Beste lezers,

Deze zomer hebben wij een 2e ticket gekocht voor een vlucht van Bangkok naar Chiang Mai. Wij komen ‘s ochtends aan op BKK en vertrekken begin van de middag naar CMX. Tickets zijn via verschillende kanalen aangekocht.

Moeten wij bij aankomst op BKK eerst volledig door de douane heen en het douane gebied uit, voor wij ons weer kunnen inchecken voor de vlucht naar CMX? Of is er een mogelijkheid om in het douane gebied te blijven?

Wie weet dit?

Janine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Van Bangkok naar Chiang Mai, kunnen wij in het douanegebied blijven?”

 1. Ton zegt op

  Als jullie in Bangkok aankomen zul je eerst door de douane moeten om de koffers op te halen en dan in te checken voor de binnenlandse vlucht. Kijk wel even of jullie vertrekken vanaf de luchthaven Suvarnabhumi of Don Muang.

  • Janine zegt op

   Dank je wel Ton, dat idee hadden wij ook, maar wilde het even zeker weten 😉
   Bij boeken van het ticket er idd op gelet dat we wel vanaf Suvarnabhumi vertrekken.
   Maar goed dat je het even meldt, want lang niet iedereen weet dat de meeste binnenlandse vluchten vertrekken vanaf Don Muang.

 2. Nicole zegt op

  Inderdaad, vorige week nog gedaan. Eerst door de immigratie en koffers op halen en daarna weer inchecken voor chiang Mai.
  Denk ook aan het verschil in bagage gewicht. Bij veel maatschappijen mag je internationaal reeds 30 kg mee nemen. Naar chiang mai echter enkel maar met thai airways .

  • Janine zegt op

   Voor ons geen probleem Nicole. We backpacken en hebben nog geen 10 kilo ieder mee ;-).
   Met een beetje mazzel past het dit jaar namelijk als handbagage mee, dat zou helemaal top zijn!
   Dank voor je antwoord!

   • François zegt op

    Met alleen handbagage mag je mogelijk wel via de transferbalie van immigration. Dat zou ik zeker proberen. Scheelt een heeeeeeele lange rij.

  • Nico Meerhof zegt op

   * als je vanaf Suvarnabhumi doorvliegt en het zijn samenwerkende maatschappijen kan je met de vluchtgegevens van de vlucht BKK-CNX aan de balie je bagage laten doorlabelen.Doen we zelf altijd.
   * als je door de douane bent op Suvarnabuhmi kan je goedkopere eetgelegenheden vinden dan in het douanegebied, zelfs aan de buitenzijde, dus niet via de hal te bereiken, zit een eetgelegenheid en ook richting de skytrains. Afhankelijk van de tijd tussen de vluchten kan je dan ook al een stukje Thailand opsnuiven zowel binnen als buiten het gebouw.

  • Nico Meerhof zegt op

   Met thai Airways BKK-CNX moet je in Economy officieel bagagevrijdom bijkopen als je meer dan 20 kg hebt. Ze kijken echter niet zo nauw behalve als je echt 30+ kg hebt.
   Met Bangkok Air kan je een frequent flyer flyer kaart aanvragen die gratis 30 kg. Bagagevrijdom geeft ipv 20.

   • Cornelis zegt op

    Achterhaalde informatie – ook op de binnenlandse sectoren heb je een bagagevrijdom van 30 kg bij Thai Airways. Je bedoelt misschien Thai Smile, de low-budget dochter? Daarvis het inderdaad 20 kg.

 3. François zegt op

  Handig voor een volgende keer: boek je reis in één keer tot CMX. Dan wordt je bagage doorgelabeld, zit je niet met verschil in toegestaan gewicht en kan je bovendien op BKK via de transferbalie van de immigratie, waar de lange rijen ontbreken. Je krijgt dan een stickertje opgeplakt waarmee ze je op CMX herkennen en naar de international arrivals sturen, omdat je dan aldaar nog met je bagage langs de douane moet.

  Je kunt overigens proberen bij inchecken (of door nu al te informeren bij de maatschappij waarmee je naat BKK vliegt) of de bagage doorgelabeld kan worden. Meestal kan dat niet, maar als je toevallig bij samenwerkende maatschappijen hebt geboekt kan het soms wel.

  • Janine zegt op

   Hoi François, het in een keer doorboeken kon wel, maar dat scheelde mij 500 euro per ticket wat ik éxtra moest betalen. Dit was een stuk goedkoper 😉
   Doorlabelen doen ze idd meestal niet als je niet rechtstreeks geboekt hebt, maar kan het proberen idd.
   Dank voor je reactie!

 4. Rens zegt op

  Janine: Indien de tickets separaat zijn gekocht dan zij de koffers niet “doorgelabeld”. Dit houdt in dat je deze zelf na door de immigratie te zijn gegaan moet ophalen, daarna ga je door de douane. Vervolgens moet je bij de maatschappij welke je naar CNX vervoert weer opnieuw inchecken. Jullie blijven dus niet in het douane gebied zoals je dat omschrijft.

  Wat ik me afvraag is of dat je zeker weet dat je vanaf Suvarnabhumi naar Chiangmai vliegt, het gros van de binnenlandse vluchten vertrekt namelijk vanaf een ander vliegveld genaamd Don Muang. Als dat het geval is dan kunnen jullie gebruik maken van een gratis shuttlebus daar naar toe op vertoon van het ticket naar Chiang Mai.

  • Janine zegt op

   Dank voor je reactie Rens. Zoals ik al tegen Ton zei, we hebben er met boeken juist op gelet dat we wel vanaf Suvarnabhumi vliegen omdat we geen zin hadden in de overgang naar Don Muang.
   Super te horen trouwens dat de transfer gratis is en met een shuttle. Dat wist ik niet.
   Weer wat geleerd! 😀 Tnx!

 5. printen zegt op

  Ik woon in Chiang Mai en ik als ik van vakantie terugkeer vanuit Nederland, laat ik op Schiphol de bagage doorlabelen naar Chiang Mai. Van “Swampie” vliegt Thai Aiways en Bangkok Airways naar Chiang Mai. Bij beide maatschappijen kan je in principe je bagage laten doorlabelen.

  Bij aankomst op “Swampie” volg je de borden Chiang Mai, Phuket etc. en kom je bij de transferdesk van de luchtvaartmaatschappijen. Daar krijg je de boarding pass en een tiental meters verder vind je twee paspoortcontrole balies. Het is er nooit druk. Je krijgt als je de boardingpass krijg een sticker opgeplakt en bij aankomst in Chiang Mai wordt je naar “international” geleid, waar je de bagage kan ophalen. Eventueel kan de douane de bagage controleren.

  • Janine zegt op

   Dank je wel Printen!
   Wij vliegen alleen vanaf Dusseldorf en met Etihad. Hopelijk doen zij dit ook, zou idd wel een hoop rompslomp schelen 😉

  • Janty zegt op

   Zo doen wij dat ook. Bij inchecken vragen of de bagage door gelabeld kan worden. Nooit een probleem mee gehad.

 6. peter zegt op

  In 2014 nog gedaan en zelfs via 1 buro. Zelf vluchten in gevuld, gekozen voor Suvar ook doorreis. Klopte volgens schedule perfekt.
  Echter kreeg ticket voor CM , vertrek Don Muang! Gebeld en gevraagd hoe of wat met transfer dan, wisten ze niet. Gingen info inwinnen ook over het feit of het wel te halen was. Don Muang ligt aan de andere kant van BK.
  Na info ingewonnen te hebben belde ze om te vertellen, dat het niet haalbaar was met wat zij geleverd hadden aan mij. Toen gesteld dat ze alles correct moesten doen voor wat ik wilde en dat ging ineens wel?!? Had wat ik wilde, maar moest wel inderdaad uitchecken en vervolgens voor binnen vlucht weer aan melden.
  Als je niet oplet smeren ze je maar wat aan en zit je zelf in de puree. Let op wat je krijgt !!!

 7. Janine zegt op

  Dank voor je reactie Rens. Zoals ik al tegen Ton zei, we hebben er met boeken juist op gelet dat we wel vanaf Suvarnabhumi vliegen omdat we geen zin hadden in de overgang naar Don Muang.
  Super te horen trouwens dat de transfer gratis is en met een shuttle. Dat wist ik niet.
  Weer wat geleerd! 🙂 Tnx!

 8. Marijke. zegt op

  Ook wij vliegen ieder jaar gelijk door naar Changmai.Onze koffers worden altijd door gelebeld maar we hebben dan ook maar 1 ticket Amsterdam Changmai nooit geen probleem gehad.Wel even de boarding pas naar Changmai op halen .

  • Nico Meerhof zegt op

   Ik merk altijd dat je al gauw zo’n 50 euro of meer p.p. extra betaalt als je één ticket boekt. Boek ze dus altijd apart.Het doorlabelen is daarvan niet afhankelijk. Dat kan evengoed als je samenwerkende maatschappijen hebt.Als je vlak voor vertrek boekt maakt het niet zoveel uit maar als je op tijd boekt zijn er grote verschillen tussen apart en tegelijk boeken.

   • Marijke. zegt op

    Dat valt best mee hoor de laatste keer maar 685 euro betaald met china air.Amsterdam Changmai maar wij gaan vaak al 9 maanden voor vertrek naar tickets zoeken.We gaan ieder jaar en na 2 maanden thuis gaan we weer aanbiedingen zoeken met meestal succes.

 9. jan dekkersj zegt op

  Even een reactie op de bagage vrijdom. Ik vraag me af of het werkelijk zo is dat je automatisch de zelfde aantal kilos mee mag nemen op de binnenlandse vlucht als op de internationale. Wij hebben nl pas anders ervaren. Vlogen int. Met China airways met 25 kg bagage vrijdom . binnenlands doorgevlogen met Thaismile en moesten bijbetalen voor het gewicht boven de 20 kg. Alleen als je int. Met Thai vliegt dan zou je volgens hen echt hebben op 30 kg per persoon of als je frequent flyer gold of hoger bent . Op de heenweg naar bangkok was er trouwens niets aan de hand en werd overgewicht gewoon geacepteere toen ik vertelde dat we internationaal doorvlogen. Zelfde maatschapij andere regels?
  Maar ….. Hoe ze e.e.a. moeten verrekenen bij doorgelabelde bagage zou ik niet weten

  • Christina zegt op

   Met Bangkok Airways ook 30 kg als je een frequent flyer pass hebt mag je gebruik maken van de business class lounge wel zo relax goede service en vriendelijk personeel als we straks weer gaan dan weer Bangkok Airways top.

 10. Rob zegt op

  2 jaar geleden gedaan. Je kunt op Schiphol je bagage door boeken naar chiang mai en dan hoef in Bangkok niet door de douane en geen koffers op te halen. Er loopt door het vliegveld een aangegeven route hoe je bij de gate naar chiang mai komt. Scheelt tijd en is erg relaxt.

 11. André Delien zegt op

  Beste lezers,
  Als U een ticket boekt met thai airways vanuit Brussel naar Chiang Mai,betaald U minder dan naar bkk,Als U retour boekt kan U ook boeken vanuit gelijk welke luchthaven in Thailand om terug naar brussel te vliegen,wel alleen boeken bij thai airways.Ik boek altijd bij www connections.be.

  Groeten,André Delien

 12. Jaco zegt op

  Voorheen maakte het niet uit of de tickets via verschillende kanalen waren gekocht. Wanneer je bij het inchecken aangaf dat je doorvloog naar CMX werden je koffers doorgelabeld en hoefde je ze op BKK dus niet zelf op te halen en bleef je zelf dus achter de douane.

  De laatste keer, april dit jaar, werd mij verteld dat dit alleen nog wordt gedaan als de tickets bij één boeking zijn gekocht. Overigens heb ik slechte ervaringen met het doorlabelen van koffers tussen BKK en CMX. Mijn koffer kwam tot twee keer toe niet op tijd aan.

 13. Janine zegt op

  Conclusie na al jullie fijne reacties:
  Even aan de balie van Etihad in Dusseldorf vragen of ze kunnen doorlabelen dus 😉
  Lukt dat niet, dan inderdaad helemaal uit en dan weer in.

  Dank iedereen voor je bijdrage.

 14. john zegt op

  misschien ten overvloede.
  Als je denkt aan doorboeken van bagage vanuit Europa naar chiang mai dan kan dat natuurlijk alleen als de vanuit subarnabumi doorvliegt naar chiang mai. Vanuit subarnabumi naar chiang mai vliegen alleen bangkok air en thai air. Thai smile soms ook maar die moet je even buitenbeschouwing laten.Is een budgetairline waardoor het bij hen niet kan.
  Bangkok air heeft sinds maart, is uitgebreid bekend gemaakt aan regelmatige bankok air reizigers, ver vereiste dat het ticket naar chiang mai dan tegelijk dus bij dezelfde boeking moet zijn geboekt.Anders is het doorlabelen niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de omgekeerde richting. Vertrek chiang mai naar bv amsterdam. Is allemaal wel comfortabel. In chiang mai stelt de douane weinig voor dus je bent er zo doorheen. Hetzelfde geldt overigens ook als je bv naar Samui, trat of weet ik veel wat doorvliegt.
  Thai air weet ik niet.Geen ervaring mee. Ik vlieg nl meestal vanuit amsterdam of dusseldorf en daarvandaan vliegt thai air niet. Wel alle middenoosten maatschappijen en ook bv klm.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website