Door Thailand reizen met een auto?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 december 2021

Beste lezers,

Ik heb het idee om 3 maanden naar Thailand te gaan. Het liefst het hele land af te reizen met een auto. Een auto huren voor die periode is meer dan het verlies bij kopen en verkopen. Onderhoud is dan nog een risico.

Vragen:

 • Kan ik een auto bezitten als farang? Of moet ik daar een Thais adres voor hebben?
 • Kan ik deze verzekeren?
 • Heeft Thailand iets als APK?

Alvast bedankt,

Duncan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Door Thailand reizen met een auto?”

 1. Founding_Father zegt op

  Hoi Duncan,

  Onderstaand zal ik proberen om zo volledig mogelijk antwoord te geven op je vragen.

  1) Je kan een auto bezitten, mits je een Thais adres hebt.
  2) Je kan inderdaad een verzekering regelen. Bij aankoop van een nieuwe auto zit de verzekering, net zoals de belasting er standaard voor het eerste jaar bij. Koop je een nieuwe auto, dan is dit dus inclusief verzekering en belasting.
  3) Er bestaat in Thailand een APK. Deze is uit mijn hoofd jaarlijks verplicht bij auto’s vanaf 7 jaar of ouder. Naar mijn ervaring is dit niet te vergelijken met de strenge APK in Nederland.

  Klein stukje ongevraagd advies 😉 Mocht je overwegen een 2e hands auto te kopen, er is hier in Thailand geen NAP. Geschiedenis qua onderhoud en of de kilometerstand juist is, is vaak erg lastig te controleren.

  Mocht je overwegen een nieuwe auto te kopen, vraag dan bij de dealer of zij ook de inkoop van jouw auto doen, op het moment dat jij er vanaf wil.

  Zo heb ik zelf begin augustus een Ford Ranger gekocht en deze vorige maand weer terug verkocht aan Ford, om een Ford Everest te kopen. Voor de Ranger kreeg ik een hele redelijke prijs terug…

 2. Barney zegt op

  Wellicht zijn één van deze auto’s nog te koop (of te huur)?

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/te-koop-van-een-lezer-toyota-revo-bouwjaar-2015-in-zeer-goede-staat-van-onderhoud/

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/te-koop-van-een-lezer-toyota-yaris-1-2-trd-sportivo-2015/

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/te-koop-van-een-lezer-isuzu-mu-x/

 3. Farang zegt op

  Beste Duncan,
  Onderstaand link van Site Die Door Ralf vd Berg..een Nederlander is opgericht In Chiang Mai.
  Ralf verkoopt 2-dehands Auto’s & Motoren Met en zonder garantie voor redelijke prijzen!
  Misschien bestaat De mogelijkheid voor Jou,Na je rondreis je auto weer terug te verkopen…
  Dat Kan je Met Ralf overleggen?
  Succes & prettige vakantie.
  Mvg.

  https://expatautocm.com/?gclid=EAIaIQobChMIn82tuNbq9AIVEA4rCh1now2NEAAYASAAEgITW_D_BwE#vehicles

 4. Kees 2 zegt op

  Auto kopen en verkopen, verzekering, kans op ongeluk (bij ongeluk waardedaling auto, … oke, bij verzekering wordt dit hersteld… maar toch; ernstig letsel bij tegenpartij –> juridische procedures).

  Is het volgende misschien een idee?
  Stel je reis start in plaats A: BKK. Je huurt daar via de app van Bolt (soort Uber, erg goedkooop, download de app) een auto en je tourt 4 dagen rond (met metro is binnen de stad trouwens veel sneller en leuker, maar er zijn ook bezienswaardigheden net buiten de stad, bijv Floating Market! (Als buitenlander zelf in BKK rondrijden… ik begin er niet aan.) Maar ik denk dat als je daar 5 dagen verblijft, je maar 1-2 dagen de auto zal gebruiken.

  Na die paar dagen laat je je in de auto met chauffeur naar plaats B vervoeren en doet onderweg bezienswaardigheid X en Y aan. Je verblijft in hotel in plaats B 2-3 dagen, waarvan je de eerste dag in het hotel uitrust en wat in het centrum rondkijkt. Zo heb je weer een dag geen autokosten.

  Je huurt een volgende dag daar een bromfiets voor een paar euro of laat je daar door een andere Bolt-chauffeur naar 1 of 2 bezienswaardigheden brengen. Allemaal lekker relaxed, je geniet van het uitzicht.
  Je bent ook flexibeler: bijv om een boottocht te maken over de Mekong rivier (even Laos aandoen?) of met de trein terug van ChaingMai naar BKK.

  Enz, enz.

 5. Kees 2 zegt op

  Nog ter verduidelijking: Bolt betekent: auto met chauffeur.

 6. Cor zegt op

  Even de grens met Laos oversteken zou ik toch wel afraden, gelet op de hoop last en kosten die Covid nog steeds meebrengt.
  Cor

 7. Dirk zegt op

  Jongens wat een gedoe 🙂 Je huurt voor 13-15 euro per dag een autootje bij hertz of budget (maandprijs). Elke dag een auto tot je beschikking, 1st class verzekerd en bij issues heb je een internationaal bedrijf met goede voorwaarden en meteen vervangend vervoer. Huur zelf altijd een fortuner voor een maand, dat is 30eur pd, maar zo’n bak heb je niet nodig waarschijnlijk. 6 januari pas naar huis, nog 2.5 week te gaan 🙂

 8. Skippy zegt op

  Inderdaad waatom allemaal moeilijk doen? Gewoon auto huren voor 3 maanden. Maandprijzen zijn heel goedkoop. Thai-rent-a-car heeft vaak aantrekkelijke maand prijzen. Maar ook hertz en avis en budget etcetera hebben goede aanbiedingen. Gewoon even per mail offerte vragen en op tijd boeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website