Beste Thailandgangers

Ik vlieg over enkele weken weer terug naar dit mooie land. Nu is mijn vraag als je business class vliegt moet je dan ook gewoon bij de immigratie aansluiten of heb je ook zoiets van een fastlane?

Groetjes en bedankt voor de reacties,

Johan

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Lezersvraag: Kan je met een business class ticket versneld langs immigratie in Bangkok?”

 1. Jasper zegt op

  Johan,

  Voor zover ik weet is er alleen een soort fastlane voor oude mensen en gehandicapten. Oh, en de rijen voor “Thai only” immigratiepunten zijn ook altijd opmerkelijk kort.

  Dus als je nog niet boven de 65 bent kun je of krukken meenemen, of zeggen dat je moeilijk kunt lopen dan wordt je in een rolstoel opgehaald bij het vliegtuig.

  Anders wordt het toch even 20 minuten afzien in zo’n “gewone rij”.

  Up to you, zoals de Thai plegen te zeggen!

  • Khun Peter zegt op

   Vrijwel iedereen stormt naar de eerste hal van immigratie. Even doorlopen naar de tweede, daar is het minder druk. Overigens ik heb nog nooit langer dan 10 minuten moeten wachten, dus waar praten we over?

   • Eric Donkaew zegt op

    Helemaal correct. Gewoon 150 meter doorlopen en je bent vrijwel meteen aan de beurt. Tips van insiders.

    • Rob V. zegt op

     Of gewoon je intuitie volgen, de eerste keer ooit op BKK zag ik de drukte al en dacht “even kijken of het verderop makkelijker kan”, en ja hoor. 🙂 Al zit er bij mij een steekje los, ik ga graag de boel verkennen. Als het even kan loop ik een rondje door het standje, luchthaven etc. Je weet maar nooit waar het handig voor is en of je nog iets leuks of moois spot.

     Vlieg je busniness class met een speciaal kaartje, handig maar zo veel sneller ben je nu niet bij je hotel. Waarscbhijnlijk maakt het 0,0 uit als je op je ruimbagage wacht….

    • Jack G zegt op

     Vorig jaar november was het een rommeltje op Suvar… meer dan 1 uur in de rij gestaan en de ‘insidersroute’ was gesloten. Terug was het ook een ‘veldtocht’ bij de stempelpost. Afgelopen Mei weer geweest en alle stempelhokjes waren bemand. Veel trainees en het liep als een trein. Ik heb op Suvar… altijd wel het rare gevoel dat ik heel ver moet lopen bij aankomst en bij vertrek ben ik altijd zo bij slurf.

  • mart zegt op

   Bestaat er ook “een soort fast lane voor oude mensen en gehandicapten” bij vertrek?

 2. anne zegt op

  Er is inderdaad een fastlane, ook voor business class. Je ontvangt in het vliegtuig een ticket om van deze uitgang gebruikt te kunnen maken (tenminste wij ontvingen dit bij China airline en Eva airlines).

  • Cornelis zegt op

   Bij Singapore Airlines kreeg ik in de businessclass ook een speciaal kaartje voor de fastlane in BKK. Ik heb waarschijnlijk borden over het hoofd gezien, want ik kon die fastlane niet zo snel vinden – en aangezien het heel rustig was bij de gewone immigratieloketten heb ik ook niet verder gezocht.
   Overigens is er bij vertrek van BKK ook een fastlane, maar dan alleen voor business- en first class-reizigers met een Thai Airways ticket.

   • BA zegt op

    Neem aan dat je aan de E concours geland bent?

    Dan moet je voorbij de normale immigratie lopen, en iets verderop zit de fast lane.

    Overigens sta je nog steeds op je bagage te wachten, dus tenzij je met alleen handbaggage vliegt hebt je er niet zo veel voordeel van.

 3. joy zegt op

  Beste Johan,

  U kunt eenvoudig gebruik maken van de services van http://www.bangkokflightservices.com/
  Onder de link Premium Airport Services kunt u een ticket aanschaffen voor de fast lane inclusief afhalen bij het vliegtuig en zij zorgen tevens voor de bagage etc.

  Groet Joy

  • anne zegt op

   Ticket voor de fastlane zit al bij de prijs voor de business class reis inbegrepen. Dus ik denk dat deze service overbodig is, of je wilt echt opgehaald worden bij de gate maar zo te lezen is Johan al meerdere malen in Bangkok geweest en weet hij de weg dus op het vliegveld.

 4. eugeen zegt op

  Bij vertrek.
  Als je business vliegt, dan krijg je bij het inchecken een FASTTRACK kaart.
  Met deze kaart moet je niet staan aanschuiven bij de paspoortcontrole, maar mag je via een aparta ingang naar de paspoort en bagagecontrole.
  Je krijgt ook een toegangsbewijs voor de lounche.
  Bij aankomst:
  Dan krijg je de kaart ofwel in het vliegtuig ofwel als je uitstapt.

 5. Henk zegt op

  Er is inderdaad een fastline voor business pasagiers die zit tussen de twee normale uitgangen in .
  Het een en ander staat beschreven op de achterkant vaan de priorty card die men of aan boord of in de gate krijgt .
  Ik weet dit alleen van China en van de KLM.
  Als men terug vliegt naar NL bekomt men wederom een kaart voor een snelle afhandeling op de luchthaven .

 6. Ron Bergkotte zegt op

  Beste Johan,

  Bij China Airlines krijg je in het vliegtuig een kaart voor de fastlane. Echter deze bevindt zich in de tweede immigrationuitgang dus de eerste voorbijlopen, is een klein stukje verder. In 2 minuten ben je er door.

  Prettige vacantie, Ron.

 7. erik zegt op

  bij emirates krijg je altijd een voucher voor fast lane(bij business)

 8. Jan zegt op

  Er is een speciale fast line afhandeling in Bangkok.
  Je hebt daarvoor een speciale kaart nodig die je in het vliegtuig of bij het inchecken in BKK krijgt
  Bij vertrek even opletten. De meeste vertrekpassagiers moeten via de trap naar de paspoortcontrole. De fast line ligt op de begane grond, net achter de trappen. Kaart even laten zien aan de dames die je anders naar boven sturen. Eerst de handbagagecontrole an daarna de paspoortcontrole. Erg snel

 9. pierre zegt op

  hallo ik vlieg met eva air dan krijg je een kaart mee om naar de fast lane te gaan in bangkok dan moet je 30 meter voorbij de economie class aan de linker kant en dan ben je in 5 minuten door de pascontrole
  .
  PRETTIG VERLOF PIERRE

 10. Robert zegt op

  Ook bij Emirates krijg je een kaartje voor de VIP immigratie. Deze vind je een paar honderd meter voorbij de standaard inmmigratie.

 11. Peter Van LInt zegt op

  Ik vlieg geregeld met Etihad naar Bangkok. Indien je frequent Flyer Gold member bent mag je altijd iinchecken via de Business Class balie. Ook al vlieg je dan economy, ook dan krijg je met een Gold card een ticket om via de fast lane door de controle te gaan.Ook bij aankomst mag je dan via de fast lane. Met business class of first class ticket kan je sowieso via fast lane. Gaat inderdaad veel sneller. Succes

 12. diditje zegt op

  Hallo Johan,
  Heel zeker krijg je een voorkeurbehandeling !
  Een zaak blijft echter steeds identiek.
  Het vliegtuig vertrekt op zijn gestelde tijd, zowel voor de economy als voor de meer begoeden.
  Persoonlijk stap ik even graag als laatste in, dan moet ik niet zo lang in die zetel te zitten.
  Voor de prijs die ik minder betaal, kan ik in een beter hotel verblijven en in een beter restaurant eten.
  Overigens krijg je aan de balie alle nodige aanwijzingen.
  Prettige reis.
  Diditje.

 13. m.mali zegt op

  Als je met je Thaise vrouw aankomt even een kopie laten zien dat je met haar bent getrouwd, dan kan je gewoon naar controles gaan waar de Thai ook naar toe gaan…
  Het is daar veel minder druk…

  • mart zegt op

   ik doe dit al jaren met mijn vrouw nog nooit gevraagd of wij getrouwd zijn .

 14. Frank zegt op

  Ik zou het even navragen bij de vliegtuig maatschappij / reisbureau war je de tickets gekocht hebt.
  Zit het er niet bij is hier een web adress:
  http://www.bangkokflightservices.com/Premiumservice/our_premiunairportservicebooking.php

 15. Arie zegt op

  Veel vliegmaatschappijen reiken hun businessclasspassagiers inderdaad een kaart voor de fast track uit bij aankomst en vertrek, maar niet alle. Heel merkwaardig is bijvoorbeeld dat Austrian Airlines wel zo’n kaart geeft bij vertrek, maar niet bij aankomst. Dat zou je van hen met hun forse ticketprijzen niet direct verwachten. Gewoon even checken bij het boeken van een ticket, wat je er allemaal voor krijgt.

 16. Eric Fontein zegt op

  Hallo Johan, De business tickets van KLM heeft ook fast lane cards. Eva-air ook.
  Krijg je vanzelf of even vragen.

 17. eugeen zegt op

  Ik heb de indruk dat sommigen antwoorden die zelf nooit business hebben gevlogen. Het zou maar erg zijn. als het enige voordeel van business zou zijn dat je niet moet aanschuiven bij de paspoortcontrole.
  Ik vlieg altijd business met Etihad. Een limousine komt mij gratis thuis in Belgie ophalen en brengt mij naar de luchthaven van Brussel. In Brussel heb je priority check in (niet aanschuiven) en heb je fastlane bij paspoort en bagavecontrole. Dan kan je naar de lounche (Brussels Airlines) waar je rustig gratis kunt ontbijten, krant lezen etc…. Eenmaal ingestapt in het vliegtuig krijg je drank en kan je a la carte eten bestellen. Tijdens de vlucht maak je van je zetel een bed, waarin je gestrekt kunt slapen. In Abu Dhabi kan je naar de Ethiad lounche. Ruime keuze in eten. Je kunt er douchen, massage krijgen, relaxen, internetten, roken…)
  Tijdens de tweede vlucht dezelfde luxe als tijdens de eerste vlucht.
  Eenmaal in Bangkok heb je de fasttrack kaart waardoor je niet moet aanschuiven bij paspoort controle.
  Als je naar Bangkok moet staat de limousine je buiten op te wachten.

  • Flap zegt op

   Geniet ervan Eugeen. En dat meen ik oprecht. Genieten is na gezondheid 1 van de belangrijkste zaken in het leven. Ik zit-zat helaas te vaak in een vliegtuig en geniet niet meer echt van alle luxe ‘gratis’ vliegextra’s waar ik uiteindelijk voor moet betalen. Ik krijg nu een blij gevoel als ik meerdere stoelen voor mezelf heb in de goedkope klasse. Als mijn bagage net na de duurdere klasse op de bagageband verschijnt. Dat ik voor 70 euro heen en terug een uurtje alleen in een zakelijke taxi zit ipv het geboekte gecombineerde taxibusje.

 18. Sandor zegt op

  Ik vlieg ook business class op Bangkok met KLM en er is een fastlane. (Ook KLM Frequent Flyers vanaf zilver status en hoger meen ik) Je krijgt dan in de slurf een ticket om van deze uitgang gebruikt te kunnen maken. Ik moet echter eerlijk zeggen dat het niet veel uitmaakt en zoals anderen al melden sta je langer bij de koffer te wachten dan voor immigratie.

 19. rebell zegt op

  Emirates Airways geeft je ALTIJD een voucher voor de fast lane voor Business class vliegers. Dat gaat echt sneller, maar je hebt er geen bal aan. Aan de kofferband mag je toch wachten tot je koffer er eindelijk aan komt.
  Voor mij is het wel van voordeel, omdat ik altijd Business en zonder koffer naar Thailand ga. .

 20. Ruud-tam ruad zegt op

  Hoe gaat het met fast lane bij China airlines voor 65 + en ik heb vernomen dat je als 65 plusser ook bij de firstclass en business mag inchecken zowel Bangkok als Amsterdam.
  Weet iemand daar het fijne van ???
  Ik werd de ene keer doorverwezen door een vriendelijke steward in Amsterdam en de andere keer werd ik doorverwezen naar de grote rij ?????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website