Conflict met Belgische gemeente Boom bij uitschrijving

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
10 augustus 2022

Beste lezers,

Wil mij online uitschrijven maar word steeds geweigerd omdat Boom een officieel en vertaald attest eist. Nu is de vraag wie wel of niet een attest heeft moeten voorleggen? Nergens in de wet heb ik dat terug gevonden (het kan dat ik er naast heb gezien).

De Belgische ambassade spreekt van een vergissing van Boom. Hoe ik moet uitschrijven weet ik wel, het gaat over het attest.

Ben benieuwd.

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Conflict met Belgische gemeente Boom bij uitschrijving”

 1. EDDY zegt op

  Beste
  Wat BOOM vraagt bestaat niet
  Kan je niet zelf naar de gemeente zelf persoonlyk ??
  Je kan dus bv in BOOM al een voorlopig adres doorgeven Daarna officieel maken op de Belgische
  ambassade
  Heb ook gehoord dat er al zyn geweest die dat formulier van uitschryven zelfs niet by hadden by
  inschryven op de ambassade in Bangkok

  • cibos zegt op

   hey bedank voor de reactie kan niet aar gemeente ga vermits ik hier ben en de ambassade heeft duidelijk gezegd zonder model 8 geen inschrijving

  • Lung addie zegt op

   Beste Eddy,
   van ‘gehoord’ hoor je veel onzin. De ambassade schrijft je NIET in zonder het Model 8 formulier. Zij willen het bewijs dat je wel degelijk in Belgie uitgeschreven bent.
   Bij uitschrijving in Belgie dien je geen nieuwe of voorlopige verblijfplaats op te geven. Je kan trouwens vertrekken om een wereldreis te maken. Dus dat “gehoord” …. neem dat maar steeds met een grote schep zout.

 2. Sojaroht zegt op

  Is nieuw voor mij.
  Ik dacht dat je prrsoonlijk op de gemeente moest melden voor de uitschrijving.
  Hou mij aub op de hoogte van het verloop.

  • cibos zegt op

   is niet nodig mag online ook

 3. chipper zegt op

  Welk attest? Waar woon je nu? Welke wet?

  • cibos zegt op

   officieel attest van woonst hier heb ik uiteraard wel .wel kan men bij nalatigheid een attest eisen maar dat is hier niet het geval daar ik vorig jaar november in Belgie nog voor de tweede keer ben gecontroleerd door de boomse politie en ben nu nog geen jaar weg uit Belgie

   • RonnyLatYa zegt op

    Het is niet omdat je vorig jaar 2 keer gecontroleerd werd dat het niet meer kan gebeuren natuurlijk. Als dat al 2 keer gebeurd is dan heeft men waarschijnlijk het vermoeden dat dit niet meer je normale verblijfplaats is en je het merendeel in Thailand verblijft. Mogelijk is er iemand of een instantie die dat gemeld heeft.

    Misschien ben je dan nu wel administratief geschrapt op dat adres. Is maar een gok hoor. Kan al na 6 maand indien je de tijdelijke afwezigheid niet hebt gemeld.
    Je staat dan in het rijksregister zonder adres en met de vermelding dat je administratief geschrapt bent op dat adres en de nieuwe woonplaats niet gekend is.
    Dat wil dan waarschijnlijk ook zeggen dat er normaal een PV van bestaat die opgesteld werd door de politie.

    Mogelijk wil men nu in Boom eerst een bewijs zien dat je een adres in Thailand hebt voor men een Model 8 kan/wil opmaken of dat je zelf langskomt. Dit om die schrapping ongedaan te maken.

    Je moet misschien toch eens aan Boom vragen wat je huidige toestand is en wat men precies wil en waarom je dat niet online kan. Als er een bewijs van adres in Thailand gevraagd wordt zal dat natuurlijk ook wel moeten vertaald en gelegaliseerd worden vrees ik. En waarschijnlijk zelfs enkel naar het Nederlands gezien Boom in Vlaanderen ligt.
    Moet je eens duidelijk vragen allemaal voor je daar aan begint want kost misschien allemaal geld dan voor niks.
    Zendt eventueel de reacties van Boom door naar de ambassade en/of zendt de reactie van de ambassade naar Boom zodat beide kunnen zien dat men de actie hierop bij de andere legt.

    Persoonlijke mening
    Ik denk dat de ambassade die eventuele schrapping ook ongedaan kan maken door je daar administratief in te schrijven. Van zodra je ingeschreven bent vervalt die eventuele schrapping want dan is je adres gekend.
    Maar is maar mijn mening en ik ga op niemand zijn stoel zitten om te zeggen wat iemand moet doen.

 4. Lode zegt op

  Dat heb ik ook niet meegemaakt. Ik ben hier gewoon naar de ambasade gegaan, en heb mij daar ingeschreven, en dat was alles. In 5 minuten gebeurd. Later van belasting en pensioen enz bericht van adres wijziging gekregen.

 5. Danny zegt op

  Ik ben 29 juli uitgeschreven in gemeentehuis in putte ,ik had alle gegevens van mij al ingevuld op het formulier voor aanvraag uitschrijving ze hebben die gegevens in de pc gezet met mijn thais adres en 5 a 10 min. Later ben ik met model 8 buiten gegaan

 6. Lung addie zegt op

  Beste Frank,

  zoals vaak hier: onvolledige info zodat niemand een correct antwoord kan geven maar steeds moet gissen. Day levert dan veel antwoorden op maar waar je eigenlijk niets mee kan aanvangen.

  – welk officieel en vertaald attest wordt er gevraagd?
  – woon je nog steeds in Belgie of niet?

  Indien je nog in Belgie woont of verblijft, ga dan persoonlijk naar het gemeentehuis in Boom.
  Indien je niet meer in Belgie woont of verblijft dan ben je eigenlijk zelf in de fout gegaan door jouw uitschrijving niet te regelen VOOR je vertrokken bent. Ik veronderstel dat de beslissing om niet meer in Belgie te blijven wonen niet van vandaag op morgen genomen is.
  Ik kan je dus niet verder helpen bij gebrek aan correcte info. Ik heb nochtans het dossier: “uitschrijven voor Belgen” geschreven. Indien je hier reeds een probleem mee hebt dan voorzie ik nog een ganse boel andere problemen met de andere openbare diensten.

  • cibos zegt op

   het attest dat gevraagd word is een attest van de gemeente waar ik nu verblijf officieel vertaald naar het nederlands dat is enkel dat ze vragen meer niet.als ik dit attest volgens hun kan tonen word ik uitgeschreven zonder problemen volgens Boom.Dus er zijn geen problemen volgens hun alleen moeten zij dat attest hebben en ja ik ben nu in Thailand en en ja heb nog adres in Belgie en ja wil me vestigen hier.
   Heb dit allemaal online gevraagd dus hier maak ik uit dat er toch veel verschillen zijn in de gemeentens van Belgie .en voor de andere diensten zal ik zeker u raad opvolgen maar mijn eerste stap loopt al verkeerd .

  • cibos zegt op

   beste lung zou graag een mail willen doorsturen van de gemeente Boom en kun je zelf oordelen mijn email is cibosf@outlook.com mvg

 7. Guy zegt op

  Beste,
  Gewoon melden dat je niet meer woont waar je woonde is voldoende- wel die mail bijhouden en verder gewoon afwachten.

 8. Lung addie zegt op

  Beste Guy,
  deze reactie slaat nergens op en zou je beter niet geven.
  Mogelijk ken jij het verschil tussen een ; “meldingsplicht’ en een “uitschrijfvingsplicht” niet.
  En gewoon afwachten: tot wanneer? Tot er geen pensioen meer betaald wordt of geen belastingaangifte meer komt? Ga jij dt dan allemaal rechtzetten voor Frank? Ik heb reeds meerdere dergelijke dossiers ‘mogen’ behandelen en kan je verzekeren dat het niet zo eenvoudig is als wat jij hier nu beweert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website