Beste lezers,

Alom wordt gewaarschuwd voor de hoge kosten bij roaming, en terecht. Mijn provider verbindt me in Thailand steeds door naar “DTAC” en telefoon en sms verkeer werkt er prima aan een voor mij aanvaardbaar tarief.

Mijn vraag gaat over de databundels die je in Thailand bij dtac kan kopen. Kan ik deze databundels ook kopen en installeren op mijn telefoon met Belgische simkaart van provider “Telenet”? Of heb je hier steeds een simkaart van dtac nodig? Op de website van dtac vraagt men een telefoonnummer uit Thailand voordat men deze databudels kan installeren.

FYI: een tweede smartphone kopen alleen voor het dataverkeer in Thailand wil ik vermijden. Ik heb wel een dual-sim toestel, maar dan kan ik het geheugen niet meer uitbreiden met mijn sd-card. Het is ofwel dual-sim ofwel één simkaart + sd-card. En sd-card tijdelijk vervangen is voor mij geen optie.

Groet,

KriskrasThay

26 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Thailand bij DTAC een databundel kopen voor mijn smartphone?”

 1. Rene zegt op

  Met elke simlock vrije telefoon kan je bij elke 7 eleven shop voor 400 bath een maand lang een 4 g internet kaartje kopen, bellen kan je dan via de populaire app LINE . de mensen in de shop instaleren en activeren op verzoek ook nog je kaartje

  • KriskrasThai zegt op

   @Rene . Dank U.
   Maar dan heb ik een tweede toestel nodig, want ik wil vermijden. Niet alleen omwille van de prijs, maar ook voor het ongemak altijd met 2 smartphones rond te lopen.

 2. Cees zegt op

  Ik vermoed dat u zich vergist met het slot van de SD card en de Simcard deze zijn niet het zelfd van formaat

  AIS het een betere dekking dan DTAC En met Whats APP en LINE kunt u gratis bellen naar die gene die dat ook heeft

  • boodhaa zegt op

   bij veel toestellen kun je 1 sim-slot ook gebruiken voor een sd-card, bv huawei p8 max.

  • Peter V. zegt op

   Nee, bij sommige telefoons kan je inderdaad alleen een 2de sim kwijt, of een sd card.
   Echte helden is het toch gelukt om dat te omzeilen: http://www.ilearncrazy.com/how-to-simultaneously-insert-use-both-sim-cards-and-memory-card-slot-on-samsung-galaxy-s7-yunicorn-redmi-note-3-all-other-phones-882/
   Mocht je dat willen proberen, resliseer je dan dat de sim op de sd card gelijmd wordt.
   Wil je volgend jaar een andere sim, dan moet je ook dr sd card vervangen.

   • KriskrasThai zegt op

    Om discussie ivm dual sim af te ronden: op website van fabrikant Motorola staat “Dual nano SIM (DSDS) availability varies by market”. Bij bol.com staat dit niet (meer ?) vermeld. Aangezien mijn sd-card vervangen door tweede sim toch geen optie is, heeft discussie hierover geen zin.
    Maar toch bedankt voor reacties.

    • Ambiorix zegt op

     In mijn Moto X Play van 2016 gekocht online bij Wemall van True gaan twee simkaarten nano en een SD kaart 32 gb . Motorola ( Lenovo ) een aanrader. De modellen bij bev Bol.com in Europa kunnen licht verschillen in bouw en zijn er dikwijls beterkoop dan hier, maar let op de specificaties van het toestel.

 3. thomasje zegt op

  Zoals je al veronderstelt heb je hiervoor een simkaart van dtac nodig

 4. TAK zegt op

  Thaise sim card kopen en in je telefoon zetten.
  Daarop een internet bundel nemen of gewoon overal
  wifi gebruiken dan kan je de Belgische sim card in je telefoon
  laten. Wel roaming uitzetten !!

 5. KriskrasThai zegt op

  @Cees na dubbelcheck moet ik je gelijk geven. Is geen dual telefoon en ben misleid geweest. Sorry.

  Dus blijft het probleem van 2 smartphones, wat ik wil vermijden.
  Mijn vraag misschien anders formuleren : kan ik op mijn Belgische simkaart een Thaise databundel installeren van dtac of andere? En alzo de peperdure roaming niet hoef te gebruiken.

  • RuudRdm zegt op

   Vreemde vraag die Kriskras hier stelt? In Europa zijn amper kosten voor roaming afgesproken, hoe zou dat dan zijn buiten Europa? Welk probleem levert het nou op om de simkaart uit de smartphone te halen, en er vervolgens een AIS- of Dtac- of ander Thai simkaart in te plaatsen? Koop er een databundel bij, en klaar ben je!

   • KriskrasThai zegt op

    Sorry voor mijn vreemde vraag. Wil beschikbaar blijven via Belgische telefoon. Daarom.
    Toch bedankt voor je reactie.

 6. Bz zegt op

  Het antwoord op uw vraag is nee.
  Op uw Belgische Sim kaart kunt u geen databundel van Dtac of welke andere Provider gebruiken.
  Mogelijk een idee om een 2-Sim kaart telefoon aan te schaffen maar let er dan wel op dat ze beide tegelijkertijd actief zijn.

  Succes,
  Mvg. Bz

 7. Barry zegt op

  Kriskras Thai:

  Antwoord op uw vraag: Het is niet mogelijk om een data bundel te installeren op een Belgische simkaart. Er moet een thaise simkaart in.

  Tip: schaf een dual sim telefoon aan.

  mvgr,

  Barry

 8. David zegt op

  Mijn oplossing:
  In België voor 20 euro (of minder) het allergoedkoopste telefoontje kopen en daar (in Thailand aangekomen) je Belgische simkaart in stoppen. Zo blijf je bereikbaar op je Belgische nummer in geval van nood.
  In Thailand op het vliegveld een tourist sim kopen voor de duur van je verblijf; verschillende opties data/belbundels te krijgen. En die in je smartphone stoppen.

  • KriskrasThai zegt op

   Interessante tip. Zit dan waarschijnlijk met verschillend simkaart model, nano vs micro. Maar denk dat er adapters voor bestaan. Dank

 9. Fransamsterdam zegt op

  Wat u wilt kan niet.
  U zou een eenvoudige dual-Sim telefoon in Thailand kunnen kopen, dan kunt u uw eigen, wellicht dure, telefoon ook niet kwijtraken cq vernielen.
  Afhankelijk van waar u naar toe gaat kunt u eventueel ook afzien van een Thaise Simkaart en data, en gebruik maken van WiFi. Mijn ervaring is dat mijn data veelal ongebruikt de prullenbak in gaat, maar ik zit wel altijd in toeristische gebieden.
  Of elke avond in het hotel even de Belgische simkaart erin zetten om te zien of er nog iemand gebeld heeft. En op uw voicemail zetten dat u tijdelijk alleen per email of het Thaise nummer te bereiken bent.
  Of teruggaan naar de winkel waar u misleid bent en proberen een deal te maken voor een dual-Sim toestel.

  • KriskrasThai zegt op

   Ook interessante tip, waarvoor dank.
   Weet je waar de beste koopjes zijn in Pattaya. Winkels in Central Festival lijken me niet goedkoop.

   • Fransamsterdam zegt op

    Vorig jaar bij de officiële Samsung winkel in Central Festival een Samsung Mini DuoSim gekocht voor omgerekend euro 117.-. De prijzen zijn daar bij alle winkels hoegenaamd hetzelfde.
    Goedkoop is meestal duurkoop, namaak.
    En als mijn gewone telefoon het nu begeeft heb ik een reserve en hoef ik niet halsoverkop een nieuwe te kopen.

 10. Frans zegt op

  Ben in Jomtien van 5 tot 17 Januari, ook ik wil na aankomst zsm simlock vrij smart phone kopen met Thaise sim en data bundel. Ben dus zeer benieuwd waar dit het beste gekocht kan worden.
  Wil de reageerders op mijn vorige vraag over waar je sigaartje kan kopen/roken bedanken, die post was gesloten voor ik die kans had.

  • Fransamsterdam zegt op

   http://www.dtac.co.th/en/home.html

   Kijk hier eens, provider Dtac levert zowel de bundels als de telefoons van diverse merken. Ga gewoon naar één van hun eigen vestigingen, bijvoorbeeld bij Bic C Extra op Central Road Pattaya, dan komt het vast allemaal dik voor elkaar. Die mensen doen de hele dag niks anders.
   Die vriendelijke meisjes bij de 7-eleven kunnen misschien ook wel een Sim kaart installeren, maar zeg nou eerlijk, zou u dat door de kassiere bij de AH laten doen?

   • Fransamsterdam zegt op

    Je kunt ook gewoon in Nederland een telefoontje kopen, is meestal nog iets voordeliger ook.
    In dat geval moet je hem in Nederland in ieder geval een keer met je Nederlandse Simkaart gebruiken, anders is het niet zeker of hij het in Thailand doet. (Vraag me niet hoezo, gewoon doen).
    En dan koop je op het vliegveld in Bangkok een toeristensim voor 14 of 30 dagen met bijvoorbeeld 10GB data voor 1000 Baht. Personeel in die winkeltjes is onnavolgbaar handig, en krijgen het eigenlijk altijd voor elkaar. Je hoeft dan ook niet speciaal je paspoort mee te nemen (heb je toch bij je op het vliegveld), want zonder ID krijg je geen Sim meer.
    Het voordeel is dat je dan meteen internet hebt en er niet meer op uit hoeft, en bovendien is het ook nog zo ongeveer de goedkoopste oplossing. Wat wil den Ollander nog meer?

 11. Jörg zegt op

  Gezien alle beperkingen lijkt de beste oplossing mij om een mifi-router aan te schaffen. Daar doe je sim met datapakket van de Thaise provider in, en via de wifi van de telefoon maak je contact met de wifi router. Die moet je dan dus wel steeds bij de je hebben. https://nl.wikipedia.org/wiki/MiFi

  • KriskrasThai zegt op

   Dank U. Mifi kende ik nog niet. Waar thailandblog al niet goed voor is!

   Helaas is zo’n mifi bijna evengroot als een tweede telefoon en aldus even onpraktisch. Waarschijnlijk kies ik voor de aanschaf van eenvoudig dual-sim toestel in Thailand.

 12. BA zegt op

  Wat je kan doen.

  Koop op het vliegveld een simkaart van DTAC AIS of True.

  Schakel op je belgische kaart call forwarding in naar het nummer van je Thai simkaart

  En vervolgens laat je de simkaart in je telefoon zitten. Zo ben je toch bereikbaar op je belgische nummer en hoef je niet te klooien met 2 telefoons of simkaarten wisselen etc.

 13. Ambiorix zegt op

  Het gemak van een tweede telefoon waarin je Belgische sim zit is handig , voor 15 euro ben je gesteld en wat bijkomstig gewicht maakt het niets uit en kwa kosten is het te verwaarlozen. Terug in België gebruik je hem om met je Mia Noi te communiceren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website