Beste lezers,

Graag had ik een beetje goede raad i.v.m. de crematie van de overleden koning van Thailand. Ik ben een maand reis aan het plannen rond 26 september tot 26 oktober 2017 (Pattaya).

Zullen er zware beperkingen worden opgelegd i.v.m. uitgaansleven (drank, muziek. enz..) of enkel alles een beetje rustiger aandoen zoals vorig jaar november na het overlijden van de koning?

Is deze periode wel aan te raden of…..?

Alvast bedankt voor de komende reacties !

Groet,

Dirk (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Zijn er beperking voor het uitgaansleven ivm crematie van de koning?”

 1. Bob zegt op

  Wil dat ook wel weten want ben van plan om 26/10 in Thailand toe te komen.

 2. Victor Kwakman zegt op

  Zoals nu gepland zal de crematie plaatsvinden op 16 oktober en 5 dagen in beslag nemen. Gezien het feit dat u 26 oktober vertrekt zult u er denk ik weinig van merken.

  • Victor Kwakman zegt op

   16 oktober moet uiteraard 26 oktober zijn

   • Fon zegt op

    De plechtigheden duren van 25 t/m 29 oktober. Op 26 oktober is de daadwerkelijke crematie.

 3. l.lagemaat zegt op

  De crematieceremonie begint op 25 oktober.

  Het lijkt mij wijs om 24 oktober Thailand te verlaten!

  Op 26 oktober vindt de feitelijke crematie plaats en worden zeer veel bezoekers in Bangkok verwacht.
  Verwacht op die dag niets op het gebied van het uitgaansleven!

 4. Gino zegt op

  Beste Dirk,
  Gezien deze plechtigheden plaatsgrijpen van 25 oktober tot en met 29 oktober denk ik wel niet dat het voor U na 1 maand vakantie de laatste 2 dagen een probleem zal vormen om wat minder uitbundig te leven ter ere van de overleden koning.
  Bekijk het misschien als een unieke beleving die je zelden of nooit kunt meemaken.
  Of zie ik het verkeerd?
  Alvast een prettige vakantie.

 5. Renévan zegt op

  Het volgende kwam ik ergens tegen. 26 oktober is trouwens ook een nationale vrijdag.
  BANGKOK, 29 May 2017 (NNT) – To avoid traffic congestion, foreign tourists are advised travel outside Bangkok in late October when the royal cremation ceremony of the late King Bhumibol Adulyadej is held.

  The Ministry of Tourism and Sports will release an official travel advisory for foreign nationals coming to Thailand in October to inform them of the royal cremation which will take place from October 25th- 29th.

  Tourism and Sports Minister Kobkarn Wattanavrangul said in order to avoid traffic congestion, foreign visitors are advised to stay outside of Bangkok during the cremation period. Information on tourist attractions outside the capital will be included in the advisory.

  Activities around the cremation site will be allowed only prior to the ceremony and must be cleared out when notified.

  Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT) Yuthasak Suphasorn said TAT offices nationwide and abroad will cease all activities during the cremation as a sign of respect.

 6. Ko zegt op

  Veel zal gaan op zijn Thais, alles kan veranderen. Maar zoals het er nu naar uitziet zal er een alcoholverbod komen gedurende enkele dagen. Zeker in Bangkok, men wil niet ook nog eens honderden extra verkeersdoden. Het openbaar vervoer in Bangkok zal het niet aan kunnen. Het wordt een gaan en komen van regeringsleiders, koningshuizen etc. en die komen allemaal per vliegtuig ( velen met meer dan 1) en moeten over de weg worden vervoerd. De veiligheid zal tot het maximum worden ingericht met alle ellende van dien op de vliegvelden. Er zijn 2 extra vrije dagen. Als zaken al niet uit respect zijn gesloten zullen veel Thais dit op zijn minst op de tv willen zien en dus aan de buis gekluisterd zitten en niet willen werken of zelfs massaal afreizen naar Bangkok. Radio en tv worden aangepast. Ik hoor nu al van horeca, winkels e.d dat ze dan wel niet hoeven te sluiten, maar waarschijnlijk geen personeel hebben om open te kunnen of gewoon niet bevoorraad kunnen worden. Advies dat ik krijg van Thai: vermijd alles in Bangkok van 24 – 30 okt., ook vliegen! Hoe zit het dan elders in Thailand? Overal worden bussen, taxi’s etc weggetrokken naar Bangkok. Personeel van andere vliegvelden worden massaal overgeheveld naar Bangkok, met een dramatische onderbezetting van die vliegvelden. Artsen, ziekenauto’s etc, veel moet naar Bangkok. Het hoeft niet, maar heel Thailand zou weleens op zijn kop kunnen staan. Zal er dan toch nog wel iets open zijn? Natuurlijk wel, maar vraag denk ik niet: wat, wanneer en hoelaat? Maar voor vele Thai geldt ook: een dag niet werken is een dag geen geld, de vraag is wat zwaarder weegt: de uitvaart van de koning willen zien ( eens in je leven voor de meeste Thai) of een dag werken?

 7. NicoB zegt op

  Zou zeggen, leg wat extra biertjes in je koelkast, hou je gedeist, zorg dat je respectvolle kleding draagt als je buiten komt, zwart is altijd goed, volg de crematie op TV, verwacht praktisch wel tempering van uitgaansleven, muziek, e.d.
  Zit je dan in Bangkok, ga dan niet zo nodig de toerist uithangen, alles kan vastlopen in het verkeer, etc., blijf in de buurt van je verblijfslocatie, denk dat je dan eenvoudig door die dagen heen komt.
  NicoB

 8. bona zegt op

  Hallo Dirk,
  Ik heb wat rondgevraagd. Niemand kan in de toekomst kijken, doch de raad die ik meerdere malen gekregen heb, is (afhankelijk van je vertrekuur) zeker ruim op tijd te vertrekken naar de luchthaven. Het verkeer zou ernstige vertraging kunnen oplopen.
  Groetjes.

  • Dirk zegt op

   Hallo bona,
   ik heb mijn vertrekdatum alvast aangepast van 26 naar 24 oktober 2017.
   Bedankt voor de goede raad !!

   Groetjes Dirk (België)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website