Lezersvraag: Betaling aan bedrijven in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 februari 2016

Beste lezers,

Mijn naam is Harrie en ik doe al een tijd zaken met diverse bedrijven in Bangkok. Zodra de bestelling klaar is krijg ik van hun het bedrag inclusief verzendkosten via UPS, dat bedrag maak ik over via PayPal en dat werkt perfect.

Nu ben ik bezig met een bedrijf, en die snapt niets van PayPal of Western Union, ze wil het geld op haar Thaise bankrekening hebben. Bij navraag bij de Rabobank blijkt een overschrijving ongeveer 50 euro te kosten. Lijkt mij wel heel erg veel geld voor een overschrijving. Ik wil maandelijks een bestelling plaatsen, en dan tikt dat aan.

Weet iemand een oplossing?

Denk er over een Thaise bankrekening te openen, maar de reactie op Thailandblog zijn erg verschillend, misschien is dat een oplossing. Ben nu nog twee weken in Bangkok, kan eventueel met de eigenaar naar de bank gaan zou dat helpen?

Groet,

Harrie


» Laat een reactie achter


19 reacties op “Lezersvraag: Betaling aan bedrijven in Thailand”

 1. loe zegt op

  Dan zou ik maar snel een andere bank nemen. Ik maak maandelijks geld over naar een Thaise rekening via mijn ING rekening. Kosten voor ontvanger of gedeelde kosten. Iets van € 10. 350-400 baht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • john zegt op

   google maar eens. Er zijn echt veel andere mogelijkheden om vanuit nederland euro’s over te maken naar thaise bankrekening in baht. Ik zeg het bewust zo :jij betaalt in Euro en ontvanger ontvangt baht. Er vinden dus twee dingen plaats a) geldovermaking en b) een omzetting naar baht.
   Je kunt bv transferwise gebruiken. Probeer eerst maar eens uit. Maar er zijn best een aantal alternatieven.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Raymond yasothon zegt op

  Dat lijkt mijn goede oplossing harry
  Want als je geld overmaakt naar je thais rekeningnummer
  Dan moet je het ook overboeken naar hun rekening
  Daar heb je mobile nummer voor nodig (thaisesimkaart)
  Dat moet je opgeven bij thaisebank
  Thaise prepy kaart hebben geen rooming
  Dan ben je net zo ver
  En je kan geen rekening in thailand open want je moet een non immigrant visa o hebben
  Wat je wel kan doen als je een thaise vriendin hebt daar het naar overmaken
  Maar ja die zijn niet te vertrouwen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Peter zegt op

   Deze info is NIET correct.
   Ik heb een rekening bij Kasikornbank en doe betalingen met deze rekening vanuit Europa met een prepaid SIM kaart van AIS. Werkt prima, geen problemen. Ik ga 2 keer per jaar naar Thailand met een 60 dagen visum, ook geen probleem gehad om een rekening te openen, dus geen thaise vriendin nodig en ook geen visa o .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • BA zegt op

    Het is een beetje afhankelijk van de bank.

    Maar heel veel banken doen moeilijk met het openen van rekeningen als je geen adres en een toeristenvisum hebt. Ik heb zelfs meegemaakt dat ze het niet wilde doen, heb ze hun eigen website onder hun neus geschoven waar stond dat het wel kon, maar kreeg het evengoed niet voor elkaar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Rene Martin zegt op

  Ook ik maak geld via de ING over naar Thailand en betaal 6 euro (kosten delen). Een bankrekening openen in Thailand is afhankelijk van het soort visum dat je hebt en tevens moet je een woonadres kunnen opgeven .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. john zegt op

  toch nog even een vraag Harry: je zegt” als de bestelling klaar is krijg ik van het het bedrag inclusief verzendkosten per UPS “. Ik neem aan dat je het eindbedrag op krijgt in thaise baht.
  Dan moet iemand toch uitrekenen hoeveel je dan moet overmaken. Hier kan iets vreselijk fout gaan. Als je nl in thaise baht opgeeft wordt niet alleen bankkosten in rekening gebracht maar krijg je de omrekeningskoers van je eigen bank. Die is gewoon donders slecht. Het algemene advies is: geef je bank opdracht om aan aantal euro’s als zodanig, NIET OMWISSELEN over te maken. Dan wordt het in thailand omgezet tegen een aanzienlijk betere koers!! Het enige vervelende is dat je dan niet precies weet hoeveel er tenslotte op de bankrekening van het bedrijf, de leverancier dus terecht komt.
  Opnieuw: probeer maar eens uit met transferwise of een van de andere organisaties. In elk geval bij transferwise zie je precies hoeveel er tenslotte bij je leverancier tercht komt.
  Succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. john zegt op

  Bij nalezen ziemik dat ik wat snel ben geweest met mijn antwoord. Direct voor de kreet “hier kan iets vreselijk fout gaan ” of direct erna had ik wat uitgebreider moeten zijn. Ik bedoel te zeggen dat als je de bank opgeeft hoeveel baht dus als je de bank laat uitrekenen hoeveel baht je moet betalen dat het dan niet goed gaat. Omdat je bank dan de omwisseling van euro in baht doe krijg je een slechte koers. Als je het geld eerst in thailand als euro laat aankomen dan zet de bank van je leverancier de ontvangen euro’s om in baht tegen een heel veel betere koers.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Nico Arreman zegt op

  Ik heb bij Siam commercieel bank een rekening en een Nederlandse ING rekening.

  Ik maak maandelijks geld over van de ING, als kosten ontvanger (begunstiger) en dan wordt het 2 á 3 dagen later op mijn eigen rekening bij de Siam bank ontvangen.

  Via internet bankieren, kan ik zowel met mijn ING rekening, als mijn SCB rekening, zelf betalingen “regelen” en met SCB bank dus betalingen van de ene Thailand bank naar een andere Thailand bank doen.

  Betalingen onderling bij SCB bank zijn gratis, naar een andere bank 10 of 25 Bhat.
  Van de ING naar SCB bank, geen flauw idee, omdat er valuta verschillen zijn.
  Naar mijn mening ook minimaal, als ik het maandelijks vergelijk met de valuta omrekening site.

  Ga met je grootste leverancier, samen naar een Thaise bank om een rekening te openen en dik de maandelijkse betalingen erg dik aan, praat over miljoenen (laan), dan zullen ze niet snel weigeren.
  Soms, per filiaal kan het zeer verschillend zijn met accepteren van nieuwe rekeningen.

  Groetjes Nico

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Patrick zegt op

  Je kunt dit ook lokaal doen met een europese overschrijving via het kantoor van Bangkok bank in London .

  http://www.bangkokbank.com/BangkokBank/PersonalBanking/DailyBanking/TransferingFunds/TransferringIntoThailand/ReceivingFundsfromUK/Pages/ReceivingFundsfromUK.aspx

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Walter zegt op

  Xendpay lijkt de goedkoopste manier te zijn om geld over te schrijven naar een Thaise bankrekening.
  Lage of geen kosten (er is wel een ‘aanbevolen’ commissie) en een uitstekende wisselkoers die je bij de banken nooit zal krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. bob zegt op

  Begrijp u niet helemaal. de ene keer betaalt u hen de andere betalen zij u volgens uw tekst. In uw plaatst zou ik een Thaise bankrekening openen op uw eigen naam en van daar uit werken. Het openen van een zakelijke rekening is niet aan te bevelen want dan dient u een Thais bedrijf te hebben en dan nog. Ik praat uit ervaring. Bij de Rabo betaalt u € 10,- ongeacht het bedrag en €. Het komt dan in Thailand automatisch tegen dagkoers op uw rekening terecht. Nu de vraag hoe naar Nederland. Dat is niet zo eenvoudig. Maar is dat nodig. U kunt het Baht bedrag toch gebruiken voor uw aankopen. Of anderszins. U mag mij wel contacten om precies uit te leggen wat u wilt of moet. Bob116@outlook.nl

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. PEER zegt op

  Harrie,
  Ik maak gewoon geld over naar de Thaise rekeninghouder via ING.
  Geef aan: kosten voor ontvanger en maak plm € 15,- meer over, want hoger zijn dan de kosten niet.
  Bij mij werkt dat perfekt. Informeer bij jouw bank of verander van huisbankier.
  Succes
  Peer

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Harrybr zegt op

  Al jaren heb ik de afspraak met mijn Thaise leveranciers in Euro’s aan tegenwaarde over te boeken, zie http://bankexchangerates.daytodaydata.net/. Beter in TH de Euro’s omzetten in THB, want HIER is de THB een “exotische” valuta, dus slechte wisselkoers, en daar is de Euro een van de standaardvaluta’s.
  Bij bedragen boven € 10,000 komen ook Ebury en de NWBM in beeld: goedkoper dan welke NL-bank dan ook en een paar computer”clicks” meer werk.
  Overboeking in €uro via normale banken: ING: 0,1% min € 5 max € 50 per transactie + kosten in TH

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Harrie zegt op

  Een Thaise vriendin ben al 41 jaar gelukkig getrouwd met een echte hollandse,maar is er geen internetbankieren in thailand, wist niet Raymond dat je dat met je telefoon moet doen

  zodra ik weer in nederland ben zal ik eens bij verschillende banken langsgaan, maar loe een tientje vind ik wel meevallen, kreeg ook de tip grenswisselkantoor, ik ga dat ook eens na,
  nu nog even genieten van bangkok,
  bedankt voor jullie tips gr Harrie

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Antonius zegt op

  Ik heb een Western Union.com/nl account,

  Met dit account kan je geld op naam storten. de ontvanger kan het geld dan in iedere vestiging met een speciale code ophalen Het is ook mogelijk geld op een bankrekening te storten dus ik begrijp het probleem niet zo goed.
  Met internet regel je bij Western Uniun de opdracht en je betaald met je Nederlandse bankpasje met ideaal.
  de kosten vallen ook erg mee ca 10 euro voor een overboeking van 200 euro’s.
  Je naam en adres, alsmede paspoort wordt wel gecontroleerd. Maar dit hoeft geen probleem te zijn.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt Harry

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Soi zegt op

  Vreemd dat de eigenaar niets weet van Western Union? Veel Thai krijgen op deze manier vanuit het buitenland sponsorgeld. Een telefoontje en cash ophalen bij een bank van keuze.
  Eigenlijk geef je het antwoord zelf al: ga met de betr. eigenaar naar een TH-bank en regel aldaar jullie betalingsverkeer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Choose zegt op

  Via transferwise, ik denk momenteel de goedkoopste manier om geld over te schrijven naar het buitenland waaronder ook naar Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Walter zegt op

  Transferwise is goedkoop voor transacties in courante munten.
  Voor exotische munten (zoals de Thaise baht) rekenen ze met een wisselkoersmarge. Deze bedraagt bijvoorbeeld 1,5% voor de Thaise bath. In dat geval ben je niet veen goedkoper af dan via een gewone overschrijving van bank tot bank, waar je ook altijd verliest op de wisselkoers.
  Xendpay lijkt – zeker voor de exotische munten – veruit de goedkoopste optie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website