailand.

Op die dag zijn we in Dusseldorf is daar een protest beweging actief waar ze eventueel aan kan deelnemen?

Bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

Henry


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Waar in Duitsland kan mijn Thaise vrouw protesteren?”

 1. robert48 zegt op

  Ik zou zeggen henry maak een spandoek met een tekst voor je vrouw en ga er heen kan nooit schaden hier het adres en tel. nummer in dusseldorff.
  Address Thai Consulate in Düsseldorf, Germany
  Rüttenscheider Strasse 199, entry Herthastrasse
  45131 Essen
  Germany

  Office Hours Mon-Fri 09.00-12.00
  Fri: 14.00-17.00

  Head of Mission Dr. jur. Stephan Johannes Holthoff-Pförtner, Consul General

  Telephone (+49) 201 959 793 34

 2. top martin zegt op

  Ik zou zeggen, blijf weg van demonstraties en doe er niet aan mee. De Duitzers zijn niet bepaald simperlich met -demonstratie touristen- . Naar ik vind ook terecht. Je bent GAST in Duitzland en dan gedraag je je ook zo, niet toch ?. Als je vrouw zo graag wilt demonstreren kan ze dat het beste in Thailand doen.

  Als voorbeeld geef ik mee, dat wij Nederlanders ook niet graag zien als -niet Nederlanders- of buitenlanders algemeeen in ons land de boel op de kop zetten ?. En omdat het bij bijna geen enkele demo met normale dingen toegaat, mag je daar dus van uit gaan.

  Misschien is het verstandiger, jouw vrouw begrijpelijk te maken, dat wij in Europa daar over het algemeen niet zo van houden. Het is misschien in haar voordeel. Interressant is ook maar even de Chengen bepalingen door te lezen. Daar staat nl. in wat je wel en niet mag doen als gast in de Chengen landen.
  top martin.

  • Rob V. zegt op

   Een demonstratie lijkt mij niet het probleem, eerdere Thaise demonstraties bij diverse ambassades zijn rustig verlopen. Een maand geleden waren er diverse in o.a. Nederland (deed ik ook aan mee) en elders in de VS, London etc. Niets op tegen lijkt me, of deelnemers nu de nationaliteit van het land hebben (na geboorte of na naturalisatie), er wonen op een verblijfsvergunning of tijdelijk op een visum. Demonstreren kan even goed in Nederland, Duitsland of elders. Ik denk echter niet dat er weer snel demonstraties zullen zijn. Die in Nederland werd aangekondigd via een FaceBook pagina voor Thai in Nederland. Wil je in Duitsland demonstreren dan wordt her denk echt zoeken op Duitstalige Thai communities (sites) of via Thai die in Duitsland wonen en de gang van zaken binnen communities volgen. Maar ik denk dus dat er voorlopig geen protesten zullen zijn bij Thai ambassades in Europa, die tegen de Amnestie wet was een mooi resultaat. Een volgende wellicht als de verkiezingen achter de rug zijn en er een nieuwe regering wordt gevormd. Kun je dus beter in Thailand gaan demonstreren of een brief overhandigen aan een Thaise ambassade of consulaat.

   De uitspraak dat “we hier niet zo van demonstraties door buitenlanders houden” vind ik wel erg bot en generaliserend. Hoe de meerderheid van “ons” over demonstraties denkt ligt maar net aan wie er protesteert, waarom, of het er vriendelijk of hard aan toe gaat, of het doel sympathiek of onsympathiek wordt ervaren door “ons” (ons zijnde de meerderheid van de publieke opinie van autochtonen??). Of zijn die uitspraken ironisch bedoeld naar hen die roepen dat “de Thai” er ook niet van houden als “de buitenlanders” zich mengen in onderwerpen over de politiek, samenleving, wetgeving, cultuur, incidenten etc. al daar? Lijkt mij een enge gedachten dat alleen autochtonen hun mening kenbaar mogen maken in diverse vormen (krant, protest, forums, onder kennissen, familie, vrienden , …) en ieder ander “gast” is zelfs als ze er vanaf jonge leeftijd tot aan de dood wonen/werken/op vakantie komen/.. en gasten nu eenmaal hun mond moeten houden of oprotten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website