Beste lezers,

Toen ik gisteren mijn huurder uit Zwitserland verwelkomde vertelde hij mij een nieuwigheid bij het aanvragen van een 3 maanden visum. Er werd hem gevraagd om bij de aanvraag een verblijfsadres op te geven en een kopie van het paspoort van de verhuurder.

Zijn er meer van deze ervaringen die naast de inkomens problematiek het opnieuw niet makkelijker maken om als expat (en ondernemer) aanwezig te zijn?

Groet,

Bob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Drie maanden visum en verblijfsadres plus kopie van paspoort verhuurder?”

 1. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Bob,

  Dat ze een kopie van de ID kaart/paspoort van een verhuurder vragen is inderdaad wel nieuw voor zover ik weet.
  Eigenlijk zou een bevestiging van jou (mail) en/of van het huurcontract toch moeten volstaan.
  Voor zover ik weet is dit in Nederland/België (nog) niet in voege.

  Het was wel al langer in voege als je bij privé personen verbleef, zelfs voor een Tourist visa.
  Toch in de Thaise Ambassade te Brussel.

  “1 copy of a confirmed hotel reservation OR an invitation letter/mail from a person in Thailand with a full address and 1 copy of this person’s identity card + proof that this person lives in Thailand (confirmation for at least half of your stay !)”

  https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en

 2. ruud tam ruad zegt op

  Wanner ik een visum ophaal in Antwerpen, moet ik de normale bijlagen die zijn vermeld op de pagina van het consulaat meenemen/bijvoegen. Dezelfde als in Nederland. Er staat nergens vermeld “een paspoort van de verhuurder” HEEL VREEMD IS DAT . Op iedere pagina van een ambassade staat vermeld wat je moet inleveren. Wat staat er op de pagina van het consulaat in Zwitserland
  .

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Wat er op de website’s van Ambassade/Consulaten staat is niet beperkend tot de opgesomde documenten.

   Ook op de website van o.a. het Consulaat in Antwerpen staat het klassieke zinnetje.

   “Opgelet — !! In sommige gevallen kunnen ook een bewijs van goed gedrag en zeden of nog andere bijkomende documenten worden gevraagd door de consulaire diensten”
   http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

   • ruud tam ruad zegt op

    Ja opgelet ; in sommige gevallen staat er. Dat is neem ik aan als er bepaalde vermoedens zijn dat iets niet goed is en de aanvrager misschien niet zo goed bekend staat etc. Ik vraag al 20 jaar visa aan maar nog nooit is er iets anders gevraagd dan de normale vereisten.
    Maar goed het staat er en kan dus !!

   • Anton zegt op

    Bij het consulaat in amsterdam moest ik voor een 90 dagen visum eenrecent bankafschrift toen met positief saldo van 1000 €. Staat ook nergens beschreven…..

    Heel vermoeiend dat ze die regels steeds veranderen ( ik had dit nog nooit eerder meegemaakt).

    • Nico Meerhof zegt op

     Mijn vrouw had een bankafschrift op haar huwelijksnaam en paspoort op haar meisjesnaam. Dat strookte niet met elkaar vond de ambtenaar ook al stond duidelijk op haar paspoort echtgenote van …… was niet geldig werd gezegd. Gelukkig was mij inkomen alleen wel voldoende anders was de aanvraag alleen goedgekeud als zij eerst de naam op de rekening zou laten veranderen. Alle jaren daarvoor geen probleem geweest. Ze veranderen steeds weer wat maar raken wel in paniek als net toerisme met een paar procent zakt.

    • Nico Meerhof zegt op

     Vreemd ook dat iemand die vijftigduizend euro inkomen in de maand binnenkrijgt volgens de bankafschriften maar het waagt om een overzicht met negatief saldo in te leveren zou worden geweigerd. Thaise logica?

 3. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Bern zegt (voor Non-immigrant “O”)
  http://thaiembassy.ch/Content/Embassy/146.html

  “Apartment/house rental/buying contract in Thailand. If you are staying with someone, please provide an invitation letter signed by the accommondation sponsor plus a copy of his/her passport, Thai identification, and residence permit in Thailand”.
  maar ook
  “The Embassy reserves the right to request additional documents as deemed necessary and the right to reject any application without having to provide a reason.”

  en ik denk dat Genève en Basel wel gelijkaardige meldingen hebben staan.

 4. Rob phitsanulok zegt op

  Een ieder die niet in een hotel slaapt ,maar ergens bij vrienden ,zn vrouw of schoonouders moet reeds sinds enkele jaren zich melden bij de immigratie om zich te melden. En wel binnen 48 uur,met de eigenaar van de woning ,of in mijn geval mn vrouw. Als u dit niet doet krijgt zowel u als de gene die onderdak bied een boete.
  Dus in de praktijk bij mij, samen met mn vrouw eigen huis waar we 5 weken verblijven, wonend in Nederland, altijd melden. Gratis en heel goed ,want ze willen weten waar een ieder zich bevind in Thailand.

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Dat is allemaal waar, maar dat is de TM30 melding waar je het over hebt.
   Is hier ook al genoeg over geschreven trouwens.

   Maar is iets heel anders dan waar de vraag van Bob over gaat.

   De vraag van Bob gaat over het afleveren van een kopie van de ID kaart van de verhuurder bij het aanvragen van een visum.

   • Rob phitsanulok zegt op

    Je hebt gelijk natuurlijk Ronny, maar zou het kunnen zijn dat als de zwitser had vertelt dat hij in een hotel wilde gaan verblijven dat hij deze vraag niet had gehad. Maar omdat men nu streng is en hij heeft aangegeven niet in een hotel te willen verblijven hij de papieren van die gene waar hij dan wel verblijft moet tonen. Terwijl hij gewoon wel zn 3 maanden visa had gekregen als hij dat
    niet had vertelt en hij misschien wel in een hotel had willen gaan slapen. Natuurlijk bij aankomst melden samen met de verhuurder van het appartement.

    • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

     Dan had hij waarschijnlijk wel zijn hotelreservering moeten tonen.
     Dat moet in België alvast.
     “1 copy of a confirmed hotel reservation ……. etc” zie mijn vroegere reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website