Beste lezers,

Ben 78 jaar oud en woon al 9 jaar in Thailand. Ik ben uitgeschreven in Nederland derhalve niet belastingplichtig. Heb ook nooit enig contact met welke overheidsinstelling dan ook, behalve met de SVB die af en toe een mededeling stuurt of het formulier voor bewijs van leven om in te vullen.

Tot vorig jaar mei ik een brief ontving van diezelfde SVB waarin werd vermeld dat de belastingdienst beslag had gelegd op mijn AOW i.v.m. een openstaande schuld. Er is toen 3 maanden AOW ingehouden en mijn vakantiegeld, ik kreeg uitgekeerd een bedrag van 25 euro zijnde de toeslag die extra wordt uitgekeerd.

Van de belastingdienst hoorde ik helemaal niets, geen tekst of uitleg wat dat dan voor schuld was, hoe hoog het bedrag en wat er eventueel fout kon zijn gegaan, helemaal niets.

Heb toen mijn dochter gemachtigd om een en ander uit te zoeken, het bleek voor haar en onneembare vesting waar zij zeer slecht werd behandeld en er geen informatie werd gegeven. Naderhand zou duidelijk worden dat zorgtoeslagen waren die aan mij zouden zijn uitgekeerd in de periode 2008 tot 2012.

Op de 1e plaats heb ik geen ziektekosten verzekering in Nederland en heb ik deze toeslag dan ook nooit aangevraagd, daar komt bij dat ik die bedragen ook nooit heb ontvangen. Uit latere gesprekken zou blijken dat er nog meer aan de hand zou zijn, maar nooit bevestigd door de belastingdienst waar dat dan wel over zou kunnen gaan.

Heb inmiddels een belastingconsulent in de arm genomen, hopende dat hij wat meer informatie boven water kan krijgen over het hoe en wat.

Tot mijn stomme verbazing ontving ik een maand geleden weer een brief van de SVB met dezelfde inhoud beslaglegging op mijn AOW. Tevens werd vast vermeld dat ook mijn vakantiegeld naar de fiscus wordt overgemaakt. Tot nu toe heeft deze onverkwikkelijke zaak mij 4 maanden AOW en 2x vakantiegeld gekost een hele harde deuk in mijn spaartegoed.

Het ergste van deze zaak is dat ik mij van geen kwaad bewust ben en tevens het totale gebrek aan aan informatie en enige vorm van communicatie met de betreffende belastingdienst.

Mijn consulent schrijft mij dat het een heel ingewikkeld geval is en dat ambtelijke molens zeer traag draaien. Dat kan allemaal wel waar zijn maar waaar houdt het op, ik kan niet tot in lengte van dagen mijn spaartegoed blijven aanspreken n keer is de rek er uit en wat dan.

Ik hoop dat er via Thailandblog iemand met ervaring is die mij kan adviseren hoe nu verder, dan kan ik de verkregen informatie cq advies doorsturen naar mijn belastingconsulent.

Wie oh wie kan mij met raad en daad bijstaan, vast ontzettend bedankt.

Met vriendelijk groet,

Hans Samui


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Lezersvraag: Belastingdienst legt beslag op mijn AOW en vakantiegeld, wie heeft raad?”

 1. Wim zegt op

  Een vreemd verhaal, een belastingconsulent die zegt dat het een zeer complexe materie is, Hans die zegt dat hij nooit zorgtoeslag heeft ontvangen en de belastingdienst die geen informatie wil geven.
  Heb je al eens aan de Nationale Ombudsman gedacht om deze in te schakelen. Zij behandelen ook klachten over de belastingdienst. https://www.nationaleombudsman.nl/aan-het-juiste-adres

 2. Cornelis zegt op

  Een vervelende situatie, om het maar eens mild uit te drukken. Is je verblijfadres in Thailand bekend bij de Belastingdienst? Als dat het geval is zou je toch schriftelijk op de hoogte moeten zijn gesteld van de – al dan niet terecht – verschuldigde bedragen. Tot beslaglegging kan alleen worden overgegaan wanneer jij een opgelegde aanslag niet betaalt.

  • Cornelis zegt op

   Nog aanvullend: wanneer je eenmaal in de fase van beslaglegging zit zijn ook de termijnen waarbinnen bezwaar kan worden gemaakt tegen de oorspronkelijk opgelegde aanslagen verstreken. Inderdaad een complexe zaak waarin ook ik weinig licht aan de horizon zie.

 3. gerrit isbouts zegt op

  Moderator: het is niet de bedoeling dat u een mening geeft maar een antwoord op de gestelde lezersvraag.

 4. eduard danser zegt op

  ik woon al sinds 1996 in frankrijk en ik heb nog nooit een probleem gehad.
  de enige overeenkomst tussen frankrijk en thailand is, dat het allebei buitenland is en ik heb mij in 1996 officieel laten uitschrijven in nederland en in laten schrijven in frankrijk.
  ik heb nog nooit een probleem gehad.
  sinds 2006 worden er op mijn bruto nederlandse inkomen verplichte percentages en premie voor ziekenzorg ingehouden.
  mogelijk is dat bij u niet gedaan, vandaar.
  het beste is om in de ochtend uren nederlandse tijd “belasting buitenland” in heerlen te bellen.
  tel 0031555385385, waar u zeer snel en coulant te woord wordt gestaan.
  hun complete adres is: Postbus 2865
  6401 DJ HEERLEN
  wel uw sofinummer bij de hand hebben.
  met viendelijke groet
  eduard danser (78 jaar)

 5. Albert van Doorn zegt op

  Eigenlijk is het heel eenvoudig Hans Samui, indien u in het bezit bent van een DIGID van mijn overheid, dan kunt u uw balastingzaken op de voet volgen, wat u wel heeft aangevraagd en niet heeft aangevraagd.

  Log in bij, mijn overheid.nl met uw DIGID gegevens

  Indien u geen DIGID heeft dan staat u voor het dillema wat er nu is ontstaan

 6. mr. J.F. van Dijk zegt op

  Beste, het eerste dat dient te worden gedaan is het vragen om toezending van kopie aanslagbiljetten waarop het beslag is gegrond. Dan kan bekeken worden hoe het staat met de verschuldigdheid en eventueel verjaring. Voorts lijkt het mij verstandig een Nederlands adres aan te houden, misschien van de (belasting) consulent, die deze actie kan ondernemen, zeker met een schriftelijke volmacht.

 7. Erik bkk zegt op

  Het klinkt mogelijk naar diefstal van je sofi nummer dat in gebruik is geweest door derden die schulden hebben gemaakt in jouw naam bij de belasting. Gezien je reeds langdurig verblijf buiten nederland zonder dat je met enige instantie behalve de SVB kontakt hebt gehad zou ik zeker de Ombudsman inschakelen omdat er niet te begrijpen valt wat er aan de hand is en je ook nooit zelf iets rechtstreeks van de belasting hebt gehoord. Ik zou ook formeel protesteren bij de SVB inzake het beslag dat daar gelegd wordt door de belasting om redenen die je hier zelf al hebt uiteengezet.

  • Erik bkk zegt op

   Vraag ook een uittreksel aan in Den Haag van het niet ingezetenen register. Daarin staat o.a. sinds wanneer je uitgescheven bent in NL. Als niet ingezetene kan je immers ook geen zorgtoeslag ontvangen. Evt. kan je ook opgave van je adres in Thailand aanvragen bij het nederlandse consulaat in Bkk. Moet je wel wat simpele bewijsstukken overleggen van heden en mogelijk uit het verleden als je er onbekend bent.
   Verder zag ik wat goeie raadgevingen hier op Thailandblog die ik zeker ook zou opvolgen.

 8. Roel zegt op

  Het kan zijn als jij in ieder geval zeker weet dat jij nooit toeslagen hebt ontvangen dat er iemand anders met jouw BSN nummer een aanvraag heeft ingediend voor toeslagen en die vervolgens op een bankrekening van die persoon heeft laten storten.

  Dus als de belastingdienst beslag legt voor terug betaling van toeslagen over bepaalde jaren dan is er eerst een simpele vraag, naar welk bankrekening nummer is dat gegaan, als deze niet van jouw is dan is het onterecht. Je kan ook zelf bewijs aanleveren dmv jouw bank en rekening afschriften, als daar geen bedragen op zijn gestort van de belastingdienst voor gemelde toeslagen dan moet e.e.a. snel uit de wereld geholpen kunnen worden. Helaas maakt de belastingdienst veel te veel fouten, maar ook zijn er diverse fraudeurs actief die jouw ergens in betrekken waar jij geen weet van hebt.

  Belastingdienst moet in ieder geval eerst bewijs leveren, om hoeveel het gaat, waarvoor en welke uitbetalingen ze hebben gedaan en naar welk rekening nummer, dat zijn ze verplicht omdat ze beslag hebben gelegd. Dan moet jij aantonen dat het niet jouw rekening nummers is en tevens verzoeken beslag eraf te halen en binnen 14 dagen alle ingehouden gelden op jouw eigen rekening nummer te storten.

 9. Soi zegt op

  Beste Hans,

  Je woont sedert 2006 in TH. De Fiscus zou jou over 2008-2012, wonende in TH, Zorgtoeslag hebben toegekend. Je hebt echter geen Zorgtoeslag aangevraagd, noch bericht dienaangaande, noch dat er betalingen zijn overgeboekt op jouw rekening. Dan hebben we te maken met een fout van de Belastingdienst.
  Je maakt geen melding over correspondentie van de kant van de SVB, bv over hoelang de inbeslagname duurt van jouw AOW-gelden.
  Vreemd dat je geen beschikking hebt gekregen van de Belastingdienst betr. de inbeslagname.

  Hoe dan ook: het moet voor jou gemakkelijk traceerbaar zijn of er inderdaad toch ten onrechte Zorgtoeslag over 2008-2012 is betaald, dus overgeboekt op jouw bankrekening.
  Ook moet voor jou op jouw belastingaanslagen van die jaren gemakkelijk terug te vinden zijn of er melding is gemaakt van Zorgtoeslag.
  En ten derde: moeten er Beschikkingen mbt de toegekende toegeslagen jou zijn toegestuurd.

  Ik mag toch hopen dat je alle paperassen van oa de Belastingdienst in jouw persoonlijke administratie hebt bewaard. Check die dan na.
  Kijk in jouw bankafschriften (ook opvraagbaar via de website van elke NL-bank) of er sprake is van onterechte door jou over het hoofd geziene overschrijvingen inzake Zorgtoeslag.
  Is dat het geval: had je eerder aan de bel moeten trekken.
  Maar goed: je zegt nooit een betaling te hebben ontvangen.

  Het beste bel je naar Heerlen, afdeling Fuscus Buitenland. Of laat je dochter dat doen. Of jouw consulent. Probeer te achterhalen welke ambtenaar belast is met jouw casus. Doe dit ook bij de SVB. Vraag de Fiscus én de SVB alle correspondentie die betrekking heeft op jouw geval in copie ter beschikking te stellen. Dat er beslag wordt gelegd op jouw AOW-uitkering, doet de SVB niet zomaar op grond van een telefoontje van de kant van de Fiscus.

  Als je vervolgens de vinger kunt leggen op hoe de Fiscus te werk is gegaan, kun je wellicht ook duiden waar het fout liep. Jij zegt immers dat dit inderdaad zo is. Maak je in dat geval geen zorgen: als de Fiscus fout zit, krijg jij met terugwerkende kracht jouw geld gestort.

  In plaats van duur geld aan een belastingconsulent te betalen, die roept dat het lastig is, kun je ook een vakantie boeken naar NL. Maak afspraken met betr. ambtenaar te Heerlen, zowel van Fiscus als SVB. Neem alle paperassen mee. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Heb je eigen casus duidelijk. Nu zul je zeggen dat een reisje naar NL geld kost. Maar dat kost het afwachten wat de Fiscus en de SVB met jou doet, evenzo. Je hebt familie in NL, misschien dat zij jou kost, inwoning en bewassing kunnen bieden. Kun je meteen andere geliefden bezoeken, nog eens van NL genieten, of NL vervloeken. Zijn er redenen waardoor je niet in staat bent naar NL af te reizen, zet dan desondanks door, maar zorg dat je een contact hebt bij zowel Fiscus als SVB. Anders wordt het roepen in de administratieve woestijn. Succes!

 10. ko zegt op

  Op de eerste plaats: je bent wel belastingplichtig in Nederland. Je ontvangt immers AOW en daarover moet je belasting betalen. Het gaat maar om een paar euro, maar toch betaal je dus belasting. Het bedrag kun je gewoon nakijken op de site van de SVB. Indien dit bedrag niet klopt is er dus iets mis en moet je contact opnemen met de SVB. Is er iemand die jouw zaken behartigd in NL en de mogelijkheid heeft namens jou wijzigingen aan te brengen bij de SVB of belastingdienst? Misschien daar eens naar kijken?

 11. eduard zegt op

  Hallo Hans, laat uw belastingconsulent weten over een beslagvrije voet,kunnen hooguit 20% inhouden.Sterkte.

  • leen zegt op

   beslagvrije voet kan je bij de gemeente aanvragen waar je bent ingeschreven, en Hans is uitgeschreven,dat gaat dus niet lukken

   Leen

   • pascal zegt op

    De beslagvrije voet geld niet als je in het buitenland woont. Er kan dan gewoon maximaal beslag worden uitgevoerd helaas.
    Ik zou willen adviseren, wat sommige anderen ook al aangeven. Neem contact op met belastingdienst Heerlen, afdeling buitenland.

 12. Herbergier zegt op

  Ik heb in januari 2015 een aanslag gehad op mijn zorgtoeslag over het jaar 2011, die moet ik in zijn geheel terug betalen, maar omdat ik eind november 2011 pas Nederland heb verlaten en naar Thailand ben geëmigreerd, heb ik gelijk een bezwaar gemaakt tegen de beschikking, want ik vind dat ik t/m november recht had op die zorgtoeslag.
  Kijk dat ik voor december 2011 en misschien zelfs nog november 2011, terug moet betalen, daar kan ik inkomen, maar dan toch niet voor heel het jaar 2011.
  Eind februari kreeg ik een bevestiging van mijn bezwaar, maar tot de dag van vandaag heb ik verder nog niets gehoord.

  • ruud zegt op

   Dat zal er mogelijk van af hangen of u voor binnenlands belastingplichtig hebt gekozen, of voor buitenlands belastingplichtig.
   Die beslissing geldt voor het hele jaar 2011.
   Als u voor buitenlands belastingplichtig hebt gekozen, zult u dus ook voor het hele jaar geen recht hebben op die zorgtoeslag.

 13. Monica zegt op

  Als het gaat om een verrekening of een beslaglegging moeten zij rekening houden met de beslagvrije voet. U kunt in Theorie dus niet zonder inkomsten zitten. Een ingewikkeld geval is mij te kriptisch.
  Als er een vordering is van toegekende zorgtoeslag dan kunt u op de site van de belastingdienst zien hoeveel aan u is toegekend de afgelopen jaren. Inloggen met de Digi-D.

  Als er teveel is ingehouden zonder rekening te houden met de BVV en u heeft nauwelijks AOW gehad dan kunt u het bedrag terugvragen.

  Heeft u nog vragen dan hoor ik dit graag.

  • Ruud NK zegt op

   Monica,

   Als je in Thailand woont heb je GEEN BESLAGVRIJE VOET. Tot de laatste cent van een eventueel beslag wordt op je inkomsten ingehouden.
   Ik heb dit zelf, en ook ten onrechte, bij de hand gehad.

   • NicoB zegt op

    Ik bevestig dat Ruud NK gelijk heeft, uitgeschreven in NL en in Thailand wonend heb je GEEN recht op een beslagvrije voet, oorzaak vermoedelijk dat het inkomen en vermogen in Thailand niet is te controleren, waardoor er misbruik gemaakt zou kunnen worden van het claimen van een beslagvrije voet.
    Zet uw belastingconsulent spoorslags aan het werk, daar is ie voor, deze zaak kan nooit te ingewikkeld zijn, feiten boven tafel halen en dan blijkt wat hier mis is, overleg met de SVB is zinloos, het is de fiscus die al dan niet terecht beslag legde, daar moet ook de oplossing vandaan komen.
    Het riekt naar misbruik van uw sofi/bsn nummer.
    Sterkte.
    NicoB

 14. Henk b zegt op

  Beste Hans, een beetje verward verhaal, als ik het zo bereken , loopt het bedrag in een paar duizend euro, begrijp dan ook niet waarom je zelf niet naar Nederland gaat,om het uit te zoeken en recht te zetten.
  Vanuit Thailand word, en is het een moeilijke zaak.
  En zal je met het overschot van het terug te krijgen geld, weer heerlijk terug kunnen keren naar Thailand, en verder genieten van je AOW

 15. Jules zegt op

  Uiterst beroerd! Om duidelijkheid te krijgen, zou ik adviseren om met de belastingtelefoon Buitenland te bellen (+31555385385). Ik ben er altijd redelijk goed geholpen, en als ze het niet direct weten, bellen ze je zelfs terug (op je mobiel in Thailand!)
  Sterkte en succes!

 16. Martin zegt op

  Hallo Hans.

  Het is een vervelende zaak voor jou, maar als ik jou was dan zou ik al mijn papieren bij elkaar zoeken, bellen met de belasting dienst voor een afspraak, een ticket boeken en naar Nederland afreizen.
  Ik begrijp dat dit geld kost maar nu kost het je ook geld en als het een fout van de belasting is dan heb je misschien kans dat je de door jou gemaakte kosten terug krijgt van hun.
  En een vraag, heb je geen familie die deze zaak voor jou kan behandelen?
  Mocht dit allemaal een probleem zijn voor jou dan ben ik wel bereid om je te helpen.
  Mijn E-mail adres is martinsneevliet@hotmail.com.
  Ik woon in Nederland dus misschien is dit wat makkelijker voor jou.
  Laat mij maar wat weten, groeten Martin.

 17. Thailand John zegt op

  Beste Hans,

  Als jij die informatie naar je belastingconsulent moet suren zou ik maar rap een andere nemen. Tevens zou ik kijken of er hier iemand in je omgeving woonachtig is, die verstand heeft van belastingzaken.Want eending is zeker dit is geen correcte zaak.Ik zou dan ook zelf contact opnemen met de belastingdienst buitenland.Deze kunnen je alles vertellen en ook om hoe te handelen.Tevens is het wel zp Hans dat je over je AOW belasting moet betalen ook al ben je uitgeschreven.Doch dit is zeer weinig.In welke regio in Thailand woon je? Er moet iets meer aan de hand zijn of fout zijn. Nogmaals ik zou zelf de belastingdienst buitenland bellen.Zij kunnen je zeker van dienst zijn en vertellen wat er aan de hand is.

 18. henk zegt op

  Zover mijn informatie gaat moet je aan de Nederlandse belastingdienst een document overleggen dat je in Thailand belastingplichtig bent geworden. Na ontvangst van dit formulier kan de belastingdienst pas de inhoudingen wijzigen. Mbt. de beslag vrije voet is, bij wonen in Nederland, normaal 90% van het bijstandsniveau inclusief de vakantietoeslag. Bij niet reageren/meewerken aan het beslag kan de beslag vrije voet zakken naar 50% en bij wonen in het buitenland hoeft in zijn geheel geen beslag vrije voet te worden gehanteerd. Kortom neem snel contact op met de betreffende instanties….het schept hopelijk duidelijkheid in de situatie…..!!

 19. Hans van Mourik zegt op

  Beste Hans
  Het is treurig wat hier is gebeurd.
  Toen je uitgeschreven was heb je de belastingdienst ook schriftelijk je woonadres in Thailand gewijzigd want dat moet namelijk.
  Een maand geleden is een vriend (13 Febr) van mij hier komen wonen en heb gevraagd of hij de belastingdienst ook een adres wijziging heeft gedaan volgens hem zou zijn boekhouder dat doen heb voor hem een adres wijziging gedownload van de belastingdienst en aan hem gegeven en gezegd vul het in en stuur het aangetekende op naar de belastingdienst.
  Want misschien heeft je boekhouder het nog in zijn la en doet dit voor zekerheid.
  Wat je nu eventueel kan doen is een adres wijziging downloaden invullen en tevens een schrijven doen en te gaan vragen naar je belastingaanslagen van de laatste 5 jaren.
  Wel de brief aangetekend opsturen.
  Met je digid kan je tot op heden nog niet zien voor de aanslag wel kan je de aangifte doen maar dat kan ook met elektronische handschrift doen deze aanvraag kan je ook downloaden en opsturen dan kan je later eventueel je aangifte ook digitaal doen als je geen digid heb
  Succes en groetjes
  Hans van Mourik

 20. Roel zegt op

  Beste mensen,
  Had ook al eerder suggestie gegeven voor het betreffende probleem, maar nu lees ik wel zoveel wartaal dat ik nogmaals de procedure uiteenzet.

  Emigratie; uitschrijven bij de gemeente waar je staat ingeschreven (binnen 3 dagen nederland verlaten)
  Als het goed is geef je daar ook je nieuwe woonland en adres. Gemeente stelt belastingdienst etc op de hoogte.

  Ongeveer binnen 3 maanden ontvang je een M biljet van de belastingdienst, die moet worden ingevuld
  Heb net weer 1 M biljet gedaan vandaag.

  Als dat correct is gebeurt dan stop automatisch alle toeslagen en soms zelf al voordien na wijziging adres gemeente.

  Als je een uitkering hebt bv AOW, kan je daar vrijstelling voor krijgen betreffende belasting, volksverzekeringen altijd vrijstelling. Bij vrijstelling belasting zal je moeten aantonen datje in jouw woonland belasting betaald, voor 1 januari 2015 was dit niet gunstig, nu moet je dat herberekenen ivm geen recht meer op heffingskorting en belasting tarief met ruim 3 % verhoogd.

  In de vraagstelling komt naar boven dat meneer vanaf 2006 in Thailand woont (emigratie??? staat er niet bij) Als je niet bent geëmigreerd en de belastingdienst komt er achter dat je niet minimaal 4 maanden in Nederland woont dan kunnen de problemen zoals aangegeven door vraagsteller zich voordoen, belastingdienst gaat dan terecht uit dat je niet woonachtig bent in Nederland en op die basis geen recht hebt op toeslagen en zal je alle teveel ontvangen gelden moeten terug betalen. Doordat je niet woonachtig bent in Nederland of Europa, mogen ze bij beslaglegging al het inkomen in beslag nemen, er bestaan namelijk geen minimale inkomenseis voor die mensen die geëmigreerd zijn.

  Ben je wel keurig geëmigreerd en M biljet ingevuld en netjes afgehandeld bij de belastingdienst, dan krijg je niet zomaar toeslagen toebedeelt. Dus dan kan het een fout zijn bij de BD, type foutje in BSN nummer is zo gemaakt. Het kan ook zijn dat jouw M biljet verkeerd is ingelezen door BD en je daarop vervolgens gewoon toeslagen kreeg, maar dan heb je het geld dus wel ontvangen of iemand heeft dus weer net jouw digidnummer ingelogd en bankrekening gewijzigd.

  Of zoals ik al eerder aangaf iemand heeft met jouw BSN nummer toeslagen aangevraagd en laten storten op zijn eigen bankrekening, dat is te achterhalen.

  Ik zou ook gewoon Heerlen bellen, papieren bij de hand en kijken hoever je komt, met een paar simpele gerichte vragen zal je heel wat wijzer worden. Wel jouw BSN bij de hand houden want daar vragen ze om.

  Simpele vragen;
  Nadat je jouw BSN nummer hebt gegeven vraag je wat voor adres de BD van jouw heeft.
  Je vraagt ook de naam van de spreker en schrijft dit op met datum en tijd.
  Wordt je doorverbonden dan telkens stap 1 en 2 weer vragen. Daarna
  Hoogte vordering
  welke toeslagen worden terug gevorderd
  En op welke bankrekening die toeslagen zijn betaald door BD.
  Als dat niet jouw bankrekening is geweest kan je dat gelijk aangeven en geef jouw eigen bankrekening door, BD kan dan zien met wie ze te doen hebben en ook dat ze op die rekening geen gelden hebben betaald en dan zal BD een intern onderzoek starten en het complete dossier nazien.
  Je maakt ook gelijk een nieuwe telefonische afspraak en geef jouw telefoonnummer van Thailand door.

  Zo moet het toch lukken zonder naar NL te vliegen

  • kees1 zegt op

   Beste Roel
   Je lijkt me ter zake kundig. ik heb ook problemen gehad met mijn aow.
   En voor al met de post daaromtrent.
   Ik heb toen een berichten box mijn overheid geopend in combinatie met je digidi
   Je krijgt dan een mail als er een bericht is voor je
   Is dat misschien handig voor Hans?

   Met vriendelijke Groet Kees

  • Soi zegt op

   Er worden goede suggesties gedaan. De meeste komen er op neer om contact te maken met de Belastingdienst. Zelf naar NL vertrekken is daarna een optie. Vraagsteller meldt in zijn tekst in TH te wonen sinds 2006, te zijn uitgeschreven en niet meer belastingplichting. Verder geen fiscale bemoeienissen. dan mag je met een gerust hart concluderen dat hij uit NL is geëmigreerd. De rest is aanmatigend!

 21. Hans van Mourik zegt op

  Beste Hans
  PS .Aanvulling je kan ook belastingkantoor Heerlen bellen en vragen of je adres in Thailand wel goed is
  waarschijnlijk zullen het niet zeggen maar als jij het verteld zullen ze wel antwoorden of het goed is.
  Wat ik vreemd vind is dat je geen post van hun kreeg terwijl de belastingdienst alles schriftelijk doet.
  In 2000 ben ik uitgeschreven deed mijn belasting altijd digitaal met elektronische handschrift kreeg van te voren schriftelijk bericht dat ik aangifte moet doen.
  Toen was ernog geen digid
  Nu pas voor het eerst in Februari kreeg ik via mijnoverheid belastingdienst dat ik voor 2014 aangifte moet doen
  Mocht je in Changmai wonen ! April (geen grapje) komt een goede kennis van mij hij werk als consulet en heeft veel verstand van belastingen ik een klein beetje geen moeilijke gevallenkan ik doen.
  Geeft je zijn telefoonnummer niet moet toestemming van hem hebben maar geeft je wel mijn nummer
  0861150728 en wil eventueel aan hem vragen
  Groetjes Hans van Mourik

 22. Ruud NK zegt op

  Op belastingdienst buitenland kun je een formulier downloaden om je adres (wijziging) door te geven.
  Ik zou dit als ik jou was morgen direct doen. Hebben ze je adres dan is er niets aan de hand. Hebben ze niet het juiste dan krijg je in ieder geval de post daarna op je juiste adres.
  Maak een kopie van het formulier en zend het op 2 verschillende dagen naar de belastingdienst. Als er een zoek raakt komt de 2e zeker aan.
  En het kost niets extra voor aantekenen etc.

 23. Wim van Beveren zegt op

  Je hebt het over je spaartegoed, als dat in Nederland geparkeerd staat dan is het wellicht box 3 belasting.
  Heb ik vorig jaar ook gehad, 3 maanden AOW gevorderd via SVB.

 24. Emilio zegt op

  Ingewikkeld bestaat niet. Ik zou het voor u uit willen zoeken, als u dat wenst. Heb zelf een adminisrrtiekantoor gehad en derhalve ervaring. ik kan u mijn facebook geven zodat u weet wie ik ben.
  Met groet,
  Emilio

 25. Ruud zegt op

  Een heleboel goedbedoelde adviezen, maar ook zinvolle, zoals met je Digid inloggen de ombudsman zeker instellen, want al is de vordering terecht men mag nooit een volle uitkering invorderen, u dient minimaal 70% van bijstandsniveau te ontvangen. Ik denk als de ombudsman en digid u geen uitkomst bieden, heeft u meer aan rechtsbijstand dan een belastingadviseur.
  Succes

  • kees1 zegt op

   Beste Ruud
   Het is niet juist wat je zegt. Ze kunnen je op nul zetten als er sprake van fraude is
   of als je opzettelijk de boel belazerd. Dat geld ook voor als je in Nederland woont
   Ik begrijp het ook niet. Maar het schijnt te kunnen. Google maar ff naar de beslagvrv

   Groet Kees

   • leen zegt op

    Het is al eerder gezegd, ik kreeg 6 maanden (hier in Thailand) geleden een brief van UWV dat ik 2 maanden geen geld zou krijgen met daar op het te vorderen bedrag , met de mededeling als er problemen daardoor zouden ontstaan ik mij bij de gemeente waar ik sta ingeschreven kan melden en die mij verder zouden kunnen helpen , ik ben uitgeschreven dus dat gaat niet het is duidelijk genoeg dat je geen beslagvrv krijgt (kan aanvragen) als je in het buitenland woond,

    gelukkig had ik er wel rekening mee gehouden

    Groet Leen

 26. theoS zegt op

  Ik hou het erop dat, zoals eerder hier gezegd, een ander of hetzelfde BSN nummer heeft of jouw BSN nummer gestolen heeft. Een BSN nummer is niets anders als een belasting nummer wat uitgegeven werd/wordt vanaf de eerste dag dat je gaat werken en werdt later het Burger Service Nummer. Na vele jaren uitgeschreven te zijn geweest moest ik na terugkeer naar Nederland weer dat nummer aanvragen (was 1999) en kreeg hetzelfde nr wat ik kreeg toen ik op 14 jarige leeftijd ging werken. Maar nu komt het, toevallig moest ik korte tijd later naar het Belasting kantoor Wilhelmina Plein in Rotterdam voor hulp bij het invullen van een Belasting aangifte en wat denk je? Een ander, buitenlander, had hetzelfde BSN oftewel Belasting nr als ik. Heb ogenblikkelijk deze persoon gewaarschuwd want hij bleek ook nog een mindere Belasting schuld te hebben. De Belasting Dienst maakte dat gelijk in orde en dus geen schade aan mij berokkend. Nooit meer wat van gehoord. Dit was gewoon toeval, had ik niet naar het Belasting kantoor gegaan was ik ook zwaar de pineut geweest in Thailand. Nou denk ik dat hetzelfde met jou gebeurd is. Jou BSN 2x uitgegeven.

 27. wil zegt op

  Het is heel eenvoudig: iedereen heeft recht op n beslag vrije voet, een gegarandeerd minimum bedrag om van te leven, en niemand kan of mag daar beslag op leggen, ook de belastingdienst niet . MAAR als je vertrekt of niet meer verblijft in Nederland dan vervalt de regeling, en kan elke instantie of personen met een rechtelijk bevel beslag leggen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website