Lezersvraag: Bankrekening in Thailand openen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 mei 2017

Beste lezers,

Over 14 dagen reis ik weer af naar Thailand. Ik weet dat er veel over geschreven is maar graag had ik een duidelijk antwoord op het volgende: bij welke Thaise bank kan ik een rekening openen en wat zijn de voorwaarden? Graag had ik informatie over een eurorekening.

Groet,

Johan (Belgie)

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Lezersvraag: Bankrekening in Thailand openen”

 1. corretje zegt op

  Voorzien van een tas met documenten hebben mijn vrouw en ik vorige week geprobreerd een bankrekening te openen op mijn naam
  Op elk bijkantoor werd ons verteld dat, gezien de nieuwe regels dit niet meer kon. Tot we kwamen bij de Kbank en de dame dit in behandeling nam, omdat we daar al twee rekeningen
  hadden een op naam van mijn vrouw en een op beider naam.
  Wel 19 documenten incl.gele boekje voorzien van stempel van Thaise Buza, geboorteacte en trouwacte in Nedrerland, beide voorzien van stempels van de Thaise ambassade in den Haag.werden doorgefaxt, Voorturend was er telefonisch overleg.
  Uiteindelijk na twee uur kwam het groene licht het kon. Een savings account voor de acht ton.
  Uit de fax rolden allerlei A4tjes die ik allemaal moest tekenen. Dit duurde nog twee en een half uur.
  Zielsgelukkig gingen we toen de deur uit. Voorzien van een boekje met daarop de eerste storting van 10000Bht en een Debitcard.
  De dame vertelde dat het zonder marriage cert, afestempeld door de Ambassade nooit gelukt was
  NB Daar er in Thailand nooit iets zeker is kan het in Uw geval best anders en makelijker gaan.
  SUKSES.

  • Piet zegt op

   Ik begrijp niets van al je problemen Corretje
   Ik woon in Pattaya en heb een Tambien baan ( het gele boekje dat ik ingeschreven sta in de gemeente Pattaya en een roze ID)
   Ben gewoon naar de Krung Thai bank gestapt in Central en heb daar in 20 minuten een baht rekening en een euro rekening geopend incl internet bankieren …mijn eerste storting was 10000 baht en 200 euro
   Heb ATM gekregen voor de baht rekening waar ik wereldwijd geld mee kan opnemen en na 2 maanden kwam ik er achter dat ze iedere keer 7 euro per maand afgeschreven ..bij navraag bleek dat als get saldo onder de 500 euro ligt ze dat deden..snel aangevuld en beide rekeningen werken perfect..ik kan ook vanuit NL al mijn betalingen doen..ik heb mijn vrouw niet gemachtigd maar gewoon tweede ATM kaart gevraagd en gekregen ( 100 baht)..ik heb deze aanvragen in januari 2017 gedaan dus deze info is recent te noemen
   Succes

   • Marco zegt op

    Hallo Piet,

    Ik sta op het punt om een stuk grond te leasen en op mijn naam te zetten.
    Fundament van de woning ligt er al.
    Nu moet ik betalingen gaan doen.

    Kan ik wanneer de grond op mijn naam staat (lease) op basis daarvan een bakrekening openen?
    En wat is het verschil tussen een Baht en een Euro rekening?
    Wat is een manier om geld van Nederland naar Thailand te krijgen?

    • Renévan zegt op

     Geld overmaken naar een Thaise bankrekening (Baht of Euro rekening) gaat hetzelfde als u in Nederland geld naar iemand overmaakt, kies wel voor in Euro overmaken.
     Als u Euros overmaakt naar een Baht rekening komt het daarop als Baht (koers van dat moment), als u Euros overmaakt naar een Euro rekening komt het daarop als Euro. Pas als u het van deze rekening opneemt of overmaakt naar uw Baht rekening wordt de conversie gedaan.
     U zegt dat u een stuk land op uw naam gaat zetten, daar u in Thailand geen grond kan bezitten zal het ook niet op uw naam komen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Maar dit betreft dus geen eurorekening, die Johan graag wil.

   • adje zegt op

    Ik citeer Piet: Ben naar de Krung Thai bank gestapt en heb in 20 minuten tijd een bath rekening en een EURO REKENING GEOPEND incl internet bankieren.

    Ik persoonlijk heb pas geleden bij Kasikorn meegemaakt dat de directeur mij persoonlijk vroeg of ik niet een rekening voor mezelf wilde openen.
    Ik was toen daar met mijn vrouw om geld te storten op haar rekening.
    Ik wil hiermee zeggen dat er per vestiging verschillend wordt omgegaan met de regels.

  • look from funny side zegt op

   beste corretje,
   Heb je in het thai’s de bankrekening geopend? In pattaya kon het zonder al die problemen en het duurde zeker geen twee uren.
   Het lukte prima in het engels.

   • corretje zegt op

    Geachte look from funny side,
    Mijn vrouw en ik hebben in het Thais samen een rekening op mijn naam geopend bij de Kbank.
    Zonder enige problemen, omdat een stapel documenten, waar om gevraagd werd, op het hoofdkantoor eerst gelezen moesten worden. nadat ze op de fax waren gezet. Daardoor duurde het vreselijk lang, had ik alle begrip voor. Dat waren op dat moment de regels Regels op internet zegt niks, kunnen verouderd zijn, of worden genegeerd. Dat was ons bekend. Dat is Thailand.
    Dat is overal zo, ook in het verkeer bijv. Ga je daar nou tegen in dan heb je al verloren.
    Je moet hier altiijd en overal het spelletje mee spelen.
    Nogmaals zonder marriage cert. afgegeven door de bevolking in Nederland (in drie talen) en afgestempeld door de Thaise ambassade in den Haag was het ons nooit gelukt

 2. francois tham chiang dao zegt op

  Dat verschilt nog al, niet zo zeer per bank, als wel per vestiging. Paspoort met visum zijn sowieso nodig. Bij SCB in Chiang Dao was mij rijbewijs plus gestempeld bewijs dat ik door de verhuurder was aangemeld bij de politie voldoende. In Lampang wilden ze per se ook een certificate of residence, toen we daar ook een rekening wilden openen. Bij Bangkok Bank lukte het daar weer wel. Het loont dus de moeite om verschillende bankfilialen te proberen.

 3. Cornelis zegt op

  Bij Bangkok Bank kun je zelfs op een 60-daags toeristenvisum een ‘savings account’ openen, met pinpas en ATM-gebruik. E.e.a. is op de website van de bank beschreven, dus niet afhankelijk van lokale opvattingen. Vorig jaar gedaan, functioneert naar behoren. Of dit ook in euros kan – vraag het even na bij de bank.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dit moet zelfs met een Visa Exemption Rule lukken.

   Documents you need:

   If you hold a tourist visa or non-immigrant (long-stay) visa:

   (Long-stay foreigners including all Non-immigrant visas (B, ED, EX, F, IB, IM, M, O, O-A, R, RS, D, F, and SE) and Diplomatic Officer Courtesy, but excluding MT, S and LA.

   Tourists include the following visa types: Tourist, Transit, Visa on Arrival, Exemption Visa, Non-Immigrant MT
   and S.)

   *Passport
   *ONE of the following documents:
   -A letter of reference from one of the following:
   Embassy or international organization
   An official document from another country, such as a document from the relevant agency giving evidence of the customer’s right to receive pension funds
   Customer’s home bank to Bangkok Bank via the SWIFT messaging network
   Person acceptable to Bangkok Bank e.g. branch officer, customer, government officer or company executive
   Educational institution located in Thailand and acceptable to the bank
   Company that is acceptable to the bank, confirming the customer is in the process of getting a work permit
   -Other documents that show the name of the customer e.g. a document showing the ownership of real estate in Thailand such as a unit in a condominium

   Je hebt dus wèl weer een of andere referentie nodig, tenzij je een onroerende zaak in Thailand bezit.
   Iemand enig idee of banken in Nederland bereid zijn bijv. zo’n “Customer’s home bank to Bangkok Bank via SWIFT messaging netwerk’-bericht te versturen? Dan ben je snel klaar.

 4. Kees zegt op

  Even duidelijk antwoord is er niet.
  Je bent afhankelijk van de grillen en grollen van de bank .
  De Tmb lijkt voor geen enkele buitenlander toegankelijk. Ook niet met een non imigrant 0 visa.
  Veel banken willen een work permitt.
  Hoewel uitleg van een en ander over retirement was het antwoord nee.
  Kasikorn, Bangkok bank geen probleem.
  Krungthai eveneens geen probleem.

  Echter zonder de juiste visa is het shoppen.

  • l.lagemaat zegt op

   Ik ben klant bij de TMB bank met pas e.d.en maak maandelijks geld over naar deze bank vanuit Ned.
   Snelle en correcte afhandeling.

   Als 2e bank heb ik de Bangkok bank waar ook een euro account mogelijk is.

 5. Joop zegt op

  Nou dat kan veel makkelijker en sneller bij de TMB bank. Je moet wel een jaarvisum hebben, dat is de enige voorwaarde. Je gaat met je paspoort naar die bank en na 20 minuten loop je de bank uit met je pasje en je pincode. Slechts een paar handtekenIngen, kosten 200 of 500 baht, afhankelijk wat je kiest. Zeer vriendelijke mensen en ook niet zo idioot druk.

 6. Antoine zegt op

  Hello
  Ik heb krungsri bank en niks probleem. Elke maand laat ik een bepaald bedrag overmaken van mijn bank in belgie naar krungsri bank. Kost me in belgie 10 euro.

 7. Emiel zegt op

  Ik dacht dat je eigendom moet hebben in Thailand om er een rekening te kunnen openen. Op dat ogenbik kun je ook een euro rekening openen maar met die rekening kun je niets doen tenzij euro afhalen (kost dan 1%) of omzetten naar baht. Uw euro rekening brent geen intrest op.

 8. Damy zegt op

  Ik heb het idee dat wat je wilt een Euro rekening openen niet gaat lukken er komen namelijk geen Euro’s uit de ATM MACHINES.Je kunt wel met Thais geld Euro’s kopen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Als je Bahts uit de ATM wilt pinnen heb je weinig aan een eurorekening, maar Johan zegt ook niet dat hij dat wil. Hij wil een eurorekening. Waarom weet ik ook niet, maar hij zal er vast wel zijn redenen voor hebben.

  • Renévan zegt op

   Je kan een FCD (Foreign currency deposit account) openen. Dat zal voor Belgen en Nederlanders doorgaans een Euro rekening zijn. Je maakt dus Euro’s over naar een rekening in Euro’s. Je kan voor deze rekening ook een ATM kaart krijgen, je krijgt dan THB uit de ATM tegen de dan geldende koers. Of kosteloos naar je rekening bij deze bank overmaken in THB tegen de dan geldende koers. Het kan dus voordelig zijn om af te wachten tot een betere koers. Aan het overmaken naar of vanaf deze rekening zijn kosten verbonden.

  • JACOB zegt op

   Hallo Damy,een Euro rekening is gunstig wanneer de koers van de Bath ongunstig is,je kunt dan de Euro weer wisselen wanneer de koers beter is,bij Bangkok bank kost dit 2 procent van de inleg,heb er vorige week 1 geopend,had al een rekening aldaar (Ban Phaeng) dus wat er nodig is weet ik niet,succes.

 9. simon borgers zegt op

  Ik heb al een half jaar een Bangkok Bank rekening maar nu sturen zij mijn geld weer terug naar Nederland ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden heb al mailtjes gepost maar nog niks geen tegen bericht ontvangen.En dan maandelijks nog 100 Thai voor good service te betalen.

 10. Michel zegt op

  Veel Thaise banken doen moeilijk over een rekening voor buitenlanders.
  De Bangkok bank doet dat niet. Die hebben een duidelijke uitleg op hun site staan wat je als foreigner nodig hebt om een rekening bij ze te openen. Zie: http://www.bangkokbank.com/BangkokBank/PersonalBanking/SpecialServices/ForeignCustomers/Pages/Account.aspx

  • Damy zegt op

   Niks geen duidelijke uitleg zo staat er bij een savings acc niet wat je daarvoor nodig hebt behalve een deposit.

   • Renévan zegt op

    Hier rechts van required documents aanklikken, daar staat wat er nodig is.

 11. Sjaak S zegt op

  Als ik dit zo lees en in andere bijdragen ervaar dat mensen die buiten Europa wonen, in Nederland geen rekening meer kunnen hebben, word ik telkens weer verder er van overtuigd het beste te doen… je gaat alternatieven zoeken. Geldinstituten zoals ADVCash, OKpay, Payeer kunnen straks de internationale rol van banken overnemen. Je laat je geld daarheen sturen. Je kunt bij de meesten prepaid kreditkaarten en zelfs ec-kaarten krijgen.
  Je opent een bitcoin portemonnee en koopt bitcoin of een andere alt-coin. Hiermee kun je wereldwijd zonder noemenswaardige kosten dingen kopen of betalen.

  Een paar maanden geleden heb ik er al eens over geschreven. Ja, kwam het antwoord: hoogst speculatief. Vingers van af laten werd er geschreven. Toen, in december was hij rond de 900 Euro waard. En nu? 1 Bitcoin kost je nu 1428,57 Euro!!!! De waarde daarvan is 50% gestegen.
  En dit is nog maar het begin. Ik zeg niet dat hij weer minder waard gaat worden. Dat is goed mogelijk, maar zoals ik toen schreef, de tendens is stijgend. Deze zal aan het eind van het jaar over de 2000 Euro waard zijn.

  De Duitse Bundesbank waarschuwt mensen daar geld in te steken. Het zou maar iets tijdelijks zijn en niet te vertrouwen.
  Toen de eerste pc’s werden gemaakt, zei de directeur van destijds bij IBM dat niemand in een normaal huishouden een pc zou gebruiken. En waar zijn we nu?
  Mijn collega’s hebben me verwonderd aangekeken toen ik over compuserve praatte en meenden dat ze dat nou eens helemaal niet nodig hadden.
  En nu? Wie is er zonder internet vandaag de dag? Op hoeveel apparaten loopt het? Waar kijken de mensen naar als ze op vakantie gaan?

  De grote geldinstituten draaien de kraan voor de kleine gebruiker steeds verder dicht. Voor miljoenen, nee een paar miljard mensen is het onmogelijk een rekening op een bank te openen, omdat deze te duur is en omdat ze gewoonweg niet over genoeg geld beschikken.
  Een bitcoinrekening kost je NIETS. Iemand met een telefoon kan een bitcoin wallet op zijn telefoon installeren. Er zijn meer mensen met telefoon dan met vers water toevoer.
  Je kunt je hele bitcoin op je telefoon opslaan of het nu één duizendste bitcoin is of 1000 Bitcoin, maakt niets uit.
  Geen regering of overheidsinstantie kan je bitcoin wallet blokkeren of dichtdraaien. Daar ben alleen jijzelf voor verantwoordelijk.

  Open je in Thailand een bicoin wallet bij o.a. coin.co.th, kun je vanuit iedere ATM geld opnemen en ook met Thai baht weer bitcoin kopen. In de regel duurt dit wel iets, maar daarvoor kost het je nagenoeg niets. Alles wat je betaalt is de omrekeningskoers…
  Je kunt ook op zondag bitcoin wereldwijd overboeken, op feestdagen, ‘s nachts enzovoorts. Hoe was dat nog eens bij de banken? Vorige week moest ik vijf dagen op mijn geld wachten. Ja, helaas moet ik nog steeds gebruik van banken maken, maar ik heb ook een bitcoinrekening, waarvan ik 24/7 gebruik kan maken!

  Hier nog een link naar een korte video: https://www.youtube.com/watch?v=xLnZ8SfLYbw
  Deze video is van 17 april 2017. In het Nederlands zijn er slechts heel weinig nieuwe video’s. De oude zijn wel de moeite van het kijken waard, maar je moet bedenken dat de bitcoin toen nog heel laag stond. Zelfs op het tijdstip de bovenstaande video gedraaid werd, stond de bitcoin op 1200 Euro!
  Deze video is van 2015, maar ook interessant….https://www.youtube.com/watch?v=RDBUAEpQGOI

  De ontwikkeling stopt hier niet. Er zijn andere valuta, zoals de Bitcoin Lite, Ethereum, Dash en vele anderen. Ieder met zijn eigen sterke en zwakke kanten. Maar nu op het ogenblik is het een goed moment om deze in ogenschouw te nemen.
  Maar doe verstandig. Ik heb in het verleden ook nooit slechts één bankrekening gehad. Altijd alles verdeeld over minstens drie banken.
  Dit doe ik ook nu. Ik zet niet alles op de Bitcoin, maar zeker ook niet alles op één bank….

  Het zal mij nu echt een zorg zijn of een Thaise bank mij als klant accepteert of niet…
  Bovendien: je hebt geen marriage certificate nodig, geen paspoort, geen andere tientallen documenten. Het openen van een bitcoin wallet duurt een paar minuten!

  • corretje zegt op

   Prachtige uitleg Sjaak S, over Bitcoin, duidelijker kan niet.
   Maar de goede man wil een Euro rekening.
   Wij hebben die trouwens bij de BBLop naam van mijn vrouw en dat lijkt me voldoende. De medewerkster gaf wel aan dat als mijn naam erbij moest het een hele heisa zou worden.
   Maar misschien als iemand anders daar mogen heen gaar het een fluitje van een cent is.
   Met dat sort ideoterie moet je hier leren leven.

  • Davis D. zegt op

   Mooie bijdrage, bedankt!
   En stemt inderdaad even tot nadenken. Het spreekt voor zich dat gevestigde banken Bitcoins en derivaten afraden. De autohandelaar om de hoek zei ook dat zijn auto’s veiliger waren dan de brommers van de verkoper een straat verder.
   Verder zijn de Thaise banken sinds een 20-tal jaren matig tot nu toe bijzonder streng geworden wat betreft openen van rekeningen. Een bewuste piste in de strijd tegen illegale en/of frauduleuse activiteiten, niet alle farang open(d)en een € of THB rekening om tijdens hun vakantie over enkele bankdiensten zoals ATM te beschikken.
   Hopelijk lukt het Erik wel. Maar let wel, als het ‘tegen de regels in’ toch lukt, sta je nergens als er op een dag beslag wordt gelegd op je centen. Probeer ze dan maar eens vrij te krijgen, want je had immers in spe al geen recht om een rekening te openen. Zo’n verhalen zijn er ook hoor, naast de verhalen van mannen die in 15 minuten een rekening openen op een toeristenvisa zonder meer.

  • Marco zegt op

   Sjaak ik zou graag even contact hebben over deze materie.
   Heb zelf al een bitcoin wallet en een debit kaart.
   Kun je me mailen? marco@onthulleman.nl
   Praat graag even verder met je.

   Marco

 12. Fransamsterdam zegt op

  Bangkok Bank kent een zogenaamd FCD Account (Foreign Currency Deposit Account).
  U moet dan ofwel permanent in Thailand wonen, ofwel een Work permit hebben, ofwel een Long-Stay of toeristenvisum. Als u gebruik maakt van de Visa Exemption Rule is dit dus niet voldoende.
  Via de link kunt u precies zien welke documenten u verder nodig hebt.
  .
  http://www.bangkokbank.com/BangkokBank/PersonalBanking/DailyBanking/Accounts/ForeignCurrencyAccount/Pages/DocumentsRequired.aspx
  .
  Meer algemene info over deze rekening:
  .
  http://www.bangkokbank.com/BangkokBank/PersonalBanking/DailyBanking/Accounts/ForeignCurrencyAccount/Pages/Default.aspx
  .

  • corretje zegt op

   Allemaal leuk en aardig Frans,
   Doch Thailand en vele andere landen op de wereld, is een land waar regels en wetten ter plaatse anders uitgelegd of genegeerd worden.
   Voor hooggeplaatste mensen zijn die er zelfs helemaal niet!

 13. Renévan zegt op

  Alle Thaise banken werken met dezelfde richtlijn dat iedereen dus ook een vakantieganger in Thailand een bankrekening kan openen. Echter iedere bank, filiaal of medewerker past deze richtlijn anders toe. Dus het is maar net welke bank je binnenstapt. Daar het openen van een rekening hier een hele papierwinkel is zijn de banken er niet happig op om een rekening voor een vakantieganger (kort verbljjf) te openen. Men wil van u zien dat u hier niet kort verblijft, dat kan zijn middels een Thais rijbewijs, eigendoms bewijs van een condo of huis, een rekening van elektra of water op uw naam. Het makkelijkst is een aanbevelings brief van iemand met een rekening bij de bank waar u een rekening wil openen. Een vriend van mij die hier op vakantie was wilde hier een rekening openen, ik ben met hem meegegaan naar de SCB waar ik een rekening heb. Hij had mee een rekening met adres van het appartement waar hij verbleef, in zijn paspoort konden ze ook zien dat hij meerdere keren per jaar jaar in Thailand is. Misschien werkte het mee dat ik erbij was maar het openen van een rekening was geen enkel probleem.
  Volgens de meeste logs zou u bij de Bangkok en Kasikorn bank de meeste kans hebben om een rekening te openen. Mijzelf lukte het niet bij de Bangkok bank (geen workpermit) bij de buren SCB was het zo geregeld met een debit card. Later bij de Krungsri ook geen probleem met het openen van een rekening. Zelfs een credit card (geen debit card) met een limiet van 200000 thb was geen probleem. Dit krijg je normaal alleen met een workpermit. Heb bij deze bank ook een FCD (Foreign currency deposit account ) geopend. Hier moest om te openen een bedrag van 500 dollar op komen in Euro. Dit vanaf mijn THB rekening via conversie, dat was ongeveer 485 Euro. Als u bij Google intikt FCD account met daarachter de naam van de bank, dan krijgt u zeker bij de Krungsri duidelijke informatie over hoe en wat.

 14. Kees zegt op

  Had al een rekening bij KTB, maar heb begin dit jaar nog 2 rekeningen geopend, één op beider naam (mijn, Nederlandse, vrouw en ik) en één rekening op mijn eigen naam. Had hiervoor, zelf, wel een drie maanden visum en mijn vrouw heeft een ED visa. Heb daarvoor alleen kopie paspoort, adres en telefoonnummers van ons beide moeten geven.

 15. Fransamsterdam zegt op

  “Iedereen dus ook een vakantieganger kan in Thailand een rekening openen, volgens de richtlijn”, stelt u.
  Als ik gewoon op de websites van de banken de voorwaarden kan vinden, waaraan je als ‘kort verblijver’ doorgaans niet kunt voldoen, zijn de richtlijnen kennelijk toch anders en geeft het geen pas te suggereren dat individuele werknemers van banken zich onwillig tegenover buitenlanders zouden opstellen omdat het zo’n berg papierwerk is.
  Wel geeft bijvoorbeeld de Bangkok Bank een lijst met filialen waar u voor het FCD Account terecht kunt. Kennelijk beschikt men niet in elk filiaal over personeel dat hiervoor opgeleid/bevoegd is.

  • Renévan zegt op

   Ik stel alleen dat iedereen een rekening kan openen, dat het lastig is om aan de voorwaarden te voldoen is wat anders. Nu zijn de voorwaarden wel aangepast, enige tijd terug stonden wat ze nu vragen bijvoorbeeld niet in de eisen van de Bangkok bank. Door de social media weten de meeste mensen nu dat een bankrekening in Thailand hebben wel makkelijk is. Geen ATM kosten en niet aan een maximum van 10000 opname vastzitten. Veel ATM’s zijn voor gebruik met een niet Thaise pas afgesteld op dit bedrag. Nu zijn de voorwaarden aangepast waardoor het voor een kort verblijver lastig wordt om aan de voorwaarden te voldoen. Omdat iemand die hier komt wonen nog geen extension of stay heeft op basis van retirement, dus ook kort verblijver is kan dat dus lastig zijn. Het hebben van een eigen woning, overleggen van water of elektra rekening op eigen naam (lastig bij een huurwoning), of een Thais rijbewijs hebben, om maar wat te noemen moet voldoende zijn. Dus voor iemand die een rekening wil openen om daar 800000 thb op te storten voor de eerste extension of stay op basis van retirement kan het dus lastig zijn.

 16. rene23 zegt op

  Heb rekening(in THB) bij de Bangkok Bank.
  Gewoon binnengelopen bij de BB in Krabi, paspoort laten kopieren, pincode uitgezocht , geld op gestort en binnen 15 min was alles geregeld, inclusief een debitcard.

 17. Leo Bossink zegt op

  In 2015 een rekening geopend bij de Bangkok Bank. Was geen enkel probleem. Benodigd waren mijn paspoort met daarin natuurlijk visa stempel en registratie van het woonadres.
  In verband met de 800.000 tb eis voor een jaarverlenging van mijn Non Immigrant O-A visum in de loop van 2015 een spaarrekening geopend bij de zelfde Bangkok Bank. Ook nu weer geen enkel probleem. Kan inmiddels ook internet bankieren, en ook dit gaat probleemloos.

 18. bob zegt op

  Ga naar de Bangkok Bank aan de Trepessit road (Jomtien) tegenover de weekend markt en u wordt voortreffelijk geholpen met beide rekeningen. Paspoort met visum en uitreiskaart en residence zijn noodzakelijk.

 19. José zegt op

  Hello Johan. Euro rekening kan “in principe” enkel wanneer men over een Work Permit beschikt…ik schrijf wel degelijk IN PRINCIPE omdat er natuurlijk af en toe andere zaken zijn die meespelen. Bankrekening openen, dan moet men ook weer dat woord “in Principe ” gebruiken, vroeger ging dat nog probleemloos, nu zou het zo moeten zijn, passpoort met een longterm Visa… en hier aldus langere tijd verblijven..wonen. Tourist Visa volstaat normaal gezien niet. Maar hier geldt weer, soms is niets onmogelijk in Thailand. De meest gebruikte banken (expats) zijn Bangkok Bank en Kassikorn… maar anderen zullen ook wel rekeningen voor buitenlanders lopen hebben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website