Lezersvraag: Mag ik met een drone vliegen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 maart 2016

Beste lezers,

Ik zou graag zou ik een drone meenemen op vakantie. Nou heb ik meerdere verhalen gelezen over een drone meenemen naar Thailand. Dat het verboden is en je een flinke boete kan krijgen en een gevangenisstraf van een jaar. Nou heb ik ook gelezen dat het wel mag als die onder de twee kilo is en niet hoger vliegt als 90 meter.

Wie kan me de juiste info verschaffen?

Met vriendelijke groet,

Jacqueline

5 reacties op “Lezersvraag: Mag ik met een drone vliegen in Thailand?”

 1. Peter zegt op

  Ik raad je aan om dat niet te doen. Je riskeert een fikse boete en een gevangenisstraf. Die fikse boete kan wel het tienvoud zijn wat de wettelijke boete is. Ongeveer 5 maanden geleden heb ik mijn drone, een Phantom2Vision+, meegenomen naar Thailand. Tijdens één van mijn vluchten in Lampang kreeg ik vriendelijk bezoek van de lokale bevolking, ze vonden het allemaal fantastisch. Ik logeerde in Lampang bij vrienden. De dag erna kwam de politie op bezoek. Aanvankelijk leek het erop dat zij enkel interesse hadden in de drone en de techniek maar al snel evolueerde het gesprek. Ze maakten me duidelijk dat het verboden was in Thailand als je geen geldige vergunning had die afgeleverd was door de Thaise autoriteiten. Er werd gesproken over inbeslagname van mijn drone, gevangenisstraf en boete. Na 5 uur ondervraging en onderhandeling op het kantoor kwam ik er vanaf met een boete van 55.000 baht. De drone mocht ik houden.
  Ik heb die boete devolgende dag betaald en was blij dat hiermee de zaak gesloten werd. Ik had geen zin om nog langer in de verhoorkamer te zitten en al zeker niet om in voorlopige hechtenis genomen te worden en om naar de gevangenis te gaan. Ik neem mijn drone alvast nooit meer mee naar Thailand.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Vorig jaar zijn er behoorlijk strenge regels vastgesteld.
  Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn deze regels echter nog niet in werking getreden.
  Via de link kom je op een pagina waar de regels staan en in de reacties staan een aantal updates waaruit ik meen te kunnen opmaken dat de nieuwe regels nog steeds niet van toepassing zijn.
  .
  http://www.richardbarrow.com/2015/08/quick-look-at-the-new-and-updated-drone-law-in-thailand/
  .
  Ik zou deze site in de gaten houden en het er maar op wagen. Verder gewoon je gezonde verstand gebruiken, niet in de buurt van luchthavens, militaire objecten, ziekenhuizen, koninklijke verblijven, niet boven mensenmassa’s, etc.
  .
  Mocht een overijverige agent of iemand anders moeilijk doen, gewoon je spulletjes inpakken en vertrekken. Het heeft geen zin om in discussie te gaan.
  .
  Krijgen we de eventuele filmpjes wel te zien?

 3. Kees 2` zegt op

  http://www.richardbarrow.com/2015/08/quick-look-at-the-new-and-updated-drone-law-in-thailand/

 4. kees zegt op

  Woon in de buurt van Chiang Mai, heb een drone DJI Phantom 3 professional, geen probleem meenemen.
  Als je in de buurt van Chiang Mai komt kun je even langs komen.

 5. kevin zegt op

  Hi

  je hebt gelijk onder de 2 kilo geen probleem

  Groetjes

  kevin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website