Lezersvraag: Zijn er meer COPD patiënten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 december 2014

Beste lezers,

Ik weet sinds juli dat ik COPD patiënt ben, overwinter al een aantal jaren in Thailand en vraag me af of er meerdere COPD patiënten zijn die hier overwinteren, ik zal toch niet de enige zijn?

Misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen?

Groet,

Ma

12 reacties op “Lezersvraag: Zijn er meer COPD patiënten in Thailand?”

 1. ward vervarcke zegt op

  Hallo,
  Ik was van 2006 tot 2011 copd patient en overwinterde steeds in Thailand.
  De ‘baxter-zakken’ werden steeds stipt op afspraak maandelijks geleverd op mijn vast adres in Udon Thanee.
  De coordinatie en medische opvolging vanuit Belgie verliep altijd probleemloos.
  Tevens liet ik creatinine en ureum maandelijks controleren in Bangkok Udon hospitaal en werden de waarden doorgemaild naar mijn nefroloog in Belgie.
  Hopelijk bent U al een beetje geholpen met deze info
  Mgv
  Ward

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hebt u het wel over hetzelfde ?
   COPD is een longziekte.
   Wat u schrijft lijkt me meer te maken hebben met een nierziekkte.
   Ik ben geen dokter natuurlijk en kan volledig mis zijn…

 2. jos velthuijzen zegt op

  Beste Ma,
  Ben al een jaar of 8 COPD patient . In Nederland had ik er ondanks medicijnen veel last van vooral vanaf october had ik het erg benauwd en moest meestal aan de prednison. In oktober 2011 ging ik voor 1 1/2 maand naar Koh Samui en merkte dat mijn conditie sterk vooruit ging. Ben in feb. 2012 voorgoed naar Thailand verhuist, eerst nog 6 maanden op Koh Samui gewoond en woon nu in Ban Kut Bot (Korat). Op Koh Samui voelde me ik zo goed dat ik met de medicijnen (Spiriva) gestopt ben. Mijn conditie ging daar niet van achteruit. Waar ik nu woon is het nogal stoffig en ik ontbeer de gezonde wind van zee die ik op Koh Samui had, maar ik slik, dus ben ik weer begonnen met de Spiriva, niet dagelijks maar 2, 3x per week. Voel me prima.
  mvg Jos

  • Mariet zegt op

   Hallo Jos,
   Ik ben er hier ook goed aan, mijn conditie gaat goed vooruit, zeker omdat ik hier in heerlijk warm water kan oefenen. Ik heb ook spiriva, capsules die ik moet inhaleren, en seretide die ik 2x per dag 2 pufjes van moet nemen en een puffer voor als ik erg benauwd ben, maar die gebruik ik hier zelden.
   Het gaat me zeer goed, alleen het hoesten vind ik vervelend. Ook zou ik graag weten of er voor het hoesten iets op natuurbasis te krijgen is, maar ik kan er niets van vinden op internet.
   Omdat ik pas kort weet dat ik copd heb, durf ik zelf nog niet te experimenteren met de medicijn en doe braaf wat de longarts heeft voorgeschreven.
   Heb jij, omdat je hier langere tijd verblijft, een tbc injectie gehad?
   Ben jij jos velthuijzen op facebook? Met een foto van een thais huis? Als dat zo is dan wil ik graag bij je aansluiten, dan kunnen we makkelijker ervaring uitwisselen.

   • jos velthuijzen zegt op

    Hallo Ma,
    Ik heb totaal geen last van hoesten. Ik heb voordat ik naar Thailand verhuisde al mijn shots gehaald, maar geloof niet dat daar TBC injectie bij zat. En ja ik ben de jos velthuijzen van facebook, dus nodig me maar uit als FB vriend.
    Gr.

 3. Mariet zegt op

  Hallo,
  Deze info zegt me helemaal niets, ik kreeg van de longarts te horen dat het een ongeneeslijke ziekte is.
  Misschien heeft een nefroloog niets met longen te maken?
  Toch bedankt voor de reactie.
  Mvg
  Mariet

  • Cornelis zegt op

   Een nefroloog houdt zich bezig met nieraandoeningen.

 4. Ceesdu zegt op

  Hoi Ma,

  Wat in Nederland werd afgedaan als een verwaarloosde verkoudheid, werd in Thailand 3 jaar terug gediagnostiseerd als COPD Ik heb een twee maandelijks controle in het ziekenhuis hier (Gemeente ziekenhuis van Roi-et) Ik gebruik als medicijnen Siretide accu inhaler twee maag daags en singulair kauw tabletten 1 maal daags. Ik voel me prima en heb zolang ik de medicijnen gebruik bijna geen last. Een perfecte ondersteuning hier van fysiotherapeuten die adehalingsoefeningen geven.

  Groetjes Cees Roi-et

 5. billy zegt op

  Ik ben een vrouw van 62 en reeds vijf jaar bekend met copd en overwinter om het jaar in Thailand. Ik gebruik spiriva en zonodig
  bricanyl. Ik ben dit jaar gestopt met een pompje waar een heel weinig prednison in zat en tot nu toe gaat
  dat goed. Alleen met een longaanval moet ik meteen medicijn krijgen van de huisarts.
  Wat ik doe als ik in Thailand ben is dat ik een abonnement neem in een fitness ruimte en zodoende mijn
  oefeningen kan bijhouden, want de temperatuur is zodanig dat ik snel uitgeput raak. Ik zit in stadium 2.
  Met vriendelijke groet, Billy

  • Ma zegt op

   Hoi Billy,
   fitniss doe ik ook in de fitniss en heel veel oefeningen thuis en in het zwembad.
   Gelukkig heb ik geen last van de temperatuur en ben er in Thailand heel goed aan.
   Ik zit in stadium 3, heb ik in juli te horen gekregen, wat een longaanval is weet ik niet, zover ik weet nog nooit gehad, gelukkig.
   Momenteel genieten we van Thailand en mijn goede gezondheid.

 6. Francois Sommen zegt op

  Heren,ik heb ook COPD met name longemfizeem GOLD 3 stadium, ik kan slechts 40 % van mijn longinhoud gebruiken.
  Ik neem spriva 1 x daags, symbicort 2 x daags en tussendoor als ik het echt moeilijk krijg neem ik ook nog duovent. Ik kom ven Belgie en kom elke winterperiode naar Thailand en als het niet TE warm is voel ik me hier beter.Als ik een en ander goed begrepen heb kan COPD 2 onderverdeeld worden in 2 verschillende groepen, 1 longemfiseem en 2 chronishe bronchitis, beiden meestal het gevolg van roken.
  Ik weet niet of voor beide groepen dezelfde behandeling nodig is.
  Als iemand van jullie, die ook longemfizeem heeft, andere en betere medicijnen heeft zou ik dat graag weten. Astma behoort niet meer tot COPD groep omdat astma genezen kan worden. COPD is dus ongeneeslijk.

  • Ma zegt op

   Hallo Francois, je schrijft wel heren, maar ik ben een vrouw, maar dat maakt niet uit.
   Ik zit ook in gold stadium 3 heb 49 % longinhoud, maar dat copd onderverdeeld kan worden, zegt me niets.
   Met mij gaat het goed hier in Thailand, ook ik verblijf de wintermaanden hier, mijn conditie gaat vooruit en kan ik heel wat oefeningen doen. Ik moet 1 x daags spiriva inhaleren en 2 x daags 2 pufjes seretide, daarbij heb ik voor als het nodig is antrovent, maar die gebruik ik zeer zelden. Omdat het me zo goed gaat, heb ik de longarts in nederland gevraagd om de seretide te mogen veranderen in 2 x 1 pufje. Ik ben benieuwd at ze antwoordt.
   Het vervelende aan de copd vind ik het hoesten, wat ik toch vrij veel moet, zeker als ik lig dan blijft er kriebel in mijn keel zitten en wekt het hoesten op. Ik wou dat ik daar wat op natuurbasis voor kon krijgen, maar ik ben aan het zoeken. Ook geloof ik dat bepaald eten het hoesten opwekt.
   Is er iemand die daar ervaring mee heeft?
   groet Ma uit nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website