Beste lezers,

Nog niet zo lang geleden las ik op Thailandblog dat er in Thailand ook brommers te koop zijn zonder nummerplaat en waarop de verplichting een helm te dragen niet van toepassing is.

Kan mij iemand vertellen welk merk of merken deze brommers produceren.

Bij voorbaat dank.

Charles


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Brommers zonder nummerplaat en helmplicht in Thailand”

 1. theoS zegt op

  Beste Charles,Dit is niet waar,is wel geweest,was geloof ik in de jaren ’80.Ik heb er zelf 1 gehad toendertijd,die dingen warden geimporteerd vanuit Japan en hadden allemaal meer dan 50.000 KM op de teller staan.Mochten niet op de snelweg komen(zelfde als fietsers)en konden,mochten ook niet harder dan 50 KM/pu,Daar iedereen er maling aan had dat men niet op de snelweg mocht,mijzelf includeert,en men deze dingen opvoerde(konden algauw 65 KM/pu)heeft de regering er een eind aangemaakt.Ook hoefde men geen wegenbelasting te betalen dus leed de schatkist er onder.Er is ook een wet dat het verboden is om er mee op de weg te komen.Dat wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn.

 2. Arjen zegt op

  Ik zou adviseren lees de betreffende post nog eens. Daar staan alle antwoorden op je vraag. Bedenk vooral dat het rijden op iets waar je in NL een motorrijbewijs voor moet hebben, ongeacht de regels die hiervoor in Thailand gelden, je niet van de NL rijbewijsplicht ontheffen. 50CC is niet de enige eis voor een brommer!

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thailand-scooter-vriendin-rijden/

 3. Martin B zegt op

  Pas op! Alle voertuigen zonder kentekenbewijs kunnen niet worden verzekerd! Ik vermoed – maar weet dat niet zeker – dat een prsoonlijke WA verzekering de schade & persoonlijk letsel van anderen NIET dekt!

 4. top martin zegt op

  Geen idee waar de vraag naar toe wil. Zijn het de kosten van een verzekering die liever niet betaald wordt. Of wil de toekomstige bromfiets bezitter liever geen helm dragen ?. Bedenk dat in Thailand elke dag honderden bromfietsen met registratie plaat gestolen worden. Zonder registratieplaatje gaat dat nog veel gemakkelijker.

  Voor je eigen zekerheid, zou ik je raden elke keer een helm te dragen en vooral in Thailand. Veel mensen in Nederland (Europa) hebben zelfs een helm op bij het fietsen. Zie in deze de ANWB aanbeveling. Het is jouw hersenpit die op het Thaise asvalt ligt als het fout gaat. Ik wens je een veilige thuis komen-met of zonder helm. top martin.

  • cor jansen zegt op

   Ik denk dat deze persoon geen motor rijbewijs heeft,

   en op al deze dingen hebben wij een rijbewijs nodig,

   en mag je deze ook niet berijden met een, voor ons

   een brommer of scooter rijbewijs, deze hebben alle

   en te grootte motor inhoud.

   groeten Cor Jansen

  • Jaspars C.H.E. zegt op

   Beste Top Martin,
   Nee het zijn niet de verzekeringskosten en het is niet de helmplicht.
   Kort geleden hebben we een nieuwe scooter gekocht een Honda 125CC met alles er op en er aan achteraf is het voor mij niet zo een goede koop geweest want het is een zwaar kreng in het gebruik en ondanks dat ik nog zeer goed ter been ben begint mijn leeftijd (72) toch mee te tellen.
   Ik ging er van uit dat een brommertje veel makkelijker in gebruik was.
   Charles

 5. Gerard zegt op

  Ik snap zoveel niet… brommers rijden gewoon zonder kentekenplaten; auto’s doen net zo vrolijk mee en wat gedacht van ‘oom agent’? Doet net zo hard mee. Blijft een vreemde zaak maar goed… veel is krom in Thailand.

 6. cor jansen zegt op

  beste Jaspars C..E., er zijn ook honda brommers te koop ( motoren ) die

  eigenlijk voor 1 persoon zijn, met van die dikke banden, die zijn

  een stuk lichter in gebruik, maar voor 1 persoon, maar ook rijbewijs, en

  helm voor onze verzekering, wat ze in Thailand doen, is niet voor ons

  als er wat gebeurt.

  groeten Cor Jansen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website