Lezersvraag: Waar in Bangkok kan ik een tweedehands motor kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 oktober 2015

Beste lezers,

Ben van plan om de komende winter in Thailand te gaan rondtoeren op een motor, heb een Frans rijbewijs, mét licentie voor een motor tot 125 cc. Eerder waren veel lezers al zo vriendelijk mij te helpen met mijn vragen over een Thais motorrijbewijs, allicht ter aanvulling en voor álle zekerheid, want ik ben er niet zeker van dat mijn Franse licentie (geen motorrijbewijs, maar tot 125 cc mag je in Frankrijk met je normale autorijbewijs ook motor rijden) ook in Thailand rechtsgeldig is.

Nu denk ik er over om in Bangkok zelf een motor te kopen, liefst een goede tweedehands. Die zou ik dan bij mijn terugkeer naar Europa bij mijn schoonmoeder kunnen stallen. Ik rijd in Frankrijk op een Yamaha SR en dat bevalt prima, vooral ook omdat de ‘zit’ heel goed is.

Misschien zouden de hulpvaardige lezers van dit schitterende forum mij opnieuw willen helpen: ditmaal aan goede (internet)adressen in Bangkok voor tweedehands motoren. Dan kan ik daar allicht vooraf al wat snuffelen en eventueel vast contact leggen. Misschien zijn er zelfs wel motorfanaten onder de forumleden die mij bij de arm zouden willen nemen in mijn zoektocht naar een geschikte tweedehands motor.

Ik kijk al weer uit naar uw reacties!

Met vriendelijke groet,

Jos

5 reacties op “Lezersvraag: Waar in Bangkok kan ik een tweedehands motor kopen?”

 1. robert48 zegt op

  Dit is een goede webside!!! http://www.bahtsold.com/
  Zeker voor het kopen van een motor.

 2. dirkheuts zegt op

  Dag Jos,

  Je vindt tal van tweedehands moto’s, veelal met foto, gedetailleerde beschrijving en contactgegevens op de volgende links. Registratie is niet nodig.

  http://bangkok.craigslist.co.th/search/mca
  http://www.bahtsold.com/home

  Goed einde weekend,

  Dirk

 3. jasper van Der Burgh zegt op

  Denk je aan je internationale rijbewijs!?

  Bangkok staat vol met 2e handse, door de bank terug genomen scooters, en wat minder motorfietsjes van 125 cc. Voor zo’n 30,000 baht kom je al aardig weg. Overigens is in Thailand bijna alle garantie TDS, (tot de stoep) dus je moet wel opletten.
  Persoonlijk zou ik eerder gaan voor een nieuwe, met een driedubbelmegaslot erop voor als je er niet bent. Dat bespaart je een verrassing als je terug komt na een half jaar en er slechts een afgeragd vod bij je schoonmoeder staat, met de vraag of je er even nieuwe banden etc. om kunt laten leggen.

 4. luc,cc zegt op

  Een goede raad, legt wat geld bij en koop nieuw, die tweedehands shops zijn niet te vertrouwen, knoeien met de kilometers en nemen goede stukken uit de moto, om te vervangen door versleten stukken
  trouwens de garantie trekt ook op niks
  doen ze trouwens ook met de wagens, tweedehands kopen is duur kopen, toch in LOS (enfin land van bedrog), als ik dat mag zeggen

 5. Fransamsterdam zegt op

  Ik heb mij laten vertellen dat de gemiddelde motorbike van 125cc waar ze hier op rondrijden nieuw zo’n ฿ 50.000, € 1250.- kost, bij directe volledige betaling.
  Het verschil met een tweedehands lijkt mij te klein om daar alle risico’s op narigheid voor te gaan lopen.
  De meeste veel zwaardere motorfietsen worden vrijwel uitsluitend door farang bereden, rijden vaak agressief en veel te hard, maken soms een teringherrie en passen niet in het verkeersbeeld.
  Verder deel ik uw twijfel of het enkele feit dat het in Frankrijk is toegestaan met een gewoon autorijbewijs ook een motorfiets tot 125cc te besturen, uw autorijbewijs ook voor een motorfiets tot 125cc in Thailand geldig maakt. Ik ben geneigd te denken van niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website