Lezersvraag: Drukverhoger voor lage waterdruk in de Isaan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 mei 2015

Beste lezers,

Ik heb de volgende vraag: Ik ben een huis aan het bouwen in de Isan (dorpje vlakbij Kholat). Het betonnen fundament van het huis heb ik ongeveer 50 cm. laten ophogen. De huisjes die er omheen liggen dus wat lager. De waterdruk is niet echt top met als gevolg te weinig water uit de douche.

Nu wil ik deze druk verhogen met een zogenaamde drukverhoger. Dat moet een drukverhoger zijn met een stille motor en energiezuinig (in Nederland verkrijgbaar).

Weet iemand waar ik deze in Isaan kan aanschaffen? Ook tips zijn welkom.

Bij voorbaat dank voor jullie reactie.

Quillaume


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Drukverhoger voor lage waterdruk in de Isaan”

 1. lung addie zegt op

  Beste Quillaume,

  Ik ben zelf technisch ingenieur en weet dus wel iets over druk, volume ….een drukverhoger zou ik in jouw geval niet aanraden. Het probleem in de openbare watervoorziening is niet enkel een druk- maar ook een volumeprobleem. Als er te weinig water voorhanden is dan gaat het vehogen van je eigen druk enkel leiden tot aanzuigen van lucht.
  Indien mogelijk: maak een eigen watervoorziening en indien je put niet dieper dan 6-max 8m is dan kom je er met een gewone pomp en heb je geen dieptepomp nodig. Indien je veel dieper wil/moet gaan dan heb je wel een dieptepomp nodig maar die zijn overal in Thailand te koop.
  Wat ook een oplossing kan zijn is een eigen waterreservoir ( er zijn zelfs mooi ogende polyester reservoirs te koop) dat automatisch opvult. Na het reservoir zet je gewoon een eigen pomp en je probleem is opgelost. Ik gebruik een pomp welke 3kg druk levert, ruim voldoende om zelfs een paar verdiepingen probleemloos van genoeg druk en volume te voorzien. Gebruik wel voldoende dikke buizen vanaf de pomp tot aan de aftappunten … in dunne buizen heb je veel drukverlies!!!

  Lung addie

  • henk zegt op

   waarom dat reservoir gelijk niet hoger plaatsen?
   scheelt weer in benodigde pomp capaciteit!

 2. Harm Klooster zegt op

  Als je dat waterreservoir bijna volledig ingraaft dan kan het ook makkelijker vullen.
  Anders moet je toch weer 2 mtr druk opbouwen om dat ding vol te storten
  Zoals Addie al zegt daarna eigen pomp erop en je kunt de hele wereld aan 🙂 🙂

 3. Peter zegt op

  Beste quilaume,
  Met lung addie ,volledig eens . Nog een toevoeging .
  Reservoirs zijn er van 500 tot 1500 liter vanaf 4000 bath ongeveer in elke bouwmarkt.
  Pomp : je heb geen pomp nodig die het water oppompt uit de grond
  Maar alleen een doorvoerpomp . Deze zijn ongeveer in 300 of 350. Druk te verkrijgen . 6500 bath .
  De pijp pvc is eenvoudig op deze pompen aan te sluiten . 38 rond ofzoiets en dan naar je pijp dikte van de aansluiting in je huis .
  Er is ook nog een bijna geruidloze versie van deze pompen verkrijgbaar voor bv inbouw in huis .
  Maar of dat nodig is ? Zijn een paar duizend bath duurder .
  Ps neem geen pomp van 250 of minder als je lekker met een flinke straal wil douchen .m
  Gr peter

 4. Sjaak S zegt op

  Dat probleem heb ik ook. De druk of volume is zo laag, dat het niet eens de twee meter hoogte naar mijn polyester watertank kan overbruggen. Ik heb nu twee betonnen ondergrondse tanks gemaakt, bestaande uit grote ringen en afgedicht met een speciale daarvoor bestemde cement van de firma crocodile. Zelfs bij weinig water en lage druk loopt het water in de tanks. Een pomp stuurt het water naar de diverse kranen. Het werkt prima.
  Welk materiaal je ook gebruikt, zorg er voor dat de inloop van het water laag is, dan is het probleem met lage druk opgelost..

 5. Eric zegt op

  Hallo
  Ik had het zelfde probleem ook dicht korat.
  Heb een watertank geplaatst met een hydroforpomp.
  Probleem opgelost!

  Mvg. Eric

 6. Ron zegt op

  Bovenstaande reactie gaat uit van een put wat volgens wat ik lees niet het geval is. In Pattaya had ik het probleem van weinig druk tot soms helemaal niets. Heb een flinke pomp gekocht (bij iedere hardwareshop) en aangesloten op een 1500 liter vat en heb een tweede pomp (kleiner) voor achter het vat de woning in. Heb nooit meer water tekort gehad en ben in de buurt al vaak gekopieerd.

  Ron

 7. Peter zegt op

  Zolang er watertoevoer is kun je de druk in jouw huisleiding verhogen door er een pomp tussen te plaatsen. Voordeel is dat de druk in jouw huisleiding omhoog gaat maar nadeel is dat de andere gebruikers welke op de waterleiding zijn aangesloten minder water hebben.

  Een middenoplossing zou kunnen zijn om een laag vermogen pomp met een lagere uitgangsdruk te nemen.

 8. eduard zegt op

  Wat ook een oplossing is.Maak een eigen bron.Er zijn bedrijven die werken op no cure-no pay basis.Maar neem van mij aan dat er overal water in de grond zit.Nooit meer afhankelijk van het gemeentewater.En met een redelijk filter ertussen ,is het drinkwater.Nooit meer sjouwen met die flessen.Het verdient zich terug,maar wel de tijd ervoor nemen.

 9. Ruud zegt op

  Beste,
  Jouw probleem is heel eenvoudig op te lossen mits een kleine investering. Wat je nodig hebt is een watertank en een pomp. De tank kan je in de grond plaatsen of bovengronds. Die tank loopt dan langzaam vol, wel bovenaan een vlotter plaatsen die watertoevoer afsluit als tank vol is. Ook zien dat je aanzuigbuis in je tank voldoende groot is ( 1 inch) en dan aansluiten op de ingang van je pomp. Pompen zijn al beschikbaar voor minder dan 5000 thb in de betere hardware shops ( Hitachi 150 Watt model constante druk zonder drukvat voor 4590 thb bij Hardwarehouse).
  Veel succes verder.

  • Lex K. zegt op

   ik heb zelf die waterton op een betonnen stellage geplaatst, hoger dan het dak van huis, dus dat geeft al extra druk, je moet het alleen oppompen naar het vat toe, dat kan uit een bron of desnoods van de openbare leiding.
   Ik heb dat vat echter wel in de volle zon gezet zodat hij de hele dag verwarmt door de zon, dan heb je om 17.00 bijna kokend water, lekker warm douchen zonder elektrische boiler.

   met vriendelijke groet,
   lex K.

 10. quillaume zegt op

  Iedereen hartelijk bedankt voor de tips en suggesties, ik ga
  er zeker mijn voordeel mee doen.

  Quillaume

 11. roja zegt op

  Ik heb een waterton gekocht en tussen de waterton en het huis een pomp geplaatst ( van verschillende fabrikaten overal te koop ) en klaar is Kees ; altijd genoeg druk ( tenzij er weer eens lange tijd geen water is ; maar dat is een zeldzaamheid omdat ik in eerste instantie nog altijd nog 1000 liter in de ton heb ) Verstanding is in iedergeval voor het water de ton ingaat dat je filters koopt , want het water in Isarn is zeer slecht en zeer ongezond ; het ergste filter je er uit , maar het blijft ondrinkbaar ( wat ze je ook beloven ) en eigenlijk ook niet geschikt om te koken ; tanden poetsen dus ook met flessen water ; evenals koken !

 12. Vriesacker Danny zegt op

  Koop een waterbox bij Homepro met bijbehorende pomp.
  die mensen komen ook alles plaatsen!!

  • willem zegt op

   goeie tip Danny. wat kost die dan. en zit daar reseevoir bij. hoeveel liter. kan je die bovengronds neerzetten.
   Weet ook iemand of en hoe je naast de waterleiding ook regenwatr uit de dakgoot handig in een reservoir kan krijgen

 13. Georges zegt op

  Ik heb een put moeten boren, 45 m diep, omdat op de plaats waar ik woon (Chaiyaphum) geen leidingwater voorhanden is. Problemen met kalk, water dient gefiltert en gezuiverd van ijzer en calciumcarbonaat. Het hele plaatje is niet zo goedkoop. Elektriciteit voor grondpomp en doorvoerpomp. Tenslotte voeren we enkel het drinkbaar water dan nog aan in bidons! Is wel niet duur, maar toch.

  Alle suggesties ivm waterreservoir en als je beschikt over (weliswaar weinig) leidingwater zijn mijn inziens aan te bevelen. Reservoir ondergronds indien het mogelijk is, is nog beter, dan geen pomp om bij te vullen (wel vlotter) en … ontzaglijk voordeel: het water is koel. Enkel eenvoudig doorstroompompje naar je huis en klaar is Kees en … je brengt je buren niet in de problemen!!

 14. joop zegt op

  Ik heb eigenlijk het zelfde probleem .Waterdruk onvoldoende kan maar op bepaalde tijden van de dag douchen. Ben in het bezit van een watervat van 550 liter welke pomp kan ik daar het beste opzetten.Om te kunnen wassen en douchen

 15. quillaume zegt op

  Hoi Eric,

  Kan ik e.e.a. eens bekijken bij jou huis?

  Groet,

  Quillaume


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website