Lezersvraag: Bussen van Khon Kaen naar Somdet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 juli 2014

Beste lezers,

Hallo, wij gaan in december naar Thailand. Wij vliegen dan met een middag vlucht naar Khon Kaen en zijn rond 18.00 uur in Khon Kaen.

Nou is mijn vraag of iemand weet of ik in de avond nog bussen krijg naar Somdet, zeg maar richting Kalasin, Sakonnakon, en hoe laat die bussen vertrekken en van waar?

Ik heb veel op internet gezocht maar kan geen site vinden die me antwoord geeft op mijn vragen.

B.v.d

Frank

10 reacties op “Lezersvraag: Bussen van Khon Kaen naar Somdet”

 1. Jacob zegt op

  Frank,

  Ik woon in Khon Kaen en zou het voor je kunnen nagaan als je op deze site geen preciese opgave krijgt. Laat maar weten. Naar Somdet toch.

  jacobfelthuis@hotmail.com

  • frank zegt op

   Als je een site weet of op een andere manier informatie kunt verschaffen hoor ik het graag van je.
   En ja , het gaat om de busreis van Khon kaen naar somdet in de avond uren.
   Alvast bedankt voor je genomen moeite, Frank

 2. Treech zegt op

  Hallo Frank,
  Ik heb mogelijk een oplossing voor jullie.
  Mail me even: treeeech@msn.com

  • Jacob zegt op

   Treech,

   Lijkt me zinvol dat je de oplossing op deze website set. Kunnen anderen er ook van profiteren en hoef ik zelf verder misschien geen vereder dingen uit te zoeken, als jouw informatie voldoenede blijkt te zijn.

   groet Jacob

 3. Anne-Marie zegt op

  Beste Frank,

  Jaren geleden vlogen wij ‘s avonds naar Khon Kaen en in de luchthaven boekten wij een wagen met chauffeur om naar Mahasarakham te rijden. Dat was toen echt niet zo duur ( wel 20 jaar geleden). Volgens mij was het verhuurbedrijf HERTZ en dat is toch goed gekend. Ter plaatse kan je ook naar een bus vragen maar volgens mij moet je dan eerst naar het busstation in de stad en dan hopen dat er nog een bus rijdt eventueel tot Kalasin en dan van daar een bus naar Somdet Deze bus is waarschijnlijk een bus naar Sakhon Nakhon die je onderweg laat afstappen in Somdet. Wil je echt met de bus dan denk ik dat overnachten in Khon Kaen (of evenueel Kalasin) te overwegen valt.
  Toch wens ik je een toffe reis toe.

 4. Roland zegt op

  Hallo Frank ,
  Wat is het voor moeite om een Nachtje in Khon Kaen te slapen ,
  en om de volgende dag lekker fris jullie reis door te zetten .
  Alvast een goede reis en Vakantie .
  MVG….Roland .

 5. Jacob zegt op

  Frank,

  In het centrum van Khon Kaen zijn 2 busstations. Ik ben er vanmorgen even geweest. Vanaf het gewone busstations vertrekken vans ( minibussen ) naar Somdet elk uur vanaf 6.00 am tot 18.00. Kosten 130 baht. Er vertrekt daar ook een gewone bus, geen VIP en niet zo bijzonder, kost 95 baht. Rit 120km minibus 1,5 uur en bus 2,5 uur.

  ‘s Avonds is er geen busverbinding, voor zover ik kan nagaan.

  Het VIP busstation heeft alleen minibussen die kant op.

  De meeste bussen gaan dan door naar Mukdahaan.

  Je moet dus taxi nemen vanaf het vliegveld.

  groet Jacob

  Mail me maar als ik je kan assiteren

  • frank zegt op

   Als eerste bedankt voor de info. Omdat ik pas rond 6 uur aankom in khon kaen denk ik dat ik dan maar een goedkoop hotel boek dicht bij het busstation en dan vroeg in de morgen maar naar somdet vertrek.Als je nog een goedkoop hotel weet in de buurt van het busstation hoor dat graag van je. Weet je misschien ook het adres van het busstation zodat ik in de buurt naar een hotel kan zoeken op internet.
   Nogmaals bedankt voor de moeite.
   Frank

 6. Jacob zegt op

  Frank,

  Ben vanmorgen even bij het nieuwe 3e busstation, aan de zuidringweg 230, van Khon Kaen geweest. De school van mijn dochter is daar niet ver vandaan. Zag dat er 2x in de vroege morgen een bus naar Somdet gaat. Dat is een VIP bus. De bus 829 rijdt van Mae Sot naar Mukdahaan. Dus van west , de grens met Birma , naar oost de grens met Laos. Vertrek Khon Kaen volgens de borden daar 2.30 en 4.30 am.

  Later vond ik deze site die dat min of meer bevestigt.

  http://www.phetprasert.com/index2.php?name=timetable&file=r829-2

  Het gewone busstation is op de weg 12 van vliegveld naar Khon Kaen aan de linkerkant nadat je de snelweg 2 , in het hart van Khon Kaen , oversteekt. Afstand 7, 5km. Zelfde aftand als naar het 3e busstation.

  Voor hotels kun je me beter even mailen. jacobfelthuis@hotmail.com anders wordt het chatten op deze site en dat mag volgens mij niet. Het duurt ook nog even dat je komt.

  groet, geen dank verschuldingd, Jacob

 7. BA zegt op

  Kalasin is op zich niet ver, denk een uur met een auto? Weet niet in hoeverre Somdet nog verder is maar je zou ook kunnen overwegen om een taxi naar Kalasin / Somdet te nemen.

  Dat kon kostentechnisch nog wel eens even duur of goedkoper zijn als taxi van het vliegveld naar de binnenstad, hotel, taxi in de ochtend en dan nog eens een bus.

  De route van het vliegveld naar de busterminal loopt over Maliwan Road, 18:00 is spits tijd in Khon Kaen en het kon ook wel eens een lang ritje zijn met een taxi. Ga je van het vliegveld naar Kalasin dan is de snelste route de stad uit en over de ringweg 230 en dan de snelweg 2 op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website