Lezersvraag: Kan je als buitenlander een auto kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 april 2014

Beste lezers,

Ik reis regelmatig in Thailand met een huurwagen. Daarom de vraag of je als buitenlander een auto kan kopen in Thailand?

Hoe zit het met de verzekering, kan je in Thailand een omnium verzekering afsluiten? Wie heeft daar ervaring mee?

Met een vriendelijke Belgische groet,

Roel

22 reacties op “Lezersvraag: Kan je als buitenlander een auto kopen in Thailand?”

 1. BA zegt op

  Dit kan bij mijn weten alleen als je een vast adres in Thailand hebt.

  Anders zal je het via een Thaise partner of vriendin moeten regelen. Dwz op haar naam.

  Hou wel in de gaten dat auto’s nou niet bepaald goedkoop zijn in Thailand. Cash kopen vanaf 500.000 baht, maar een beetje sedan zoals een Honda City of Mazda 2 van 700.000 financieren zit je richting 9000 per maand en een 25% aanbetaling.

  All risk verzekeren kan, ik betaal 17.500 per jaar voor een all risk verzekering.

  Voor ik zelf een auto had huurde ik wel eens een Honda Jazz van een local voor 1200 baht per dag. Afhankelijk van hoeveel tijd je in Thailand doorbrengt kan huren dus ook in je voordeel zijn. Voordeel van kopen is dat jij de auto hebt nadat hij afbetaald is, en op dit moment zijn auto’s redelijk waardevast in Thailand. Hoe dat zich in de toekomst ontwikkeld is nog een beetje onzeker omdat de markt overspoeld is met goedkope auto’s sinds het beleid dat mensen geld van de belasting retour kregen.

 2. Franky Holsteens zegt op

  Beste,

  als je een goede raad mag geven koop niks in Thailand maar huren waarop om dat je hier niks op je naam kan kopen alles op de vrouw of vriendin haar naam Thailand kan je enkel een condo kopen op jou naam.

  huurprijs is ongeveer 1200 bath per dag als je hem langer wil is het beterkoop.

  goed opletten de thaise rijden bijna alle zonder verzekering dat is voor hun te duur,een verzekering kan je hier afsluitenbij de bank.

  denk er goed aan alles wat je hier koopt ben je kwijt laat het door een ervaren Thai kenner gezegd zijn.
  ik heb hier al veel mensen zien komen en gaan .

  • Jack zegt op

   Onzin,ik heb in 30 jaar tijd zeker 10 auto,s in Thailand gehad,heb er zelfs nu 2, een pickup en een gewone personenauto merk Toyota,en een motortje van 125cc erbij voor in de stad.Alles verzekerd op mijn eigen naam en mijn eigen adres in Thailand.

 3. Hans Bos zegt op

  Wat een onzin en wat een open deuren van ‘een ervaren Thai kenner’. Ik heb op mijn naam een auto, een motor en een scooter. En dat al vele jaren. Je moet wél minimaal een non-immigrant O hebben of ED-visum. Samen met een adres van huurhuis of hotel krijg je dan een ‘certificate of residence’ nodig voor het op je naam zetten van het voertuig.

  Een auto huren kan vanaf 800 baht per dag, maar let op de verzekering. En in Thailand kun je best een huis op je naam hebben, maar niet de grond eronder.

 4. Dwayn zegt op

  Dames en heren. Als u het antwoord niet weet moet u gewoon niet reageren want heb werkelijk nog nooit zulke onzin gelezen. Ja!!!! je kunt als buitenlander gewoon een auto kopen. Dat heb ik destijds ook gedaan toen ik in Thailand ging wonen. Geen vast adres? Even een formulier invullen bij de Immigratiedienst en ze sturen binnen een week keurig een verklaring op waaruit je adres blijkt. Met dit formulier kun je naar je auto dealer en kun je gewoon de auto van je keuze kopen compleet op je naam. De dealer maakte keurig een kopie en retourneerde mij het origineel. Kortom ik kreeg m’n nieuwe auto compleet om mijn naam. Ten tweede auto’s in Thailand duur? Ook weer zo’n lucht verhaal. In Nederland zijn auto’s beduidend duurder als je spreekt over de gevestigde merken. Luxe merken zijn hier duurder omdat ze geïmporteerd worden. Althans dat probeert de overheid te verkopen. De luxe automerken zoals BMW en Mercedes hebben hun fabrieken gewoon in Thailand. Maar ja, aangezien de thai niet klaagt cashen ze toch aardig wat meer voor dit soort auto’s. Ten slotte je kunt je auto gewoon overal verzekeren. Koop je een nieuwe dan krijg je veelal het eerste jaar de verzekering erbij. Opletten dus 🙂 succes

  • BA zegt op

   Ligt er maar net aan welke BMW of Mercedes je koopt.

   Een standaard model zoals een 320i of 328i is wel te doen als die hier gemaakt worden. Loop alleen eens de dealer binnen en probeer een M3 te bestellen dan kan je lachen. Of huilen om de prijs.

  • janbeute zegt op

   Beste heer Dwayn .
   Bij mijn weten geeft de emigratie dienst geen verklaring van residensie meer af .
   Ze zijn er enkele jaren geleden mee gestopt .
   U moet zich nu melden bij de Ambassade in Bangkok
   Er is inmiddels al weer het een en ander veranderd in Thailand .

   Jan Beute .

  • rebell zegt op

   Je bedoelt dat BMW en Mercedes hun fabrieken in Azien hebben staan (China?). Mij is niet bekend, dat deze fabrieken in Thailand hebben gevestigd. Staat ook geen woord over in hun officiele site.

   Maar het schijnt toch zo te zijn, dat je zonder geel boek geen auto kunt registreren. Tenminste was het zo bij mij ca. 3 maanden geleden. De emigratiedienst Sa Kaeo bv. geeft GEEN vestigingspapieren meer af en verwijst naar de Tessaban en of City Hall terug- afhankelijk waar je woond..

 5. skippy zegt op

  als je een adres verklaring hebt kan je hier gewoon kopen wat je wilt behalve grond. Voor huis kan je bouwen en 30 jaar lease vast laten leggen. Of een BV constructie opzetten wat tegenwoordiger gemakkelijker is geworden: 1 share met 100 zeggenschap en 100% profit&loss. die shares kan je verkopen of nalaten aan iemand die je wil.
  voor auto, brommer en moter alleen een adres verklaring en dan kan je alles gewoon op je naam zetten en krijg je een eigendomsbewijs op jouw naam en kan je verkopen wanneer je wil en aan wie je wil.
  Een all risk verzekering heet hier number 1 insurance en kan gewoon overal gekocht worden. Bij garage als je nieuwe koopt en later bij de vele banken en rechtstreeks bij vele verzekerings kantoren al of niet gekoppeld aan een levensverzekering enz. vooral belangrijk bij verzekering is het gegarandeerde bedrag uit te betalen bij verlies diefstal en totall loss en de ‘bail’ die betaald wordt door de verzekering om je uit de gevangenis te houden bij een ongeluk. ik heb kawasaki motorbike twv 350.000 en number 1 verzekering kost 8000 per jaar. auto 4wd 950.000 verzekering kost 17.000 baht. scooter kan alleen eerste 2 jaar number 1 en daarna alleen voor 3den en dat kost 375 baht per jaar.
  suc6

 6. Guus zegt op

  Helemaal eens met Hans Bos. Ook ik heb al jaren een auto en een bromfiets incl verzekeringen in Thailand op mijn naam staan. Waar Franky, die zichzelf Thaikenner noemt, zijn onzin vandaan haalt is mij een raadsel. Het lijkt mij goed indien de kwaliteit van dit blog enigszins bewaakt wordt door pertinente onwaarheden te weren. Dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken.Het kan toch niet de bedoeling zijn dat lezers op het verkeerde been gezet worden. Guus

 7. Geert zegt op

  Is er een verschil tussen een nieuwe auto of een tweede hands auto?
  Ik zie in de gevoerde correspondentie geen verschil, maar die is er volgens mijn inlichtingen wel degelijk. Wie weet hier meer van ?

 8. Mitch zegt op

  ‘Je kunt inderdaad vrij eenvoudig hier een auto kopen; maar ik ben het er niet mee eens dat autos goedkoper zijn
  vergelijk maar eens een honda jazz en een ford escort met nederland
  Alle autos s zijn hier een stuk duurder
  Een vriend van mij heeft een mirage.’die is hier 2500 euro duurder.

  • toip martin zegt op

   Ja, er is wel degelijk verschil tussen een nieuwe en een tweede handse (dat is lachen).

   Of is jouw vraag bedoeld of je een nieuwe of een tweede handse op jouw naam kann zetten ? Nee. . .nieuw, gebruikt of 6. hands. Je kunt alle voertuigen op je naam zetten (bv. een auto) . . . als je in het bezit bent van het gele boek(je).

  • toip martin zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

  • rebell zegt op

   De gangbare Autos in Thailand die in dit deel van Azien produzeerd worden zijn een heel stuk goedkoper als dezelfde modellen in bv. Nederland. Wat autos aan gaat is Nederland in Europa zowiezo een van duurste landen een auto te kopen (PBM).

   Kijk maar eens na wat bv.een Hi-Lux of High Laender in Nederland kost tegenover wat hij maar in Thailand kost. Dat is ca. 100%. Praat je over BMW-Mercedes of Volvo ben je in Deutschland goedkopere weg. Dat heeft niets te maken met de tax in Thailand, maar met Europeese Import belasting en de speciale belastingen op autos in wij Nederland kennen. Een AUDI die je in Italie koopt voor export is ca. 35% goedkoper als hetzelfde model in Deutschland (re-import). De EU maakt het mogelijk.

   Dat ALLE autos, dus zonder uitzondering in Thailand duurder zijn als in Europa klopt dus in zijn geheel niet.

 9. Freddie zegt op

  Beste Mitch,
  hoe kun je nou 2 totaal verschillende automerken met elkaar vergelijken.
  Ik sluit me volledig bij Dwayn. Een Toyate highLux in Thailand is misschien wel de helft goedkoper dan in NL.
  Dit heeft ook vooral met de belastingtarieven te maken.

 10. janbeute zegt op

  Ik woon hier al enkele jaren en ben ook gelukkig in het bezit van het Gele huisboek .
  Het zelfde boek als de Thais als eigenaar in het blauw hebben .
  Om hier aan te komen , zijn wel enkele strikte voorwaarden aan verbonden .
  Maar als je die eenmaal hebt kun je motoren – autos – pickuptrucks – trikes – zelfs Harleys – zonder probleem. op je naam krijgen .
  Voor de rest geld voor gewone personen autos die gemaakt zijn in Thailand prijzen bijna de zelfde als in Holland .
  Import autos zoals bv VW – Audi – Mercedes Benz – Volvo , zijn heel erg duur veel meer dan in Holland .
  Dit geld zeker voor import motoren , voorbeeld een 1700000 Thb Harley Davidson , zelfde bike kost in Holland in Thb omgerekend 1200000 .
  Kawasaki 900 Vulcan V twin 500000 Thb , in Holland 400000 Thb .
  Pickup trucks van Thaise produktie lijn zijn stukken goedkoper als in Holland .
  Alles heeft te maken met het Thaise Tax systeem .

  Jan Beute .

 11. Roel zegt op

  dank voor jullie reactie, maar blijkbaar zijn de meningen toch verdeeld.

 12. Croes Gino zegt op

  Heren,antwoord op de vraag die gesteld werd a.u.b.
  Ja,je gaat met je int.paspoort naar de immigratie waarna ze een formulier afgeven waarmee je een auto kunt aankopen.
  Jij en de verkoper gaan dan samen naar een soort centrum van inschrijvingen der voertuigen,waarna het blauw boekje(inschrijvingsboekje v.d. wagen)op Uw naam word gezet.
  Van omnium-verzekeringen ben ik niet op de hoogte
  Groetjes Gino Croes

 13. JACOB zegt op

  een auto kopen is hier geen probleem,zelf een auto op mijn naam,heb wel een geel boekje,doch als je dit
  niet hebt als buitenlander en je betaald de auto is het ook geen probleem,dacht wel dat je dan minstens een retirement moest hebben,maar weet dit niet zeker,zou het even aan deze zgn Thailandkenner vragen
  succes.

 14. willy zegt op

  hallo,ik heb hier een vriendin geen adres ,als ik het goe versta,kan ik zelf geen oude auto kopen of brommer ?

  met alle respekt voor jullie maar alle autos hier zyn stukken goedkoper ,ik heb de prys van mitchubishi pickup uitgeteld in bath naar euro,21,000-in belgie betaal je dubbel zeker weten die harleys enzo zyn in thai duurder omdat import geld kost

 15. Geert zegt op

  Ik heb al 2 jaar een pcx op mijn naam heb geen yello book maar wel het adress van een vriend in thailand heeft me een dag rond rijden gekost en wat batjes voor de personeels vereniging maar verder zonder moeite de brommer op mijn naam incluse verzekering ( het geld voor de pv was 200 bat omdat de vrouw van mijn vriend ( haar adress) een handtekening vergeten was en ik anders nog zoon 120 km meer had mogen rijden)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website