Beste lezers,

Stel je wil op hele korte termijn naar Thailand vliegen bijvoorbeeld volgende week. Bestaat dan nog zo iets als een lastminute vlucht tegen een aanvaardbaar tarief? Vroeger kon dat met airberlin.

Waarom zijn de tickets oneway van uit Bangkok zo duur?

Met vriendelijke groet,

Willy

10 reacties op “Levensvraag: Bestaan er nog last minute vliegtickets naar Thailand?”

 1. Dennis zegt op

  Luchtvaartmaatschappijen hanteren een “yield system” bij de verkoop van hun tickets. Ze werken met contigent tickets die steeds duurder worden naarmate de vertrekdatum nadert. Echter, als een vlucht niet vol genoeg raakt (bezettingsgraad laag), dan daalt de prijs weer. MAAR: Ze zullen nooit stoelen gaan dumpen om de vlucht vol te krijgen. Een zichzelf respecterende airline vliegt echt liever met lege stoelen, dan de prijs te verlagen, want dan gaan reizigers erop gokken (bij toekomstige vluchten) dat de stoelen wel goedkoper worden. En dat wil een airline niet, die hoopt er eigenlijk op dat een reiziger die echt moet vliegen de volle mep gaat betalen. Daarom zijn tickets ver voor de vertrekdatum ook goedkoper; Die reizigers hebben nog een keuze als het op vertrekdatum aankomt. De “last minute” reiziger die echt morgen moet vertrekken zal de volle mep betalen; Hij heeft geen keus.

  Dus nee, echt last minute op lijnvluchten bestaan niet echt (meer). Op vakantievluchten waarbij reisorganisaties de tickets inkopen kan het nog wel, omdat die organisatie een verplichting heeft bij de airline en in dat geval is een lege stoel inkomstenverlies. Maar op de route naar Bangkok vind je weinig van dit soort tickets.

  • willy zegt op

   Dank je wel,dat vermoedde ik al maar nu week ik het zeker .

  • David zegt op

   Dennis,

   Hartelijk dank voor deze transparante weergave van de zaken zoals ze zijn.
   Daar heb je wat aan!

   Mijn indruk was inderdaad ook dat last minutes eerder te rapen waren bij gecharterde vluchten.
   En die zijn er niet veel naar BKK.
   In het hoogseizoen kan het nog wel eens lukken via agentschappen die all-in reizen aanbieden.
   Dat zijn dan georganiseerde snoepreisjes van meestal 10 dagen en dan land je snel op bv Phuket.
   Niets voor de doorwinterde Thailandganger dus.

   Verder zijn er door de concurrentie wel voordelige vluchten te boeken, snel er bij zijn is dan de boodschap. En ruim op tijd je reis plannen.

   David

 2. Roy de Jong zegt op

  Met Groupon kun je op het ogenblik korting krijgen op een ticket van Etihad vanaf Brussel.

  Bron:

  http://ticketspy.nl/deals/op-alle-etihad-tickets-e100-e150-korting/

 3. Song zegt op

  Tsja, om dit als een levensvraag te bestempelen vindt ik wel erg veel eer. Maar on topic; het enige wat ik nog enigszins nog op last minuten zou willen bestempelen is “ltur”, zij verkopen alleen tickets voor de komende 3 maanden en hebben een dagelijks wisselend aanbod. Soms zit er een “gelukkie” tussen.
  Een verklaring waarom tickets vanan Bangkok fors duurder zijn heb ik niet. Wellicht eens proberen vanaf Kuala Lumpur? (Met een budgetvlucht van Thailand naar KUL)

 4. Anja zegt op

  Probeer eens bij BMAIR, je moet ze gewoon bellen, kan je nog wel eens een prijsafspraak maken.
  Spreek ui ervaring!

 5. rene23 zegt op

  Abonneer je op de nieuwsbrief van ticketspy.nl
  Deze week nog een aanbieding van een retourtje Bangkok met Norwegian air vanaf Stockholm voor minder dan 350 Euro !!

  • kees zegt op

   Aanbiedingen van Norwegian airline lijken goedkoop.
   Echter je moet appart betalen voor bagage, maaltijden enz waardoor deze uiteindelijk veel duurder is dan de daaropvolgende in de lijst.
   Kijk gewoon op Skyscanner, je kunt per maand zien wat de prijzen zijn.
   Veelal rond de 350 al iets te boeken.

 6. Dennis v E zegt op

  Enkele reis vliegtickets zijn in verhouding altijd duurder dan een retourticket. Ik vlieg vaak tussen AMS en BKKen meestal is dit een enkele reis, omdat ik vaak eenmaal niet weet wanneer ik weer terug ga naar Nederland. Als ik ongeveer weet wanneer de reis zal plaatsvinden stel ik een ticketalarm in op ‘skyscanner.nl’ die je dan een mailtje stuurt van een prijswijziging op de door jouw gekozen datum. Ideaal en heeft me al veel tijd en geld bespaard. Enkele tickets van Schiphol heb je soms al voor 225 euro terwijl mijn goedkoopste ticket vanaf Bangkok 359euro was.

 7. Willy zegt op

  Net gepraat met een kennis die vast in Thailand is gaan wonen,hij vertelde mij dat hij al regelmatig gewoon naar de luchthaven gereden is en daar een ticket geboekt bij eender welke maatschappij die nog plaats had.Iemand daar ervaring mee?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website