Lezersvraag: Condo kopen, welke documenten zijn nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 april 2015

Beste lezers,

Vrienden van mij gaan kortelings naar Bangkok om een Condo te kopen. Kan U me zeggen welke documenten zijn hiervoor dienen mee te nemen? Moeten deze vertaald worden, in Belgie of in Thailand?

Cash geld meenemen of via de bank regelen? Deze vrienden zijn Aziaten Viet en Lao en kunnen via Thaise vrienden een condo kopen aan Thaise prijs. Waar dienen ze op te letten?

Alvast bedankt voor informatie.

Vriendelijke groeten,

Marleen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Condo kopen, welke documenten zijn nodig?”

 1. Jo van berkel zegt op

  Je moet eerst in thailand een bankrekening openen,en dan het geld overmaken van nederlandse bank naar thaise bank,als jij van hier geld mee neemt kan je het niet op je naam krijgen ,mijn heef dat 100000 bath gekost.

 2. Renevan zegt op

  Nadat het geld overgemaakt is vanaf een buirenlanse rekening bij de Thaise bank vragen om een foreign exchange transaction form (FET) dit is het bewijs dat het geld vanuit het buitenland is overgemaakt. De transaktie kosten moeten cash bij het landoffice worden betaald, dus vooraf in het aankoop contract opnemen wie welk deel bettaald.

 3. David H. zegt op

  Kan wel cash binnengebracht worden , maar je mag dan zeker niet vergeten dit bij aankomst bij de Thaise douane officieel aan te geven , krijg je dan daar een formulier mee om aan je Thaise bank te geven om in rekenig te zetten van buitenlandse oorsprong
  .Maar moet je dan ook veiligheidshalve bij vertrek aan de Nl of Be douane met aangifteformulier aangeven vanaf 10 000 euro !! of je kan het aangeslagen zien , snuffelhonden lopen er rond , en ik bedoel wel degelijk die op 4 poten hoor …..!

 4. bob zegt op

  Uw vraag is niet zo eenvoudig op te lossen. U zegt uw vrienden zijn Aziaten. Daarvoor zijn andere regels als voor ons. Als u de aankoop van een condo financiert dan zijn bovenstaande aanwijzingen van toepassing. Echter als uw vrienden vanuit hun thuisland geld meenemen gelden wellicht andere regels. Er zijn 3 mogelijkheden om een condo aan te schaffen: op FARANG naam, duurder maar brengt later ook meer op. THAI name goedkoper maar brengt later minder op. En COMPAGNIE daarmee voorkom je in de toekomst bij verkoop overdrachtsbelasting te betalen maar moet je wel jaarlijks aangifte doen en uiteraard de compagnie oprichten. Eén ding is zeker; de herkomst van het geld moet aangetoond worden. Iets over de kosten: Spreek goed af wie de makelaar/bemiddelaar betaalt en spreek goed af wie de kosten van de overdracht bij het landoffice voldoet, meestal 50/50. Informeer ook vooraf om hoeveel geld het gaat anders kan het nog een vreemde verrassing opleveren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website