Lezersvraag: CPAP voor apneu en medicijnen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 december 2015

Beste lezers,

Op 30 december a.s. “emigreer” ik naar Thailand. Ik heb twee gezondheidsvragen:

1. CPAP voor ademhalingsvergemakkelijking
I.v.m. apneus maak ik gebruik van een CPAP-apparaat(. De cpap is een soort luchtpomp. De pomp zorgt voor een geringe overdruk, waardoor ’s nachts de luchtwegen worden opengehouden. De luchtpomp is te vergelijken met een aquariumpomp. De pomp haalt extra lucht uit de slaapkamer en blaast deze via een slang en een masker in de neus. Zo blijven de luchtwegen open en worden apneus voorkomen. Ook snurk je niet meer.

Het huidige apparaat moet ik bij mijn vertrek inleveren. Ik overweeg om in Nederland zelf een apparaat te kopen en mee te nemen. Maar het ontbreekt dan aan verdere controle. Zijn er thailandblog lezers die ervaring hebben met een dergelijk apparaat in Thailand?

2. Medicijnen in Thailand verkrijgbaar?
Op dit moment gebruik ik pantoprazol, atorvastine en clopidogrel. Zijn die medicijnen in Thailand te verkrijgen? Of zijn er vergelijkbare medicijnen en zo ja, hoe heten die dan?

Bedankt alvast.

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: CPAP voor apneu en medicijnen in Thailand?”

 1. Thailand John zegt op

  Hallo Rob,
  De CPAP machine is verkrijgbaar in Thailand via de Bangkok Hospitaals. Ik heb de mijne van het Bangkokhospitaal Pattaya. Maar ze zijn well prijzig.Maar je kunt dan ook de controle daar laten doen.Succes er mee.

 2. bob zegt op

  atorvastine = verkrijgbaar maar wel prijzig 30 tabletten minstens 1590 Baht maar ik betaalde ook al 2050 Baht. Goed zoeken derhalve.
  Van de andere medicijnen geen weet.

 3. Frans zegt op

  Beste Rob, ik heb ook zo’n apparaat en heb hem hier gekregen van het OLVG, de zorg verzekering heeft hem betaald. Ik heb hem al meerder keren mee genomen naar Thailand, er zit een paspoort bij. Dus geen probleem. Wat medicijnen betreft is alles te verkrijgen, zonder recept maar je moet het wel betalen.
  Succes,

  Groeten Frans.

 4. jan zegt op

  beste rob,

  ik heb er ook een de machine, ik neem hem altijd mee, alle medicijnen zijn er te verkrijgen , of alternatieven en ook zeer goed , bij een goede apotheek is iemand die er voor gestudeerd heeft ,tenminste in bangkok, zij kijkt naar een vergelijkbaar medicijn of een longarts in een ziekenhuis, er is alles, wat de machine betreft , niet in thailand kopen, maar wel via thailand, resmed machines zijn in Amerika heel goedkoop zoek via internet, je kunt ze gewoon bellen , en ze sturen er een op , je maakt eerst geld over scheelt al vlug een hoop geld ,

  of laat je familie even kijken hier in holland en betel hem hier en neem hem mee, onderhoud hoeft pas na 5 jaar , je kunt ook de controle in thailand laten doen voor je eigen machine , geen probleem.
  het grote geheim de vermoeidheid komt niet door de alneu , maar door je eten , ga een week groente sap drinken en je merkt het verschil , je hebt waarschijnlijk een lekke darm

 5. eduard zegt op

  Hallo Rob,De medicijnen die jij opnoemt kosten alle 3 ongeveer hetzelfde, zo n 1700 baht per doosje.Helaas heb ik problemen met bijna elk orgaan en slik ook veel pillen per dag.Mocht je toch hier iets gaan mankeren,dan krijg je zakken medicatie mee.Controleer ALTIJD of ze samen gaan met de medicijnen wat je al slikt.Als ik medicatie van het Bangkok hospitaal meekrijg, dan kan ik 70% weggooien , omdat het een gevaar is met de medicijnen die ik op dat moment al slik. Houden ze in het hospitaal alhier totaal geen rekening mee. Pantoprazol heb ik voor je , alleen kan ik je bereiken met toestemming van de operator..En even een aanvulling op Jan, die praat over een lekke darm, dus een geperforeerde darm. Dit zal betekenen dat er een spoedoperatie moet komen, i.v.m buikvliesontsteking. Dus dat zal wel meevallen.Misschien hoor ik je nog. Met vr.gr.

 6. Haki zegt op

  Beste Rob! Ook ik heb OSAS en gebruik hier in NL een CPAP. Het vreemde is dat ik dit apparaat nooit nodig heb als ik in Thailand ben. Ik slaap daar ook normaal in tegenstelling tot in NL. Ook afgelopen maand had ik CPAP niet nodig tijdems mijn verblijf in Thailand en na paar dagen terug in NL moet ik hem wel weer gebruiken. Ik heb ook van een Duits echtpaar zelfde ervaring gehoord. Heb jij weleens geprobeerd daar zonder de CPAP te slapen?
  Is het anders niet mogelijk dat je de CPAP overneemt van de verzekeraar e/o de leverancier. ik heb mijn leverancier, ComCare Medical (Eindhoven) dit jaar terug gevraagd en dat was zeker mogelijk. Mocht het apparaat dan alsnog stuk gaan in Thailand, dan kun je altijd daar nog een nieuwe aanschaffen.
  Succes!
  Haki

 7. Christian zegt op

  Rob, Clopidogrel (Plavix) in Belgie 44,26€ voor 84 tabletten zonder ziekenkas tussenkomst. Verleden week in Thailand bij Boots Retail geweest en die hebben geen Clopidogrel in assortiment. Wel bij een Chinese Pharma Plavix Clopidogrel gevonden aan 1300Bath voor 12 tabletten. Beter een grote voorraad uit Belgie of Nederland meenemen met het betalingsetiket of doktersattest.
  Groeten, Christian

 8. Jasper zegt op

  In Nederland werd zware apneu geconstateerd, kreeg direct zo’n apparaat thuis.
  Toevallig had ik weer een apneuonderzoek (nacht in ziekenhuis) direct nadat ik van een 1/2 jaar Thailand thuiskwam. Wat bleek: apneu weg, verdwenen.

  Volgens mijn vrouw snurk ik wel af en toe in Thailand, maar geen apneu ondanks fors overgewicht.

  Ik wijt het verschil aan de luchtkwaliteit (ik moet in Nederland heel vaak mijn neus snuiten, hier nooit!), en een wat ander eetpatroon.

 9. Fon Tok zegt op

  Het gevaar van Cpap apparatuur is dat je zogezegd ‘lui’ wordt voor wat betreft het autonome ademhaling systeem. Bovendien krijg je gewichtstoename. Je ademhaling stokt dan wel niet meer maar wordt door het apparaat opgevangen.Maar als je het in Nederland gebruikt en denkt het in Thailand niet nodig te hebben dan kan dat erg gevaarlijk zijn. Ik zou dat maar eens met het slaapcentrum overleggen dan wel met je arts. Het vervelende is in Thailand, zeker als je in het binnenland zit, dat je nogal vak stroomuitval hebt en dan merk je niet dat je apparaat gestopt is. Als je erg afhankelijk bent van je CPAP dan zou je dus ook nog zomaar kunnen stikken. Maar dat ligt aan de mate waarin je de ondersteuning nodig hebt en de hoeveelheid apneus. Juist door het luier worden van je autonome ademhaling systeem heb ik een andere manier gekozen. Ik ben gaan sporten en afvallen zo ver als maar kan. Het gevolg was dat van de 30 apneus per uur ging ik terug naar 1 a 2 en nu zelfs geen meer. Ergo CPAP de deur uit.

 10. Harry zegt op

  Dat paspoort voor dat apparaat zou ik scannen en op wat plaatsten ook op Hotmail cq Gmail zetten.
  @jan: lekke darm, dus alles zo je buikholte in: leef je hooguit nog een paar dagen.
  @Fon Tok: bovenop de slang, die het masker ingaat, zit een soort klepje. Die zou open moeten gaan als de druk vanuit de luchtpomp wegvalt, dus stikken zou niet mogen kunnen.
  MIJN probleem: er zitten een stel kleine gaatjes bij het mondstuk. Daardoor moet de uitgeademde lucht ontsnappen. Dat lukt alleen als je heel weinig ademhaalt, dus zo’n beetje al tegen “slaapstand”, en niet als je in “loopstand” nog ademhaalt. Ofwel: ik krijg het gevoeld de eigen uitgeademde lucht weer in te ademen en een erg benauwend gevoel.
  Erg geïnteresseerd in de ervaringen van anderen.

  Mij is dit apparaat “verkocht” omdat ik ‘s morgens altijd zo moe ben: alsof ik ‘s morgens aankomend op Suvarnabhumi gewoon aan het werk ga. Zou komen omdat de a-pneu tot gevolg heeft, dat mijn lichaam mij uit de diepe slaap haalt om het zuurstoftekort aan te vullen. Rare is, na wat maanden gebruik: met of zonder die kap op slapen: het permanente, de hele dag durende vermoeidheidsgevoel is exact hetzelfde.
  Afvallen: ja, dat zou het beste medicijn zijn, fors onder de 100 kg. Echter, door een rugoperatie doet nog steeds iedere stap pijn, dus om dan te gaan rennen enz.. wordt niet echt als prettig ondervonden.
  Snurken: nauwelijks. Wakker worden ‘s nachts: niet.

  Erg geïnteresseerd in ervaringen van anderen. hromijn at casema punt nl

  • Fon Tok zegt op

   Je begrijp mij reactie niet. Het heeft niks met de gaatjes te maken die automatisch open gaan.

   Het heeft te maken dat je door het apparaat een lui autonoom ademhalingssysteem krijgt en het dus veel te laat ingrijpt als je “automatisch” systeem wegvalt. Dat is namelijk waar het bij apneu om draait (Ademhaling stilstand). Zoals ik al aangaf de mate waarin je dus afhankelijk bent van je cpap apparaat is bepalend hierbij. De duur van de apneu bepaalt de schade aan je organen en met als je pech hebt zelfs dood als gevolg. Lees nog maar eens goed waar het bij apneu omgaat.

 11. harry zegt op

  hoi,
  Alle medicijnen kan je hier in originele vorm of vervanger kopen bij de apotheken. soms moet je bij enkele verschillende apotheken proberen tot je gevonden hebt. vaak ook groot prijsverschil.

  cpap. Je kan gewoon verschillende merken resmed cpap apparaten kopen hier. ze komen zelfs aan huis brengen! ook alle maskers, slangen, filters enz. enz. Het tel nr van de vertegenwoordiger is 083 568 1271. Ook verschillende longartsen hebben veel ervaring met apneu en cpap. je kan ze gewoon bezoeken in de verschillende ziekenhuizen. de instelling van een nieuwe machine is een fluitje van een cent dus iedereen kan dat en de vertegenwoordiger die hem thuis bezorgd kan dat ook voor je doen.

  Er zijn hier nogal wat opmerkingen die het allemaal moeilijker maken dan het is! Ook een paar opmerkingen alsof men zelf een medisch specialist is op dit gebied. Ik ken dikke mensen die sleep anea hebben en dunne, dus dat is niet 100% aan te geven. het is een simpele en betrouwbare oplossing in mijn ogen en geheel probleemloos. ik heb mijn apparaat al 22 jaar, in nl gekocht, 15 jaar in australie gebruikt en 5 jaar in thailand. geen enkel probleem. nooit geserviced zoals iemand hier zegt. niet nodig! stroomuitval kan je gemakkelijk opvangen door een goede gel batterij te kopen en een stroom converter van 12 volt naar 220/240. zo heb ik over 100.000km gereisd door australie 4wd-ing en overdag de batterij opladen en s’nachts laten werken. ik had een vaste aansluiting gemaakt dus hoefde alleen maar in te pluggen als ik ging slapen. voor thuisgebruik kan je een accu-lader-druppelaar gebruiken en de converter. als de stroom dan uitvalt kan je gewoon nog 8-10 uur doorslapen met je cpap! goedkoop en doeltreffend.

  dus geen zorgen en een beetje inventief zijn en probleem opgelost. succes!

 12. Johan Apeldoorn zegt op

  Hallo daar!
  Ik heb toevallig een 2e hands Apneu apparaat gekocht bij de voormalige Comcaire, nu Vitaaire in Eindhoven. Was ook niet zo’n grote. Ze hebben er regelmatig goede 2e hands, tegen redelijke prijs, schoongemaakt en dus kan die jaren mee! Ik heb er 120,= voor betaald. maar moet je nog wel even kijken voor masker en slang! En regelmatig filters en 1 x p jaar masker evt vernieuwen!
  Mijn apparaat gaat overal mee naartoe, rond de wereld! En ja, ook even Douane form. aanvragen ivm vliegtuig!
  Groetjes Johan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website