Beste lezers, Als gepensioneerd hoofd hals chirurg ben ik regelmatig werkzaam in Azië, met name Indonesië, om oncologische zorg (kankerzorg) te verbeteren. Kankerzorg laat in Azië te wensen over meestal door een gebrek aan kwaliteit en geld. Hierdoor komen jaarlijks velen na een lange lijdensweg – juist ook jongeren- onnodig te overlijden ihb binnen de minder welgestelde klassen. Onze kwaliteit is het opzetten van oncologische centra in Indonesië waar we zo goed en zo kwaad hulp en zorg bieden. Wellicht leent Thailand zich ook voor betere kankerzorg, dat weet ik eigenlijk wel zeker. Nu zijn er zo leert de ervaring twee mogelijkheden:

 1. Het opzetten van een dure privé kliniek of samenwerken met een al bestaande goed geoutilleerde Thaise kliniek bijvoorbeeld in BKK.
 2. Het opzetten van een veel kleinere instelling in het binnenland “rural areas” bijvoorbeeld voor vroegdetectie en eenvoudige maar efficiënte kankerbehandeling. Dwz met eenvoudige middelen direct veel zieken behandelen zonder direct economisch gewin maar bereidheid tot herinvestering.

Optie 1 levert een leuke cashflow op optie 2 niet. Robin Hood zou de inkomsten van 1 gebruiken voor 2 en dat is uiteindelijk ook de bedoeling althans zo gaan we in Indonesië te werk.

Mijn vraag aan lezers, bloggers en anderen is… Wie heeft goede contacten met een Thaise kliniek(en) bijvoorbeeld in BKK waar Nederlandse expertise wellicht welkom is en waarmee een constructief project zou kunnen worden opgezet? Bijvoorbeeld een kliniek met al bestaande contacten met Nederland? Hoeft niet perse BKK te zijn maar mag ook in de provincie zijn. Ik hoor het graag Met groet Geerten Gerritsen


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft goede contacten met Thaise kliniek(en)?”

 1. piet zegt op

  Onze ervaring is dat juist in thailand zeker prima ziekenhuizen zijn .
  Echter ook zeg maar `burger`ziekenhuizen van andere allure de behandelingen zijn op zich goed doch de zorg laat te wensen over.
  Zelf is dochtertje van toen 3 voor leukemie behandeld in Bumrungrad ziekenhuis en dit liet niks te wensen over,al bracht ik wel zelf bijna elke dag het eten mee.

  In Chonburi is groot staats ziekenhuis ook speciaal voor kankerpatienten, maar de kamers daar zijn zeg maar anders .

  Zal contakt laten opnemen of expertise gewenst is ,maar er is wat wij meegemaakt hebben geen gebrek aan specialisten in grote steden.

  uw vraag zal ik echter doorgeven aan ons bekende oncologen.

  De behandelende artsen en prof/doktoren gaan regelmatig naar het buitenland om samen met collega’s
  nieuwe behandelingen e.d. te bespreken.
  Afgelopen jaar zelfs in Rotterdam ,maar daar zult u wel meer vanaf weten dan mij.

  Thailand is in mijn optiek wel stuk verder dan buurlanden.

  Succes met uw projekt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Jack Van Den Ouden zegt op

  Een paar jaar terug heeft mijn vriend een bijpas gekregen in het BKK ziekenhuis. Was zelf nog nooit in zo een modern ziekenhuis geweest .Dan kunnen ze in Nederland nog van opsteken !
  Hier krijg je per patiënt per afdeling als je geluk heb 1 zuster per afdeling .In Thailand heb je 4 verpleegsters per patiënt ,en ze zijn allemaal goed opgeleid en spreken goed Engels.
  Wil zelf zodra het kan in Thailand gaan wonen zodra mijn huis is verkocht , en ik moet nog enkele operatie’s
  ondergaan , en ik hoop ook in BKK hospitaal !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • piet zegt op

   Gaat niet altijd goed hoor en is een prive ziekenhuis dus echt comercieel.(BKKPattaya)
   Vraag altijd in ernstige gevallen een 2e opinie.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Jack Van Den Ouden zegt op

  Sorry dit wist ik niet , maar mijn ervaring met mijn vrienden toen was uitstekend , mijn vriend is uitstekend geholpen .
  Er zullen inderdaad wel mindere ziekenhuizen zijn , waar het niet altijd loopt zoals wij gewent zijn ?
  Maar er zijn enkele jaren geleden door het ziekenfonds hier in Nederland zelfs mensen doorgestuurd voor een hart operatie in Bangkok , en na de ingreep nog 14 dagen konden bijkomen en dan waren ze nog goedkoper uit met heel de mikmak dan hier in Nederland.
  Weet niet of ze dat nog doen ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website