Beste lezers,

Mijn vrouw is Thaise, getrouwd met mij en in bezit van een F-kaart in België. Wij vertrekken op 7 oktober naar Thailand voor een maand familiebezoek.

Haar Thaise reispas vervalt in februari 2019. De bedoeling is om eenmaal in Thailand daar een nieuwe reispas aan te vragen.

Geeft het problemen om van België naar Thailand te reizen en met haar nieuwe reispas terug te keren?

Groet,

Phil (BE)

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Van België naar Thailand te reizen en met een nieuwe Thaise reispas terugkeren”

 1. Bruno zegt op

  Beste,
  Waarom vraag je hier in de Thaise ambassade geen nieuw paspoort aan. Deze is gelegen in Ukkel (Brussel). Openingstijden van 10:00 tot 15:00 ( hebben wel een lunchpauze). Paspoort klaar in 3 weken of je moet sneldienst betalen dan klaar in 10 dagen.

 2. Marc Van Holm zegt op

  Mijn vrouw had ook een nieuw int,paspoort nodig. alle pagina s van het oude paspoort werden voorzien van een stempel not valid en een hoekje werd van elke pagina afgeknipt, uitgezonderd de pagina waar haar visum op stond.
  Het oude paspoort werd dan aan het nieuwe vastgeniet.
  maar dat is al enkele jaren geleden nu, misschien is de werkwijze nu veranderd.
  succes

 3. Eric zegt op

  Mijn vrouw zat in hetzelfde geval. Wij hebben dan een nieuwe reispas aangevraagd op de Thaise ambassade in Brussel. Dit kan nog juist voor jullie maar dan moet je je wel haasten. Normaal moet voor vertrek nog 6 maanden geldig zijn.

  • Jos M zegt op

   Eric, voor een Thaise geld die regel van 6 maanden niet.
   Alleen voor touristen.
   Het paspoort van mijn Thaise vrouw was verlopen, zij kreeg op de ambassade een eenmalig te gebruiken reisdocument waarmee zij naar Thailand kon en heeft daar een nieuw paspoort gehaald.

   • stevenl zegt op

    Die 6 maanden regel geldt ook niet als je visumvrij binnenkomt op een Nederlands of Belgisch paspoort.

 4. Peter Stiers zegt op

  Ik weet niet of het problemen geeft maar waarom niet naar Thaise ambassade in Brussel gaan en daar een nieuwe aanvragen.
  Mijn vrouwke doet dat altijd zo.

 5. Guy zegt op

  Je kan daarmee geen problemen hebben immers haar huidige thaise pasport is nog geldig om thailand binnen te komen jullie gaan op 7 okt 18 (aankomst 8 okt )dus daar geen probleem.

  Terugkeren met een inmiddels verkregen nieuwe geldige Thaise paspoort is ook geen probleem wel een plicht om over een geldig thais paspoort te beschikken om te reizen.

  Voor de vervaldag een nieuw thais paspoort laten aanmaken in de Thaise ambassade te Brussel (Ukkel) is zinloos en verspilling.
  Immers in Thailand kan ze dat heel makkelijk doen en je wint 5 maanden geldigheid.

  Dus maak je geen zorgen daarover.

  Prettige reis en verblijf (als je zin hebt kan je op bezoek komen , ben daar ook in die periode).

 6. luc coomans zegt op

  beste,

  doe dit al 15jaar en heb nog nooit problemen gehad dus ik denk u ook niet.
  als je wel getrouwd bent in belgie.

  mvg luc

 7. Leo Eggebeen zegt op

  Is geen probleem. Het paspoort is geldig bij het binnenkomen in Thailand. Dan gewoon het paspoort vernieuwen. Toch waarschijnlijk makkelijker dit in Belgie bij de ambassade te doen, anders moet je de hele tijd in de provincie hoofdstad blijven tot het paspoort klaar is. Paspoorten worden niet door de gemeente verstrekt in Thailand.

 8. teun zegt op

  Als ik mij goed herinner heft mijn vriendin destijds een nieuw paspoort aangevraagd en gekregen. Dit omdat wij voor bezoek naar Nederland gingen en haar paspoort verlopen was. Haar oude paspoort werd niet ongeldig gemaakt.
  Ik denk, dat men bij vertrek geen echte problemen zal maken. Zij verlaat immers Belgie/Europa met een (binnenkort verlopend) Thais paspoort. Men zal haar zeker niet tegenhouden.
  En bij terugkeer in Belgie ook geen problem. Tenzij de F-kaart op e.o.a. manier een verwijzing maakt naar het “oude” paspoort. In dat geval zou je erop aan kunnen dringen in Thailand om het oude paspoort niet ongeldig te maken. Je zou ook kunnen zeggen, dat haar oude paspoort verloren is……..

 9. Stefaan zegt op

  Volgens mij is enkel de geldigheid van de huidige reispas een mogelijk probleem : bij afreis moet dit nog zes maand geldig zijn. Officiële instanties en vliegtuigmaatschappijen zien dit meestal door de vingers. Maar het risico zou ik niet nemen.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Stefaan,jou informatie is helaas onjuist,het gaat hier om een Thaipaspoort,en niet om het paspoort van een buitenlandse toerist.
   Alleen het paspoort van een buitenlandse toerist moet nog 6 maanden geldig zijn bij afreis.

   • stevenl zegt op

    Niet correct.

    Paspoort van een Nederlander of Belg die Thailand binnenkomt moet geldig zijn voor de duur van verblijuf, alleen voor het aanvragen van een visum zijn andere regels en is vaak die 6 maanden wel van toepassing.
    Heeft sowieso niets met afreizen te maken maar met binnenkomt.

    • John Chiang rai zegt op

     Beste stevenl, Onderstaande link geeft onder het punt ,,Thailand” duidelijk aan dat jou informatie niet juist is.
     Een paspoort van een buitenlandse Tourist moet bij het vertrek naar Thailand nog 6 maanden geldig zijn.
     Bij het inchecken voor je vlucht naar Thailand heb je vaak,hetzij met veel tijd verbonden nog de mogelijkheid een z.g.n.nood document aan te vragen,omdat je met een paspoort dat geen 6 maanden geldig is helemaal niet kunt inchecken.
     De vliegmaatschappij weet dat je met een dergelijk paspoort Thailand niet binnenkomt,en zal je daarom niet inchecken. Lees s.v.p. hieronder voor je een reactie schrijft,die hoogstens op vermoeden gebaseerd is. Gr. John.
     https://www.hieristhailand.nl/let-op-de-geldigheidsdatum-in-je-paspoort/

     • stevenl zegt op

      Die link geeft onjuiste informatie.

      Ga naar de website van een vliegmaatschappij, en vul daar de paspoort gegevens in, dan krijg je de juiste informatie.

      Net gedaan op de site van KLM, https://klm.traveldoc.aero/, paspoort geldig tot 30 september 2018, heemreis 10 september, terugreis 20 september, resultaat: visa not required, maximum stay 30 days. Alles groen gevinkt.

      • Rob V. zegt op

       Ook luchtvaardmaatschappijen gaan weleens fout, de database die ze gebruiken dekt bijvoorbeeld niet alle situaties omtrent reisdocumenten, visa etc. Het is algemeen gebruik dat een buitenlands paspoort minstens 6 maanden geldig moet zijn op het moment van inreizen. Zelfs als je dus verder niet in visa zaken zou duiken (‘want niet nodig voor mij’) dan doe je er nog goed aan om naar het buitenland te reizen op een paspoort die nog minstens 6 maanden geldig is.

       Maar checken we even bij de Thaise BuZa dan lezen we over ‘visa exempt’:

       “However, please make sure that you are in possession of a passport valid for
       at least 6 months, a round-trip air ticket, and adequate finances equivalent to at least 10,000 Baht per person or 20,000 Baht per family. Otherwise, you may be inconvenienced upon entry into the country.”

       Bron: http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15380-Questions-&-Answers-on-Thai-Visa.html

       Dit alles gaat voor de vraagsteller overigens niet op, een Thai komt altijd wel Thailand in, ook op een verlopen paspoort (liever niet), eenmaal in Thailand een nieuw paspoort regelen en dan met het oude en nieuwe + geldig Europese verblijfsdocument terug naar Europa, dat zou probleemloos moeten gaan zolang je kundig personeel treft bij het inchecken, de grenswacht etc.

      • John Chiang rai zegt op

       Beste stevenl,Af en toe is lezen een kunst op zichzelf,de site die jij hierboven noemt,geeft alleen uitslag over het feit dat je als Nederlander of Belg 30 dagen zonder Visum in Thailand kunt verblijven.
       Als je de onderstaande link namelijk goed zou lezen,kun je duidelijk lezen,,That Visa is not required for Netherlands” omdat je immers niet langer als 30 dagen in Thailand verblijft.
       Verder staat boven aan de site duidelijk,,PASSPORT EXPIRE DATE MUST BE 14 APRIL OR LATER (6 MONTH AFTER ARRIVAL IN THAILAND” dit laatste betekent dat je normaal gesproken reeds problemen krijgt bij het inchecken voor je vlucht.
       https://klm.traveldoc.aero/#results

       • John Chiang rai zegt op

        Aanvullend een telefoontje naar Thai Airway of een andere vliegmaatschappij en je zult het zelfde horen dat je met een passpoort dat minder als 6 maanden geldig is, niet kunt inchecken.
        Bij de zekere weigering van de Thaise Immigration dat je het land betreden kunt,blijft de vliegmaatschappij namelijk verantwoordelijk voor een passagier die met een paspoort wat niet aan de Thaise immigration voorschriften voldoet,en dit risico neemt geen enkele maatschappij.

     • stevenl zegt op

      In aanvulling, zie ook de commentaren op je link, waar de marreschaussee aangeeft dat paspoort geldigheid moet hebben van verblijf.

      En een link geven die het heeft over een 30-dagen visum en een double entry visum is duidelijk incorrect.

 10. Fred zegt op

  Volgens mij niet. Mijn vrouw heeft dat enkele jaren geleden ook gedaan. Zij beschikt wel over een Belgische identiteitskaart en bij aankomst in Brussel laten wij die gewoon zien. Naar een reispas wordt gewoon niet gevraagd.

  • John Chiang rai zegt op

   Helemaal juist Fred,het enigste wat gebeuren kan,is dat een eventueel paspoort nummer op die kaart dan afwijkt met het nummer van haar nieuwe paspoort.
   Vandaar is het nodig dat men tevens het oude paspoort bij het inchecken in BKK nog in bezit heeft.
   Eenmaal in Belgie kan men dit allemaal aanpassen aan het nieuwe paspoort,wat overigens de zelfde procedure verlangt, als men het nieuwe paspoort in Brussel/of elders zou aanvragen

 11. John Chiang rai zegt op

  Met een nieuw Thais paspoort terug naar Europa is helemaal geen probleem,je krijgt immers tevens het oude paspoort terug.
  Mijn vrouw Indien nodig,vraagt haar nieuwe paspoort altijd tijdens haar verblijf in Thailand aan.
  Een nieuw Thais paspoort 5 jaar geldig kost ca 1000Baht,en je hebt sinds kort ook de mogelijkheid om een paspoort aan te vragen wat 10 jaar geldig is.
  Helemaal geen enkel probleem,zodat je niet extra naar Brussel moet voor jullie reizen.

  • erwin zegt op

   wij zitten momenteel in THailand en zitten met dezelfde vraag…alleen vliegen wij retour op Schiphol en mijn vrouw (Thaise) haar paspoort vervalt pas in 2020. Zij heeft momenteel trouwens een F+ kaart in België. Misschien beter wachten tot volgend jaar en dan vliegen vanuit Brussel…misschien beter ? Of is er geen probleem om binnen te komen in Schiphol met een oud en nieuw Thais paspoort ?

 12. Hennie zegt op

  Mijn vrouw heeft vorig jaar een nieuw paspoort gehaald in udon thans word daarna tegen kleine vergoeding aan getekend thuis bezorgd in reis wassen met de oude wel het oude o geldige mee terug genomen probleemloos

 13. David Mertens zegt op

  Geen enkel probleem, het paspoort is geldig voor vertrek, bij terugkomst is het nieuwe paspoort geldig samen met de F kaart.
  Aanvragen van een nieuw paspoort in Thailand is ook geen probleem, je gaat naar de Changwat en zij sturen het nieuwe paspoort op naar je verblijfplaats als het klaar is.

 14. Peeyay zegt op

  Beste,

  Je kan ook gewoon met haar huidig paspoort (dat vervalt op 29/2/19) terugkeren naar België.
  Indien nodig kan ze dan later, indien echt nodig, een nieuw paspoort aanvragen in de ambassade.

  PS: terugreizen naar Thailand (zeker zonder tussenstop) kan na 29/2/19 ook nog altijd met haar verlopen paspoort.
  (vervallen paspoort blijft een bewijs van nationaliteit)

  Nog een goede reis toegewenst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website