Lezersvraag: Met de bus van Mochit naar Surin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 februari 2016

Beste lezers,

Op 4 mei kom ik aan te BKK om 13.40 uur met EVA Air. De reis gaat naar Surin waar ik graag per bus naar toe wil (teveel bagage voor een vlucht te nemen).

Normaal kies ik om met NCA te reizen. Maar er is een bus op Mochit om 14.25 uur en die haal ik niet. De volgende is pas om 20.25 uur wat dan met zich meebrengt dat ik te Surin ben omstreeks 02.25 uur de volgende dag.

Heeft er iemand weet van een andere mogelijkheid tot nemen van een bus te Mochit zodat ik in Surin aankom op een wat menselijk uur,

Waarvoor dank.

Groet,

Rob

13 reacties op “Lezersvraag: Met de bus van Mochit naar Surin”

 1. robert48 zegt op

  Hup alle bagage in een taxi en soef naar Surin.
  Niet vergeten te onderhandelen van de prijs en je wordt voor de deur afgezet als het goed is.
  Ga je met de bus met je koffers is het toch slepen met de kilo,s .

 2. Roland Jacobs zegt op

  Rob , Het is better om die in Bangkok uit te rusten, en de andere dag Lekker fris de Bus te nemen naar Surin . mvg…Roland.

 3. ron zegt op

  Tja, rob..
  Ik zou in jou geval er toch maar over denken om dan maar voor 1 nachtje een hotelletje te nemen in de buurt van mochit…

  • ron zegt op

   Allen dank voor de belangstelling maar nergens is er een aanreiken van een andere mogelijkheid tot het nemen van een andere maatschappij. Ik wil nog dezelfde dag naar Surin.

   • robert48 zegt op

    Tja Rob of Ron ???

    Neem een taxi je komt toch aan op Suvarnabhumi met Eva air en niet op busstation Morchit, want vandaar wil je reizen???
    Nam met de kerst een taxi van Suvarnabhumi naar Khon kaen 3000 baht ( met de kerst) alles duurder tickets airplayn en bussen VOL nou en voor de deur aggezet wat wil je nog meer??
    Of slepen met je koffers ??

 4. BA zegt op

  Hoezo te veel bagage voor een vlucht?

  Als het er bij EVA in kan dan kan het er bij de Thaise maatschappijen ook wel in. Alleen moet je er een paar honderd Baht voor betalen bij de meesten. Zou daar niet moeilijk over doen en het gewoon op het vliegtuig zetten.

  Andere optie die al genoemd is, is taxi. Maar dan zit je ook een aantal uur in de auto en dat gaat je vast ook een paar duizend baht kosten. Hotel en de bus de volgende dag ook.

  Andere optie. Laat je vrouw naar Bangkok vliegen, neem samen een nachtje hotel en vlieg de volgende dag terug, verdeel de bagage over beiden.Daar heb je denk ik meer lol van als een taxi of busrit 🙂

 5. robert vereecke zegt op

  NCA is inderdaad de beste busmaatschappij. Normaal zijn er geen bussen die in de namiddag vertrekken. Alternatief kun je de trein nemen in Don Muang (rechtover de luchthaven, naast Amari hotel). Er is een trein om 16.09 u die in Surin om 00.30 u aankomt. Rapid train, 2de klas met airco of ventilator. Tarief 499 bath. Reserveren bij 12go.asia.
  Er is een shuttle bus van Suvarnabhumi naar Don Muang (reisduur ca 1 uur)

  • trienekens zegt op

   Hallo, er is inderdaad een shuttle bus naar Don muang, echter dan moet je ook vliegen vanaf Don Muang dus een tocket kunnen tonen. Zonder ticket mag je niet mee ook al bied je aan om te betalen. Wellicht heb je geluk maar indien niet staat onder een andere optie.

   Optiie is om naar de transportation hub te gaan daar rijdt wel een shuttle bus naartoe ze stoppen
   biij de grote blauwe borden. Op de transportation Hub pak je de rode bus 555 of 554 die stopt recht voo rsatini rotvi Don Muang. Heb ik al een paar keer gedaan werkt perfect. Conducteur waarschuwt van tevoren wanneer deze stop eraan komt . Bus stopt direct voor de ingang. De ticket counter is linksaf op het middelste perron helemaal aan het einde. Veel plezier

 6. BenH zegt op

  Ik had dit probleem ook. Mijn oplossing was: Met China Airlines te vliegen. Je komt vroeg in de morgen aan, en voldoende tijd en keuze uit opstaptijden Mochit-Surin met NCA.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Volgens rome2rio zijn er twee busmaatschappijen die deze route rijden, de ene om de vier uur, de ander vijf keer per dag.
  Zie linkje. Wellicht kun je daarmee zelf even verder puzzelen.
  .
  http://www.rome2rio.com/s/Bangkok-Mochit/Surin

 8. Anno Zijlstra zegt op

  Victoria Monumenet gaan mini busjes overall heen , zeer goedkoop, HuaHin is b.v. 180 pp BTS Victoria Monument.
  Alleen met veel baggage moet je een extra ticket kopen, nog steeds goedkoop denk ik.

 9. Harrie zegt op

  Wij gaan elke jaar naar surin met de slaaptrein vertrekt rond 8 uur avond kost p.p 800 bath komt s morgens aan rond 4uur erg goed

 10. Boy zegt op

  Hi Rob,

  Hier is een link met de bus tijd tabellen van Thailand. daar zie je dat er ook bussen om 16:45 vertrek van Mo-chit.
  http://www.sawadee.com/thailand/transfer/bus-isan.html

  http://www.thailandee.com/en/transportation-thailand/bus/buses-from-bangkok-to-surin

  Ik hoop dat je hier wat aan heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website