Bezoek aan Isaan, wat is een leuk reisroute?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 januari 2019

Beste lezers,

In maart reis ik voor de derde keer naar Thailand, voor vier weken. Het plan is om de eerste week, 10 dagen Isaan te bezoeken. Bovenaan mijn lijstje staan Phanom Rung, Wat phu Tok en Sala Keoku.

Wat zou ik zeker nog moeten bezoeken, maar vooral: wat is er een leuke reisroute (vertrekkend vanuit BKK)? Ik wil een beetje vermijden de helft van mijn tijd in Isaan door te brengen in treinen of busjes, of minstens de reistijd zo veel mogelijk te beperken.

Een auto zou wellicht de beste opties zijn, maar ik ben te weinig vertrouwd met het verkeer in Thailand en als solo-reiziger komt het ook relatief duur uit.

Alvast bedankt voor de tips.

Groet,

Mic (BE)

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Bezoek aan Isaan, wat is een leuk reisroute?”

 1. timker zegt op

  Zoek contact met Robert Merks van Resotel Baan Sanook, daar kan je verblijven en hij regelt alles voor je !!! Ik heb daar zeker geen persoonlijk gewin bij en ken Robert voornamelijk via Facebook !!!

 2. Enrico zegt op

  Aan te raden zijn verder:
  het National Historical Park van Pimai,
  het moerassengebied ten noorden van Chonnabot,
  de nationale parken van de provincie Loei,
  het stadje Chiang Khan aan de Mekong,
  de Mekong tussen Chiang Khan en Si Chiang Mai,
  Nong khai aan de Mekong met de beeldentuin,
  Pha Pham National Park bij Sakon Nakhon,
  That Phanon aan de Mekong,
  Pa Taem National Park,
  De tempel van de miljoen bierflessen in Khun Han.

 3. Enrico zegt op

  Verder is inderdaad Resotel Baan Sanook van Robert Merks een aanbeveling. Mooi resort. Zwembad met een formidadel uitzicht. Robert weet veel over de omgeving.

  Op 12 km van Phanom Rung is Papa Chili Isaan Lodge van Huub Oudenhoven. Huub woont al heel lang in Thailland en kent het land op zijn duimpje. Je wordt met Limburgse gastvrijheid ontvangen. Hier ervaar je nog de echte Isaan tussen de beoren.

 4. Henri zegt op

  Beste Mic, als je een aantal bezienswaardigheden wilt bezoeken in de Isaan, is het ook belangrijk te vermelden waar die bezienswaardigheden te vinden zijn om een goed advies op je vraag te krijgen,
  Ik woon hier tien jaar maar ik ken niet alle tempels etc . bij naam en locatie.
  Aan het verkeer deelnemen in Thailand is af te raden blij kort verblijf, gaf u al aan in uw vraag.
  Het enige wat u kan meegeven om de Isaan te bezoeken, hangt geografisch ook af van wat u wilt zien, vlieg van BKK naar Kon kean, of Udonthani, dan zit u in het hart van de Isaan en plan van daar uw uitstapjes, die je wilt zien, Even voor de goede orde, de Isaan heeft 20 provincies en een derde van de bevolking van Thailand.

  • Michael zegt op

   Phanom Rung ligt bij Nanrong, Wat phu Tok is een tempel op 35 km van Bueng khan en Sala Keoku is het beeldenpark in Nong khai.

 5. Boonma Somchan zegt op

  Welcome to Udon Thani provincie

 6. erik zegt op

  Als je je in de Isaan wilt verplaatsen zonder auto dan heb je een probleem. Het openbaar vervoer is in Thailand al niet veel, in de Isaan is het nog minder. Je komt in maart voor 4 weken en maart is in de Isaan de heetste maand waarin het 40+ graden wordt hartje middag. Dus zorg voor vervoer.

  Dat kan vervoer voor-de-dag zijn door een taxi, busje of grote tuktuk te huren of je huurt zelf een pickup, dan zit je hoog. De drukste autobanen vind je niet in noord- en oost-Isaan dus vlieg op Udon Thani of op Ubon Ratchathani en vermijd het verkeer in het donker.

  Het hotel of de lodge kan je ergens oppikken maar hoe kom je naar jouw bestemming? Sala Keew Ku in Nongkhai ligt al kilometers buiten de stad, taxi’s zijn lastig te vinden (Nongkhai heeft slechts drie taxi’s …), dan blijft de tuktuk over maar hoe kom je terug….. Doch je zou ter plaatse een brommer kunnen huren als je een motorrijbewijs en internationaal rbw hebt.

  Je komt in de heetste tijd van het jaar, vergeet dat niet.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste Mic,

  Mocht u gaan vliegen en naar Udon Thani gaan, kijk even op de site van het
  vliegveld.
  Zij bieden verschillende vervoers mogelijkheden tegen goede prijsen.
  Ook is het mogelijk in Nongkhai privé taxi, motor, bus, Tuk Tuk enz te huren tegen goede
  en goedkoope prijsen.

  Het zou inderdaad goed zijn om een privé taxi te huren met airco, en dan een dag trip maken.
  Het voordeel is dat zij stoppen waar en wanneer u wild.

  Met vriendelijke groet.

  P.s. het is mischien beter voor u om per dag per stad trips in de omgeving te maken,
  deTaxi weet bijna elk plekje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website