Lezersvraag: Betaalkaart limiet en geld opnemen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
26 april 2016

Beste lezers,

Dankzij jullie BLOG zijn we reeds heel wat te weten gekomen en konden we leuke zaken inplannen. Dank hiervoor. Onze reisplanning voor 3 weken Thailand is gemaakt maar heb nog een prangende vraag rond betalen:

In heel veel zaken kan je met de betaalkaart betalen (er komt wel provisie bij maar soit) maar via de bank hebben we vernomen dat er een limiet op geldopnames staat voor een vrij lange periode (7 dagen à € 650), dus we kunnen maar éénmaal per week € 650 afhalen. Dit bedrag kan niet opgetrokken worden ter preventie van kaartdiefstal.

Wij hadden al gedacht om dan wat cash mee te nemen maar is niet echt safe vind ik persoonlijk om daarmee continue rond te lopen. Hoe lossen anderen dit op?

Groetjes,

Carmen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Betaalkaart limiet en geld opnemen in Thailand”

 1. Hans zegt op

  Ik pin geld in Thailand bij elke ATM in Thailand met mijn eigen ABN -AMRO maestrocard die ik in Nederland ook gebruik.
  Je moet er wel voor zorgen dat de werelddekking aan is. Dat kun je zelf bepalen.
  Ik kan dagelijks 15.000 bath pinnen. Dus in 1 week kan ik 105.000 bath pinnen.
  Niet dat ik dat doe, maar het kan wel. 105.000 bath = 2690 euro.
  Ik weet niet bij welke bank jullie zitten, maar het verhaal dat er een limiet op zit voor 1 week 650 euro lijkt mij raar. Ik kan me niet voorstellen dat banken op dat punt veel verschillen.

  • dirk smeets zegt op

   Hij bedoelt volgens mij duidelijk wel een mastercard of een visacard en daar staat wel degelijk een limiet op van om en bij de 650€ per week.Die limiet geld dan wel voor afhalingen aan een bankautomaat.Is je limiet bereikt kan je wel nog betalingen doen voor je hotel of eventuele boekingen

 2. Paul zegt op

  Gebruik een creditcard

 3. Paul zegt op

  Ik gebruik voor aankopen altijd mijn creditcard.
  Bijkomend voordeel is dat je aankopen verzekerd zijn.

  Suc6

 4. Paul Schiphol zegt op

  Vreemde informatie, bij ons laatste bezoek (2015) kon er zoals gebruikelijk nog dagelijks probleemloos THB 10.000 (ca. € 250) gepint worden. Maak je geen zorgen zou ik zeggen en vraag het nog n’s na bij je eigen bank, vergeet niet de pinnen buitenland functie in te schakelen. Fijne vakantie, Gr. Paul

 5. E.van Someren zegt op

  Voor dit soort probleempjes heb ik :

  Rekeningen op 2 verschillende banken en …
  Bij ICS ( VISA ) een creditcard …

  Dus … 3 mogelijkheden om te pinnen c.q. betalen … altijd raak !!!!!

  U hoeft echt NIET kapitaalkrachtig te zijn.
  Alleen voor creditcard wordt bij BKR getoetst !

  Succes en fijne vakantie toegewenst.

  Eddy uit Valkenswaard.

 6. karel zegt op

  Met mastercard kan je om de 4 dagen 620 euro opnemen (althans in België).
  Cash meenemen naar Thailand is op zich geen problem als je gebruik maakt van de kluis die je in de meeste hotels krijgt op je kamer of anders aan de balie.
  Het is verstandig om al je waardevolle papieren zoals vliegtuigtickets, paspoort, creditcards etc…. op te bergen in een kluis Als je op uitstap gaat. neem dan voldoende cash mee en de rest ligt veilig.
  Ik maak altijd een copie van mijn paspoort als ik rondloop in Thailand. Als je dan controle krijgt heb je tenminste iets om te tonen.
  Let wel; moest je van plan zijn om ook een ééndagsreis naar Cambodja te maken heb je wel je officiële paspoort nodig natuurlijk.

 7. Rudy zegt op

  Nou Carmen, je limieten liggen wel laag. Als ik alleen reis heb ik meestal van twee rekeningen een krediet- en een debetkaart bij, dus 4 kaarten in totaal. Kredietkaarten geven zo’n 620€ cash per 4 dagen en een gebruikslimiet van 5000€ per stuk, debetkaarten 600€ per dag, 1250€ per 7 dagen elk. Heb wel belgische bankrekeningen met gratis kaarten…

 8. Leo Th. zegt op

  Van welke bank heb jij een betaalpas? ING en ABN-AMRO hanteren daglimieten voor opnames in het buitenland van € 500,= hetgeen bij de huidige koers neerkomt op zo’n 19.000 Bath. Bij ABN-AMRO geldt wel dat de limiet bij sommige banken buiten Europa maar € 300,= bedraagt, afhankelijk of de betaalautomaat wel of niet de chip in de kaart herkent. Heb nog nooit gehoord dat je slechts eens in de 7 dagen geld mag opnemen. Vergeet niet voor vertrek na te gaan of je met je betaalpas geld kan opnemen in landen buiten Europa. Indien dat niet het geval is wijzig dat dan bijtijds. Ook zijn er in Thailand betaalautomaten van banken waar maximaal 10.000 Bath per keer opgenomen kan worden. Op dit blog is daar voldoende informatie over te vinden. Fijne vakantie en pas goed op je geld/spullen.

  • Christina zegt op

   We hebben een rekening bij de ING ook een creditkaart. Op onze betaal pas kan Ik per dag 1000 euro opnemen. Buitenland wel inschakelen ook kan Ik de bank opdracht geven om betalingen tot 50.000 met betaal pas te doen is nieuw. Zou zeggen check het bij je bank.

   • Leo Th. zegt op

    Op de site van de ING staat vermeld dat je met een betaalpas van de ING bij een geldautomaat in Nederland maximaal € 1000,= p/d mag pinnen en in het buitenland maximaal tot een tegenwaarde van € 500,= p/d. Deze limiet is niet te verhogen. Deze limiet geldt niet voor een creditcard maar de vraag ging over een betaalpas!

 9. l.lagemaat zegt op

  Open in Nederland nog een rekening op een andere bank. Dan is het mogelijk om met 2 kaarten geld op te nemen.
  Mocht een kaart verloren gaan dan is er nog een “reserve” kaart om over geld te beschikken.
  Contant geld meenemen? Hopelijk heeft het hotel een goede kluis.

 10. Henk A zegt op

  Beste Carmen,
  In België betreft de limiet voor cash opnames met een bankkaart steeds 650 € per dag (en 2500 € per week , bron ING België) en kan die limiet steeds worden aangepast voor een bepaalde periode. Tevens dien je jouw betaalkaart wel laten aan te passen voor het gebruik buiten Europa (ze plaatsen jouw kaart dan op een zogenaamde white list). Hoe het voor Nederlandse banken zit weet ik niet (maar je vermeld jouw nationaliteit niet, vandaar…). Hou er rekening mee dat je bij geldafnames aan toestellen in Thailand telkens maar voor een maximum bedrag van 10000 THB of 15000 THB (afhankelijk van de bank) per keer kan afhalen (en er komen telkens commissies bij). Als extra betaalmiddel nemen wij steeds een Mastercard of Visakaart mee… Je weet maar nooit (zelfde regels echter bij geldopvragingen !)
  Persoonlijk nemen wij steeds een voorraad aan contant geld (Euro’s) mee. Daar krijg je nog steeds de beste wisselkoers voor en betaal je de minste kosten !
  Veel plezier alvast in Thailand !

  • Nicole zegt op

   Wij nemen met onze Franse visa max. 2×20.000 Baht op

 11. Jan zegt op

  Over dit onderwerp is al veel geschreven.

  Wat ik inmiddels al jaren doe is contanten meenemen en daarbij is een kluisje in een hotel van levensbelang. Uiteraard ook een bankpasje en/of CC meenemen maar die gebruik ik normaliter nooit (op vacantie).
  Aan het einde houd ik altijd nog geld over 🙂

 12. Patrick zegt op

  Cash en meerdere kaarten.
  Soms werkt de kaart niet bij de ene ATM maar dan weer wel bij een andere instelling.
  Er bestaan ook prepaid kaarten waar je vooraf geld op kunt zetten en via internetbanking kun je het saldo aanzuiveren. Dit geeft het voordeel van cash zonder het risiko omdat je slechts zoveel oplaadt ale nodig en vervolgens adhv een internetoverschrijving kunt aanvullen en …. afhalen.

 13. Rienie zegt op

  Beste Carmen.
  Ik denk dat je beste kunt zorgen dat je naast je betaalkaart ook een creditkaart hebt. Deze beide zorgen ervoor dat je voldoende cash geld hebt.
  Je kan op heel veel plaatsen met je kaar betalen. Extra cash meenemen is niet zo zinvol met de omwisselkoersen.
  Kijk wel bij welke bank je geld haalt. De koersen kunnen nogal eens wisselen. Ook is het zinvol met je kaart het maximale uit de atm te halen. Je betaald daar namelijk voor.
  Geniet van je reis.

 14. marcel zegt op

  Je kan gewoon pinnen in thailand het verschilt wel van thaisebank hoeveel je kan pinnen per dag je pin automaten waar je 10000 per dag kan pinnen maar ook waar je 15000 per dag kan pinnen je moet wel zoals paul zegt je pin pas open zetten voor buiten Europa.

  goeie reis

 15. Lung addie zegt op

  Over dit onderwerp is er reeds veel inkt gevloeid. Sommigen laten Thailand overkomen als het land waar je gegarandeerd bestolen wordt. Niets is echter minder waar, tenminste als je, net als in de Europese landen, elementaire voorzichtigheid in acht neemt. Ieder respectabel hotel beschikt over kluizen of biedt een kluis in de kamer zelf aan. Zowat elk respectabel hotel aanvaard VISA. Ik zie dus werkelijk het probleem niet goed in. Je vraagt een VISA kaart aan, de meeste banken in Nederland en Belgie geven je standaard reeds een Maestrokaart, en bij vertrek neem je voldoende cash mee.
  Ik kom reeds bijna 20 jaar in Thailand, woon hier al meerdere jaren en ben hier nog nooit bestolen. Maar ja, ik wil de lezers ook niet enkel inlichten over hoeveel ik wens te spenderen in Thailand……

 16. Thallay zegt op

  banken en overheden streven ernaar cash geld te laten verdwijnen uit het betaalverkeer. In de USA is het nu al verboden meer dan 1500 dollar cash geld op zak of in huis te hebben. De EU heeft ook zo´n richtlijn, die snel van kracht zal worden. Zo zullen geleidelijk de biljatten van meer dan 50 euro gaan verdwijnen. Debetkaarten zullen uit het circuit gehaald worden en zal iedereen gedwongen worden over te gaan op de creditcard, een zeer lucratieve zaak voor de banken. En de overheden kunnen precies ieders uitgavenpatroon volgen, en zij niet alleen. Met een Thaise debetkaart kan men nu al geen geld opnemen in Europa en voor een farang is het niet eenvoudig een creditkaart te krijgen.
  Dit is geen doemscenario maar zal binnen afzienbare tijd realiteit zijn. De wetten en regels zijn al aangenomen en in veel landen o.a. Duitsland en Zwitserland van kracht.

  • Christina zegt op

   In the USA maar 1500 dollar in huis of in je zak niet waar. Pas geleden nog naar Vegas geweest en de mensen hadden daar echt veel meer dan dat bedrag. Trouwens mijn familie die daar woont nog nooit over gehoort. Zelfs werken ze daar nog met checks die ze zelf bij de bank moeten verzilveren. Wat hier al lang verdwenen is.

  • jan V zegt op

   ik weet niet over welke debet kaart van welke Thaise bank je praat Thally, ik heb een debet card van de Bangkok bank en kan gewoon over de hele wereld geld opnemen met deze kaart!

   ik werk over de hele wereld en gebruik die kaart overall Europa zuid Amerika,USA geen enkel problem.

   Jan

 17. dirk smeets zegt op

  Is toch duidelijk volgens mij dat hij het heeft over een creditcard.En daar staat wel degelijk een limiet op.Maar die limiet is voor afhalingen aan een betaalautomaat.Als je limiet bereikt is kan je wel nog betalingen doen voor boekingen voor hotels en dergelijke.

 18. Jack G. zegt op

  Mijn grootste kostenpost is overnachten en die boek ik vaak al vanuit Nederland of ik betaal deze ter plaatse met een creditcard. De kleermaker en golfbaan betaal ik ook met een creditcard. Verder is mijn geldbehoefte voor eten, drinken, massage en vervoer zoveel lager geworden in de loop der jaren dat ik met een beperkte hoeveelheid cash het makkelijk redt. Ik ga net als Carmen ook maar 3 weekjes en dan is het bij mij te overzien qua uitgaven. Zeker nu ik geen bier en wijn meer mag drinken van vele deskundigen. Als ik vergelijk met mijn eerste Thailandreis heb ik mijn kosten flink zien dalen en heb nog steeds veel plezier of misschien wel meer plezier. Ik heb op mijn eerste reis overal de hoofdprijs betaald en toen ook een toeristische hotspots zoals het koninklijk paleis bezocht. Kortom, ik hoef anno 2016 niet naar de Thaise ATM omdat Thailand mij nog steeds vakantieplezier biedt voor een nette prijs.

 19. Cornelis zegt op

  De limit van een creditcard is simpel te verhogen door geld over te maken naar het betreffende creditcard nummer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website