Beste lezers,

Ik gebruik Fenprocoumon maar er is een goede vervanger hiervoor gekomen zodat controle bij Trombosedienst niet meer nodig is. Is het middel Dabigatran al bekend in Thailand? Of een van de andere middelen?

Ik wil hiervan zeker zijn omdat ik 3 maanden in Thailand verblijf en wel in de buurt ben van enkele ziekenhuizen, waarvan er een is het Bangkok Hospital Rayong

Groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Is het middel Dabigatran voor trombose al bekend in Thailand?”

 1. Maarten Vasbinder zegt op

  Volgens mijn gegevens kun je hier Dabigatran kopen. Heet hier ook Pradaxa. Officieel alleen met recept.
  75, 110 of 150mg.

 2. Mattheus zegt op

  Beetje zoeken op google voorkomt een hoop onnodige vragen.
  https://www.drugs.com/international/pradaxa.html

 3. Jan zegt op

  Hallo Willem,

  Het middel Rivaroxaban is hier verkrijgbaar maar veel duurder dan in NL.

  Gr. Jan.

 4. Van dijk zegt op

  Je zou je arts kunnen vragen of je Eliquis kan gebruiken,
  Houdt het bloed dun,maar wel peperduur

 5. Vincent Maria zegt op

  Dabigatran (Pradaxa) is verkrijgbaar in Thailand, maar tot zover heb ik het alleen in bangkok kunnen vinden. Ook in Pattaya heb ik gehoord. Deze pillen zijn hier erg duur, tussen de 150 en 200Baht per stuk, afhankelijk van de apotheek waar je het koopt. Je bent beter uit met Rivaroxaban (Xarelto), ook te koop in Bangkok. Het voordeel is dat waar je 2 pillen per dag nodig hebt bij gebruik van Pradaxa, een enkele pil Xarelto per dag is genoeg. Xarelto kost tussen de 160 en 120 baht per stk, ook hier afhankelijk van welke apotheek. (nog duurder in ziekenhuizen).Mijn favoriet is de SC apotheek in Bangkok op Rama-IV road, tegenover het Rode Kruis ziekenhuis.

  • Angela zegt op

   je moet wel tegen de bijwerkingen kunnen van Xarelto! Ik ben terug moeten overschakelen op Marivan en dus terug bloedstollingscontrole om de drie weken. ..

   • Mallee zegt op

    Mag ik vragen wat voor bijwerkingen jij hebt??

    • Angela zegt op

     ik had nierpijn en mijn urine zag rood. Heb spijt dat ik er niet tegen kon want nu met Marivan schommelt mijn stolling soms van 1,4 naar 3,7…vooral als ik terug kom van Thailand (warmte, ander eten en de lange vliegreis) bloed moet regelmatig op stolling na gekeken worden.
     Groetjes Angela

  • Mallee zegt op

   Xarelto is ook in Hua Hin te koop de apotheek besteld het…
   Ik gebruik het ook…

 6. Maarten Vasbinder zegt op

  NOAC’s (Nieuwe Orale Anti Coagulantia) zijn allemaal en overal duur. Het is niet aan te raden zomaar over te stappen op een ander middel, omdat de werking van de verschillende middelen niet hetzelfde is.
  Nu komen natuurlijk de verhalenbaan mensen die dat wel gedaan heeft. Inderdaad gaat het vaak goed, maar niet altijd, waardoor een bloeding kan ontstaan, die niet gestopt kan worden.Ook kan er een periode van onvoldoende ontstolling optreden.
  Het lijkt me beter even naar het ziekenhuis te gaan voor een recept en/of de medicijnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website