Bij welke Thaise bank kan ik het beste terecht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 november 2023

Beste lezers,

Nu ik heel veel in Thailand ben en hier misschien binnenkort kom wonen, had ik graag een rekening geopend bij een Thaise bank. Welke zijn te vertrouwen en welke beter te mijden, vooral dan voor het overmaken van geld vanuit België en het betalen van rekeningen in Thailand?

Bedankt alvast voor het advies.

Groet,

Geert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Bij welke Thaise bank kan ik het beste terecht?”

 1. Bastiaan zegt op

  Bangkok bank was de enige die op een toeristen visum een account aanmaakte. Dat is vermoedelijk nu je eerste en enige keus. Werkt ook goed met transfers van grote bedragen. Nadeel is dat ze een wat rommelige app hebben en mocht je hier komen wonen en bv een retirement visum hebben wat jaarlijks vernieuwd moet worden, een drama om je jaarlijkse afschriften te krijgen. Duurt een week terwijl immigratie afschriften wil van de dag dat je aanvraagt.
  Kasikorn en SCB hebben betere apps maar vooral SCB is meer strikt in het papier werk wat je nodig hebt maar levert ter plekke een jaar uitdraai waardoor alles snel op de dag zelf kan.
  Anders dan in NL is het ook belangrijk om in de buurt waar je gaat wonen een filiaal te pakken. Ook al kom je er weinig als je bv in Bangkok geld wil storten en je filiaal zit in Chiang Mai, rekenen ze extra kosten want ja dat is toch ver weg…..
  de apps zijn wel belangrijk omdat hier alles met je telefoon afgerekend wordt. Zelfs op straat en op de markt kun je met promptpay betalen.
  Een andere lastig ding is dat de meeste niet meer dan een half jaar history geven dus voor je NL aangifte moet je dan met een papieren stappen aankomen of niet vergeten het regelmatig uit te draaien.
  Hoop dat je hier wat aan hebt.

  Bastian

  • Ton Prangku zegt op

   Met mijn app van BangkokBank kan ik bankafschriften downloaden, onmiddellijk, dus geen dagenlang wachten. Dus dit probleem begrijp ik niet zo goed. Even de discipline om maandelijks te downloaden en je hebt alles compleet bij visum verlengen.

  • Boonya zegt op

   Wij waren afgelopen zomer met vakantie in Thailand en dus op toeristenvisum en konden voor mijn man geen bankrekening openen bij Bangkok Bank.
   maar wel bij Kasikornbank.
   het ligt er dus aan waar je bent.

   • Roger zegt op

    Juist Boonya, je moet gewoon geluk hebben.

    Toe ik hier kwam wonen hebben we verschillende banken geprobeerd. Bij de vierde (Krungsri) was het prijs, daar konden we een rekening openen.

 2. Guy zegt op

  Goeie morgen,

  Toen ik in Thailand een relatie begon en huwde, nu zo’n 23 jaren geleden, had ik TMB (Thai Militairy Bank) – Kasnikorn en Bangkokbank. Mijn Toenmalige vriendin kon dat voor mekaar krijgen en ik zou niet alle eieren in een mand,

  Door de jaren heen heb ik besloten slechts Bangkokbank aan te houden. Vlottere bediening, gemak en vlotheid bij transfer van Belgie naar Thailand en omgekeerd – naar Thai normen vrij vlotte bediening.

  TMB heb ik terzijde geschoven vanwege het feit dat ze vertrokken uit het stadje Phimai en er nu een kantoor op >60 km verder te vinden is.

  Kasnikorn is redelijk goed maar niet vlot in handelen.

  Dat alles zijn mijn ervaringen en wellicht zullen er anderen een andere mening hebben.

  Proberen en informeren dus.

 3. Willem (BE) zegt op

  Vorige week langsgeweest bij de UOB bank maar kon er geen rekening openen (kom regelmatig in Thailand als toerist met mijn Thaise vrouw). Reden was dat ik niet officieel in Thailand woon of werkvergunning heb. Dan naar de SCB er daar zou het wel lukken mits eerst nog was documenten af te halen op de ambassade (volgens de bank weet de ambassade wel welke doc men bedoeld) … maar ik moet er nog naar toe na nieuwjaar. Als je dus als toerist een rekening wil openen denk ik dat je niet zozeer moet afvragen welke bank de beste is maar eerder waar kan ik op basis als toerist uberhaut een rekening openen. Weet iemand welke documenten de bank juist bedoeld?

  • william-Korat zegt op

   Waarschijnlijk bedoelen ze je reisdocument [paspoort] laten legaliseren.

   En ja, de vraag is vaak niet welke jij het beste vindt, maar welke bank jou toestaat om een rekening te openen.
   Ik heb er twee op persoonlijke titel een voor mijn visum, TTB, voorheen TMB en SCB voor de dagelijkse zaken.
   Je wensen zoals hier door sommige beschreven kan je zelf uit filteren bij de diverse banken op de digitale snelweg.
   Garantiestelling is volgens mij bij alle banken een miljoen Baht en overal zijn personeelsleden mensen.

 4. Eric Donkaew zegt op

  Bangkok Bank is goed.

 5. Jan zegt op

  Ik ben al 25 jaar bij Siam Commercial Bank en Kasikorn bank. Ik ga mijn rekeningen stopzetten bij Siam Commercial bank. Bij deze bank kan je geen online banking meer doen met een laptop/PC, alleen met smartphone. Daarenboven kan je er ook geen gemeenschappelijke rekeningen , dus bv. op naam van jou en je vrouw, aan toevoegen. Daatvoor moet je telkens naar de bank wat voor mij onmogelijk daar ik nog ongeveer 9,5 maand in BE ben. Ik ga dus al mijn domicilieringen (electriciteitsrekeningen) overzetten naar Kasikorn omdat ik dit wil blijven opvolgen en dat daar ook mijn gemeenschappelijke rekeningen, en rekeningen waar je een volmacht op hebt, kan blijven gebruiken

 6. Danny zegt op

  Ik vind Kasikorn en SCB de gemakkelijkste.

 7. Kees 2 zegt op

  Kies een bank die toestaat dat je per keer >=50.000 baht vanuit buitenland naar Thailand mag overmaken.
  Dat zijn Kasikorn, Bangkok Bank en (weet ik niet zeker zo uit mijn hoofd) SCB.

 8. Frank B. zegt op

  Ik heb een jaar of 8 geleden vrij eenvoudig een rekening bij de Bangkok Bank in Nonghan kunnen openen. Het huis boekje van mijn vrouw en de meedenkende medewerkster waren hier bij behulpzaam.
  Begin 2022, toen we na 3 jaar door ziekte en de coronabeperkingen weer terug kwamen, konden we niet meer pinnen. Mijn pasje was verouderd en had geen chipje. Eerst geprobeerd om dit in Bangkok te laten verhelpen, maar werden allervriendelijkst doorverwezen naar het kantoor in Nonghan, omdat daar de rekening was geopend. Wel kregen we duidelijk (half Engels/half Thai) uitgelegd wat we precies moesten aangeven, etc.

  Een paar dagen later werd in Nonghan (ondanks de papieren bureaucratie) alle verder geregeld. Nieuw pasje en gelijk de bank app op mijn telefoon. Deze gebruik ik voornamelijk als controle over mijn saldo.

  Tijdens ons laatste verblijf, werd de app op mijn nieuwe telefoon gebruiksklaar gemaakt. Tot nu toe zijn we steeds erg vriendelijk geholpen. Wel moet je geduld hebben, want door al het papierwerk, gaat het wat minder efficiënt als in ons land. Maar, ik ben tot nu toe erg tevreden over de Bangkok Bank.

 9. SiamTon zegt op

  Toen ik in Thailand ging wonen (Jomthien), heb ik direct een bankrekening bij de Kasikorn Bank geopend. Ik kon via hun website online betalingen doen, geld pinnen met mijn pinpas en alle uitdraaien van welke soort dan ook waren altijd binnen een kwartiertje geregeld.

  Nooit problemen gehad. Ergo: Voor mij een prima bank.

  Vr.,gr.,
  SiamTon

 10. TonJ zegt op

  Banken hebben zich ook in Thailand te houden aan overheidsregels. Bovendien kent men het depositogarantiestelsel. Dus op zich geen probleem.
  Belangrijkste banken zijn Bangkok Bank en SCB (Siam Commercial Bank).
  Bij Bangkok Bank kun je ook nog via de laptop bankieren, bij SCB alleen via de app.
  Bij Bangkok Bank kan men direct een papier van de bank meekrijgen, waarin men bevestigt, dat er een bedrag op de rekening staat t.b.v. Immigration en verlenging verblijfsperiode op basis Non Immigrant-O.
  Regels voor opstarten bankrekening zijn m.i. aangescherpt. Het is niet meer een kwestie van even naar binnen lopen en een rekening openen. Men dient voldoende bewijsstukken te hebben. Zo dient visum langer dan 30 dagen geldigheidsduur te hebben.

 11. janbeute zegt op

  Ik heb door de jaren heen hier, gebankiert bij verschillende banken.
  Waar je ook bankiert Bank of branch, is sterk afhankelijk van de bereidheid en kennis van zaken van de staf medewerkers van een branche, en hoe deze welwillend tegenover een farang staan. En deze wisselt met regelmaat.
  Bangkok bank en TTB bank alleen even als voorbeeld uit mijn persoonlijke ervaring te noemen, ooit begonnen met vriendelijke en Engels sprekend ouder Thais personeel.
  Zijn nu weg en schoolkids zonder enige kennis van Engels, die totaal geen werk zien met buitenlanders is er voor in de plaats gekomen.
  Vragen waar die vorige medewerkers waren, gaven hier geen antwoord hierop.
  De bank van de drie waar ik nu de meeste zaken meedoe, tot alle tevredenheid van af het begin nu alweer 18 jaar geleden, is de Krungsribank.
  Hebben me toen als enigste bank geholpen aan een echte creditcard daar mijn oude was gecanceld wegens het ABN Amro bank buitenlands beleid.
  Krungsri is een private bank die deel uit maakt van de Japanse bank Mitschubishi een van de grootste banken wereldwijd.
  Heeft een sterke balans.
  Dus als je toch opzoek bent loop hier ook eens even naar binnen.
  Uitdraaien voor de visa bij de jaarlijkse verlenging bij de Immi gaat vlot, ook voor de jaarlijkse belasting opgave in mijn geval.
  Hebben een duidelijke en makkelijk te begrijpen website en ook online bankieren in de Engelse taal is duidelijk en overzichtelijk.
  Het enigste nadeel als je dat een nadeel mag noemen, is dat je money transfer oa via Wise doet je onder de 50 K moet blijven.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website