Lezersvraag: Hoe gaat het betalen van wegenbelasting in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 februari 2015

Beste lezers,

Over een week moet ik mijn wegenbelasting voor mijn auto (Nissan) voor het komende jaar gaan betalen. Voorheen deed de servicemanager van de garage in Cha-am dit karweitje voor mij, maar de lieve dame heeft inmiddels een andere baan buiten Nissan.

Waar kan ik betalen en wat komt daar allemaal bij kijken?

Ik wil me graag goed voorbereiden. De taal is al een obstakel, dus goede voorbereiding is het halve werk! Wie kan mij helpen met informatie?

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijk groet,

Eric


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe gaat het betalen van wegenbelasting in Thailand?”

 1. Rob Piers zegt op

  Beste Eric,

  Er zijn zaken waar je je motorrijtuigenbelasting kunt laten betalen. Ongetwijfeld ook in Cha-am. Zelf laat ik de motorbike-belasting betalen door aan zaak direct na Soi 41 (vanaf Cha-am), naast de (nieuwe beddenzaak) en een sleutelspecialist tegen een geringe vergoeding.
  Voor de auto wordt de betaling verzorgd door mijn verzekeringsmaatschappij “Verzekeren in Thailand” in Hua Hin. Wellicht dat jouw verzekeraar dat ook voor jouw kan verzorgen.
  Zelf hoef ik in ieder geval niet naar het kantoor in Pranburi en dat is best prettig.
  Succes!

 2. henry zegt op

  Eerst moet je zorgen dat uw verplichtte autoverzekering is betaald. Dan rijd je gewoon naar het lokale transportoffice. Die hebben allemaal een Drive Thru , je sluit je met uw wagen gewoon achteraan aan. Eens bij het lojet aangekomen geef je uw Blauw registratieboekkje van iw auto af , tesamen met het ontvangstbewijs van uw POROBO (verplichtte verzekering , en je betaald. En uw sticker. Er word alleen cash aanvaard, en klaars is kees; Duurt alles bijeen amper 5 minuten.

  U kan het te betalen bedrag terug vinden, onderaan het betalingsbewijs van verleden jaar

 3. gerard zegt op

  Vandaag toevallig gaan betalen.
  Je moet dan zijn bij een filiaal van ministerie van transport (te herkennen aan de paarse hekken), waar ze ook het rijexamen afnemen.
  Neem je verzekeringspapieren mee en voldoende geld, want ik moest voor mijn Toyota Vigo 6 jr oud 4800 bath betalen.
  Let wel op want 1 dag te laat kost je 500 bath boete.

 4. pim Haring zegt op

  Eerst moet de auto als hij 6 jaar oud is gekeurd worden ,met het bewijs ga ik naar mijn verzekeringsagent die als service de belasting gaat betalen .
  A.A. in Hua hin .
  Daarna kan je pas verzekerd worden.
  Nu weet ik niet of dat ook in Pranburi kan met een auto uit Cha-am ,dat is weer een andere provincie .

 5. Ronny Cha Am zegt op

  Mijn partner verteld mij dat het bureau gelegen is vanaf de bypass Cha Am richting Bangkok, voorbij de swiss sheepfarm ( zelfde kant)… Iets verder is er op de rechterzijde een dieren(weegschaal) controle post en daar een smal straatje in. Je kan daar bromfiets en autotaks betalen.
  Groetjes,
  Ronny en Jeab

 6. HarryN zegt op

  De eerste jaren deed mijn Mitsubishi dealer de tax sticker voor mij. Sinds mijn auto ” gekeurd” moet worden doen dat speciale keuringstations o.a. Onder de fly-over ,op de weg naar de Wat mongkol iets voorbij baan Silapin en bij de Klong Road Maepai golfafslagbaan. Ga daar heen met blauwe boekje,auto gaat op rollenbank voor rem controle en men neemt het chassisnummer over. Binnen is het betalen voor tax en verplichte verzekering. Kantoor regelt dit met meerdere boekjes in Pranburi en 3 a 4 dagen later kun je sticker ophalen. Er wordt niet gevraagd naar overige verzekering. Voor mij is de tax 13 januari en de grote 1e klas verzekering loopt in februari af en staat er dus los van. Zo werkt het ook voor de bromfiets kan niet door dealer gedaan worden aldus de Honda/Yamaha dealer en doe het nu 2 jaar zelf zonder problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website