Bij welke ATM’s in Thailand kan ik meer dan 10.000 baht pinnen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 november 2018

Beste lezers,

Bij welke geldautomaten van banken kan ik meer dan 10.000 baht pinnen? Ik heb namelijk geen zin om steeds 220 baht te betalen voor een opname van 10.000 baht.

Groet,

Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Bij welke ATM’s in Thailand kan ik meer dan 10.000 baht pinnen?”

 1. Ruud Trop zegt op

  Bangkok Bank Krungsi

 2. stevenl zegt op

  Bij alle banken.

  Er zijn 2 limieten: die van je eigen bank, vaak 500 Euro per dag, en die van de ATM, tegenwoordig meestal 30 biljetten, soms nog 20 biljetten. Dus als er 1.000 Baht biljetten in de automaat zitten is de ATM opname limiet 30.000 of 20.000 Baht.

  • theoS zegt op

   Heb net de ATM van Aeon gebruikt en daar staat op het scherm MAX Baht 20000-. BKK Bank, SCB bank hetzelfde max Baht 20000-.

   • Marianne zegt op

    Bovendien betaal je bij deze bank geen 220 B maar 150 B per transactie.

 3. rentenier zegt op

  Pinnen met welke bankpas? Nederlandse of Thaise bank?
  Bij 10.000 staat snelle afhandeling maar je kunt ook een gewenst bedrag in toetsen, 20.000 kan ik altijd (mits er zo veel op de rekening staat) Ik gebruik meestal de Bangkok Bank.

  • Leo Th. zegt op

   Wil schrijft dat ze niet 220 Baht wilt betalen. En die betaal je natuurlijk alleen met een Nederlandse of andere niet Thaise bankpas. Buiten de valuta opslag berekenen ING en ABN € 2,25 per pin transactie. Dus in feite betaalt Wil 300 Baht voor het pinnen van 10.000 Baht. Een groter bedrag kunnen pinnen is dus verhoudingsgewijs voordeliger maar 20.000 Baht per keer zal niet lukken. Met een Nederlandse bankpas kan je in niet-Europese landen namelijk maar€ 500,= per dag pinnen en gezien de huidige koers kom je dan rond de 18.500 Baht uit. Veel Thaise banken willen echter zo veel als mogelijk verdienen aan pin transacties met buitenlandse passen en beperken daarom de opname tot 10.000 Baht. Bij de automaten van Krungsi (geel) heb je de meeste kans om meer dan 10.000 te kunnen pinnen. Soms lukt het ook bij automaten van andere banken. Ligt trouwens soms ook aan het feit of er biljetten van 1000 Baht in de automaat aanwezig zijn. Gewoon uitproberen bij de verschillende automaten, 18.000 invullen en lukt dat niet dan verlagen naar 17.000. Wanneer dat ook niet lukt een andere automaat/bank uitproberen. Omslachtig maar helaas. In het verleden had ik de ervaring dat automaten op Suvarnabhumi-airport wel meer dan 10.000 uitgaven. Succes.

   • stevenl zegt op

    “Met een Nederlandse bankpas kan je in niet-Europese landen namelijk maar € 500,= per dag pinnen en gezien de huidige koers kom je dan rond de 18.500 Baht uit.”
    Vooraf met Nederlandfse bank opnemen en de dagelijkse limiet kan worden verhoogd.

    “Veel Thaise banken willen echter zo veel als mogelijk verdienen aan pin transacties met buitenlandse passen en beperken daarom de opname tot 10.000 Baht.””
    Onzin.

    • theoS zegt op

     ING NL weigert om de limiet te verhogen. Kan alleen in Nederland.

    • Leo Th. zegt op

     Inderdaad onzin wat je schrijft stevenl. De (dag)limiet verhogen van te pinnen bedragen kan alleen voor pinnen bij de automaat van je eigen Nederlandse bank. Pinnen met een Nederlandse bankpas buiten Europa is standaard beperkt tot maximaal € 500,= en die limiet is niet te wijzigen.
     Met een creditcard, uitgegeven door ICS, kan je wel meer pinnen, zelfs tot € 3.000,=. (afhankelijk welke card je hebt). Behalve de koersopslag van 1,5 tot 2% worden er door de creditcardmaatschappij opnamekosten van 4% in rekening gebracht, tenzij je een positief saldo hebt want dan wordt er 1% berekend met een maximum van € 1,50. Pinnen met een creditcard kan dan voordeliger zijn dan met een bankpas.
     Zelf beschik ik over een Thaise bankrekening, wanneer ik over voldoende saldo beschik is het doorgaans geen enkel probleem om in Thailand met mijn Thaise (Kasikorn) bankpas 20.000 Baht te pinnen. Maar wanneer ik met mijn Nederlandse ING of ABN bankpas bahtjes wil pinnen dan is de opname bij veel banken beperkt tot 10.000 Baht, beduidend minder dan de daglimiet van € 500,=. Voor elke pin opname, ongeacht de hoogte van het bedrag, met mijn Nederlandse bankpas worden er 220 Baht in rekening gebracht door de Thaise bank. Door maximaal 10.000 Baht te verstrekken moet je vaker pinnen, dus kassa voor de Thaise banken. Lijkt mij vrij duidelijk maar jij mag dat als onzin betitelen. Ben dan wel benieuwd welke verklaring jij er dan voor hebt.

     • Cornelis zegt op

      Pinnen in Thailand met een Thaise pinpas is in veel mindere mate beperkt. Met mijn Bangkok Bank pas kan ik 50.000 baht per dag pinnen, zij het dat het per transactie maximaal 20.000 baht is. Komt neer op 2x 20.000 en 1x 10.000 pinnen.
      Wees er overigens alert op dat in Thaise ATM’s, anders dan in NL, éérst het geld eruit komt en later pas je pinpas! Ik zal vast niet de enige zijn die het geld pakte en vervolgens wegliep zonder op de pas te wachten. Toen ik me, enkele minuten later, mijn fout realiseerde was de pas inmiddels weer door de ATM ingeslikt………

 4. banklimiet zegt op

  Aangezien de THB inmiddels al op rond de 37,xx per € staat, is 20k dus meer als 500€-en het kan heel goed dat met heel geavanceerde connecties dan de NL bank dit te grote bedrag weigert. Dus zou je dan, om de schade te beperken, bvb 18k moeten intoetsen. Velen raden aan bvb 17.900 te doen, omdat je zo niet enkel 1000jes krijgt-maar dan zit je mogelijk weer aan de limiet van hoeveel bankjes.
  Verder is een ander en nooit te voorzien problem (komt in NL na hele lange weekends ook wel voor), dat de ATM bijna leeg is en daarom de uitgifte per keer beperkt. Daar helpt helegaar niks tegen.
  Zelf doe ik meestal cash, maar volgens sommigen zouden de AEON-ATMs (vooral in BKK-inmiddels ook bij vele van hun Tanjai… gemaksshops) nog steeds 150 of 160 aanrekenen. Anyone geprobeerd?

  • HarryN zegt op

   Klopt,bij de AEON bank in Huahin kan ik B.15000 opnemen met m’n ING kaart en betaal B.150 voor de transactie.

  • theoS zegt op

   Net AEON ATM gebruikt. Baht 150- kosten. Kreeg trouwens maar Baht 18000- vanwege die Euro 500- limiet.

 5. brabantman zegt op

  Heeft u een bankrekening bij een Thaise, dan is dit heel eenvoudig. Even een kantoor naar binnen lopen en uw dagelijkse limiet verhogen tot het gewenste bedrag. Moet natuurlijk wel op uw rekening staan.

 6. Leen zegt op

  Momenteel kan je maximaal 18000 baht (is 500 euro) met een Nederlandse bankpas pinnen bij de aauromaten, ik zélf gebruik altijd die van de Bangkok bank. Het is heel simpel, waarde Thai baht x 500 minus de opname kosten

 7. Jacq Reijnders zegt op

  Ik pin wat ik pinnen kan, het maximale dus als het op de rekening staat en dat is bij Bangkok Bank 25000 bath. Je logt in, maak geen gebruik van de voorgeprogrammeerde bedragen en je gaat naar withdraw, vervolgens saving en dan vul je het gewenste bedrag in. Als je geld moet pinnen via je Nederlandse of Belgische rekening betaal je inderdaad de hoofdprijs en buiten de 220 Bath ook nog een ongunstige koers. Te overwegen valt dan om een rekening te openen bij een Thaise bank, of genoeg aan contanten meenemen in Euro s om hier vervolgens om te wisselen.

 8. michel zegt op

  ik ken nu altijd meer dan 10.000bath pinnen met mijn rabobank wereldpas hiervoor kon ik maar max 10.000 bath pinnen toen ik abn amro pas had .had gevraagd voor verhoging maar kon niet alleen als je van te voren naar ze belde kon tijdelijk verhoogt worden heb toen gezegd over tijd verschil thailand -holland en of ik hun 06 mocht hebben want als ik dan 8uur thai tijd ging pinnen ik hun dan 2uur s’nachts zal bellen .
  zit nu bij rabobank met totaalpakket en scheelt ook nog kosten bank per keer pinnen nederland

 9. Theo zegt op

  Hoi
  Ik kan gewoon 30000 pinnen met rabo of knab pas bij de gele automaten van krungsthai.

  Groetjes Theo

 10. j.a. zegt op

  Bij elke pinautomaat kan dat….ligt aan je eigen limiet die ingesteld is niet aan de automaat

 11. Sake zegt op

  NL bankpas aanpassen. 1 telefoontje naar je bank.
  TMB snelkeuze menu 30.000 thb. Never any problem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website