Lezersvraag: DEET tegen muggen, in Thailand of in Nederland kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
3 december 2013

Hallo lezers van Thailandblog!

Ik vertrek begin februari naar Thailand voor 5,5 maand waarvan 4,5 maand in Bangkok, en ik vroeg me af of het verstandig is om hier een voorraad DEET 50% in te slaan voordat ik vertrek, of ik kan ik het beter ter plekke kopen? Is het goed verkrijgbaar (welke winkels en merken?) en redelijk betaalbaar? Hier in NL betaal je ook voor een klein flesje ook rond de 10 euro.

Mijn ervaring 5 jaar geleden is dat de DEET 50% toen niet goed werkte, maar ivm de Dengue wat schijnbaar in Thailand op het moment een groot risico is wil ik toch het zekere voor het onzekere nemen.

Aangezien ik in mijn backpack niet al te veel ruimte heb zou ik het zonde vinden om onnodig DEET van thuis mee te nemen als het in Thailand goed verkrijgbaar is.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Nynke

28 reacties op “Lezersvraag: DEET tegen muggen, in Thailand of in Nederland kopen?”

 1. Eric zegt op

  Meenemen,

  Ervaring leert dat op het moment je er naar moet zoeken je het niet kan vinden.
  Alleen dat citronella spul. En dat werkt niet.

 2. Farang tingtong zegt op

  Hoi Nynke,

  Wij staan nu op het punt om naar schiphol te vertrekken voor vakantie van twee maanden naar Thailand, maar kon het niet laten om nog even snel te reageren,
  Wij wonen in BKK en aangezien jij daar ook 5 maanden verblijf is er geen probleem, je hoeft het anti muggen spul niet uit Nederland mee te nemen hier is alles te koop.
  Ik gebruik zelf net als de Thai Jaico werkt prima, of Maxi Deet 95 procent Deet werkt ook heel goed, je vind in Bangkok overal drogisten en apotheken.

  Fijne vakantie als vast, laters.
  tingtong

  • Nynke zegt op

   Bedankt Tintong voor je reactie, jullie ook veel plezier in Thailand!

 3. smeets dirk zegt op

  Is in de meeste apothekers in Petchabun toch te verkrijgen en sommige lotus verkopen het ook.Het is meestal wel maar met 12 procent deed

 4. jm zegt op

  Elke 7-11 heeft creme en verstuivers die je op je huid kan smeren ik geloof dat het flesje met een roze dop iets van 60 baht kost daar kun je ruim 10 dagen mee doen en het helpt goed. Dus maw als je het in 7-11 kunt kopen is het zeer zeer makkelijk verkrijgbaar met name bkk heeft op elke hoek een 7-11. De naam is Soffell mosquito repellent lotion. Neem aan dat je die 4.5 maand op dezelfde plek zit in bkk… koop je toch een mosquito netje voor over je bed, kost je 200–250 baht hoef je je eigen niet in te smeren de hele tijd.

 5. Bennie zegt op

  Hallo, gelezen : probeer SKETOLANE wat verkrijgbaar is bij 7/11, DEET is toxisch voor je gezondheid.
  Groetjes,
  Bennie

 6. Frans zegt op

  Ik neem het altijd mee, wanneer je het in Thailand koopt moet je het ook weer meenemen, in Bangkok zelf heb ik er nooit last van, maar in het binnenland wel.
  Veel plezier.

  Frans.

 7. BramSiam zegt op

  Je kunt het beste alles wat je maar kunt bedenken uit Nederland meebrengen. Dat is het beste voor de Nederlandse economie. Voor je eigen portemonnee daarentegen kun je weer het beste alles in Thailand kopen. Dat moet kunnen want dat doen de Thais ook.
  Je kunt in Thailand bijv. voor Bht 50 Sketolene kopen tegen de muggen, maar ze verkopen in de wat grotere zaken in Thailand ook echte Nederlandse muggenmelk voor Bht 250. Ook dat laatste is beter voor de Nederlandse economie. De muggen lijken geen voorkeur te hebben is mijn waarneming.

 8. math zegt op

  Koop het altijd bij een drogist of apotheker in Thailand zelfs geen probleem.

 9. Erik Nap zegt op

  Beste Nynke,
  Ik gebruik jaar op jaar – JAICO – dat is 25 % deet, overal in Thailand verkrijgbaar bij de pharmacy.
  De muggen, het is ongelofelijk maar waar op 10 cm van je huid.
  Verkrijgbaar in spray en roller.
  Veel plezier de komende tijd.
  Vr. gr. Erik

 10. conimex zegt op

  In iedere 7-11 te verkrijgen, floral fragrance repellent in roze sachets, of het werkt….geen idee!

 11. Bangkokker zegt op

  In Thailand is genoeg te koop bijvoorbeeld Jaico. Belangrijk is dat er Deet in zit en dan het liefst een hoge percentage. Kan wel irriterend zijn voor de huid als je regelmatig gebruikt.
  Met Sketelone heb ik slechte ervaringen. Weert geen muggen.

  Het beste is om bedekkende kleding te dragen.

 12. jeffery zegt op

  Nynke,

  Gebruik D.E.E.T. niet op grote opervlakken van je huid.
  Het is niet de geur van D.E.E.T. die de muggen afstoot.
  Het zijn de dampen die zorgen dat het orientatie vermogen van de mug in de war raakt.
  je kunt je mischien voorstellen wat er met jezelf gebeurt wanneer je langere tijd veel D.E.E.T. gebruikt.

  Veel muggen steken net boven de sokken.
  Koop niet te dikke kniekousen.

 13. walter zegt op

  “Jaico muggenmelk” is het enige dat echt 100% werkt.
  Overal verkrijgbaar in Thailand (bij Boots, Watson, apothekers…).
  Ook heel huidvriendelijk.

 14. Sjaak S zegt op

  Misschien zeg ik nu juist het verkeerde, maar ik kom al 35 jaar naar Thailand. Vroeger zat ik in luxe 5 sterren hotels en nu woon ik in mijn eigen huisje tussen de ananasvelden.
  In al die jaren heb ik zelden of nooit iets gebruikt. Vooral in Bangkok en ben ook nauwelijks gestoken geworden. Door de airconditioning in de hotelkamers bleven de muggen vanzelf weg. Nu gebruik ik ’s nachts een ventilator die een zacht windje over ons heen laat gaan. Ook hierdoor hebben we nauwelijks last van die enge beestjes. Ze houden niet van tocht, laat ik me zeggen.
  Op de badkamer hebben we een reukwatertje dat in een flesje mooi op een muurtje staat, dat een sterk limoen geurtje heeft. Niet alleen de kwalijke dampen van onze bezigheden worden verdreven, maar ook muggen houden wederom niet van die geur. Ze blijven in ieder geval weg uit de badkamer.
  Ik heb in het begin ook anti muggen spray, olie, smeersel gekocht. Dat had ik dan ook nooit op tijd bij me. Wanneer wij gingen / gaan eten, is juist de tijd wanneer ze steken. Maar in bijna elk restaurant hebben ze wel een flesje dat je gebruiken mag. Of je hebt de mosquito coil, de wierookspiraal, die je naast je voeten hebt staan. Ook daar houden ze niet van.
  Toch is het niet verkeerd je op gezette tijden in te smeren. Ik ga nu ook eens voor Jaico muggenmelk kijken…

 15. ria zegt op

  Omdat ik altijd veel last heb van muggenbeten (ondanks gebruik van deet) ben ik dagelijks vitamine B gaan slikken en dat werkt prima.Ik word bijna niet meer gestoken.Het schijnt dat je dan een andere lichaamsgeur hebt waar de muggen niet van houden.
  Veel vrienden van ons hebben dezelfde ervaring.

  • Willem van Doorn zegt op

   Welke vitamine B? Je hebt er 12 geloof ik.

 16. Hans zegt op

  Deze vraag is in het Thailandblog al vaak aan de orde geweest en ik heb er ook al enkele keren op gereageerd.

  Mijn vrouw en ik zijn beide slachtoffer geweest van het Dengue virus,oftewel knokkelkoorts. Je wil niet weten wat de gevolgen zijn.
  Het gaat hier niet om bescherming tegen een onschuldig muggenbeetje maar om bescherming tegen een serieus probleem en dat probleem is in Thailand weldegelijk aanwezig.

  Laat je niet verleiden door berichten over allerlei smeerseltjes, daar is de zaak te serieus voor. Een muggenspray met 50% DEED, (het maximum) is vooralsnog de beste optie maar ook dat geeft geen zekerheid op volledige bescherming. De tijger mug steekt overdag, dus men adviseert om naast de smeerseltjes ook beschermende kleding te dragen. Maar je gaat toch niet naar het strand met een lange broek, lange mouwen pet en handschoenen? Dus de enige remedie is overdag goed insmeren.

  Een goed middel geeft een bescherming(?) van ongeveer 10 uur. In Thailand zal een goed beschermingsmiddel ongetwijfeld wel ergens te koop zijn maar ik zou geen risico nemen en in Nederland mijn licht op steken.
  En ja, in Nederland kost ’n flesje muggenspray met 50%DEED ongeveer 10€ dat klopt, maar als je zo’n dure reis kunt betalen wegen deze kosten toch niet op tegen een stukje “zekerheid”? Verder kan ik me nauwelijks voorstellen dat een of twee van deze flesjes een serieuze aanslag zijn op de ruimte in je backpack. Succes er mee.
  Gr Hans.

  • top martin zegt op

   er zijn verschillende middel tegen muggen die wel (een beetje ) helpen en die in Thailand vrij overal te koop zijn, zelfs in de bekende 7-11 super markt. Die vind je in bijna elke straat in Thailand. Omdat alle mensen verschillende lichaamsgeuren hebben, moet je even testen wat bij jouw het beste werkt. Ik vind het personelijk niet erg door een mug gebeten te worden. Wat je wel zou kopen, zijn middel=creme nadat je gebeten werd. Vermijden dat je gebeten wordt is lastig. top martin

 17. Nynke zegt op

  Iedereen bedankt voor de tips! Ik denk dat ik 1 flesje van thuis mee neem, zodat ik niet gelijk de eerste dag opzoek moet en dan ga ik eenmaal in Thailand kijken voor Jaico en een muskietennet!

 18. Henk van Berlo zegt op

  Ik ben in totaal 13 keer in thailand geweest,elke keer gemiddeld 3 dagen.
  nog nooit ben ik gestoken en nog nooit heb ik een mug gezien.
  Ze kunnen daar schijnbaar niet leven omdat de lucht zo slecht is van de uitlaat gassen.
  Let wel op als je een fietstocht gaat doen want dan kom je bij het water en de bomen en planten.
  VEEL PLEZIER.

 19. Pim zegt op

  Iedereen heeft een ander lichaam .
  Wat bij de een wel werkt doet het bij de ander niet .
  Ik laat mijn Dotjes gewoon halen waarvan zij denken dat het goed is .
  Echt zij komen allebei met een andere aan .

 20. Davis zegt op

  Jaico met Deet, trouwens een Belgisch product. Steek het in je grote reiskoffer bij afreis.
  Koop je het in Thailand zal het iets duurder zijn?

  Vitamine B1 is ook een klassieker. En onschuldig als je genoeg drinkt, een eventuele overdosering wordt via natuurlijke weg verwijderd.

  • Nynke zegt op

   Oh dat wist ik niet dat het een Belgisch product is. Komt goed uit, want ik studeer in België, kan ik mooi even daar kijken of ik het kan vinden.

 21. Rene zegt op

  Niets meenemen en daar een Oranje spuitbus kopen van het merk OFF veel beter dan DEET,en de prijs is 100 bath even opspuiten en klaar succes

  • karin cuvillier zegt op

   Inderdaad, heb alles uitgeprobeerd en uiteindelijk was de orange spuitbus het beste, En zoals reeds vermeld, in BKK heb je niets nodig want daar heb ik nog nooit een mug gezien. Ga je echter rondtrekken, neem dan je voorzorgen 🙂
   Karin

   • Bangkokker zegt op

    Het is natuurlijk niet slim om iemand het advies te geven om in Bangkok geen voorzorgsmaatregelen te nemen tegen muggen.
    Ik zie ze hier elke dag, gisteravond nog in een airconditioned restaurant nota bene.
    In Bangkok is denque een groot probleem!

 22. Hans zegt op

  Helemaal met de vorige schrijver eens! Juist in dichtbevolkte gebieden is het probleem het grootst.

  Diegene die op deze manier reageren, zetten vragenstellers juist op het verkeerde spoor. Het is een serieuze zaak. Kom dan niet met opmerkingen zo van: ik heb in Bankok nog nooit een mug gezien.

  Verdiep je vooraf in het probleem en kom dan met een reactie wat overigens ook van toepassing is voor de ideeën over allerlei smeerseltjes. Is deze mijnheer wel ooit in Bangkok geweest. Waarschijnlijk nooit met het virus in aanraking geweest en zodoende de binnenkant van de intensivecare nog nooit gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website